好耐冇去食西餐,今日放假約埋一班朋友去美浮個頭行街順便試一試呢間高質西餐廳🍴🍴烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯講咗個飯先,意大利飯口感柔滑,同紅花汁好夾👐食落有濃郁的香氣同小龍蝦🦞既鮮味🍴蟹肉扭指麵配蟹膏蛋黄忌廉汁以蟹肉為主既意大利🇮🇹麵加上柔滑既蟹膏蛋黄忌廉汁,令到個麵好香潤👅口感濃郁。最重要係都幾多蟹肉😍食到舔舔脷👅🍴日本紅蟹西柚沙律配柚子油醋汁一食個🥗就食出西柚和柚子油醋汁,好清新、清爽既味道。雖然帶有一定的酸味,但同時也有一些甜味💜配合蟹肉同鵪鶉蛋食落非常有層次感✨✨啱晒鐘意清新、健康口味既我😊🍴烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁沙律非常吸引👍口感非常多層次,八爪魚腳、蘋果沙律和哈里薩汁的味道融合得好好👍本人超鐘意蘋果沙律中的蘋果有少少🤏酸味,但同時都有啲甜味,和八爪魚腳的口感形成了很好的對比🆚👍👍🍴生蠔生蠔🦪係自由組合~按照個人喜好去叫非常人性化😆食完之後同朋友都覺得體驗非常好👍🏻下次嚟會encore佢其他既生蠔🦪超級新鮮😏❣️係一間值得回顧嘅餐廳呀❣️❣️❣️
🍴烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯
🍴蟹肉扭指麵配蟹膏蛋黄忌廉汁

🍴日本紅蟹西柚沙律配柚子油醋汁

🍴烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁

🍴生蠔
生蠔🦪係自由組合~按照個人喜好去叫非常人性化😆

2023-06-27 113 浏览
🔸男朋友今日帶我黎既,係喺美孚既悅滿軒~之前都唔知呢個文化館入面有咁好既餐廳!餐廳係活化建築入面,別有風味💕🔸香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁非常新鮮既黑鱈魚油脂十足,同其他海鮮都好夾💕特別要講蟹肉昆布汁,打成泡沫口感綿密細滑💕🔸烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯小龍蝦既份量非常多💕義大利飯索滿龍蝦既湯汁同紅花汁,味道充滿層次💕🔸法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬帶子同魚子醬非常新鮮💕同粟米濃湯一鮮一甜,意外相配💕🔸烤阿根庭紅蝦牛油果沙律配熱情果油醋汁沙律菜非常清爽新鮮,擺盤好靚💕 熱情果油醋汁果香十足,好清新💕
🔸香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁
🔸烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯

🔸法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬
帶子同魚子醬非常新鮮💕同粟米濃湯一鮮一甜,意外相配💕
🔸烤阿根庭紅蝦牛油果沙律配熱情果油醋汁
同男朋友bookmark咗呢間餐廳好耐💓終於可以一試啦💕💝烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎伊比利亞羊扒簡直係冇得彈🤞🏻羊肉扒和自家製羊肉腸的肉質一流之餘仲加入了紅菜頭蓉和羅勒莎莎,食落散發出好深厚的香氣同更加好味啊🤤💝烤澳洲龍蝦尾配烤露筍,青檸慕斯汁龍蝦🦞肉質鮮嫩多汁,一啲都唔鞋,十分good good💞雖然係龍蝦尾,但都好多肉😆 份量都足夠,兩個人食都夠喉😌💝烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯小龍蝦 ,紅椒粉 ,紅花 ,甜波椒・意大利飯食咗呢度嘅龍蝦尾,再叫呢個小龍蝦意大利飯再次證實咗呢度嘅海鮮真係唔錯😍小龍蝦肉質鮮美,個人認為烤過之後小龍蝦啲肉更加滑,鮮味更加出。配合紅花汁既意大利飯成個飯好香濃🥰環境💖💖💖💖💖食物💖💖💖💖💖服務💖💖💖💖💖一定會再嚟幫襯❣️果然冇bookmark錯🥹
同男朋友bookmark咗呢間餐廳好耐💓終於可以一試啦💕
💝烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎
💝烤澳洲龍蝦尾配烤露筍,青檸慕斯汁
💝烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯
小龍蝦 ,紅椒粉 ,紅花 ,甜波椒・意大利飯

