2019-03-27
前幾天去饒宗頤文化館散步, 之後走入餐廳搵嘢食, 本來以為仲係以前既餐廳, 點知已經轉左手, 入到去發現餐廳好大轉變, 原來已經轉左西餐. 坐低左後發現梳化, 椅子都係藍白色隔住襯埋地下磁磚顏色加埋餐具, 撞得好靚. 當食物來後發現擺得好靚, 有酒店級數, 但點都要試真味道先講. 我地4個人(3大1細) 餐廳好貼心, 有小朋友餐具, 我地叫左2個泥蟹湯, 1個鵪鶉清湯, 一個煎鵝肝, 一個牛他他, 一個青口, 一個闊條麵, 一個羊架, 一個肉眼扒 share, 之後試埋個心太軟, 及梳乎厘. 真係飽到好滿足. 湯: 個泥蟹湯好重蟹味好好飲, 個鵪鶉湯有少少酒味吊晒D湯味出黎. 頭盤: 個牛他他好新鮮好好味. 青口個汁好正, 但青口細隻左D. 鵝肝煎得好香, 加埋個無花果乾有化學作用. 主菜: 闊條麵小朋友好鍾意食. 羊架都好好味, 但細份量左少少, 肉眼扒熟過我叫既5成, 但都好好味.甜品: 心太軟味道唔錯, 唔算太甜剛剛好, 但冇配雪糕. 梳乎厘係我食過咁多次最好食的一次. 總結好好味讚!!! 美孚終於有唔同既嘢喇!!!
總結好好味讚!!! 美孚終於有唔同既嘢喇!!!