成日聽到有榴槤食的放題,終於去試一試,我選左最經濟嘅A餐,用手機掃CODE任叫任食,有成77款的選擇,出面二百零蚊都未食得飽,呢到可以滿足唔同需求的人📢📢從門口行入去已經見到多款飲品,有多種罐裝飲品,連梅酒,咖啡茶等等都有,選擇多不勝數🫶🫶壽司都有好多款,最好連火炙壽司都有,仲要配上芝士,口感更上一層數🎉🎉炸物種類有很多,我最愛佢的芝麻雞翼,即叫即炸,皮脆雞翼又多汁🤤🤤燒物串燒叫左牛舌同蝦,牛舌燒到有少少焦香,蝦都爽口彈牙💢💢特別推介今次來呢到的目的,有烤榴槤同生榴槤,任食榴連真係夾YY,限限地我自己係屋企都可以食一個,呢到免費升級榴槤任食,仲有甘多其他食品配額,賺返夠本😍😍最重要呢到有唔少熟食,如果有小朋友來都唔怕,可以大人食剌身,小朋友食熟食,非常讚❤️❤️📍 御滿屋日本料理 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

燒物串燒叫左牛舌同蝦,牛舌燒到有少少焦香,蝦都爽口彈牙💢💢

📍 御滿屋日本料理 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
2024-01-30 704 浏览
尋晚7點50分左右入座,三個人一坐低就直奔D餐既主角大拖羅同海膽刺身,同埋試下個魚子醬。但係落單時候發現有限數量既,大拖羅限每次9塊,海膽刺身就限15件。最先嚟係魚子醬,口感略黏,咸味,不過不失。之後冇啦啦冇落單又嚟多三件魚子醬,不過都算,食埋去。等左5分鐘左右就嚟大拖羅仲要得6塊,仲要切到好薄好細塊,就兩截手指長少少咁。食落有筋,唔係想像入口即溶,又冇乜大拖羅本身既香味,好似食緊冇乜味既野。既然係D餐緊係主攻大拖羅,再落單,數量嚟齊比上一轉再細塊啲,目測得3.5-4cm仲要薄切,又係有筋,有塊仲要有骨。再落單,呢轉等好耐先嚟,我地枱面都冇晒野食,又肚餓喎,之前落左其他熟食有啲食左有啲未到,而海膽手卷,海膽杯,又落多轉海膽刺穿都冇嚟過。呢轉大拖羅等左10分鐘有多就嚟個中拖羅?我地都冇嗌過中拖,不過肚餓都算,又係有筋冇乜味仲要有咬口啲,有咬口唔係讚,係啲筋有啲難咬咋!仲有想飲個榴連飄香又話冇貨,失望!之後等左9個字頂唔順叫人,差唔多等成粒鐘都冇見過一塊海膽,之後9點先送到嚟。海膽刺身下面墊住塊青瓜,本人麻麻地鍾意青瓜,冇食個青瓜就咁食海膽,但果陣青瓜味完全搶晒海膽既味,就係食緊又黏又淋既青瓜咁,啲海膽好黏。海膽手卷正正常常,之後9點15分先嚟海膽杯,呢個經典!真係全晚既第一名!第一難食!上面海膽之後吞拿魚泥之後牛油果再之後有幾條魷魚最底係蟹肉,食落去又咸又甜都唔緊要,最慘係一pat野仲要口感超級黏,係個口入面漿住,真心覺得似鼻涕,味道又難食!真心覺得食A餐好過,超碼價錢合理又正正常常。
海膽杯
2024-01-29
2024-01-29 178 浏览
兩個女真係吃貨黎😆 每次去食放題自助餐會好開心😁 週未我地去完影相之後就決定去荃灣 醫一醫肚🤭食個放題🍣🍤御滿屋有4個放題套餐選擇, 我地就揀左套餐A (有2小時& 77品放題)😀 價錢都算抵食入到餐廳已經覺得環境好好, 好乾淨~ 拎野食既位置都好方便! 大囡見到最愛既薯條🍟已經心心眼😍啦~ 店內野飲任拎• 好多款既罐裝飲品外🥤仲有幾款免費特飲🍸清酒🍶梅酒, 紅酒🍷 杯杯都好靚好吸引🤤餐廳內仲有自己沙律吧🥗, 甜品區, 凍熱飲區同雪糕🍦區🤭🤭 又來心心眼😍啦~ 雪櫃區有Haagen-Dazs, Movenpick, Dryers, 甜筒, 脆皮雪條等等~ 勁多款式!! 我地興奮到不得了😂😂放題亦都唔少得壽司🍣刺身! 超級肥美鮮甜😘 無論係熟食或者魚生都有好多嘅選擇~ 得地就推薦大家一定要叫三文魚, 大赤蝦, 燒牛肉同牛舌🥰放題最緊要係食得開心🥳 刺身, 雪糕, 特飲, 薯條都令我地好滿足🫶🏻 已經bookmark左~下次壽荃灣一定要再食多次❣️