環境💖💖💖💖💖
食物💖💖💖💖💖
服務💖💖💖💖💖
一定會再嚟幫襯❣️果然冇bookmark錯🥹
2023-06-19 137 浏览
呢間之前食過係ok,呢次朋友諗住慶祝生日過黎食,但中曬伏~前菜牛肉他他冇牛味,個濃湯好淡。+$188嘅法國生蠔細都唔緊要,但完全唔新鮮唔爽口,超市買個d都高質過佢,唉。。主食羊ok嘅,但個牛柳鞋到爆dessert platter用現成cake,假假的朱古力味…好失望🙍‍♀️野食唔新鮮,冇環境冇氣氛,2個人食左千五,仲要係咁比蚊咬,成個體驗好差。呢個價錢呢個地段唔expect呢個質素..完全overpriced。。。
呢間之前食過係ok,呢次朋友諗住慶祝生日過黎食,但中曬伏~

前菜牛肉他他冇牛味,個濃湯好淡。
主食羊ok嘅,但個牛柳鞋到爆
野食唔新鮮,冇環境冇氣氛,2個人食左千五,
仲要係咁比蚊咬,成個體驗好差。
2023-06-19 166 浏览
👏🏻烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯意大利飯口感十分綿密,配搭濃稠鮮香的龍蝦汁,令人回味無窮。👏🏻鹿兒島南鳍赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉吞拿魚牛油果他他好清新嘅配搭,軟綿綿嘅牛油果配吞拿魚刺身,口感已經好豐富,鋪上一陣乾蔥喺面,喺味蕾及口感上都帶嚟衝擊。吞拿魚色夠新鮮,保證衛生。👏🏻法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬忌廉味濃而且十分香滑,用上刺身級數的北海道珍寶帶子,用cream source以簡單既調味帶出帶子既鮮味。魚子醬真係好好味,食極唔厭~👏🏻烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁外層香脆但入面保持住龍蝦肉嘅鮮嫩,肉質爽彈而入味。配菜既烤露筍都非常惹味,而且好香脆可口。青檸慕斯汁係整個菜式既亮點,真係好出色!食完包你返尋味。
👏🏻烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯
意大利飯口感十分綿密,配搭濃稠鮮香的龍蝦汁,令人回味無窮。
👏🏻鹿兒島南鳍赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉
👏🏻法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬
👏🏻烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁
2023-06-16 147 浏览
今日mami既生日,特登幫佢book左食法國嘢,呢間之前已經聽過評價好唔錯~活化建築入面既餐廳果然好有情調,裝修以藍白色做基調,好特別係地板係充滿香港色彩既磁磚,有種中西融和既感覺🪔食物方面,雖然價錢唔貴,但質素相當高❣️🇫🇷烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁烤八爪魚超級推薦!好大隻肉質飽滿同時好嫩好易切易咬,蘋果沙律同醬汁好清新,整個組合非常特別!🇫🇷法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬法國菜必不可少當然係儀式感,呢個菜侍應會即場幫手倒湯落帶子度,擺盤優美!帶子刺身同魚子醬既融合鮮味十足,但我更欣賞粟米濃湯,濃稠得黎食到果蓉!🇫🇷蟹肉扭指麵配蟹膏蛋黄忌廉汁扭指麵都係第一次食,口感軟糯好特別!成個麵蟹味十足,有好多蟹肉,充滿奶香!🇫🇷香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁呢個海鮮盤則非常新鮮,有好多海鮮,有大蝦、青口、蜆等等。海鮮泡絕對係加分位,口感特別之餘令海鮮增加左風味!

