2019-12-16 64 浏览
係大圍踩完單車之後,有d口渴所以去咗呢個新開food court飲近排幾hit嘅我是酸奶君~-我叫咗芒芒果海($39) ,有啖啖芒果果肉再加上酸奶,味道幾清新,唔過太甜過滯👍🏻我本身幾中意飲酸奶,因為類似酸酸地嘅水狀乳酪好開胃。酸奶係用高山牛乳發酵,再加上紫米,成個配搭幾健康,好過飲其他手搖飲料。而且食埋紫米都幾飽~呢杯口感好豐富👍🏻-紫米奶翠($30)朋友見依家幾凍就叫咗杯新嘅熱紫米奶翠,好養生,唔會太甜,啱哂女仔飲☺️紫米都好煙韌,好足料!粒粒分明~
係大圍踩完單車之後,
我叫咗芒芒果海($39) ,
有啖啖芒果果肉再加上酸奶,味道幾清新,
唔過太甜過滯👍🏻
我本身幾中意飲酸奶,因為類似酸酸地嘅水狀乳酪好開胃。
酸奶係用高山牛乳發酵,再加上紫米,
成個配搭幾健康,好過飲其他手搖飲料。
而且食埋紫米都幾飽~呢杯口感好豐富👍🏻
紫米奶翠($30)
朋友見依家幾凍就叫咗杯新嘅熱紫米奶翠,
好養生,唔會太甜,啱哂女仔飲☺️
紫米都好煙韌,好足料!粒粒分明~
2019-12-13 74 浏览
📍 我是酸奶君 聽到呢個名一直都好想試飲吓,因為有個朋友叫呀君,所以覺得呢間飲品店好得意,一直都有留意🤣好有親切感!佢嘅飲品偏向無咁甜,主要飲酸奶,仲有好多款熱飲,奶品,岩哂我❤️行健康路線🔻紫米奶翠 新款,入面有鮮奶、紫米係入面,不是太甜,好解渴!佢仲有一款燕麥奶翠,好養生既感覺!🔻益生草莓君$40好大杯,酸奶味不會太濃,甜度剛好🤟🏻地址:🤟🏻荔枝角:長沙灣青山道香港工業中⼼A 座地下 A2 – E 舖 🤟🏻尖沙咀:尖沙咀加拿芬道 39 號地下 🤟🏻大圍:大圍村南道 41 號泰安樓地下 B 號舖 1 號單位 (😌🤟🏻觀塘:觀塘開源道 68 號觀塘廣場地下 G30A 舖人均消費:$35-50刺激味蕾指數:7/10kfood#hkfoodstagram#hkfoodieblogger#hkfoods#hkfoodielife#hkfoodie #hkfoodpic#cteateat_foodie#相機食先#foodporn #吃貨人生#香港美食#食好西#食記#吃貨#拍拖好去#foodporn#drinks #觀塘美食#鰻魚炒飯#鰻魚#日本料理#japanesefood
📍 我是酸奶君
🔻紫米奶翠

🔻益生草莓君$40
好大杯,酸奶味不會太濃,甜度剛好🤟🏻

地址:

觀塘開源道 68 號觀塘廣場地下 G30A 舖

人均消費:$35-50
刺激味蕾指數:7/10

2019-11-25 77 浏览
飲得太多台式珍珠奶茶有啲悶悶地又怕奶茶飲完會肥又怕太甜經過見到一間專係飲酸奶嘅一間果汁店 女士們鍾意健康飲品又有口福啦店內主要有紫米 酸奶 水果 同埋芝士奶蓋做主題花都眼亂 最後揀咗兩款飲品➰吃米特濃酸奶頂層鋪滿Oreo朱古力碎 香滑特濃芝士奶蓋配上乳酪鹹鹹地芝士奶蓋配乳酪帶一點微甜底部有紫米口感煙煙韌韌 酸酸甜甜好開胃➰芒芒果海採用新鮮香濃芒果肉 飲到芒果肉粒乳酪特別香滑 又好似食緊Yogurt喎健康飲品排毒保持腸道健康不會抗拒
飲得太多台式珍珠奶茶有啲悶悶地

吃米特濃酸奶
芒芒果海
吃米特濃酸奶
2019-10-12 126 浏览
10月3日晚飯時 ,用 q R code 落單,再用支付寶畀錢 , 買咗杯芒果酸奶加米, 諗住唔使排隊 , 點知都係要等咗半個鐘 味道跟我喺內地, 買到嘅酸奶差不多, 加上芒果和紫米, 味道不錯, 但價錢有點貴。 見到佢哋用膠袋包裝嘅酸奶, 製作過程有點不衛生😟, 當時有打算唔要, 但係已經等咗半粒鐘 , 唔要又唔抵 ,諗住飲咗最多都係肚屙啫一次半次, 於是就一搏 我真係冇諗過……我兩夫婦飲咗之後, 夜晚開始肚痛, 到第二日發燒, 一路燒足五日, 搞到要去醫院, 打針食抗生素, 先退到燒和止痛, 到而家個肚仲痛緊 , 成個星期只可以食粥同米粉, 這類清淡食物😩, 就算食錯嘢都未試過搞咁耐都唔好得返😭 真是極度難忘的一次體驗一出事我已經好想出呢個post, 但係呢間新開, openrice一路都未有, 今日終於等到佢加咗呢一間舖喇, 即刻寫出嚟分享📢
, 但價錢有點貴。

我真係冇諗過……

2019-10-04
30 分钟 (外卖自取)