兩個女真係吃貨黎😆

2024-01-29 367 浏览
星期六晚, 5大1細(小朋友5、6歲, 埋單4千蚊, 冇問, 應該冇折,亦都係後尾睇返張單先知,問咗老人家都冇折)內子因睇9BoThew而訂位(唔知係咪軟廣告), 我知道訂左之後就已feel到伏, 但礙於知道時已太遲, 惟有硬著頭皮去…位細就預左, 但就迫到前所未見, 差不多7百坐d咁既位, 餐廳會唔會PK左d⋯⋯就算4百蚊都不能接受, 大x活仲舒服啲,香港人值得擁有?-坐低就出去攞野飲, 嘩, 個地下超滑, 差d PK(我著果對鞋已經係vibram 鞋底), 同之前同一大廈有間雞煲一樣超滑, 但人地收緊百幾蚊任食,當然同樣也不能接受, 但你收得4百蚊起跳, 係咪應該做得比人更加好好多? 野食方面, 叫咗啲拖羅、蝦、蟹腳、魚生等係可以嘅, 但就冇乜味, 第二轉啲刺身就有部份好似冰咁凍, 完全唔掂。好嘞, 叫生蠔啦, 係腥嘅, 吐咗出嚟; 海膽比較淡味,但起碼唔腥;天婦羅d炸衣好似地殼咁厚, 都盡量食咗裏面啲餡唔要啲衣(其實我不嬲都唔浪費食物); 燒牛肉牛扒正常冇乜特別;個花膠扒第一轉係OK嘅, 第二轉有燶味;啲煮蜆超細隻冇乜味, 反而出面夾嗰啲凍蜆仲好食啲;魚子醬一浸廉價感, 冇乜特別

野食方面, 叫咗啲拖羅、蝦、蟹腳、魚生等係可以嘅, 但就冇乜味, 第二轉啲刺身就有部份好似冰咁凍, 完全唔掂。好嘞, 叫生蠔啦, 係腥嘅, 吐咗出嚟; 海膽比較淡味,但起碼唔腥;天婦羅d炸衣好似地殼咁厚, 都盡量食咗裏面啲餡唔要啲衣(其實我不嬲都唔浪費食物); 燒牛肉牛扒正常冇乜特別;個花膠扒第一轉係OK嘅, 第二轉有燶味;啲煮蜆超細隻冇乜味, 反而出面夾嗰啲凍蜆仲好食啲;魚子醬一浸廉價感, 冇乜特別;出面夾果d螺仔同埋藤椒魚皮幾好食, 但轉頭已經冇晒亦冇refill;甜品嘢飲一般, 不值一提。

整體嚟講差唔多$700要食啲咁嘅嘢,環境又迫到飛起,侍應方面人手未夠,收碟太慢,要不停搵人去收,漏單情況極其嚴重(可能特登, 因QR code落單好難會漏)冇可能會再返轉頭,即使$400都唔會,因為實在太辛苦,時間又短,唔明點解咁多好評,可能…… 難怪香港人越來越少出街食飯。

