2019-07-10
御滿屋係滿屋集團嘅其中一間放題餐廳,位於旺角胡社生行,係旺角嘅中心點,呢間放題已經有好多間分店,信心確實有保證,所以今日我就被帶來呢間御滿屋食放題!呢度嘅飲品種類非常多,除咗有清酒之外仲有多款罐裝飲品,仲有rosee beer hoegaarden,真係飲多幾支就已經回本。此外,刺身種類亦非常多,有池魚王、三文魚、大赤蝦、甜蝦、油金魚、特選吞拿魚、包片、帶子、希靈魚、八爪魚、泰式生蝦、玉子、北寄貝、𩶘魚刺身非常鮮甜和十分肥美,而每一件都非常厚切,係不知不覺間我哋都食咗一兩盤刺身,真係好容易就食回本!然後我們邊走出自助食品區,竟然有朱古力噴泉,但剛剛開始吃放題所以噴泉留待最後才吃吧!所以我們先拿了一些熱食和湯!隔咗一陣,我們點菜的食品亦陸續送上,包括香辣咖喱炒蟹、日式牛油炒蜆、雪花牛肉鍋、御品鮑汁燴花膠,香辣炒蟹有濃郁的咖喱香味,唔算太辣,非常惹味;另外牛油炒蜆蜆肉非常鮮以及冇沙,另外雪花牛肉鍋的牛肉油脂亦非常平均,牛肉肉質嫩滑。燒物方面,燒紐西蘭羊鞍羊味濃,芝麻雞翼非常香脆,有機日本番薯仔帶又甜香,而燒有機菠蘿更有爆汁的感覺;一口芝士呈拉絲狀,炸芝心香芋丸、鹽燒牛舌、蒲燒鰻魚都好好味!
從今以後,御滿屋將會係我哋經常會到訪的日式放題店,食完個個都話大滿足!