2017-07-28 265 浏览
為何深夜總是餓??開工OT開到夜一夜!專登去左旺角一間都幾出名既新派潮州菜館因為見間野開到凌晨0600!可以食耐d坐耐d!我地一行三人叫左三個餸食!一窩潮汕海鮮砂鍋粥海鮮係自選的!價錢分明!種類繁多!如有花甲王,膏蟹,蟶子王,海蝦,魷魚,鮑魚等等目不暇給小窩價錢為HKD180起,大窩價錢為HKD330起而我地就ORDER左小膏蟹,蟶子同埋肉片都幾足料架味道一流!真係幾好味另外,我地又ORDER左勝瓜白蜆湯鍋湯真係令我好失望一撈....再撈....三撈....都得勁少蜆肉!蜆殼同勝瓜就一大堆....只能說圖片只供參考!理想與現實另外,order左一碟炸饅頭!幾好食!唔錯!幾出色!外脆內軟
為何深夜總是餓??

開工OT開到夜一夜!
專登去左旺角一間都幾出名既新派潮州菜館
因為見間野開到凌晨0600!

可以食耐d坐耐d!

我地一行三人叫左三個餸食!

一窩潮汕海鮮砂鍋粥
海鮮係自選的!價錢分明!種類繁多!
如有花甲王,膏蟹,蟶子王,海蝦,魷魚,鮑魚等等
目不暇給

小窩價錢為HKD180起,大窩價錢為HKD330起

而我地就ORDER左小膏蟹,
蟶子同埋肉片

都幾足料架

味道一流!真係幾好味
潮汕海鮮砂鍋粥

另外,我地又ORDER左勝瓜白蜆湯
鍋湯真係令我好失望

一撈....再撈....三撈....都得勁少蜆肉!

蜆殼同勝瓜就一大堆....

只能說圖片只供參考!理想與現實

炸饅頭

潮汕海鮮砂鍋粥
炸饅頭
2017-07-28 179 浏览
今日黎到呢間想試好耐嘅餐廳 食潮洲菜 點知大失所望😥😥😥本身睇openrice 咁多好評 我同朋友都好期待 一黎到 已經好多人 坐底之後 連杯水都冇主動比明明有d 侍應好得閒 仲要叫左幾次先斟🙄好啦 咁都算啦 可能侍應態度差係個別問題 但我想講嘅係d 野食水準真係好差😥呢個菜茶 食到一半先知 原來係仲有花生米嘅 係見隔離格有我地冇先知 問個侍應就唔好意思都無 話轉頭比 但食完成餐飯都未比🙃而且碗野勁重味精 食到好口渴🙄呢個紅燒骨賣相就靚 但勁靭 食橡筋咁而且又係味精味好重 唔通個大廚只係識落味精?🤔呢個雞算係比較正常 但都係味精重😥呢個蜆煲 真係勁失望 得d 殼 蜆肉完全掉曬唔知去邊🙄🙄 一大煲湯都係味精湯 😡😡😡成餐飯完全只係食味精 去大家樂食仲開心
今日黎到呢間想試好耐嘅餐廳 食潮洲菜 點知大失所望😥😥😥

呢個雞算係比較正常 但都係味精重😥

呢個蜆煲 真係勁失望 得d 殼 蜆肉完全掉曬唔知去邊🙄🙄
一大煲湯都係味精湯 😡😡😡
成餐飯完全只係食味精 去大家樂食仲開心
呢次本身打算特別d 同朋友食下潮州菜見openrice 咁多好評 我地期待都好高 點知。。。所以一定要開個ac 寫番事實👿一入黎 裝修都唔差嘅 幾武俠小說客館feel但裝修幾靚都補唔到呢到d野食咁差😑😑😑首先呢個炸手魚彈 一d 都唔彈牙 完全冇手打feel上到枱仲要係凍嘅 明明客都唔多 唔明點解會咁 可能係凍食?🙃之後叫左個菜茶 係朋友強烈推薦 話以前黎食過 好好味點知一飲下個湯 明顯係味精味😓唔明有咩好食之後呢個蜆煲最過份 一大個煲 好多湯 餸唔多一飲個湯同個菜茶一樣味 味精😓而且d 蜆又洗唔乾淨 勁多沙 啖啖都有 都唔個食沙定食蜆 👿呢間餐廳 一定唔會再食👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿💀☠️💀💀💀☠️💀☠️💀
呢次本身打算特別d 同朋友食下潮州菜
見openrice 咁多好評 我地期待都好高 點知。。。
所以一定要開個ac 寫番事實👿

