2018-05-01 1134 浏览
而家食下午茶簡簡單單,好唔好食都收你三、四十蚊,咁我不如舒舒服服去pizza hut啦! 真係好耐冇食過pizza hut嘅茶餐時段,原來好多好選擇,而且價錢亦都十分抵,最重要係可以坐得非常舒適第一個叫咗嘅係公司治,真係一啲都唔求其,材料非常爆,真係唔似下午茶,一個人都食唔哂!另外叫咗咖哩雞肉飯, 雞肉事實係淡味咗,但勝在嗰啲咖哩味令到個飯同埋啲雞肉都變得惹味!黎pizza hut唔少得嘅就係pizza仔啦要厚批,最鍾意佢上面嘅Salami, 係pizza既必選配料!肉醬意粉味道正路,但係個醬就多到連意粉食曬都仲有,如果有添意粉就好嘞!仲有呀,可樂可以添飲一杯㗎!

黎pizza hut唔少得嘅就係pizza仔啦

仲有呀,可樂可以添飲一杯㗎!
2018-03-28 597 浏览
pizza hut is very famous pizza restaurant. pizza hut is also very popular and there are lot of shops in Korea. when I tried pizza hut in Korea it was much better than Hong Kong's one. Maybe there are many pizza brand in Korea and they try to make it better than the others. Hong Kong pizza hut is just salty. The taste is poor and dry.
2018-03-14 375 浏览
冇叫餐但想食酥皮芝士焗田螺,職員話冇得單點,好可惜啊。其實唔太明白點解Pizza Hut 有d食物唔俾單點呢?好似白酒煮青口都唔俾單點,但我記得以前好似可以喎?點解呢?
冇叫餐但想食酥皮芝士焗田螺,職員話冇得單點,好可惜啊。
2018-03-01 486 浏览
有壞果仁(外國人😝)朋友來了香港,當然立即約見啦,問很久沒來的他想吃什麼?他選了這裡,原因是很久沒吃港版了。兩條友飲三杯係咩玩法?什果賓治及即磨咖啡是他的,熱檸水是在下的。焗肉醬意粉意粉可以再al dente 點,醬料有點太酸了。煙三文魚香草包麵包烘得太乾且不脆,吃至最後硬因為太硬,唯有棄包潛魚。芝士雞肉脆餡餅非常燙咀的她,芝士是Mozzarella Cheese, 即是Pizza中常用的拉扯芝士,這個趁熱吃也有拉絲時刻,咬一口餅皮,鬆脆的應聲列開,這個有水準啊!

兩條友飲三杯係咩玩法?
什果賓治及即磨咖啡是他的,熱檸水是在下的。

焗肉醬意粉
意粉可以再al dente 點,醬料有點太酸了。

煙三文魚香草包
麵包烘得太乾且不脆,吃至最後硬因為太硬,唯有棄包潛魚。

芝士雞肉脆餡餅
下午茶
2017-12-24 993 浏览
女友叫到要食芝士火鍋,原本諗煮去意x屋,點知執左,好彩附近仲有間PizzaHut有芝士火鍋。佢有兩個價錢,貴啲嗰隻就多左啲肉同蝦,不過我地見芝士火鍋主要都係想食麵包,所以叫左平嗰個再加半價野食。煙三文魚,見半價幾抵所以叫左黎食,都唔錯。青口都係半價,唔大隻,不過比想像中多。芝士鍋到了,一路heat住啲芝士味係咁飄出黎!野食都到埋,咁多樣入面始終都係點包最好食,原本好硬,放入芝士幾秒就換哂,食落好換熟。而雞粒就有點多餘的,怪怪的。另外我地加左客蒜蓉包要黎點芝士,只可以說下次我一定會再叫!!

煙三文魚,見半價幾抵所以叫左黎食,都唔錯。

青口都係半價,唔大隻,不過比想像中多。

芝士鍋到了,一路heat住啲芝士味係咁飄出黎!

