2007-06-20 16 浏览
Chessy bites 好好味! 勁岩我呢D中意食CHEESE既人啊!一粒一粒, 啖啖CHEESE! 唔會太濃喎~ 中間D料又夾~個CARBONARA都好味啦, 如果可以轉埋做濶條麵就好啦, 可惜個WAITRESS好冇禮貌地話唔得.. 人地意粉屋都比轉~
2007-04-13 18 浏览
朋友生日,12點幾放左學3個人黎食lunch。黎pizza hut食dinner同埋外賣就多,lunch就真係好小。12點幾去到唔駛等位,岩岩好有張卡位,坐得都幾舒服,食物亦好快黎。d員工ge服務都幾好,好有禮貌。佢拎錯左碟野比我地,佢好快就幫我地換返。之後我地食完坐係度傾計,就算出黎有人等緊位,但都唔會趕我地走,真係幾好。食物如下:(芝心)千島海鮮:3個人所以叫左普通,不嬲都好鐘意食千島海鮮,轉左芝心,好好食!!意大利菜湯:只係普通羅宋湯加d pasta,味道普通。不過佢而唔會好似平時d羅宋湯咁好酸,岩我。海鮮寬條麵:幾香,而且料亦唔算小。d汁好好味,同d寬條麵好match。肉醬意粉:份量略為小,而且d意粉好似冇咩肉醬味,應該係烚熟之後再淋汁。不過d肉醬汁好好味。意式雞皇飯:份量ok,上面d白汁亦岩岩好唔會太小。而且都有幾多雞,幾多同埋好大嚿。不過d飯好似嚿嚿咁,不過好彩d汁同埋d雞都唔錯!!總括而言:9折後$231,每人$77。午餐有湯又有餐飲,我覺得都ok。

2007-04-07 12 浏览
Today had HSBC難忘時刻芝味套餐as the lunch $216 with service charge ‧什果賓治/ 柚子冰茶2杯 ‧海皇湯2客‧大蝦雞尾杯2客( quite good , the 大蝦were quite 彈牙) ‧超級夏威夷火熱三重芝心批( have long wanted to try it after hearing my 2 fd's good comments. a bit disappointed, not as good as I expected ) ‧酥炸海鮮拼盤 ‧挪威三文魚卷( not very good. the 皮was too thick. looked very different from the pic on the menu ) ‧忌廉泡芙1客( 5 pieces , quite good)

‧什果賓治/ 柚子冰茶2杯

‧海皇湯2客

‧酥炸海鮮拼盤

2007-02-25
今天一大早便去到老遠拜年,十分疲憊,好在男友出來陪我食個tea。我們是pizza hut的常客,有很多tea set都試過了,唯獨未試過high tea,於是就點了一個歐陸甜品拼盤配iced lemon tea+iced coffee。歐陸甜品拼盤有兩層,包括有芝士蛋糕、士多啤梨蜜桃串,法式蛋布甸及忌廉泡芙。size滴滴色色,味道不過不失,$59不能要求過高。不過男友點的iced coffee不好喝,所以下次都是不要點好了。還有一樣不好的是上菜較慢,連飲品也等了很久,但當時並沒有full呀!由於坐的是卡位,配合甜點,實在是一個甜蜜的下午!
由於坐的是卡位,配合甜點,實在是一個甜蜜的下午!

2007-02-20 1 浏览
年卅晚ge 午餐,一點左右到,竟然唔需要排隊,實屬意外+ 驚喜!$199 套餐~ 三個女人食大蝦雞尾杯x 2南瓜湯x 1酥皮忌廉雞湯x 1(酥皮加$8)海鮮三重芝心普通批x 1白汁龍利柳意粉x 1特級小食拼盤(蝦多士、薯角、墨魚餅、咖喱角)凍檸檬茶x 1熱朱古力x 1呢個新ge pizza,上檯之後,可能唔夠熱啦,所以... ... 嘛嘛地!(芝士硬晒,唔再軟滑!)白汁龍利柳意粉~ 可能一次過將所有熱食上檯,所以呢個意粉冇辦法趁熱食,結果d 意粉同白汁杰埋一舊舊,好核突!個熱朱古力,好香、好濃!好鬼三花盒裝feel!南瓜湯~ 好滑,我自己非常鍾意!!
年卅晚ge 午餐,
一點左右到,竟然唔需要排隊,實屬意外+ 驚喜!