一飲個湯同個菜茶一樣味 味精😓
而且d 蜆又洗唔乾淨 勁多沙 啖啖都有
都唔個食沙定食蜆 👿
2017-07-18 184 浏览
約左幾個朋友食夜飯,難得其中一個介紹依度,咁就要試下佢既品味喇.坐落其實有啲唔舒服,一來因為座位設計啦,加上椅擺得幾密,我同後面既食客幾乎背貼背.每逄起身,插褲袋,如果唔打側身都會撞到人.依度環境比較嘈吵,要幾大聲先聽得清楚對面講乜.難得既係我地由7點幾開始坐左幾個鐘都無人趕我地走,吹水一流!食得潮汕野,梗係要叫鹵水鵝,好可惜賣晒.第2選擇當然係蠔餅啦,煎到好乾身,邊位仲有少少脆,抵讚,最怕肥冧冧既蠔餅.最重要係足料,蠔非常多.餐牌話係鴨蛋,我條脷好遲鈍,唔太食得出.手打牛丸麻麻地啫,痴牙又多渣,無乜肉味,反而手打魚旦好味好好多喎.我幾中意食獅子頭,但依個整得一般,乾淨淨,又無乜味,隨便夾舊就算.小米餜同餐牌上面個樣唔太一樣,好黏筷子,鹹,如果俾我揀,我會選擇食潮州粉果.潮洲炒米粉,炒得乾身唔油膩,最緊要佢多臘肉同埋蝦米,我最鍾意 .胡椒豬肚湯,比我平時飲既更深色,唔知係咪足料既證明. 湯裡面好多白果,豬肚無煮到完全林晒,仲有咬口, 胡椒味非常濃,飲完之後興烚烚,要猛飲水,冬天食更啱.花甲係用鹹魚炒,好惹味但係份量少.可能廚師好力得滯,炒甩晒啲肉,每次夾個空殼上來感覺得好空虛.全餐最滿
食得潮汕野,梗係要叫鹵水鵝,好可惜賣晒.
蠔餅

獅子頭

小米餜

潮洲炒米粉

胡椒豬肚湯

炒花甲

蒸鮑魚

全餐最滿意係蒸鮑魚,雖然細細隻,但鮑魚本身鮮味,用咗蔥花同埋杞子一齊蒸,蔥花又香,妃子又甜甜地,絕呀你!
石板紅燒醬香骨

石板紅燒醬香骨,熱辣辣,賣相好吸引,肉質林林地,非常香,食落好多汁,最緊要趁熱食,食第2舊果陣凍左已經咁好味.
雖然餐廳放咗電視,但唔係播電視節目,而係播放老闆創業之路,而且成晚不停重播.錯咗幾個鐘,就望咗佢幾個鐘,好悶呀.
2017-06-26
潮洲炒米粉
胡椒豬肚湯
炒花甲
蒸鮑魚
石板紅燒醬香骨
2017-07-16 161 浏览
凌晨想食宵夜 ,見到依間旺角周圍都擺左易拉架 所以去試下 ,睇左餐牌好耐 ,心諗傳統潮州菜啱我多啲, 唉 不過來到就試下啦叫左個細牛雜鍋 ,百幾蚊個鍋好細 味道無咩特別 ·········去小食檔買30蚊牛雜加醬會抵同好食好多, 仲要嗌之前問侍應個鍋有無蘿蔔 ,佢話無 點知原來係有嘅 ,攪到我嗌左個雜菜籃$48 唉 試少樣野,環境都幾好,不過老闆應該大把錢,凌晨得小貓三四隻 ,都擺咁多員工係度,勁 ······總括來說 ,試了就好!
凌晨想食宵夜 ,見到依間旺角周圍都擺左易拉架
所以去試下 ,睇左餐牌好耐
,心諗傳統潮州菜啱我多啲, 唉 不過來到就試下啦

叫左個細牛雜鍋 ,百幾蚊個鍋好細
味道無咩特別 ·········
點知原來係有嘅
,攪到我嗌左個雜菜籃$48
······總括來說 ,試了就好!