食物方面,雖然價錢唔貴,但質素相當高❣️
🇫🇷烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁
🇫🇷法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬
🇫🇷蟹肉扭指麵配蟹膏蛋黄忌廉汁
🇫🇷香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁
2023-06-16 121 浏览
烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁,烤熟的澳洲龍婽尾肉質柔軟,口感鮮美,搭配烤露筍既清甜同微苦感覺非常適合。烤露筍既烤焦部分都帶有一些微微既苦味,可以增加整道菜肴既層次感and風味,美味健康。烤原隻西班牙墨魚配墨魚汁意大利飯 •法式燴蕃茄,包括西班牙墨魚,墨魚汁意大利飯and法式蕃茄蓉。原隻西班牙墨魚配墨魚汁意大利飯係一道美味獨特既菜肴。墨魚汁味道濃郁、香醇,具有深厚既海洋風味,與意大利飯既口感同香氣完美融合,讓整道菜肴味道更加豐富同多樣化。此外,墨魚肉質鮮美、口感彈牙,亦為呢道菜增添了豐富既口感層次。我地飲左Grass hopper,以薄荷糖漿、奶油和綠色薄荷酒為基礎的酒精飲料,味道清新、甜美、帶有微妙的薄荷香氣和奶油口感。Frozen Margarita冰涼清爽,酸甜適中,青檸汁and三重糖漿令Frozen Margarita味道酸甜適中,既不過甜也不過酸。口感非常柔和平衡,飲完令人更加清爽愉悅。
2023-06-16 130 浏览
文青既我最鍾意周圍食嘢同打卡📸🤣今次同男朋友嚟到悅滿軒打卡先🥰餐廳位置都算易揾,係美孚地鐵站上山8分鐘左右。一嚟到就覺得呢到充滿文青既氣息✨餐廳環境寬敞,感覺好舒服😌🥑🥗烤阿根庭紅蝦牛油果沙律配熱情果油醋汁烤焗後的紅蝦外表焦香,內裡嫩滑,口感十分鮮美。配合口感奶油般柔軟既牛油果🥑由熱情果汁和油醋調製而成既汁可以中和紅蝦和牛油果的奶油味。🐟🦐香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁煎過既黑鱈魚外焦內嫩,肉質鮮美。仲加入咗多種海鮮,蜆,青口,蝦等。蟹肉昆布汁有濃郁既蟹肉香氣同昆布既清甜味道。醬汁增添咗鮮甜既味道之餘都中和咗黑鱈魚的腥味。🦞烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁超級喜歡呢個同龍蝦尾配合既青檸慕斯汁,好清新的調味汁,檸檬🍋既酸味更加層出龍蝦尾嘅鮮味。🥣法式粟米🌽濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬法式粟米濃湯🍲口感濃郁豐富。飲得出粟米🌽既甜味同濃郁奶油味。加埋刺生帶子同魚子醬口感真係多層次到呢😂✨🦪口感肥美新鮮,帶少少海水🌊味。叫呢個Special set仲有法國魚子醬一罐同葡萄汽酒,原價528依家特價188❣️大推呢個套餐❣️
🥑🥗烤阿根庭紅蝦牛油果沙律配熱情果油醋汁
🐟🦐香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁
🦞烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁
🥣法式粟米🌽濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬
2023-06-15 85 浏览
放假lu!梗係出街食好嘢慶祝吓🪅!朋友話前幾日食咗間好好味嘅餐廳,話我一定會鐘意,⚡️所以我今日嚟咗啦!!🌟🔥我order了❤️‍🔥烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁。龍蝦可口,肉質細滑嫩滑。💖❣️味道十足,份量都夠食!同露筍一齊擺落口可以話係味蕾盛宴💯🙈。🟡烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁。八爪魚🐙好正!Q軟彈牙,一咬就斷⚡️個爪超長超厚,好抵食!!蘋果沙律冇咩特別,但係同八爪魚嘅化學作用令我為之一振,好!好!食!😂♨️👍🏻🔶香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁。師傅煎得好好👍🏻,一啲都唔焦,海鮮食材尚算新鮮,勝在份量多。最鍾意佢嘅蟹肉,極之鮮甜,Must try💫💫!🔺慢煮美國牛小排配蕃茄汁意大利麵。牛小排煎得唔錯,🥩意大利麵蕃茄味濃郁,味道豐富。🥄🍴兩個人都好夠食!🫂🥂▪️熱情果拼盤(熱情果法式焦糖燉蛋,熱情果千層酥,雪葩)。最後你個甜品收尾🤞🏻焦糖燉蛋一級正,脆脆地好好食😋🤘🏻,蛋軟林林好細滑🤙🏻🤙🏻。熱情果千層酥幾脆口,一試就即刻愛上💋❣️總括而言,呢餐為我嘅假期開咗好好頭,遲啲得閒再去食過!🌆🌌