$199 套餐~ 三個女人食

大蝦雞尾杯x 2
南瓜湯x 1
酥皮忌廉雞湯x 1(酥皮加$8)
海鮮三重芝心普通批x 1
白汁龍利柳意粉x 1
特級小食拼盤(蝦多士、薯角、墨魚餅、咖喱角)
凍檸檬茶x 1
熱朱古力x 1

呢個新ge pizza,上檯之後,
可能唔夠熱啦,所以... ... 嘛嘛地!
(芝士硬晒,唔再軟滑!)

白汁龍利柳意粉~ 可能一次過將所有熱食上檯,
所以呢個意粉冇辦法趁熱食,
結果d 意粉同白汁杰埋一舊舊,
好核突!

個熱朱古力,好香、好濃!
好鬼三花盒裝feel!

南瓜湯~ 好滑,我自己非常鍾意!!
2007-02-06 3 浏览
又係一班朋友即興食飯,人多意見多,中菜西戲各有所好,加上在沙田市中心,要等位真的在所難免,最後掛電話來這裡報上人數,有檯情況下馬上轉來。信用咭更多折扣其實是把戲,但奈何某些塵俗人卻被深深牽引,蟹腳芝脆批及至專芝脆批是主打,其他不報了,只談這種芝脆批及白酒藍青口。前者是限期供應,首次品嘗的芝脆又真的夠脆,當然蟹腳是假的就是預計範圍,但整體都算可以;白酒藍青口比想象中不濟,青口無味之餘白酒洋蔥汁亦不好,可以不嚐!這裡Pizza的食味當然不是頂挎挎,但試問在市中心要吃Pizza又要Popular又要有位的,這裡無出其右。執筆之時已經被新歡三重芝心批所代替了,若想吃回芝脆批,是否要等下個十年呢!

晚上一行共4人,兩個細路女話要食pizza ,好啊!我都想食噃!去到門口等咗30 mins ,入去後要坐近門口的第一張枱(心想好過再等吖)但坐定後便發覺身後總是有人在我背後不足一呎後等位(都幾煩),坐定後order 咗 hawaiian 薄批(味道很好scored 4.5/5)、波菜& 雞肉白汁意粉(味道scored 3.5/5 但細碟)、豬肋骨(不好味又很乾scored 1/5)、小食拼拚(普通scored 3/5) & pepsi 1 jar。順帶一提這裡環境和食物實不錯(消費又不多),但可能等侯的客人太多關係為了做生意\"冷氣開得太勁啦\"不怕冷的我也被吹到皮膚爆裂,所以食完即走如他們所願。
2006-08-31 11 浏览
我地叫o左個沙津,意粉同一個大pizza個pizza唔夠熱,用刀都好難cut都算啦,個沙津好少,d菜食落去苦ga叫個侍應過黎同佢講d菜苦ga,佢問返我地點好wo佢話換過d菜比我地!一間知名度咁高ga公司,食物水平一定要注意lo!!!
我地叫o左個沙津,意粉同一個大pizza
個pizza唔夠熱,用刀都好難cut
都算啦,個沙津好少,d菜食落去苦ga
叫個侍應過黎同佢講d菜苦ga,佢問返我地點好wo
佢話換過d菜比我地!
一間知名度咁高ga公司,食物水平一定要注意lo!!!
2006-08-01 17 浏览
今日census miss請食pizza hut~叫左海鮮闊條麵~creamy~足料~有小小膩~一貫水準~好食但又係expect到既好食我成個清唒~新pizza~個芝士邊比平時d芝心仲好食出黎既咪有d似千島醫~芝士~..好滿足~可能重點係個批邊..本身d料真係普通左d外賣既pizza hut真係好抵食arhappi za~wakaaa~
今日census miss請食pizza hut~

