2008-07-07 25 浏览
星期六和女友來這裡食昼 , 原來有露天位 , 但因為公共空間的問題已經取消了 , 有好有唔好 , 現在坐於近窗位置都能飽覽海濱公園的景色 兩人點了兩個 set lunch , 肉醬意粉 & 煙三文魚凱撒沙律 ; 另外加了兩份甜品 , 焗濃朱古力蛋糕配雪榚 和 做緊特價的鮮奶凍 ; 再來飲料 , 我點了跟餐咖啡 , 女友加錢點凍朱古力 ~肉醬味道保持水準 , 香濃夠肉味 , 意粉亦夠彈牙 ; 甜品都唔錯 , 鮮奶凍不太甜 , 味道剛好 ; 焗濃朱古力蛋糕卻稍微失色 , 义進蛋糕裡 , 期待流出來的朱古力醬 ... 沒有 , 少少扣分 ... 味道卻是不錯 , 配雪榚食 good ~~兩個人才花了 $170.00 , 抵食 !!

兩個人才花了 $170.00 , 抵食 !!
2008-06-04
老豆建議想一家去樓下稻香打邊爐, 但要等候近一小時!!所以最尾決定去意粉屋 :)好過稻香d貴邊爐!點了炸薯圈,芝士焗茄子,黑椒蜜糖雞翼,牛油果三文魚帶子焗飯,龍蝦汁海鮮墨魚麵,巴馬火腿pizza一直都覺得意粉屋比pizza hut嘅粗製濫造優勝 雞翼的調味很怪太甜了, 個pizza係貪得意先叫parma ham的份量也未免太少了, 不過已經好過d pizza hut扭扭批…其餘樣樣都above average, 一直都覺得意粉屋比pizza hut嘅粗製濫造優勝 anyway, 最緊要屋企食得開心 ps. 以前外面的海景位原來係公地, 真係可惜…
老豆建議想一家去樓下稻香打邊爐, 但要等候近一小時!!

所以最尾決定去意粉屋 :)好過稻香d貴邊爐!

一直都覺得意粉屋比pizza hut嘅粗製濫造優勝

雞翼的調味很怪太甜了, 個pizza係貪得意先叫

anyway, 最緊要屋企食得開心 
ps. 以前外面的海景位原來係公地, 真係可惜…
2008-04-27 18 浏览
食飯時間例必要等位,呢間都要等半個鐘左右!兩個人叫左三款食物:娜威煙三文魚凱撒沙律- 幾大碟、菜新鮮、煙三文魚亦咸度適中!千層肉醬闊麵- 勁多醬,太膩喇!好寡~ 下次唔會再叫~炸雞籃- 呢個好味!薯角厚肉!雞全翼粉薄有肉汁!《總結》食物:●●●●○(大致上都好味!)服務:●●●●○(待應充足,有禮貌)價錢:●●●○○(合理!)
食飯時間例必要等位,呢間都要等半個鐘左右!
兩個人叫左三款食物:

娜威煙三文魚凱撒沙律
- 幾大碟、菜新鮮、煙三文魚亦咸度適中!

千層肉醬闊麵
- 勁多醬,太膩喇!好寡~ 下次唔會再叫~

炸雞
- 呢個好味!薯角厚肉!雞全翼粉薄有肉汁!

《總結》
食物:●●●●○(大致上都好味!)
服務:●●●●○(待應充足,有禮貌)
價錢:●●●○○(合理!)
娜威煙三文魚凱撒沙律
千層肉醬闊麵
炸雞籃
2008-02-14 1 浏览
年初三一大班朋友去了青衣拜年, 之後來這裡吃飯, 等了差不多40 分鐘才有檯, 過年時節也沒有辦法. 上次來已經是好幾年前, 裝修了靚好多, 我們有10 多人坐了一張大長檯. 叫了一個set dinner 再加pizza , 意粉和pork rib . 一直也覺得Spaghetti 的食物不錯, 一定有水準, 這次是第一次在這裡吃pork rib , 好"正" , 不會太乾, 又有汁, 如果下次來一定會再點. 試了菜湯和酥皮湯, 比較喜歡菜湯, 好香. 炒飯就沒有什麼特別, 普普通通, 改吃意紛比較好.