我見呢間嘢喺9BoThew既劣評好快回覆(可能第二啲地方都會),睇嚟好着重網上評語想昆人一鑊…
2024-01-27
庆祝纪念
生日
2024-01-29 101 浏览
好耐冇食過放題,見網上介紹呢間放題分店新裝修,而且又有榴連食,就book左lunch同食A餐。去到餐廳第一個感覺係地下笠痴痴同d位都幾迫,可以點嘅食物比預期少。第一輪d食物都好快到同食物質素還好,但重點就來了,之後再點的食物遲遲不到,身邊好幾枱都有相同情況,甚至佢地點更貴的餐。在不浪費時間等待的情況下,大家唯有轉戰雪糕。雖然有啲食物質素還可以,但同樣嘅價錢,有其他更好的放題餐廳,呢次算係體驗最差嘅一次。

2024-01-29 164 浏览
荃灣大鴻輝中心出名聚集芸芸嘅火鍋/放題店🍲而今次呢間放題店一向好受荃灣居民歡迎🍴即使平日8點後店面仍然座無虛席🪑餐廳喺大埔同旺角亦設分店🏬而餐廳嘅放題價錢經濟之餘💰食物款式都有唔少花樣/類型 可以話係食極唔會厭😋✨️刺身基本上放題可以嗌嘅刺身都有提供🐟三文魚, 油甘魚, 赤貝, 劍魚腩, 大赤蝦, 帶子,鮑魚等等🍣味道同質感係正常嘅放題水平😉而切嘅厚度適中 食落有咬口😋個人認為大赤蝦同油甘魚比較新鮮大份 油脂亦夠豐富🦐若果想食拖羅/海膽/金目鯛等嘅魚生 就可以點其他價位較高嘅放題套餐🤑✨️一品料理鍋物餐廳嘅一品料理鍋物有幾款新穎又有誠意嘅選擇💗我點咗古法羊腩煲 同蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋🍲兩款鍋物都超級足料🤩羊腩煲嘅調味適中 羊肉軟焾又唔會羶🐑仲有大大粒冬菇吸晒日月精華🍄而卜卜蜆鍋係每粒蜆肉都好飽滿鮮甜🐚而湯底清甜又暖胃 整體感覺好舒服😌好少喺其他放題店食到咁花功夫又足料嘅菜色👍✨️串燒/燒物串燒/燒物除咗有基本嘅雞翼, 牛舌, 海蝦, 雞軟骨等🍢仲有燒羊架, 鰻魚, 西京比目魚, 燒生蠔等性價比好高嘅料理🤩味道同份量一啲都唔差 我地仲encore咗好幾款添☺️而水果方面 燒菠蘿同燒榴槤真係必食🔥燒完

✨️刺身

✨️一品料理鍋物
古法羊腩煲

蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋

✨️串燒/燒物
串燒/燒物除咗有基本嘅雞翼, 牛舌, 海蝦, 雞軟骨等🍢仲有燒羊架, 鰻魚, 西京比目魚, 燒生蠔等性價比好高嘅料理🤩味道同份量一啲都唔差 我地仲encore咗好幾款添☺️而水果方面 燒菠蘿同燒榴槤真係必食🔥燒完之後甜味提升十倍 好味到食多咗幾件添🍍

✨️甜品
甜品方面 種類都係大路嘅蛋糕/布甸等 味道不過不失啦🍰而最受歡迎嘅都係Movenpick 同 Haagen Dazs雪糕🍦仲有其他雪條/雪米糍等供選擇🍧飲品方面除咗一堆罐裝/紙包飲品🥫仲有清酒同梅酒任裝🍶整體選擇都唔少呢😆

放題嘅整體食物出品都唔錯🍽仲有唔少創新菜色同鍋物 帶到啲驚喜🤩而食物嘅款式係夠多而唔會食到厭 有啲菜式仲值得encore再試多幾件😛而員工上菜速度都幾快 而且態度都好友善💁‍♀️難怪平日餐廳都坐到滿晒 咁受歡迎❤️‍🔥
2024-01-18
古法羊腩煲
蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋
2024-01-28 175 浏览
最開心就係2人世界今同老公去食放題其實我發覺自己呢排肥咗勁多但係食埋呢餐先再講啦🤣呢個放題嘅賣點係有免費特飲雪糕同甜品多選擇到你樣樣想食🤣仲可以upgrade 榴槤任食只要用手機scan下就落到單👍送嚟嘅速度不漏單、十分快食得舒服唔洗下下追單👍食物方面,喺岀面有前菜、沙律、炸物、飲品、雪糕雪條、甜品等刺身入面蝦嘅種類都好多三文魚、帶子、赤貝等等好新鮮第一次食到榴槤卷物壽司真係有趣😹壽司🍣都好食 壽司飯適中🫶🏻壽司選擇特別🥰新鮮感大增🫶🏻另外羊扒非常香脆炸蠔、花膠都係好食嘅岀面嘅甜品好驚喜有士多啤梨拿破倫😍仲有彩虹冬甩仔小朋友嚟一定好開心我地係大人$238/位另長者85折套餐A -77款食物價錢好抵 食到2個半鐘小朋友90cm-140cm先收費$168位
最開心就係2人世界

