慧食貓有罷工 有貼文宣 都有叫手足嚟拎新衫同埋飯券👻.次次行葵廣經過呢到都會有堆人係鋪頭前面 但明明老闆係叫大家落完單行陣街番嚟拎 後面仲係人山人海 繼續有人落單😹唔怪得之老闆唔驚無人買野食 淨係驚要找錢比大家 所以番嚟拎個陣先叫大家自行比錢再找錢!.👉🏻火腿雞蛋肉鬆手抓餅($24)即叫即整😚老闆仲提我要趁熱食😛手抓餅都幾脆 又唔會成手油😼餡料好足 再配埋沙律醬同茄汁🥰最好就係唔會落得太多醬 避免令到塊餅太多醬lum晒👍🏻但稍嫌塊蛋老左少少🤧———————————————慧食貓葵涌廣場1樓B01C號舖
慧食貓有罷工 有貼文宣
都有叫手足嚟拎新衫同埋飯券👻
火腿雞蛋肉鬆手抓餅

次次行葵廣經過呢到都會有堆人係鋪頭前面
但明明老闆係叫大家落完單行陣街番嚟拎
後面仲係人山人海 繼續有人落單😹
唔怪得之老闆唔驚無人買野食
淨係驚要找錢比大家
所以番嚟拎個陣先叫大家自行比錢再找錢!
👉🏻火腿雞蛋肉鬆手抓餅($24)
即叫即整😚老闆仲提我要趁熱食😛
葵涌廣場1樓B01C號舖
2020-01-20
火腿雞蛋肉鬆手抓餅
2020-01-19 56 浏览
呢間D手抓餅真係超級足料+超好味火腿雞蛋芝士豬柳煙肉蟹柳肉鬆❤️諗唔到難食既理由一份份餡料排列整齊你咬入去唔會輕易鬆開同三文治&漢堡包嘅原理一樣只要一啖咬到其中幾款餡料都已經就超級幸福好味☺️☺️重點要講三次肉鬆!肉鬆!肉鬆!✨好味✨☺️點都要加落去d手抓餅到❤️而且$36咁多料真係超級抵食👍🏻
呢間D手抓餅真係超級足料+超好味
重點要講三次肉鬆!肉鬆!肉鬆!✨
好味✨☺️點都要加落去d手抓餅到❤️
而且$36咁多料真係超級抵食👍🏻
2020-01-14 85 浏览
食左佢地真係好多年了由見住佢地隻貓店主係好細隻既時候到而家都有好多年仔地既手抓餅真係好受歡迎我自己食開有肉鬆果個版本外皮好熱又脆.入面有新鮮既蕃茄 有生菜 火腿同雞蛋沙律加埋肉鬆甜甜地真係好正一個都已經好飽肚而家佢地仲係賣得好平
食左佢地真係好多年了

火腿同雞蛋沙律加埋肉鬆甜甜地真係好正

一個都已經好飽肚

而家佢地仲係賣得好平
2020-01-12 88 浏览
葵廣有好多吾同類型既小店慧食貓吾係第一次幫襯了每次都食到舐舐脷😋😋女仔食一卷已夠飽好足料🌮因為啲手抓餅係即整 所以要等不過老闆好純手 5分鐘左右就整好有得食啦
葵廣有好多吾同類型既小店
慧食貓吾係第一次幫襯了
每次都食到舐舐脷😋😋
女仔食一卷已夠飽
好足料🌮