牛雜鍋
2017-07-05
$110 (宵夜)
叫左粥!加左聖子,花甲王,瑤柱,肉片!黎到竟然無聖子,得個殼!炒米粉,圖片見到有肉,黎到無肉,問佢點解,話圖片只供參考!豬油渣炒菜心,無味!仲有一個鵝件,一般正常!最後叫左個炸饅頭打包!佢竟然要收加一!係咪傻噶!外賣都要加一😡😡最尾等左成半個個外賣都未得!嬲到爆!絕無下次😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2017-07-12 154 浏览
半夜三更吾知食咩好,行到旺角中心,見到大大招牌,又開到零晨6點就行左上去試試冇咩人都好靜,有最愛的潮洲拼盤,又有又抵又好食既鵝翼叫左細牛腩煲2個人share,又叫左啤酒牛腩好入味,牛柏葉有d硬,蘿蔔好甜整體上都好好味,但略嫌有d貴$108,中意食鵝翼的朋友要叫來食下,吾錯wor,價錢️ok!又牛腩又鵝翼點能夠無啤酒,環境幾好,待應都算快手有禮貌下次都會再來食宵夜下次試下個蟹粥,睇張相好似好正甘最後210埋單。都算吾錯
冇咩人都好靜,有最愛的潮洲拼盤,又有又抵又好食既鵝翼
叫左細牛腩煲2個人share
,又叫左啤酒
牛腩好入味,牛柏葉有d硬,蘿蔔好甜
整體上都好好味,但略嫌有d貴$108,中意食鵝翼的朋友
要叫來食下,吾錯wor,價錢️ok
!又牛腩又鵝翼點能夠無啤酒,環境幾好,待應都算快手有禮貌
下次都會再來食宵夜
下次試下個蟹粥,睇張相好似好正甘
最後210埋單。都算吾錯
牛腩煲
啤酒
2017-07-12
牛腩煲
2017-07-11 109 浏览
原來約左朋友係樓下南記食野的,但去到的時候發現...人好多,好難搵位..咁我就建議不如上樓上睇下...上到去..見得兩班人係門口,就問侍應,佢叫我地等一陣~果然20分鐘到佢就叫我地入去~呢間潮洲野唔係第一次黎,之前黎過都唔錯...所以再食多一次!坐低之後就叫左滷水拼盤同蠔餅..真係好快..唔駛5分鐘蠔餅就到左!KEEP到佢一路的水準...唔會炸過火,但係食到係脆口...入面都有唔少蠔肉...而蠔肉都算新鮮,唔會有臭味!係食的途中朋友都到埋...就叫佢出名的海鮮粥...當日叫左雞,蠔仔同蛤蜊三種料!呢個粥因為真即煮...所以等候的時間比較長! 但我地就發現...衣..點解個拼盤咁耐都未到既!?當然即刻問返侍應!佢地反應都算快~CHECK左一陣返轉頭再問一次係咪有叫...我地話返俾佢知有..佢就話即刻幫我地整...再等左一陣拚盤就出現喇!呢個拼盤係不過不失,但一路我都覺得佢係唔夠入味的...今次都唔例外!最後主角出場!就係海鮮粥,賣相好似唔多吸引,但真係好好食!因為佢會附兩碗仔莞茜同唐芹,落埋真係超級香超級好食!因為粥已經吸收曬雞同海鮮的精華,再加莞茜唐芹的香氣同口感!!真係無得頂!!所以
上到去..見得兩班人係門口,就問侍應,佢叫我地等一陣~
果然20分鐘到佢就叫我地入去~

坐低之後就叫左滷水拼盤同蠔餅..
真係好快..唔駛5分鐘蠔餅就到左!

呢個粥因為真即煮...所以等候的時間比較長!
但我地就發現...衣..點解個拼盤咁耐都未到既!?
佢就話即刻幫我地整...

再等左一陣拚盤就出現喇!
呢個拼盤係不過不失,但一路我都覺得佢係唔夠入味的...
今次都唔例外!
最後主角出場!
就係海鮮粥,賣相好似唔多吸引,但真係好好食!
因為佢會附兩碗仔莞茜同唐芹,落埋真係超級香超級好食!
真係無得頂!!
所以大家如果黎呢到一定點都要叫粥!!!
2017-06-23
  • 潮州粥
2017-07-02 102 浏览
一家人諗住開心食個晚飯叫個粥黎少左啲蠔叫番個哥哥黎睇佢質疑我地 了左我地個煲好幾轉對唔住都無 就話錢唔會減比我地比番啲蠔我地算 其實態度先係最大問題 講聲唔好意思有幾難 很失望 。..............................
一家人諗住開心食個晚飯

