2020-06-15 200 浏览
最近因為好多野做好大壓力。所以我女朋友就帶左我去左旺角度食日本放題 (御滿屋)。 食店空間非常大,人客又多,食物又多又琳琅滿目,而且又有自助沙律同熟食吧,同埋仲有大量不同飲品和自助熱飲吧。 我地叫左好多野食有帶子,三文魚,鮮蝦刺身。非常鮮甜美味,分量大正。 壽司叫左芒果炸蝦,芝士鰻魚,腐皮壽司,蟹棒。我個人最愛芒果炸蝦,熱哄哄咁。 熟食叫左牛舌,天婦羅,比目魚,羊鞍。款式好多,好有創意,味道唔錯。 甜品我地要左movenpick同dreyers雪糕。 食完咩壓力都冇哂。
2020-06-13 304 浏览
其實我本身都唔會寫評論但係今次實在太伏費時大家好似我咁比啲所謂嘅好評呃咗去試首先係openrice睇到呢間嘢見好評都幾多同埋放題又算平唸住實無伏啦點知一去到嗰度 就大檸樂啦我哋係兩個人去食 二人檯勁細同隔離張檯得一隻手/半個人距離好迫 加上疫情期間唔係應該都隔疏啲咩?總之坐起身唔舒服 之後叫嘢食 其實種類都算多樣樣叫咗啲 但係就漏單問題好嚴重好多嘢最後都冇黎到 但係見就黎夠鐘就費時叫過 同埋都驚會double咗份量搞到最尾其實大部分都係食刺身壽司卷物好普通 啲刺身完全唔新鮮 好霉 卷物就係唯一幾滿意嘅嘢食其他全部都麻麻地如果比放題嘅錢去食卷物 真係唔抵嘢飲選擇都多 有熱凍 幾貼心但係差唔多食完之後 見到張凳有隻蟑螂仔爬過 勁恐怖 即刻買單走人唉 本身唸住好好嘆一餐好西 最尾要迫住食啲垃圾 點都真係失望 下次絕對唔會幫襯!
其實我本身都唔會寫評論
唸住實無伏啦
點知一去到嗰度 就大檸樂啦

我哋係兩個人去食 二人檯勁細
同隔離張檯得一隻手/半個人距離
好迫 加上疫情期間唔係應該都隔疏啲咩?
總之坐起身唔舒服

其他全部都麻麻地
如果比放題嘅錢去食卷物 真係唔抵
嘢飲選擇都多 有熱凍 幾貼心

2020-06-11 283 浏览
一入大門口會經過前菜部分,種類繁多,等緊嘢食嘅時候都可以食住等👻飲品除咗茶同汽水類仲有熱清酒!🍶我哋每樣都叫少少試吓味🤣其中我最愛係芝士蟹籽軟殼蟹卷🍣同埋海鮮火焰三文魚卷~另外蒜茸同火焰三文魚好夾😋食過返尋味hahaa虎蝦天婦羅亦都係我好鍾意食嘅😋啲炸粉好薄而且蝦好新鮮😙仲有好好奇個雪花肥牛煲所以就叫咗🤣真係有驚喜! 除咗肥牛之外仲有啲菜,溫泉蛋,仲有吸晒壽喜燒湯底嘅粉絲😋不過建議叫一份好啦如果買份量會太多👻最後再食雪糕作結💛

飲品除咗茶同汽水類仲有熱清酒!🍶

• Movenpick
  • 天婦羅
  • 壽司
2020-06-10 272 浏览
好耐都未食過放題了,襯可以食番放題當然約埋朋友一齊去食過飽啦。晚市放題$175(17:00-19:00),真係抵到你唔信。入到門口已經有一系列的熟食食物,真係睇到流哂口水。而飲品方面都有不少選擇,可樂、雪碧外更有冰紅茶、烏龍茶、就連啤酒、SAKE都有得飲。睇到menu真係有成尺厚:刺身、壽司、炸物、串燒、應有盡有。當然要先來刺身:三文魚、吞拿魚、帶子、甜蝦等等...全部都即叫即切,保證新鮮。壽司都當然都唔可以錯過。炸物中,榴連波跟香脆雞翼都炸得金黃,香脆可口,同樣出色。鰻魚滿滿的醬汁,鮮甜入味,一口一件,而且沒有碎骨,味道一流。羊架外層香口,肉質軟腍,肉汁豐富,真係食完一轉會再下單再食。食到飽飽之際最後還有三款大牌子雪糕可供選擇。食埋個焦糖脆餅,為我這餐畫上完美的句號。