因為啲手抓餅係即整 所以要等
不過老闆好純手 5分鐘左右就整好有得食啦

2020-01-12 73 浏览
🐱火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $24 (10/10)如果剩係可以簡一樣葵廣必食,我會簡呢間🏆老闆哥哥仔出名好人好記性,手抓餅足料抵食又好味難怪生意會越黎越好!😆💛手抓餅有多款配搭✨即叫即整,餅皮煎得非常酥脆外脆內微煙韌既口感~雞蛋嫩滑火腿鹹香肉鬆增添風味!將配料塞滿滿,每啖都好滿足!醬料係茄汁同沙律醬令成個手抓餅味道更豐富同冇咁乾🤤仲有新鮮生菜同蕃茄減少油膩感🥬🍅多份爽脆口感同清新感~無可挑剔既手抓餅,超值得encore!!!
🐱火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $24 (10/10)
如果剩係可以簡一樣葵廣必食,我會簡呢間🏆
老闆哥哥仔出名好人好記性,
手抓餅足料抵食又好味
難怪生意會越黎越好!😆💛
手抓餅有多款配搭✨
即叫即整,餅皮煎得非常酥脆
外脆內微煙韌既口感~
雞蛋嫩滑火腿鹹香肉鬆增添風味!
將配料塞滿滿,每啖都好滿足!
醬料係茄汁同沙律醬
令成個手抓餅味道更豐富同冇咁乾🤤
仲有新鮮生菜同蕃茄減少油膩感🥬🍅
多份爽脆口感同清新感~
無可挑剔既手抓餅,超值得encore!!!
2019-12-30 268 浏览
早兩日睇完戲,經過葵涌廣場,突然好想吃些小食,原本想吃魚蛋燒賣之類,但經過一樓時,突然想起上個月已想吃的手抓餅店,由於當時太多人,所以放棄了,今次又忍不住再光臨,抱著無論要等幾耐都要一試的決心,結果只是等了10分鐘左右,就有得吃香噴噴熱騰騰的手抓餅,其實上個月剛在台灣吃過,發現我點的這個鹹牛肉手抓餅,鬆脆度和柔軟度可與台灣的比美,只是餅底比台灣的厚,醬汁沒那麼多層次,但整體來說味道算是有9成相似,所以我好欣賞,會再試其他口味。
2019-12-28
1K
2019-12-26 148 浏览
大家都對於呢間手抓餅鋪頭都吾會陌生架啦😂 系葵廣已經屹立左好耐!好耐冇去葵廣 去到梗系要去懲罰埋佢😋 叫左招牌的火腿雞蛋肉鬆手抓餅 大大份👍🏻 味道一如既往熱辣辣 裡面超足餡 啲肉鬆多到瀉出來🤤 加埋沙拉醬系好夾夾!仲要有一片蕃茄同生菜等佢冇咁膩 咬落去亦會有小小爽脆感😆 雖然系預期中的味道但都系好好食☺️ 如果一個人食肯定已經飽左😝 順帶一講 落單系就咁行埋去講 過一陣再返來佢就會叫A/B...聽到你個款自己行埋去等同放底💰 老闆娘完全吾會理 只會專心整餅🤣

2019-12-26 142 浏览
到台灣旅遊,必定會去夜市掃街。夜市裡一定會見到人氣小食:手抓餅!葵涌廣場小食店林立,但專做手抓餅的只有這家,小店每次經過都大排長龍,需時較長,今次終於有時間試!先排隊,再點餐,老闆叫我們15分鐘後再回來,到時再俾錢,認真霸氣!火腿蛋肉鬆手抓餅 $24手抓餅熱辣辣分量十足,食一個都夠飽!火腿與蛋一向相配,加了肉鬆令整體口感更豐富,內裏有沙律醬所以不會太乾。鹹牛肉手抓餅 $23手抓餅外層香脆,較超市買到的厚身一點,詞牛肉分量超多,配上味道較清淡的外皮同吃,夠晒滋味!

火腿蛋肉鬆手抓餅 $24

鹹牛肉手抓餅 $23

2019-11-21
午餐
2019-12-15 211 浏览
幾年前誤打誤撞見到呢間慧食貓,食過佢一次手抓餅後,每次黎葵廣都係必食之選餅底唔會整定,即叫即整,所以非常香脆,加埋生菜蕃茄,同埋佢既醬料,真係咁耐之黎食過最好食既手抓餅,水準仲要一路以黎都不變,即使經常排長龍都唔會求其整左俾你就算,真心推介由於佢經常都好多人,所以通常都會叫你10分鐘後番黎拎,想食既話就要D時間啦,老闆仲要好講個信字,叫完唔駛俾錢,番黎整好先俾,仲要由得你自己找錢,總之黎得葵廣一定要食佢
2019-12-15
  • 芝士肉鬆蛋手抓餅
2019-12-09 213 浏览
真正•台式手抓餅💛某台藝人曾某節目講過香港好難搵真正嘅台式手抓餅,呢度就有一間啦我叫咗B餐(火腿雞蛋肉鬆)加芝士🧀手抓餅,未講食物之前,講下買野嘅程序先叫咗野食唔洗即刻比錢,拎野食先比,叫完佢會講等幾多分鐘先返黎比錢,等候時間5-15分鐘,可以趁依個時間周圍行下,預翻時間先返去,唔洗係度等。老闆「一腳踢」,可能唔得閒收錢找錢,所以自律俾錢同找錢,第一次買可能覺得有啲怪⋯⋯我成日幫襯依間,所以唔會覺得怪B餐(火腿雞蛋肉鬆)加芝士手抓餅($27)😋,價錢黎講唔算貴,葵廣掃街食嘢差唔多,份量都大份而且足料,可以當lunch食,一啖食落去食到曬全部料,好滿足,食完口會有啲油膩,有啲口乾。食完會唔會成手都油膩?老闆有用紙巾包住手抓餅,所以食完唔會成手油👍依家係黃店💛,位置近扶手電梯,大家多啲幫襯,老闆都幾nice,仲會同人吹下水
真正•台式手抓餅💛

B餐加芝士
外卖自取
B餐加芝士
2019-12-02 157 浏览
性價比高既葵廣手抓餅😆😆.▫️#火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $24手抓餅即叫即做熱辣辣🔥,等10-15分鐘就有喇,材料好簡單,而且啲料都有好多😍😍有火腿、雞蛋、生菜、肉鬆同沙律醬,煎蛋仲半流心,所有材料加埋一齊就好好味喇😋😋,餅底仲好酥脆,手抓餅好大份呀,食完好滿足💕💕.Btw老闆好信啲客,叫啲客係枱面放低錢同自助找錢😆😆______________________________📸#慧食貓地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01C號舖
性價比高既葵廣手抓餅😆😆
▫️#火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $24
Btw老闆好信啲客,叫啲客係枱面放低錢同自助找錢😆😆