其實態度先係最大問題 講聲唔好意思有幾難

很失望 。
2017-07-02
2017-06-20 3577 浏览
很久之前,有次從清遠回香港,路上塞了足足10小時。下午三時起程,直至凌晨一時多才回到香港,搭大巴在太子下車。途中在深圳的油站買了紫菜、薯片和豆奶做晚餐。終於回到熟悉的地方,第一時候找吃。那時候塘尾道的心夜來潮開張不久。即使下著雨,坐在街邊,三個人吃了一頓又飽又滿足的宵夜。就這樣,對心夜來潮留下難忘的印象。後來,為其開分店,讓更多人分享美食,深感高興。不喜歡去夜街的我,很少吃宵夜。難得這夜11時還在旺角街頭,提議去心夜來潮吃個宵夜,回味一下。店面比之前大得多,裝修得古色古香,不再是摺枱膠櫈,而是切合主題的木枱木櫈,還有冷氣,環境較舒適。餐牌也多了不同的菜式。擂茶早幾天專程去了筲箕灣東大街的可可美食,一嚐馳名的擂茶。熱辣辣的擂茶,在車裡放了近45分鐘還是熱的,足料又夠濃,一試難忘,美中不足是只有外賣。正以為可以舒服地坐著,涼著冷氣吃碗熱擂茶,卻大失所望。只帶暖意,脆米已完全浸腍,茶濃但鹹得誇張,難以入口。吃了一半終於要放棄。同樣難忘,卻是難吃至難以忘記。家鄉粉線兜亂炒得幾香,有蛋、蔥、芽菜、豬肉、臘腸、冬菇和洋蔥,用料豐富。薯粉煙韌,不過偏濕,纏在一起,而且少少油膩。傳統鴨蛋煎蠔烙蠔仔細隻

就這樣,對心夜來潮留下難忘的印象。

擂茶
擂茶
傳統鴨蛋煎蠔烙
蠔仔細隻,是肥美的終極相反。即使挑出蠔仔來吃,也吃不到鮮味。粉很濕,厚又重,越吃越滯,亦欠味道,只有油煎的香。雖然大份,但吃了大半後也決定放棄,不值得浪費卡路里。
小米餃
個人頗喜歡太子的粿然好味的小米餃,但其質素時好時壞,得看運氣。這夜運氣不好,每道都未盡人意,小米餃亦然。皮很厚,幸而夠煙韌。包著的餡味道可以,但只有細細粒,吃起來不及皮的味突出。
小米餃
比起印象中的小店,食物質素相差甚遠,價錢卻貴了。服務一般,店員態度普通,算不上好客。與其吃這頓二百多元的宵夜,倒不如吃串魚蛋,買份雞蛋仔,邊行邊食,更有風味。
2017-06-16
$120 (宵夜)
2017-06-14 381 浏览
平時成日食日本野台灣野韓國野今次係要黎食下潮州野啦~~~留意翻其實呢度都有lift可以上黎架~同埋呢夜晚原來都幾多人黎呢度食~咁岩我早少少先冇人所以如果8-9點黎既就可能要等下先有位啦呢度既裝潢都好有中國既味道,檯同櫈都係長木板造架~睇睇翻餐牌就係食小菜咁既,我地今日真係太肚餓所以叫左好多野食XD第一樣就係呢個小米餃($32)見到呢個小米餃真係好"的色",係好有中國特色既蒸餃黎~外面層皮唔會太厚唔會太粉,都好有咬口,痴痴地既感覺XD而且都會有醬比埋一齊食,味道昇華晒~醬汁帶多少少既甜味比隻餃更加好食同埋份量都適中,一人可以食到2-3舊左右啦叫小菜食邊可以少得蔬菜架,呢個係蒜蓉椒絲炒通菜($68)呢個係有少少辣既,唔好見佢反晒光咁其實都唔算好油咬落去係爽口既,味道就有少少似泰式咁辣辣地佢仲有加左少少蝦米,所以會多左份鹹味同中國味XD係一個令人食唔停既菜~仲有仲有呢個醬鹵拼盤($128)潮州菜邊少得鹵味架~有紅腸, 豆腐, 豬大腸, 豬耳等等雖然佢淋落去既醬汁唔係好多,但食得出全部都好入味不過個腩肉就真係肥左D啦~~~仲有白果胡椒豬肚湯($88)呢個湯我朋友真係係咁飲係咁飲,話似足住家湯咁
平時成日食日本野台灣野韓國野
今次係要黎食下潮州野啦~~~
留意翻其實呢度都有lift可以上黎架~
同埋呢夜晚原來都幾多人黎呢度食~咁岩我早少少先冇人
所以如果8-9點黎既就可能要等下先有位啦
呢度既裝潢都好有中國既味道,檯同櫈都係長木板造架~