而雞粒就有點多餘的,怪怪的。

2017-12-22
庆祝纪念
圣诞节
2017-12-20 599 浏览
👫難得媽媽👩🏻放假,👱🏽‍♂️就同左👩🏻去食Pizza,當提前慶祝聖誕節🎄 📢 想知邊到有更多好西食?Follow&like @ourfoodstory.hk✨ 吃貨情侶帶你食勻全世界🌏 每日不定時更新喔⭐️一一一一一一一一一一一一一一#黃金熔岩批2人套餐 <$296>Golden Lava Pizza Set▫️餐飲2杯▫️周打蜆肉湯個湯得幾粒蜆肉,仲有陣好強烈嘅蔬菜味,但👱🏽‍♂️食唔出係咩菜,陣味有啲怪,大家都係叫番雞湯嚟飲啦😂▫️肉丸配拿破崙醬汁肉丸有8粒,有勁多拿破崙汁,好膩😕 口感唔算彈牙,又無乜咬口,質素一般般🤷🏻‍♀️▫️拿破崙雞肉煙肉意粉個意粉一樣勁多拿破崙汁,肉就唔算多,汁嘅味道比較濃,好酸,似蕃茄汁多啲,但多左少少嘅辣味,其他都係不過不失,份量嚟講兩個人食啱啱好💁🏻‍♀️▫️拿破崙黃金烤嫩雞(普通批)Pizza外型好靚,好似朵花咁🌸 至於個批,外圍全部都係芝士,中間就係肉同菜🌝 開頭👱🏽‍♂️係咬左肉之後再咬芝士,覺得唔太好食,但之後摺埋個批一次過咬到肉同芝士,即刻好食勁多😍 因為就咁食肉太濃味,就咁食芝士又太膩,一齊食就啱啱好啦🙈.雖然咁樣食係好味左,但其實無乜驚喜同
👫
#黃金熔岩批2人套餐 <$296>
Golden Lava Pizza Set
▫️餐飲2杯
▫️周打蜆肉湯
▫️肉丸配拿破崙醬汁
▫️拿破崙雞肉煙肉意粉
▫️拿破崙黃金烤嫩雞(普通批)
雖然咁樣食係好味左,但其實無乜驚喜同新意,因為同其他批嘅分別只係將啲料擺左係中間,而芝士放曬係外圍🤦🏻‍♀️ 👱🏽‍♂️覺得平時果啲批,例如超級至尊、千島海鮮批仲好食啲!整體嚟講都幾失望,唔會再食🤨
👾驚喜指數:❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️10% Service Charge
2017-11-01 668 浏览
今晚一行5人,去pizza hut食新的至尊批,順便一家人聚下。以前覺得黃埔pizza hut係甘多間pizza hut分店最能保持水準的。但唔知係咪近呢一兩年,少左人手,質素每況愈下。這碟是用金會員優惠券送的,但腸好似就甘烚熟好普通,無咩特別。屋企人話雞捧好咸蝴蝶蝦算係今晚整得唔錯的小食,真係食到蝦肉,唔係成舊都係粉做。Pizza好似焗得唔夠時間,就拎出來,成個pizza仲好軟林林,唔夠乾身。這個醬有d苦。沙律菜算新鮮,算唔錯。

但唔知係咪近呢一兩年,少左人手,質素每況愈下。

煙肉腸配薯條

海鮮至尊普通批

點芝醬

這個醬有d苦。

巴哈馬凱撒沙律

沙律菜算新鮮,算唔錯。
2017-11-01
用餐优惠
信用卡優惠
酥脆蝴蝶蝦
中秋節Dinner 🍴好耐無食Pizza Hut啦 !決定同家人中秋節去PIZZA HUT食晚飯:最近又出左扭扭新批.🍕🥗🌮,所以都想試下:「點之扭扭批—蜜汁肉丸」!👉🏻🍕個pizza 邊每舊都有雙色芝士🧀,口感比平時食普通批豐富得多,每塊都有, 一點也不馬虎👍🏻👉🏻整體個扭扭批料的配搭比上次「香烤之星」好食,加上另外配有芝士汁,令到個批更加芝味同無咁乾😝😋👉🏻配料都算多,蜜汁肉丸都幾好食,大家對呢個新批都幾滿意‼$196 單點,物有所值,5個人再加其他食物都好飽足,小食多滋味
中秋節Dinner 🍴
點之扭扭批—蜜汁肉丸

👉🏻配料都算多,蜜汁肉丸都幾好食,大家對呢個新批都幾滿意‼
2017-10-04
點之扭扭批—蜜汁肉丸
2017-09-26 477 浏览
今日約朋友去黄埔花園行街,想起呢間餐廳嘅會員積分到年尾到期,不如提早用咗佢,費事好似往年咁,年尾趕住用,餐餐食薄餅,食到怕。三個女士,兩個減肥,所以只叫一個套餐,用積分換了一個厚批,一份辣雞翼,已經夠食。套餐有餐湯,主食,咖啡或茶。意大利菜湯菜湯保持一貫高水準,有很多蔬菜,非常健康。菠菜烟肉腸片飯出乎意料的好味道,香滑忌廉汁加上少量芝士,與菠菜很夾,但如果可以改配意粉就更好了。汽水可免費添飲一次。超級夏威夷薄餅烘焙火侯控制得很好,薄餅焗得香脆,菠蘿配上辣肉腸、火腿 雞翼少少辣,好惹味。三個人吃午餐,只需$61,超抵。

