2004-12-16 11 浏览
其實都知青衣呢間分店唔係咁好,不過個fd一個月內keep返張單再光顧有88折,咁就嚟呢間啦。當然今次食係為左南瓜芝士火鍋啦,不過我諗唔關分店事,應該間間都係咁上下。嘩,自己煲d忌廉湯都結過佢啦,有d橙色既物體點,一心諗住係南瓜,食落似蘿蔔,一d甜味都冇,完全唔知發生咩事!去過瑞士食真正既芝士火鍋,好溜好濃,唔係咁arm hk人口味,不過都知係好味lor,反而尖咀0個間就真係合哂hk人口味,幾好。想講,而家南瓜product泛濫,有點粗製濫造。

想講,而家南瓜product泛濫,有點粗製濫造。
2004-11-25 17 浏览
呢間冇咩好,係個露天位比較好d,個view好d...其他都冇咩好, d野唔好食,pizza難食到死...食呢度d pizza 就好似食麵粉咁...唔得囉
呢間冇咩好,係個露天位比較好d,個view好d...
其他都冇咩好, d野唔好食,pizza難食到死...
食呢度d pizza 就好似食麵粉咁...唔得囉
2004-11-03 2 浏览
意大利茄醬,茄子,魷魚圈,長通粉得個酸字;白汁海鮮飯都ok,但咸左d,芝士味較重;蝴蝶蝦沙律d蝦有幾隻都有黑色一達達,又唔好食;連d餐包都唔好食.d waiter唔係幾熟d野食.唔係想食景都唔會去~
2004-07-29 4 浏览
你去下第二間試下先啦,黎間好樣樣都差!
你去下第二間試下先啦,黎間好樣樣都差!
2004-07-29 7 浏览
我都有去過青衣城呢間食物同服務都ok喎點解你咁講先?
我都有去過青衣城呢間
食物同服務都ok喎
點解你咁講先?
2004-07-28 9 浏览
食過好多間意粉屋,黎間意粉屋D野最吾掂!D 野細碟又難食!!千其吾好去,好差又難食。
2004-03-09 5 浏览
個環境好正吖, o野食都唔錯~ 我成日都O係呢間食, 尤其early dinner個貝殼粉真係好味~ yummy!
2003-12-11 2 浏览
終於食到芝士火鍋,雖然d朋友一早話係忌廉湯咁,不過都要試下。坐露天位個景幾靚幾舒服,不過d人係前面行黎行去就怪怪咁...叫左一個芝士火鍋,都幾貴$168,己經係最平果款,一個西蘭花帶子忌廉湯,一個煙肉、雞闊條麵。個芝士火鍋果然係似忌廉湯,不過濃好多,都ok啦,冇乜特別,個闊條麵幾好味,不過食晒哩三樣0野好「溜」,仲好肥嘛...
2003-12-06 13 浏览
環境: 幾好, 有view睇食物:酥皮海皇湯: Ok la, 海鮮較少.田園炸雞籃: 太, 乾身, 冇乜肉白菌汁雞肉意粉: 一般啦, 但不夠香口服務: 唉, 遞了手成分鐘至有侍應來take orderDiscount左都要成本一百七十幾蚊, 唔抵食.
環境: 幾好, 有view睇
食物:
酥皮海皇湯: Ok la, 海鮮較少.
田園炸雞籃: 太, 乾身, 冇乜肉
白菌汁雞肉意粉: 一般啦, 但不夠香口
服務: 唉, 遞了手成分鐘至有侍應來take order
Discount左都要成本一百七十幾蚊, 唔抵食.
2003-10-25 0 浏览
個view一絕。又唔係貴,d野都好好食。而且service都好好,d 人好nice。
個view一絕。
又唔係貴,d野都好好食。
而且service都好好,d 人好nice。
ok
2003-07-15 9 浏览
前排都黎過呢到食LUNCH.......果時半價好低...一個人三十幾........好多野食不過D野味道真係好普通..........不過夜晚真係好靚
前排都黎過呢到食LUNCH.......
果時半價好低...一個人三十幾........
好多野食
不過D野味道真係好普通..........
不過夜晚真係好靚
2003-07-15 2 浏览
N世都冇幫陳過意粉屋啦,依間環境最好對正個海。三個人叫o左個$218兩人套餐,另外再叫一個大蝦三文魚香芒鮮果沙律。個餐有三文魚菠菜忌廉湯,都落足料;主菜有豬仔骨就麻麻地有一陣凍肉味,似係雪o左個耐;仲有一個吞拿魚汁焗龍蝦雲吞,依個唔錯喎大大粒雲吞,裡面仲好多料。個沙律就一般啦,不過起碼d鮮果唔係罐頭雜果。而餐茶加o左10蚊換雪榚紅豆冰,d紅豆唔係一粒粒的而且好甜。雖然現在係比以前平o左,但論食物好味,始終懷念以前Spaghetti House。
N世都冇幫陳過意粉屋啦,
依間環境最好對正個海。
三個人叫o左個$218兩人套餐,
另外再叫一個大蝦三文魚香芒鮮果沙律。
個餐有三文魚菠菜忌廉湯,都落足料;
主菜有豬仔骨就麻麻地有一陣凍肉味,
似係雪o左個耐;
仲有一個吞拿魚汁焗龍蝦雲吞,
依個唔錯喎大大粒雲吞,裡面仲好多料。
個沙律就一般啦,不過起碼d鮮果唔係罐頭雜果。
而餐茶加o左10蚊換雪榚紅豆冰,
d紅豆唔係一粒粒的而且好甜。
雖然現在係比以前平o左,
但論食物好味,始終懷念以前Spaghetti House。
2001-06-12 2 浏览
很久沒有幫襯, D 食物比以前貴, 那個焗吞拿魚意粉, 要60 多元, 但份量是非常少, 我們叫了沙律, 焗磨菇, RIBS, 及後加的意粉, 正常是上沙律的, 但是來了RIBS, 磨菇, 才到沙律, 真怪, 但這裡的view 是看到海景, 喜歡的話可以座出去露台.
2001-04-03 1 浏览
  我小王子係意粉屋o既常客,一諗唔到去邊度食o野就會去意粉屋。但係發覺唔係間間意粉屋都咁好食,而質素高、服務好o既首選係旺角新世紀果間,而銅鑼灣翡翠明珠果間都幾好。但係我去過咁多間,最差o既就係青衣城呢間!  雖然青衣城分店有露天茶座,更加有無敵海景,但係唔單只服務差,衰就衰在連食物都差過人。話晒意粉屋都係連鎖店,食物質素有高有低唔出奇,但係好似青衣城分店咁又真係離普D。  話說我某日去食晏,例牌叫Set lunch,貪佢抵食夾大件。但係果度D lunch 唔知點解比人細o左一個碼,焗o既o野尤其明顯,加上每種食都好淡口,無乜調味。  而D 服務都唔係好得。由於果日好少人,我o地坐入面,但坐o左好耐都無人理。執檯時仲差D 將D 湯倒o係我度,對唔住都唔講聲。所以去意粉屋都唔好去果間。
2001-04-01 4 浏览
Sunday, lunch time, 我唔食starch, 迫住order $98 扒? (Salad + Main dish + drinks)~個salad幾好~ 不過個羊扒要五成熟變o左Well-done, 仲要鹹到死~ >_<不過個manager幾好人~ 見我用Openrice咭, set無discount, 又要次次check好耐, 索性俾張臨時VIP card card俾我, set都有10% off~ 下次purchase over $100, chop一個印, 夠三個印就可以申請VIP card~ 話有更多優惠喎~ ^__^