試了菜湯和酥皮湯, 比較喜歡菜湯, 好香.

炒飯就沒有什麼特別, 普普通通, 改吃意紛比較好.
2007-11-06 14 浏览
我地叫左滋味套餐A $268. 特色龍蝦湯: 屋企人飲.冇飲到.佢地話OK.. 芝士焗蟹粉墨魚汁天使麵: 呢個幾好味.味道岩岩好.好夠芝士味..挪威煙三文魚鮮果沙律: 煙三文魚本身已經咸咸地.就咁食都OK..同埋佢都切得幾大塊下.加埋有6塊係面..有機香橙綠茶: 加$11可以試佢新出既餐飲.睇相好似幾靚咁.仲以為佢有D橙皮係入面.好似D柚子茶咁..點知原來係冇嫁..同埋我又唔覺得佢有橙味喎.點解叫香橙綠茶呢?不過可能因為我冇落到佢俾既蜜糖啦..食完唔夠飽.屋企人仲叫左..松子仁醬炒鮮野菌($42): 成日叫d熱氣野食唔好..所以揀左呢個..幾好味呀.唔錯.清清地得黎又夠味..(南瓜汁)鴛鴦三文魚墨魚汁飯($108): 呢個侍應介紹.信錯左佢.味道好淡.好似冇嘜味咁! 烤三文魚柳爸爸話有d腥.咁我又係好覺~不過我覺得魚柳烤得干身得滯~唔好食..呢個同芝士焗蟹粉墨魚汁天使麵形成好大對比.成家一致認為個墨魚汁天使麵好食好多!!!超級什錦薄餅($98): 佢地要左普通-厚批.一共有6件.不過因為我真係太飽喇所以冇食到~家姐話PIZZA HUT好食過佢喎~朱古力熔岩配雪糕: 跟餐加$15就可
我地叫左滋味套餐A $268.

特色龍蝦湯: 屋企人飲.冇飲到.佢地話OK..

食完唔夠飽.屋企人仲叫左..

朱古力熔岩配雪糕: 跟餐加$15就可以試到.開頭我仲以為係好似果D Brownie Sundae咁既.點知食落先知原來唔係~佢只係一個暖既朱古力蛋糕.隔離有D朱古力醬然後再加一個雲喱味既雪糕姐~冇驚喜之餘仲有D失望..因為呢個甜品真係好普通..

埋單4個人差唔多$600..
2007-10-21 7 浏览
跟朋友聚餐,點了田園沙律、菠蘿雞肉煙肉炒飯、蕃茄蜆肉意粉和一個小食拼盤。沙律很‘綠’,有生菜、芹菜、青椒、洋蔥。那個沙律醬,吃不出是什麽味道來。小食拼盤有炸洋蔥圈(3個)、薯條(5/6條)、香腸(4塊)和雞翼(2隻),配的醬汁跟沙律那個是一樣的,不點也罷。炒飯有點油,雞肉不太新鮮。意粉那個蕃茄醬簡直是汎濫,濃濃稠稠的覆蓋了整個碟子。醬裏可以找到蜆肉和蘑菇,味道算是比較可取的一個。我們坐在外面,雖然食物沒有什麽特別,畢竟重點是朋友聚會,一面聊天,一面享受這樣風和日麗的好天氣,很寫意,很舒服。

2007-09-02 16 浏览
30/08晚,我同朋友去dinner,點了"D"餐,1.雜菜湯,都OK中上!2.肉醬焗闊麵,闊麵好硬好難入口,肉醬就OK!3.茄醬焗意式雲吞,雲吞皮厚到爆炸....又唔夠熱....哎怕怕!
2006-11-27 18 浏览
由於想食芝士火鍋,所以係上個星期五同honey一齊去咗青衣城間意粉屋試一試.嗰晚大約8點幾,唔係太多人,嗰環境幾好幾舒服.原來近日意粉屋做緊中銀咭有優惠,半價食芝士火鍋套餐,有兩個湯,一個芝士火鍋,加餐飲都係大約$250,不過好可識我哋兩個都無中銀咭,所以只有用原價食.我哋叫咗個海鮮鍋,嗰鍋包括有2隻扇貝,4隻蝦,2隻青口,幾片三文魚,一個墨汁天使麵,一d麵包,還有d雜菜.個芝士汁唔係太有芝士味,可以濃味翻d就好.