套餐有餐湯,主食,咖啡或茶。
意大利菜湯

意大利菜湯
菜湯保持一貫高水準,有很多蔬菜,非常健康。

吞拿魚烟肉腸片飯

菠菜烟肉腸片飯

百事可樂汽水

汽水可免費添飲一次。

超級夏威夷厚批

超級夏威夷薄餅
烘焙火侯控制得很好,薄餅焗得香脆,菠蘿配上辣肉腸、火腿

辣味雞翼

雞翼少少辣,好惹味。

三個人吃午餐,只需$61,超抵。
2017-08-04 526 浏览
叫得Pizza Hat ,就係因為Pizza Hut。平時諗唔到食咩又要夾硬揀餐廳嘅話都會去Pizza Hut食。每次都一定會叫佢個香蒜肉絲意粉,我嘅最愛。香蒜肉絲意粉啲蒜味好香,真係冇改錯名。Pizza就會會叫超級至尊,純粹個人習慣。 Pizza Hut嘅嘢食有保證,不過就唔會令你喜出望外。
2017-06-13 468 浏览
好耐無食Pizza Hut,又突然想食Pizza,就去左Pizza Hut食晚餐。本來對Pizza Hut都唔會有什麼期望,因為都知道是什麼味道。意想不到的是,沒有期望之餘居然要失望......我地2個人,嗌左個2人餐,有餐湯野飲,有碟白汁雞皇飯,有碟焗蔬菜,有個pizza,唸住好多野食,點知中晒伏...碟飯居然係凍ge😲焗蔬菜又係凍ge🙄😓。我地叫左餐廳再整熱,點知,都係凍ge。其實,我想吃熱騰騰的飯同熱騰騰的焗蔬菜也應只是基本要求吧......成set2人套餐,得份pizza擺得入口,很失望😓

成set2人套餐,得份pizza擺得入口,很失望😓
2017-04-26 548 浏览
補回早前食評。先讚呢度service唔錯,侍應有禮亦professional,會推介食物。小食好蝦丸脆口彈牙。pizza bread夠熱,食物夠熱味道就會提升,內裡白汁香濃。而紅白湯則一般吧。食物中上。
2017-02-09 703 浏览
原來學生餐比正常價錢平好多50蚊以下已經有找完全係物超所值叫咗個pizza盡量唔算大但係夠飽加十幾蚊可以由普通批轉芝脆批 值得推介加湯加埋嘢飲每人都唔超過50蚊.
2017-02-09 576 浏览
pizza hut食學生餐最扺🤓前一日突然好有意欲食pizza🙈🙈今次嗌左2個學生餐$42mini pizza+$14轉芝脆pie+$8特飲+$6湯& 蒜蓉包至尊批 有少少黑椒味辣肉腸好味😳但菠蘿同個pizza幾夾😙但我都係鍾情於夏威夷風情😏特別係佢嘅千島醬😤 其他地方係食唔到佢呢隻味🙈🙈上面有少少嘅海鮮🤗係章魚仔泥嫁😆芝脆批入面d芝士應該係水牛芝士🧀雖然拉唔到絲,但食唔到膩既感覺🧀特飲方面(2杯都嗌左少甜)藍莓青檸好清新🍹七彩啫喱🍨個雲呢拿雪糕好滑好香 🐽不過啫喱既魚膠粉落多左😣🍮🍮🍮雖然佢話20mins後到但10mins唔洗就食得😆😆服務都唔錯
pizza hut食學生餐最扺🤓
但我都係鍾情於夏威夷風情😏
特別係佢嘅千島醬😤 其他地方係食唔到佢呢隻味🙈🙈
上面有少少嘅海鮮🤗係章魚仔泥嫁😆
芝脆批入面d芝士應該係水牛芝士🧀
雖然拉唔到絲,但食唔到膩既感覺🧀
特飲方面(2杯都嗌左少甜)
藍莓青檸好清新🍹
七彩啫喱🍨個雲呢拿雪糕好滑好香 🐽不過啫喱既魚膠粉落多左😣
🍮🍮🍮
雖然佢話20mins後到
但10mins唔洗就食得😆😆
服務都唔錯
2016-12-07 558 浏览
今時今日廿蚊想食得自在,根本無咩選擇。星期日經過必勝客想食個tea,見到個餐牌第一樣食物就係$20 - 大蝦薯蓉加蒜蓉包,滿以為要比錢另加飲品,怎知下單時問侍應要否連飲品,居然包野飲吾試吾得啦!1. 飲品除了咖啡茶及汽水,還有其他三款。我選了熱情柚子潤一潤(即柚子茶),飲品上枱很快,甜度適中2. 至於大蝦薯蓉可能由於要焗,上碟時間比較長,差不多20分鐘大蝦較爽,味道就比較淡。而薯蓉內有點煙肉,令到整份薯蓉有好香煙肉香味,咸味適中熱辣辣上枱非常美味。3. 至於蒜蓉包必勝客就一直持水準。總共有三片,每片包都塗滿蒜蓉,上枱時仍時熱的,令到蒜蓉入口好香好好食加埋一都係廿二蚊,可以堂食慢慢歎,仲可以要求d咩!
吾試吾得啦!

(即柚子茶),飲品上枱很快,甜度適中

熱辣辣上枱非常美味。

加埋一都係廿二蚊,可以堂食慢慢歎,仲可以要求d咩!