今同老公去食放題
其實我發覺自己呢排肥咗勁多
但係食埋呢餐先再講啦🤣

呢個放題嘅賣點係有免費特飲
雪糕同甜品多選擇到你樣樣想食🤣
仲可以upgrade 榴槤任食
只要用手機scan下就落到單👍
送嚟嘅速度不漏單、十分快
食得舒服唔洗下下追單👍

食物方面,喺岀面有前菜、沙律、炸物、飲品、雪糕雪條、甜品
刺身入面蝦嘅種類都好多
三文魚、帶子、赤貝等等
好新鮮
第一次食到榴槤卷物壽司真係有趣😹
壽司🍣都好食 壽司飯適中🫶🏻
壽司選擇特別🥰新鮮感大增🫶🏻

另外羊扒非常香脆
炸蠔、花膠都係好食嘅
岀面嘅甜品好驚喜

價錢好抵 食到2個半鐘
小朋友90cm-140cm先收費
$168位
2024-01-28 144 浏览
原來御滿屋響荃灣新開左分店🤩🤩之前食過旺角店已經覺得好抵食~即刻試試荃灣店🤤小試牛刀揀左個Set A 77品~一入去已經見到好多甜品😳同埋好大個飲品櫃,之後仲有沙律吧同好多款海鮮冷盤🤩清酒梅酒任飲🍶雪糕都超多選擇,連Haagen-Dazs/Movenpick都係任食,另外仲有北海道雪糕🍦落order都係手機qr code~種類都幾多上菜速度好快~基本刺身/壽司/手卷/炸物/燒物/鍋等等乜都齊~刺身好新鮮,值得一提d帶子冇切到細細粒非常好👍🏻另外海膽手卷既海膽都好大pat唔姑寒🤣👍🏻燒物炸物都好出色~最後食埋甜品雪糕真係飽得好緊要🤣🤣🤣性價比超抵🤤🤤🤤

2024-01-17
2024-01-28 240 浏览
(1) 上菜慢:叫第一輪刺身半個鐘都未黎,基本上叫好多野都係好耐先黎,去完廁所出去拎埋甜品返到埋位張枱都係空的,追單侍應第一句都係話師傅整緊,而唔係話幫你追,而且漏單情況都幾嚴重。(2) 食物品質:刺身切到好薄,吞拿魚咬唔開,甜品無味唔好食。(3) 衛生:好差!放骨個兜個姐姐收走後發現唔係將你 d 野倒左俾返果個你,而係俾另一個你,但唔係新的,第一次發現入面有汁,第二次入面直頭仲有垃圾係到,同個姐講佢拎走左但無俾返個新既我;另外出面裝咖啡的杯好多時發現未洗乾淨,個邊仲有漬的。總結:唔會再幫襯
總結:唔會再幫襯
2024-01-28
2024-01-26 147 浏览
我哋食開E間覺得唔錯👍🏻性價比幾高,A餐$258/位🩷真心抵食又好味,食足全程帶子,赤蝦,三文魚,赤貝,劍魚腩,螺,鮑片,蟹柳之後再叫多幾次,因為沒想到這裡的刺身會咁新鮮鰻魚夠厚身味濃,薄牛肉加少少蔥好味不少壽司和手卷,海膽一口一件勁正幾新鮮,吞拿魚蓉正常再叫海膽魷魚,燒群邊,芝士鰻魚每款質素都幾好燒物菠蘿,蝦,牛舌,不會太燶微溫好味,燒羊鞍有驚喜好味,幾軟熟羊味夠。雞軟骨正常榴蓮有2款質素比心目中好而且幾香同滑身焗蠔有點辣幾香,牛肉烏冬細細碗剛好,烏冬都幾滑燒粟米牛油十足,炸物天婦羅,南瓜,蝦,蟹柳不油身和幾薄身皮。小丸子和地瓜球熱呼呼夠新鮮海鮮粥因為入面有不少海鮮堅鮮甜而且幾綿,菜心清清地唔錯芝麻雞翼脆同有芝麻所以香好多出面熱食有熱食麥樂雞,薯條,凍盤…每款食少少就夠再點食物飲品選擇勁多,我哋只飲咗幾款茶有凍有熱,啤酒,咖啡都已經勁夠。甜品,生果,雪糕雪條最後尾食每款食少少已十分滿足😌