個芝士汁唔係太有芝士味,可以濃味翻d就好.

2006-08-03 7 浏览
裝修後第一次光顧, 今天正是打風日...掛起三號風球! 我們望著玻璃窗也頗浪漫呀....但可惜的是餐廳的內部有滴水情況, 不知是未完成裝修還是別的原因了...??我們吃了兩個下午茶餐, 我叫了個火腿雞絲蝴蝶粉, 雞絲有點"鞋", 但蝴蝶粉剛剛好! 老公叫了個酥皮龍蝦湯加龍蝦汁什菌長通粉, 上者湯味濃, 後者如果加少少芝士焗會更好食!

2006-07-30 15 浏览
今天我跟兩位朋友到青衣城意粉屋吃晚飯,有全新裝修,超舒適/超特色,最好都係佢地D食物,由其是拿破崙意粉超香超好吃,令我回味無窮,不過服務差D有待改善!

2006-06-03 4 浏览
今日同老公食早飯...叫左兩個下午茶餐...佢叫左龍蝦酥皮湯加什菌長通粉加餐茶...我就叫左個芝士焗年糕加餐茶....兩個都幾好食....芝士味濃...因為我地有會員咭...第二個餐半價...! 呢度有個好處係吸煙區係室外...唔會影響我地...另外就係有個開揚景...舒舒服服可以嘆個晚餐!
2006-03-15 0 浏览
唔好以為有露天茶座好正,我就係因為懶醒諗住露天茶座個view正又有氣氛,就揀坐出去,結果凍到係咁震。同埋,或者係坐出面既關係,無人留意到我地,叫極都冇人應,攪好耐先落到order。叫個二人套餐,有菠菜湯、豬仔骨和三文魚Pizza。先來個湯,幾濃同埋夠熱,飲了成個人都溫番d。跟住個豬仔骨到,只可以用"超刃"兩個字去形容。用刀亦切唔開,咬就更加咬唔到,我好勉強先食少少,我朋友就更加一d都無食過。Pizza就好番d,但我都嫌味道唔夠濃烈同唔夠香。Service黎講,雖然話待應多顧住入面既食客而忽略出面,但服務態度都可以,唔算話好差。

2005-11-09 3 浏览
平時同男朋友出街多數都係食佢最愛既中餐,今日由我渣主意,選擇左意粉屋,睇完餐牌,睇來睇去最終都order 咗個匯豐秋意餐~1) 意式什菜湯x 2客: 味道同普通羅未湯無咩分別,只不過有三隻蝴蝶粉加入去2) 黑椒蜜汁雞翼8隻: 黑椒味唔太重,而個汁底就1甜甜地,好食,唔錯3) 帶子三文魚炒飯: 白色既帶子、粉橙色既三文魚、青豆、黃色既炒飯,色彩鮮艷,睇落已經好吸引。可能因為用煙三文魚既關係,我覺得味道較重,好似有D蓋過晒其他材料既味(我當初以為係鮮三文魚)4) 白汁香腸煙肉蘑菇意粉: SO FAR SO GOOD, 意粉果然爽口5) 可樂兩個食好夠飽,個餐原本要$316,而家用匯豐信用卡就$168,但係加一就按照番原價(即加咗 $31.6)但係服務呢唔得,D待應好似望唔到我地甘,我有諗過當時係咪我地隱形左呢?

5) 可樂

系度食set lunch,叫左西蘭花汁三文魚芝士粗條麵,做法系將D西蘭花同三文魚切粒,再加上芝士局.好香芝士味,但三文魚唔系咁新鮮,D汁冇咩西蘭花味,可能比D芝士味蓋過.值得一說的是舊蒜容包好香,好好食.
值得一說的是舊蒜容包好香,好好食.
OK!
2005-05-04 6 浏览
The quality of food is high. Service is quite good. However, the price is relatively high, even for set meals.