叫左海鮮闊條麵~creamy~足料~有小小膩~
一貫水準~好食但又係expect到既好食
我成個清唒~

新pizza~個芝士邊比平時d芝心仲好食
出黎既咪有d似千島醫~芝士~..好滿足~
可能重點係個批邊..本身d料真係普通左d

外賣既pizza hut真係好抵食ar

happi za~

wakaaa~
2006-03-22 3 浏览
二月二十四日,適逢朋友生日,去PIZZA HUT 舉行生日PARTY.因為已經訂了位,所以一行十一人不用等便可以入內.那裡的環境和氣氛很適合一班人聚餐.朋友有COUPON,買一大批送一普通批,便宜多了.大批點了大和風味芝脆批,而普通批點了千島海鮮薄批,另外加了西班牙海鮮鑊仔炒飯,什菌雞肉炒天使麵&海鮮寬條麵.而朋友已預先準備兩個大芝士蛋糕,晚上必定能大快朵頤.海鮮寬條麵是由白汁焗成,賣相一絕,散發牛油香味,令人食指大動!西班牙海鮮鑊仔炒飯明顯見到有大蝦、八爪魚和青口作配料,但沒有嚐過,不清楚味道如何.什菌雞肉炒天使麵的外觀則有點失色,而且味道更沒寬條麵好,不過都值得一試.pizza 好味不在話下,能保持水準.用餐後,服務員迎端來蛋糕,幫我們放上candles,壽星女許願後還給我們拍照留念,服務一流!!每人只需四十餘元就可吃得飽飽,真是滿載而歸呀!
因為已經訂了位,所以一行十一人不用等便可以入內.
那裡的環境和氣氛很適合一班人聚餐.
pizza 好味不在話下,能保持水準.
每人只需四十餘元就可吃得飽飽,真是滿載而歸呀!
2006-02-19 7 浏览
近期推出的「春之甘薯芝脆批」,其廣告語句為「一圈甜美薯蓉,再圍上一圈脆軟意大利芝士,清甜香濃滋味,相互交融,視覺味覺嶄新享受」。然而,吃下卻發覺用的是甜蕃薯而不是薯仔,跟配料的豬肉/紅椒變成又鹹又甜的怪味道。一句言之,不喜歡吃。Pizza Hut 還是不要這麼多古靈精怪,而應該好好改善傳統Pizza的質素也罷!

2006-02-18 0 浏览
試了三文魚蜆肉意粉$45,麻麻地pizza就依然好味!但話時話佢d pizza好似縮水了....
試了三文魚蜆肉意粉$45,麻麻地
pizza就依然好味!
但話時話佢d pizza好似縮水了....
2006-02-17 5 浏览
雖千島海鮮PIZZA 幾正, 但原來配左芝心批之後麻麻, 都係叫返厚批好D ! 仲有,真係熱先好味, 一凍少少就唔掂!
2005-08-04 7 浏览
三個人去食tea ~兩位朋友叫左兩個mini pizza set!其中一個o既"香甜蜜桃"pizza 係過甜,況且甜食+ pizza 呢個配搭有點騎呢,唔係咁好食!咁岩我當日係口淡想食甜食,我就叫左個"英式下午茶拼盤"!當然味道方面,我叫之前冇期望過好味,我亦預計佢係已經整定現成貨,咁o既地方難道我仲會咁苛刻要求佢即製發雞蛋俾我咩!?到我食時,當然結果同我以上所預計的一樣!不過,既然唔係即製,洗唔洗要我等成個半鐘呀?個半鐘,係咪路呀?雞都生埋蛋咯!平日都等咁耐~ >.<""唉…食完等如冇食!too bad ~
三個人去食tea ~

兩位朋友叫左兩個mini pizza set!

唉…食完等如冇食!too bad ~

2005-08-04 7 浏览
有次同班friend黎…6個人(2男4女)…我地諗住叫住個4人餐加個海鮮寬條麵先之後再加野…點知竟然夠食wor…haha…所以果餐都幾平下…<br />不過唔知係唔夠staff定咩lei…的確下下都要等好耐…<br />落單,埋單要等,要水,芝士粉…都要叫幾次至有人…<br />