小米餃
第一樣就係呢個小米餃($32)
見到呢個小米餃真係好"的色",係好有中國特色既蒸餃黎~
外面層皮唔會太厚唔會太粉,都好有咬口,痴痴地既感覺XD
而且都會有醬比埋一齊食,味道昇華晒~
醬汁帶多少少既甜味比隻餃更加好食
同埋份量都適中,一人可以食到2-3舊左右啦

蒜蓉椒絲炒通菜
叫小菜食邊可以少得蔬菜架,呢個係蒜蓉椒絲炒通菜($68)
呢個係有少少辣既,唔好見佢反晒光咁其實都唔算好油
咬落去係爽口既,味道就有少少似泰式咁辣辣地
佢仲有加左少少蝦米,所以會多左份鹹味同中國味XD
係一個令人食唔停既菜~

醬鹵拼盤
仲有仲有呢個醬鹵拼盤($128)
潮州菜邊少得鹵味架~有紅腸, 豆腐, 豬大腸, 豬耳等等
雖然佢淋落去既醬汁唔係好多,但食得出全部都好入味
不過個腩肉就真係肥左D啦~~~

白果胡椒豬肚湯
仲有白果胡椒豬肚湯($88)
呢個湯我朋友真係係咁飲係咁飲,話似足住家湯咁
料方面就有勝瓜啦蜆啦同豬肚,份量都好多架
而味道方面適中,胡椒唔會太重所以唔會太辣口,因為有蜆肉同勝瓜令到個湯加左份甜味
蜆肉都好鮮甜亦都冇咩沙,處理得好好係值得一讚既
整體成個湯都好岩飲

傳統鴨蛋煎蠔烙
而呢個係傳統鴨蛋煎蠔烙($82)
真係大大塊,而且入面都有好多蠔,份量真係好多
每一淡都會有幾隻蠔,但係呢可能係鴨蛋既關係所以比較"滯"
鴨蛋定薯粉(?)好似太多,所以比較硬身既
味道係好既,但真係太多所以都唔太食得晒

家鄉粉線兜亂

最後就係呢個家鄉粉線兜亂($76)
呢個材料都好豐富,有芽菜有菇有肉
呢隻粉線係彈牙個D黎,所以幾有口感
佢既色係啡啡地,調味偏鹹
同埋呢隻粉線都係比較"滯"既,所以3-4個人share就岩岩好啦
蒜蓉椒絲炒通菜
白果胡椒豬肚湯
2017-06-14 177 浏览
超想食滷味!!!看到這間的食評不錯就來了 大腸軟軟的又很有彈性,豬耳骨超脆超有口感,五花腩的肥瘦剛剛好,肥肉的部份比較爽口,一點都不會覺得油膩。豆腐超入味,很嫩。腎片也是很入味不會太硬超大的!!蠔很大顆也很多,很甜很新鮮。比較清淡,沒有什麼味精,感覺也比較健康。不會很油,面很q很有彈性,鍋熱很夠,料也超多。超好喝!節瓜軟軟的,很甜,湯都要瓜的甜味很有蜆的海水味喔~也是沒有什麼味精的那一種。還有一點粉絲,分量都超多!!蜆也很肥不會很瘦喔~炸到超香脆~皮不會很厚喔~很有肉汁也不會老
超想食滷味!!!看到這間的食評不錯就來了

家鄉粉線兜亂

不會很油,面很q很有彈性,鍋熱很夠,料也超多。

鍋燒肉

炸到超香脆~皮不會很厚喔~很有肉汁也不會老
鍋燒肉
2017-06-14 95 浏览
一向都無寫食評既習慣但遇到極差既餐廳真係要寫等大家唔好再中伏服務態度差不在話下一入到去想雪個蛋糕收銀個肥仔哥哥態度極差話未有枱唔雪得如果d野好味我實在唔介意首先是鵝件不是鵝片仲要勁多頸 勁多肥膏仲要好un鵝片我諗係一間打冷最基本既一味菜吧第一味上佢我地都知道伏伏地本來叫左個胡椒豬肚湯但佢過左陣話賣晒所以我地轉左叫勝瓜花甲甜湯個勝瓜湯淡到得味精味完全稱不上「甜湯」連d花甲都係無味蠔餅全都是殼😭只得個膳係叫好味仲要價錢唔平一個字差
一向都無寫食評既習慣
第一味上佢我地都知道伏伏地
本來叫左個胡椒豬肚湯但佢過左陣話賣晒
所以我地轉左叫勝瓜花甲甜湯
個勝瓜湯淡到得味精味
完全稱不上「甜湯」
連d花甲都係無味
蠔餅全都是殼😭
只得個膳係叫好味
仲要價錢唔平
一個字差

