2006-01-03 33 浏览
由於上一次識左個新朋友,佢話佢食過一間超好味0既大排檔,而小頭佢地都話有興趣試試,所以今晚先去探一探路先!去到醫局街,發現原來自己已前離過lee 道,而記憶中朋友話,在整車果邊果間就係la,(佢都係朋友帶佢去,所以無記名)意思指天祥,但我以前試過一次,對佢無mud記憶,(如果間野係好食,我一定記得0既),所以我就走左去對面愛文生la,上次來見倒愛文生明顯多客過天祥,都諗住下次會試試,今日咁0岩得咁橋,無論係唔係朋友講果間都好啦,即本試試吧!椒鹽鮮魷(3分)-味道係ok,但無用辣椒同蒜頭起鑊,就唔得香口la,而且亦炸得唔夠脆口!芥蘭炒田雞(4分)-田雞炒得好滑,味道亦唔錯,雖然有少部份芥蘭唔夠熱,但都算炒得唔錯!桂林生腸(1分)-仲話係招牌菜,d生腸發到無曬味,d汁稀到不得了,汁還汁,腸還腸,d汁又無mud味,只有小小辣咁啦,其實應該比0分!不過,我明點解佢咁多人幫襯,因為佢不至於好好食,但絕對係好“抵食”,佢每碟”例牌”都好似人地”中上”咁大碟,,所似抵食度可以比( 5分)

2005-08-11 39 浏览
番轉頭去SSP,呢度的大牌檔就似樣得多。鹽水雞煮得雞肉嫩滑無比,點沙薑粉招牌菜係桂林生腸,不過用的其實係桂花腸。蟶子唔花巧,無話咩辣酒煮,而且亦都好細隻,玩唔到咩花樣。瀨尿蝦得個殼,無肉無膏,清蒸最甜,不過真係無肉可言。最最最正的係B 酒,冰點咁凍,爽到震啊!不過蝦就唔好試,因為雖然係浸水同有氣泡,但其實係急凍雪蝦掉落去溶冰。埋單緊記睇單,呢點特別要提一提。
番轉頭去SSP,呢度的大牌檔就似樣得多。
鹽水雞煮得雞肉嫩滑無比,點沙薑粉
招牌菜係桂林生腸,不過用的其實係桂花腸。
蟶子唔花巧,無話咩辣酒煮,
而且亦都好細隻,玩唔到咩花樣。
瀨尿蝦得個殼,無肉無膏,清蒸最甜,
不過真係無肉可言。
最最最正的係B 酒,
冰點咁凍,爽到震啊!
不過蝦就唔好試,因為雖然係浸水同有氣泡,
但其實係急凍雪蝦掉落去溶冰。
埋單緊記睇單,呢點特別要提一提。