鰻魚夠厚身味濃,薄牛肉加少少蔥好味不少

榴蓮有2款質素比心目中好而且幾香同滑身

焗蠔有點辣幾香,牛肉烏冬細細碗剛好,烏冬都幾滑

海鮮粥因為入面有不少海鮮堅鮮甜而且幾綿,菜心清清地唔錯

芝麻雞翼脆同有芝麻所以香好多

出面熱食有熱食麥樂雞,薯條,凍盤…每款食少少就夠再點食物

2024-01-26 108 浏览
御滿屋日本料理有4款唔同價錢組合,對應返唔同嘅食材,今次選咗經典(組合A) 嘅三重新鮮刺身江洋盛宴,晚上2030 入座,每人只需$258, 價錢合理😘😘😘😁😁😁😙😙😙呢個組合已經包括咗刺身,火炙壽司,創作料理,串燒,鐵板燒,一品料理,天婦羅,燒物等等,另有熱盤及冷盤自取,任飲清酒,啤酒同任食雪糕甜品, 食物款式非常豐富,以下幾款食物印象最深刻😛😛😛😍😍😍🤩🤩🤩馬來西亞榴槤🍍:神級香甜濃滑,非常好食,有燒同唔燒嘅選,建議食唔燒,更能體會滑溜口感,連續encore 咗幾次,質素依然keep 到。建議前菜食幾舊,食主菜時食多兩舊,甜品可以大量再叫,呢個係免費升級優惠,做埋1月就無啦🥰🥰🥰😚😚😚😙😙刺身🐟:質素普遍幾好, 螺肉,帶子同甜蝦尤為鮮味, 叫幾多嚟幾多, 無走單情況, 頭單同尾單都係一樣高質😁😁😊😊🤩🤩燒物🍢:羊架,西京燒比目魚火喉控制幾好, 燒到剛剛熟,滑嫩有肉汁,比目魚嘅西京燒汁微甜,令魚肉更為滑溜可口😁😁😚😚😄😄廚師推介料理🥘:御品飽汁燴花膠,3 塊大大塊嘅花膠,十分滋潤,每1塊都有手掌咁大;萵筍炒蝦球,萵筍青爽嫩綠,蝦球Q彈爽口;日式炒蜆,無沙而且炒得有鑊氣,有啲似大排檔嘅炒

廚師推介料理🥘:御品飽汁燴花膠,3 塊大大塊嘅花膠,十分滋潤,每1塊都有手掌咁大;萵筍炒蝦球,萵筍青爽嫩綠,蝦球Q彈爽口;日式炒蜆,無沙而且炒得有鑊氣,有啲似大排檔嘅炒蜆🥳🥳😜😜😜😁😁