總括而言,呢餐為我嘅假期開咗好好頭,遲啲得閒再去食過!🌆🌌
2023-06-14 80 浏览
我本身住美孚附近👍🏻難得今日放假,就book定呢間餐廳黎食,入內可見裝潢以簡單風格為主,而店員介紹,餐廳既最大特色就系選用天然沒有激素既牛肉,而且法國菜都好出名。🫦👅我地叫鹿兒島南鰭赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉🌸,吞拿魚非常淋,而且好入味,魚味濃鬱,有少些牛油果蓉味,送飯一流。🍛~~~另外食左法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬🌼,非常大兜,顏色鮮豔🍚,刺生帶子淡淡肉。~~烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁義大利飯🌺,既保留龍蝦鮮美,用烤焗的方法更加增加幾分惹味。今次食得好滿足。~~最後就系烤原隻西班牙墨魚配墨魚汁義大利飯,酸酸甜甜既飯底超級開胃~!總括而言,呢間餐廳值得encore📸,食物質素唔錯 cp值好高~古五到屋企附近都找到甘有特色既餐廳💕
2023-06-09 146 浏览
今日去打卡饒宗頤文化館既時候,見到紅磚牆入面有間幾隱密既餐廳,本身以為係食中菜既🤣點知係法國菜 menu價格出乎意料地唔算高,就決定give a try😋《香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁》非常精緻既海鮮盤~全部海鮮鮮味十足,主打既黑鱈魚非常嫩滑多汁,海鮮泡既口感非常特別😁《慢煮法國春雞配牛肝菌珍珠麵,法國黃酒忌廉汁》好難得係香港食到珍珠麵~珍珠麵一粒一粒彈牙煙靭既感覺真係百試不厭,非常醬汁creamy 燒春雞就非常嫩滑,份量亦有誠意🥰《烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯》義大利飯整得好出色,黏膩得黎粒粒分明,軟中帶硬非常正宗,紅花汁既味道同龍蝦既鮮味非常夾,充滿層次😋
《香煎大西洋黑鱈魚配海鮮,蟹肉昆布汁》
《慢煮法國春雞配牛肝菌珍珠麵,法國黃酒忌廉汁》
《烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯》
2023-06-09 121 浏览
今日周未約埋一班中學同學敍舊,我們決家嚟試吓呢間嘅野食🥢🥄,一入到去就聞到好香嘅食物味道,即刻坐低嗌野食🍽。我們試咗香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果🧆。味道配搭得好好,🔆想必係精心設計,食材新鮮,份量足。鵝肝烹調的火侯啱啱好,食落啱覺好老好柴,甜包都啱峰算太硬,💯加埋一齊食口感好豐富🆙!法式粟米濃湯配北海道刺生帶子,法國魚子醬都唔錯!‼️係我人生中第一次食魚子醬。🔱🔱本身見佢一盤黃色其貌不揚有啲嚇親,點知食落去超級無敵好味,尤其帶子Q彈,點醬一齊食口感十分豐富有層次✴️✴️✴️。一定一定唔好忽略烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁🦞!露荀新鮮到好似啱啱採返嚟,龍蝦肉冇得彈,爽口到爆🙉🙊,烤嘅火侯有精準把握,唔會太過火,我哋幾個人5分鐘就清曬😹👍🏻👍🏻。今次係一次好好嘅進食體驗,下一次一定要再嚟過!😽❤️❤️

今次係一次好好嘅進食體驗,下一次一定要再嚟過!😽❤️❤️
行完街好肚餓唔知食咩好,經過呢間餐廳見到餐牌好吸引,價錢都合宜,就入咗去食,我哋叫咗四道餸。4️⃣🆒🆕1️⃣鹿兒島南鳍赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉🔝吞拿魚他他食落幾鮮甜,feel到係新鮮食材。牛油果🥑軟綿綿同吞拿魚係好夾、好清新嘅組合,健康又好食😋,啱啱減緊肥嘅我🧍🏻‍♀️!2️⃣香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果🙈鵝肝好味就唔使講,法國甜包真係有啲喜出望外,食下去有少少硬,不過易入口,味道突出,非一般面包🥯可比‼️✨黑醋畫龍點睛,成道菜即刻提升一個層次,好正啊!☑️3️⃣烤紐西蘭小龍蝦配西班牙紅花汁意大利飯:龍蝦肉q彈爽口,蝦肉又多,❤️❤️冇理由唔order!我見幾乎每檯都有嗌,所以根本冇理由唔食🙈🙈4️⃣烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎👍🏻平時好少食羊排,覺得好腥唔好食,但呢度嘅羊扒好香,肉質肥美冇腥味,膠肉彈牙,羊肉味足😄♨️♨️。好好嘅餐廳!上菜快食物種類多,食心之選!🏃🏻‍♀️

