2012-06-09
係荃灣路德圍無乜邊間西餐廳,之前有一間椰XX,都執咗,所以一般去個邊,都係食米線,粉面多……當天友人好想食西餐,發現咗呢間店(平時成日行過都無留意,因門面唔係好吸引,貼曬一張張海報,好似好UP DUM點知入去,環境還算可以,不過有D迫.講下當天食咗乜,當天叫了share食,所以試曬三款,因我地好仲意食牛,所以都係叫曬牛,侍應問你幾成熟,但係唔知點解只有5或7成??? 因我一般喜歡6成熟的1) 法國鵝肝牛柳跟薯菜 - 鵝肝真的太細,太估寒, 不過入口就幾咁香,OK的, 牛柳有肉味,入口都有少少咬口2) 澳洲特大T骨牛扖跟意粉- T骨較唸,份量OK,但係跟他的圖片較細件(因為圖片只供參考),肉味都不錯. 反而意粉有驚喜,帶有少少硬,爽,同埋滑.3) 美國精選肉眼扖跟飯 - 最有咬口的一種, 肉味又係最濃餐湯: 不約而同都係叫菜湯- 不錯,夠酸,湯味好濃有蒜茸多士,好香脆甜品: 有,好驚喜, 雖然細細件,但係都放得好精美. 入口好滑,不會太甜. 好有誠意,低讚餐飲: 友人叫了熱朱古力,她說味道好濃,好香.睇得出的侍應好新,介紹時有D緊張,但係都好有HEARD
點知入去,環境還算可以,不過有D迫.
餐湯: 不約而同都係叫菜湯- 不錯,夠酸,湯味好濃
有蒜茸多士,好香脆
餐飲: 友人叫了熱朱古力,她說味道好濃,好香.
睇得出的侍應好新,介紹時有D緊張,但係都好有HEARD