2017-06-08 86 浏览
好耐冇食過潮州菜,今日得閒終於同朋友黎到依間位於旺角嘅新式潮州菜館品嚐懷念已久既潮州菜 餐廳裏面嘅裝修令人有一種簡樸嘅感覺。 因為我哋比較早來,所以都未有太多人嚟食,可以畀我哋揀返個靚位先我哋叫咗傳統鴨蛋煎蠔烙,小米餃,蒜蓉椒絲炒通菜,勝瓜鮮甜白蜆湯同埋鹵水拼盤各一客。首先嚟到嘅係小米餃,原本要為佢嘅份量唔會跟住餐牌幅圖咁多,但我錯了,佢真係有足足八隻, 小米餃食落口嘅感覺好似食魚皮餃咁,餃皮都係煙煙韌韌。唔同嘅係佢仲有一種鮮甜嘅味道,一問之下,原來小米餃嘅餃皮係由薯粉所做,而佢嘅餡就係由豬肉溝大地魚乾粉做成嘅,唔怪之得咁有鮮味啦第二碟上枱嘅菜就係佢啦 雖然佢係同椒絲一齊炒成, 但係都唔太辣可以接受, 通菜爽口,再加上佢落咗一啲蝦米夾埋通菜一齊食,潮汕風味即刻出曬嚟接住落嚟登場嘅就係 勝瓜白蜆湯 飲啖湯先 個湯飲落好清甜,蜆肉嘅鮮甜味出曬嚟。再食舊蜆肉,雖然有少少靭,但係都好好味,蜆肉鮮甜,一啲沙都冇, 同埋佢嘅蜆量亦都唔少,一煲湯裏面足足有成十幾隻蜆。到在下來到潮州菜館必食嘅鴨蛋煎蠔仔烙啦😍, 佢嘅蠔仔烙勁大個,size就好似新年嘅年糕一樣, 夾起一舊一啖咬落去,即刻就食到佢嘅蠔仔肉

到在下來到潮州菜館必食嘅鴨蛋煎蠔仔烙啦😍, 佢嘅蠔仔烙勁大個,size就好似新年嘅年糕一樣, 夾起一舊一啖咬落去,即刻就食到佢嘅蠔仔肉, 一啲蠔殼都冇,鴨蛋味亦都非常濃郁,但係佢嘅份量實在太大 我哋最尾都係食唔曬

佢嘅鹵水拼盤亦都做得非常出色, 其中豬耳同豬大腸最為好食,鹵水豬耳每一塊都大大嚿,鹵得非常入味,仲好有咬口添。 而佢嘅滷水豬大腸每一舊都唔會太肥, 一啖咬落口,你係會覺得佢好易咬,一啲都吾靭,眨下眼就食咗好多舊

最後食完曬咁多樣餸,我哋每個都滿肚而歸啦😂
2017-06-07 67 浏览
見到網上熱捧呢間野 一心期待試甘 約埋兩個朋友黎食 一入到門口 見到有好多坐位 甘我就同坐系到既收銀位哥哥講 三位 系咪自己坐得 個位哥哥極度無禮貌 好大聲 語氣勁差 甘同我講 緊系吾系 我而家帶你地去坐 個時我同我朋友對面 大家都知咩事啦 入黎食餐飯姐 洗吾洗甘 。甘算啦 去到另一邊食堂 眼見得5台客人 我地第一個點既野食就系足 其他仲有4樣野食 食完啦 點解個足仲未黎 隔離遲過我地叫既足都到左 甘就叫位待應黎跟下帶個足 原來無落到單 我朋友一心黎試個足 我仲同矩講吾好希望甘大失望愈大 系跟緊我地單既期間 我見我隔離有兩台人 又落錯單 又送錯野食去第二張台 又上錯送 真系試一次就夠 野食又咸 又人無啦啦受人氣 叫埋單 比埋錢啦等拎錢 有個人又拎張單叫我地比錢
2017-06-07