2023-04-23
🍤尖沙咀街坊大推日式料理🍱-厚福街係美食集中地大家應該都冇異議🤭 今次行開尖沙咀 就嚟食返呢間街坊推介老字號日本嘢 幾抵食之餘質素都唔錯😮 獨食 朋友聚餐 或者同屋企人食都啱😋-🐟三文魚子蔥拖羅茸飯套餐 $142套餐包咗一個丼 麵豉湯 同迷你沙律😌 拖羅茸份量好夠 上面仲放咗三文魚籽 絕對唔孤寒🤤 一啖醋飯連埋拖羅茸同三文魚子擺入口 咬開三文魚子好有鮮味 停唔到口🥹 丼上面仲有鵪鶉蛋 蔥條 同青瓜絲 令到撈起嚟食嘅時候更滑更多層次😉-🍣加州卷 $49雖然唔係正統壽司 不過我自己就幾鍾意食加州卷😍 海老天婦羅 蟹柳 玉子 青瓜 外面灑上飛魚子 最緊要嘅係沙律醬🤣 簡單好味又老少咸宜 份量好足 抵食呀😙-🍥鍋燒鳥冬 $70最後仲嗌咗鍋燒烏冬暖下胃😘 配料豐富 除咗有雜菜同半生熟蛋之外 特別係配上海老天婦羅🍤 湯頭偏濃 最啱叫番杯highball🤫 美中不足嘅係天婦羅浸湯上 雖然索咗湯味道都OK 不過麵衣就淋咗有啲可惜 如果可以另上就更好🥹 -📍#德美壽司尖沙咀厚福街8號H8 5樓
🐟三文魚子蔥拖羅茸飯套餐 $142
🍣加州卷 $49