📸#慧食貓
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01C號舖
2019-11-28 218 浏览
放工又自己去幫襯黃店😆💛希望可以食勻葵廣的黃店再轉戰其他地方😋B餐 火腿雞蛋肉鬆手抓餅🍳好多人排隊,不過老細好有效率,同佢講完食咩就叫我8分鐘後返黎拎,拎左先俾錢。趁住呢個空檔,仲可以去對面熊茶買飲品添。(熊茶食評禁入我profile睇啦😉) 8分鐘後果然有得攞😘老闆太忙,客人自己放低錢找錢就可以了。手抓餅皮有稍油,老闆貼心包住紙巾先俾客人。拎上手原來都幾大份,一個人食到飽飽已經冇胃口再食小食😂爽口既生菜,番茄,煎蛋,火腿加埋肉鬆簡直係完美配搭😍簡單得黎好好食😋Pepe貼紙💛好多選擇,下次食最貴嗰個懲罰佢先💛

B餐 火腿雞蛋肉鬆手抓餅🍳

Pepe貼紙💛

好多選擇,下次食最貴嗰個懲罰佢先💛
2019-11-25 145 浏览
今次要介紹既, 就係食手抓餅既慧食貓食店位於葵涌廣場1樓一個暗角位置, 唔熟葵廣既,可從葵涌廣場地下某間夾糖附近既升降機搭上一層, 一開lift門就響左手面喇今日我7:30pm去到, 人流都一樣咁多,你可以自選配料, 而有選擇困難既話, 可以直接揀店舖已配搭好既口味,揀好口味只須要同老闊講, 佢就會叫你等幾耐之後先返黎拎同比錢等左15分鐘, 我個手抓餅出世喇點解要等咁耐?  因為每個手抓餅都係即叫即整就連入面隻蛋都係即炒! 食果時係呈現滑蛋既狀態架黎多張top view圖就知d配料幾澎湃!!一入口所有野都已經融為一體, 幸福感爆燈而咁澎湃都係只$29, cp值完全ko其他手抓餅店順帶一提, 呢間店既老闆好風趣, 不時會同客人打牙骹同埋佢地對客人都好信任, 所有小店都係落單時比埋錢, 但佢就相反, 拎食物時先比錢不突止咁, 佢仲要放左埋錢響度, 完全自助式咁等客人自己比錢同找續唔知老闆係咪同我諗同一樣野 : 凡係為食既人, 都係善良
今次要介紹既, 就係食手抓餅既
慧食貓

食店位於葵涌廣場1樓一個暗角位置, 唔熟葵廣既,
今日我7:30pm去到, 人流都一樣咁多,
F. 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅
等左15分鐘, 我個手抓餅出世喇

點解要等咁耐?  因為每個手抓餅都係即叫即整
就連入面隻蛋都係即炒! 食果時係呈現滑蛋既狀態架
黎多張top view圖就知d配料幾澎湃!!

一入口所有野都已經融為一體, 幸福感爆燈

而咁澎湃都係只$29, cp值完全ko其他手抓餅店

順帶一提, 呢間店既老闆好風趣, 不時會同客人打牙骹

同埋佢地對客人都好信任, 所有小店都係落單時比埋錢,
但佢就相反, 拎食物時先比錢

唔知老闆係咪同我諗同一樣野 : 凡係為食既人, 都係善良
2019-11-22
15 分钟 (外卖自取)
F. 火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅
2019-11-20 103 浏览
黎到葵涌廣場必定會幫襯呢間手抓餅,每次都食B餐,有肉鬆火腿同埋蛋,仲有番茄同生菜配埋沙律醬係超級好味,只係20幾蚊,個皮好脆熱辣辣食嘅時候好好食,有時都會外賣返屋企當dinner食,非常飽肚,以後想食手抓餅唔需要去台灣喇!! 另外老闆都係非常好人,同啲街坊都幾好傾,又放心叫啲食客自己找錢,又可以用某付款APP俾$,非常推介大家嚟幫襯,食過之後返唔到轉頭!!

每次黎都係叫D餐,吞拿魚蟹籽手抓餅,非常足料,每次食都Laam Laam 脷,係有幸福既感覺haha,真係好鍾意食❤️介紹朋友屋企人食都話正。餅皮唔油,又香又脆,加埋凍既吞拿魚蟹籽,一冷一熱,好味到暈🤤連我家姐怕腥平時唔食吞拿魚試過後都話正,係香港食到最好味既手抓餅!我已經幫襯左4年,每次到葵芳必食,有時甚至會特登去食,食咁多次都無失望過,好開心。推薦大家去食☺️加芝士更好味haha諗起流口水!!!
2019-10-30
$25 (其他)
  • 吞拿魚蟹籽手抓餅