2016-05-13 782 浏览
Lunch set 四十蚊有交易好似唔錯,經過就試下。冬陰功海南雞濛粉加幾蚊可以轉冬陰功湯,我緊係轉喇不過個湯都幾酸,好大舊蕃茄,我就唔太食茄海南雞同冬陰功好似唔係好match, d 雞都無乜味,配飯會更好。
Lunch set 四十蚊有交易好似唔錯,經過就試下。
冬陰功海南雞濛粉

加幾蚊可以轉冬陰功湯,我緊係轉喇
不過個湯都幾酸,好大舊蕃茄,我就唔太食茄
2016-05-12
2016-04-07 628 浏览
最近要同朋友一起做報告,好多時都會在附近找食物來醫肚同時叉一叉電。今次選擇了這間泰式餐廳,點了泰式燒豬頸肉配飯,泰式地道豬手飯,青咖喱牛腩飯,每個餐都跟熱飲一杯,先講青咖喱牛腩飯,青咖喱不太辣味道算可以,牛腩適中入味,接住講泰式燒豬頸肉飯,燒豬肉吃時要沾佢地比的汁來吃,惹味有少少辣,不吃辣也吃得到,如果個汁多ㄧ些便可拌飯更好到了泰式豬手飯,還以為豬手一定有D毛,點知一D毛也沒有而且炆得好淋,D汁也入味,不太肥,伴飯一流
外卖自取