好好嘅餐廳!上菜快食物種類多,食心之選!🏃🏻‍♀️
2023-06-09 66 浏览
⏺️烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁⏺️▪️龍蝦的鮮味和露筍的清脆口感完美結合,慕斯汁的酸味平衡了整道菜的油膩感,當中有美國露筍再配上青檸汁,酸酸味道令人開胃,這菜的擺盤已經顯示出廚師對食材的經驗技藝⏺️蟹肉扭指麵配蟹膏蛋黄忌廉汁⏺️▪️蟹肉和蟹膏的濃郁味道和麵條的嚼勁相得益彰,忌廉汁的柔和口感使整道菜更加順滑,這種配合前所未見,創意滿分又做得出眾,裡面主要以扭指麵為食材,比起一般麵條更有口感⏺️香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果⏺️▪️鵝肝的豐潤口感和甜鹹味道的平衡非常出色,配上脆皮的甜麵包和烤的無花果,讓我回味無窮⏺️烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁⏺️▪️八爪魚腳的肉質鮮嫩,蘋果沙律的清爽口感和哈里薩汁的微辣味道配合得很好,讓這道菜變得更加有層次,令我想再吃多番整體上都是用高尚食材,環境上舒適🎶環境氣氛☑️☑️☑️☑️☑️食物品質☑️☑️☑️☑️☑️員工質素☑️☑️☑️☑️☑️
⏺️烤澳洲龍婽尾配烤露筍,青檸慕斯汁⏺️
⏺️蟹肉扭指麵配蟹膏蛋黄忌廉汁⏺️
⏺️香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果⏺️
⏺️烤西班牙八爪魚腳配蘋果沙律,哈里薩汁⏺️

整體上都是用高尚食材,環境上舒適🎶

環境氣氛☑️☑️☑️☑️☑️
食物品質☑️☑️☑️☑️☑️
員工質素☑️☑️☑️☑️☑️
2023-06-08 85 浏览
早前疫情下真係比較少出去食既😀而家身邊朋友個個都去旅行,得我仲未去,約左幾位好姐妹一齊食飯,咁岩想搵啲可以打卡,靜靜又可以住係度傾計既餐廳,我地搵到荔枝角有一間超靚既餐廳,睇過價錢好合理,唔算太貴😝呢度環境好靚,文青休閒既風格🤪環境上都好大☺️仲搵到幾個打卡位添阿💯Special set ❇️首先講一講,呢度既蠔好抵食,食落去係新鮮到有海水味,滑溜溜既質感,今次我地叫既係法國生蠔,新鮮度十足❇️💯烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎❇️一道正宗既西式菜,真係要有咁多料,羊肉用烤既方式,完美地將羊扒味道同肉質保鮮,有羊扒之外,羊肉腸一樣咁出色,好濃厚既羊味,完全走酥味,高品質級數既上等菜❇️💯鹿兒島南鳍赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉❇️鹿兒島聽得多,一睇就係知道高質既食物啦,牛油果營養豐富,配搭任何食物都咁好味,呢度既牛油果好鮮,入口就溶,加埋吞拿魚他他,真係好好食,最欣賞係會用埋乾葱,法葱,牛油果醬,多士,洋蔥油酷汁來做配料食材,全部加埋一齊,正❇️💯香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果❇️好好食喎,法國包再加上鵝肝一齊,入口即溶,勁好食,旁邊既蜜糖黑醋烤無花果,都好好食,甜甜地

💯Special set
💯烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎
💯鹿兒島南鳍赤身吞拿魚他他配法式牛油果蓉
💯香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果
❇️好好食喎,法國包再加上鵝肝一齊,入口即溶,勁好食,旁邊既蜜糖黑醋烤無花果,都好好食,甜甜地又帶點酸味道,原來無花果係可以咁樣整❇️
💯慢煮法國春雞配牛肝菌珍珠麵,法國黃酒忌廉汁
❇️我地成班朋友都一齊食,利用慢煮既方法,做出黎既春雞真係無得彈,佢既法國黃酒忌廉汁先係最正,呢一道菜都係高級既餐廳先食到,係呢度已經食到咁好既野啦❇️