甜品🍨:竟然有齊Haagen Dazs, Dryers同Movenpick 雪糕外, 仲有大量雪條同DIY 雪糕,款式好多😙😙😄😄😍😍😍

想知唔同價錢有乜食,可以上佢社交平台睇高清menu😜😜😁😁😚😚

御滿屋日本料理
地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
電話:3622 1388

#tusenwan#tsuenwanfood#buffet#freeflow#allyoucaneat#御滿屋#日式料理#大鴻輝中心#放題#自助餐#任食#自助#刺身#天婦羅#燒物#炸物#一品料理#榴槤#馬來西亞榴槤#西京燒#羊架#花膠#甜品控#雪糕控#雪糕關注組#鑊氣小炒#清酒任飲#梅酒任飲
今日嚟到荃灣大鴻輝呢一間放題店💕我地叫左A Set~呢個套餐有刺身燒烤🍗壽司🍣甜品🍮等等任食🫶🏻有梳打飲品幾得意💕而家仲免費升級烤榴槤任食 🍽️如果你係烤榴槤嘅愛好者,絕對係你嘅天堂🫣🫣烤榴槤嘅香氣夠濃,而且果肉軟滑,停唔到口呀😋💯🍽️ 榴槤(不烤) 🍽️如果你想保留榴槤嘅原汁原味,呢款未經烤過嘅榴槤絕對係你嘅首選🫡每一口都能夠感受到榴槤嘅💕🌹刺身系列🍽️ 挪威三文魚 🍽️呢款挪威三文魚真係新鮮到冇得頂!每一口食落去,啲魚肉咁滑嫩,完全融化喺口中🐟🤤🍽️ 油甘魚🍽️啲魚肉咁鮮嫩,令人驚艷!而且佢嘅油分啲都剛剛好🐠😍🍽️ 北寄貝 🍽️🍽️ 希靈魚 🍽️絕對係魚類中嘅王者!佢嘅魚肉質地好緊實,每一口食落去都有種彈牙嘅感覺🔥🍽️ 阿根廷赤蝦 x 2 🍽️呢款阿根廷赤蝦絕對係海鮮控嘅最愛😍赤蝦肉質鮮甜多汁,每一口都有種鮮味爆發😋🍽️ 赤貝 x 1 🍽️呢款赤貝真係鮮美無比😍🇯🇵佢嘅赤貝肉質咁鮮嫩,每一口都有種嚼勁💯🍽️ 鹽燒左口魚邊壽司 🍽️每一口都有種爽脆嘅口感🥰而且佢嘅鹽燒味道好香,真係令人垂涎欲滴🍽️ 海膽手卷 🍽️佢嘅海膽新鮮到冇話講🌅🍽️ 燒有機菠蘿串 🍽️燒得啲菠蘿有啲焦糖嘅味道,好香好甜!每一口食落去,菠蘿嘅汁水就喺口中
有梳打飲品幾得意💕

而家仲免費升級烤榴槤任食 🍽️

🍽️ 榴槤(不烤) 🍽️

🌹刺身系列

🍽️ 挪威三文魚 🍽️

🍽️ 油甘魚🍽️
啲魚肉咁鮮嫩,令人驚艷!而且佢嘅油分啲都剛剛好🐠😍

🍽️ 北寄貝 🍽️
🍽️ 希靈魚 🍽️

🍽️ 阿根廷赤蝦 x 2 🍽️

🍽️ 赤貝 x 1 🍽️

🍽️ 鹽燒左口魚邊壽司 🍽️

🍽️ 海膽手卷 🍽️
佢嘅海膽新鮮到冇話講🌅

🍽️ 燒有機菠蘿串 🍽️
燒得啲菠蘿有啲焦糖嘅味道,好香好甜!每一口食落去,菠蘿嘅汁水就喺口中爆發出嚟🔥

2024-01-24 200 浏览
傳說中嘅回本放題~😋👏今次食最經濟嘅A餐,可以用App任叫任食主要食物方面,有77款!☺️特別推介有烤榴槤同生榴槤🥳🥳任食榴連實在太幸福~😍刺身質素好穩定👏👏鮮甜厚肉☺️款式亦都相當多,有挪威三文魚🤪阿根廷赤蝦,蟹棒,帶子,甜蝦🥰油甘魚,北寄貝等等😆超級多野食!除左落單code 外仲有熟食區、冷盤區,任飲飲品櫃,甜品櫃☺️自助熱清酒同梅酒區!😋性價比超高👍有機會一定會再嚟食呀
傳說中嘅回本放題~😋👏
今次食最經濟嘅A餐,可以用App任叫任食
主要食物方面,有77款!☺️
特別推介有烤榴槤同生榴槤🥳🥳
任食榴連實在太幸福~😍

刺身質素好穩定👏👏鮮甜厚肉☺️
款式亦都相當多,有挪威三文魚🤪
阿根廷赤蝦,蟹棒,帶子,甜蝦🥰
油甘魚,北寄貝等等😆

自助熱清酒同梅酒區!😋
性價比超高👍

有機會一定會再嚟食呀
2024-01-24 159 浏览
好一陣子沒有吃放題~這晚約了老公到荃灣滿屋⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄ 一共有4個價錢可以選擇,選了最經濟實惠的A餐!已經包含了77種不同食品,晚上時段也不過是$268一位,超級抵食~可以嘆盡多款海鮮刺身~刺身品質非常不錯,冰鎮上~ 特別點名稱讚帶子,大粒鮮甜厚切(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)御泰之味冷鮑魚是新品,值得一試,鮑魚新鮮彈牙,味道有點像泰式辣汁~酸酸辣辣,非常開胃(*ˉ︶ˉ*) 油甘魚和三文魚都是厚切,鮮甜而且有口感,入口即溶! 角螺,第一次嘗試,有咬口~赤貝新鮮爽脆,細細隻,一口一啖~赤蝦大大隻,新鮮綿滑~吃了兩輪,刺身的品質非常有保證!串燒的種類不算太多,我們吃了鹽燒牛舌,加上檸檬汁,很有口感! 鹽燒雞軟骨脆口、羊鞍外脆內嫩,大大件,啖啖肉,老公大讚!蒜蓉燒生蠔熱辣辣,蒜香味濃!非常惹味~必點燒菠蘿!爆汁,非常鮮甜!壽司、手卷即叫即整,大細適中,份量不會很多!重點是,上台的時候紫菜還是脆身的~另外,火炙壽司的品質非常不錯,我們忍不住encore 了兩round !! 另外亦配有不同的熱食~點了上湯菜心一客4條😆吃得太多肉又不想吃沙律的時候,可以清清味蕾o(≧v≦)o椰汁流心球,每次來

椰汁流心球,每次來都必點!表面脆卜卜,入面是椰汁西首人,流心爆漿!

甜品、雪糕、水果都是任食,有齊哈根大師、Movenpick、不同種類的雪條、雪米糍、軟雪糕、自家製甜品,螞蟻星人看到雙眼發光(*ˉ︶ˉ*)!

大大個飲品櫃內放滿了不同種類飲品,包括罐裝汽水、韓式飲品、紙包飲品⋯⋯汽水、茶、啤酒應有盡有,重點是有Sake任飲~ (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

前菜的種類,有很多~包括青口、韓國泡菜、魚皮、辣筍片、車厘茄、沙律菜、辣味螺肉等(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 擺整齊,非常整潔!

整體來說,人均200多~但食物款式多、品質不錯,環境舒適,座位寬闊,真是大飽口福~
2024-01-24 220 浏览
奶奶鍾意食日本🗾野,今次帶佢黎地點十分方便,荃灣大鴻輝十樓「御滿屋日本料理」,食完可以去行下街🤣長者有折架❣️小朋友90𝓬𝓶先要收費😘出面80𝓬𝓶就要俾錢🙈今次我地食午餐,揀左𝓑𝓪𝓼𝓲𝓬版套餐𝓐先,未入去坐,已經見到好多熟食和甜品,飲品超爆多,酒、特色飲品打卡和熱飲都有,真係老少咸宜,其中非常驚喜,仲有梅酒和熱的清酒都係自助🍶😱甜品多款,名牌雪糕🍦都有幾款😋傳統既放題,都係用點心紙好唔環保♻️呢度用電子啦,仲有埋美食圖😍🤩不得不提,有馬來西亞榴連任食,仲要堅好香好吃😋一定要試。我地食套餐𝓐,但都已經好多野揀,根本食唔晒咁多款。下次一定要約埋成個家族一齊食晒咁多款🥳刺身一𝓓都唔慳係靚刺身,正💯唔好意思因為好食掛住食,影得好少真食物相😂🤭

唔好意思因為好食掛住食,影得好少真食物相😂🤭
日式酒和熱飲
飲品和酒精