入到門口已經有一系列的熟食食物,真係睇到流哂口水。

睇到menu真係有成尺厚:刺身壽司、炸物、串燒、應有盡有。

壽司都當然都唔可以錯過。

炸物中,榴連波跟香脆雞翼都炸得金黃,香脆可口,同樣出色。

食到飽飽之際最後還有三款大牌子雪糕可供選擇。

食埋個焦糖脆餅,為我這餐畫上完美的句號。

2020-06-09 189 浏览
超想食日式放題,上網一查,原來平時去食開瓊華中心某日式放題執左,唯有去附近食。走了去位於地鐵站E出口御滿屋日本料理。想不到人頭湧湧,最近很少見到這個場面,侍應姐姐帶了我去兩人枱,座位比較迫,無法,一分錢一分貨,唯有要求不要太高有二本厚厚的落單簿,種類很多,而在外面還有自助沙律吧,涼拌鳳瓜之類,朱古力噴泉,清酒,啤酒,梅酒,無酒精飲品。首先當然要點我最愛的刺身。刺身款式也算多,赤貝刺身,吞拿魚,油甘魚,鮑片,北寄貝,希靈魚都新鮮,甜爽,但赤蝦吃下去,感覺不太新鮮.迷你海膽手卷,非常適合食用,因為飯糰比較少,不會吃飽了肚子,海膽也鮮甜。燒物多春魚,牛舌,羊架等等也不俗,我特別喜歡榴槤波波,外層炸糯米粉軟軟的咬下去,濃郁的榴槤汁液留在口腔,回味無窮。最後還可以每人有一杯Haagen dazs雪糕總括來說,食物種類非常多,也算新鮮,而且食物質素中上,除了座位比較迫之外,埋單的價錢也不算貴,性價比高。唯一是放題時間兩小時,我們坐了大約35分鐘已叫先埋單,感覺好像好趕
走了去位於地鐵站E出口御滿屋日本料理。
首先當然要點我最愛的刺身
最後還可以每人有一杯Haagen dazs雪糕
1K
2020-06-06 2500 浏览
御滿屋食物種類豐富,單是壽司、卷物都二十多款,不知不覺就點了海量美食,令人大滿足。刺身拼盤是滋味開端,甜蝦滑溜甘甜,三文魚厚切肥美,帶子軟嫰,鮑片爽口鮮甜,還有油甘魚、北寄貝、吞拿魚等刺身,上枱速度快,感覺新鮮。海膽控要點:海膽吞拿魚蓉壽司及海膽手卷,紫菜夾合軟綿海膽,鮮味吸引。壽司醋飯一口size,可以品嘗更多款式。創意卷物當中,香芒忌廉芝士加州卷,香甜而清新味蕾;黑醋芝士鰻魚卷,鰻魚香甜,加上黑醋汁,酸甜滋味平衡。芝士軟殼蟹卷,加上半溶芝士及脆卜卜三文魚子,層次更豐富。火炙壽司是我的最愛,火焰牛油三文魚最惹味,火炙後魚油滿佈,加上牛油蒜蓉香,口感細膩。火炙鰻魚蜜甜軟綿;火灼和牛壽司肉味香濃,加上軟綿芝士,更加邪惡。創作精選也很多,鵝肝帶子壽司,口感飽滿。一品料理同樣精彩,吃完壽司後,想吃熱辣辣的雪花肥牛鍋,肥牛份量多,蔬菜及煙韌的粉絲吸收甜湯後,口感甜絲絲。辣酒煮蜆,鮮味中帶辣,越食越過癮。和風牛柳粒軟腍,入口香甜;鹽燒牛舌鋪滿黑椒粒,惹味十足。燒物當中,黃金燒帆立貝釀入芝士、洋蔥及蟹柳粒,可是貝身較細顆。燒羊鞍表面焦脆,配上少許的羊脂,帶微微的羊膻味,肉質比想像中軟腍。比起燒鰻魚

和風牛柳粒軟腍,入口香甜;鹽燒牛舌鋪滿黑椒粒,惹味十足。燒物當中,黃金燒帆立貝釀入芝士、洋蔥及蟹柳粒,可是貝身較細顆。燒羊鞍表面焦脆,配上少許的羊脂,帶微微的羊膻味,肉質比想像中軟腍。比起燒鰻魚,更喜歡西京比目魚,魚肉滑溜,沾上沙律醬,更是提鮮。

虎蝦天婦羅新鮮香炸,外層香脆,蝦肉彈牙。南瓜、番薯天婦羅外脆內軟,入口綿密。炸蠔咬下去是熱燙肉汁,十分鮮甜。還有炸忌廉蟹肉餅,和芝麻雞翼,內裏肉質濕潤,簡單而滋味。最後食多汁的燒鳳梨,有助消滯解膩。
餐廳還有自助沙律海鮮吧,入座後可以馬上醫肚。甜品櫃有十多款精美甜品,旁邊的朱古力噴泉,更是小朋友至愛。放題每人限一杯Movenpick或Dreyers雪糕,還有驚喜的季節限定口味,我喜歡十勝紅豆雪糕,內有粒粒紅豆,每口濃甜。
2020-06-05
2020-06-03 421 浏览
放題有好多東西吃,你朋友的口味一覽無遺,原來朋友都可以這樣分類-壽司刺身戰士朋友:屬於大部份人吧,刺身又新鮮又厚切,最重要可以任食唔嬲,識計數嘅朋友當然會狂食偏貴的刺身。不過有一類人只食三文魚,一次叫十幾塊好專一喎!壽司都好多人叫,花之戀最受歡迎,好彩米飯魚生多否則好易吃飽。海鮮達人朋友:你女朋友有什麼海鮮他都會叫燒鰻魚、鯖魚、比目魚...... 還有燒海蝦、冷食蝦、沙律蜆、煮蜆、帆立貝、焗蠔、炸生蠔、天婦羅炸魚...... 即使同一樣材料有不同的煮法,他都會不厭煩地叫完又叫。好在海鮮都算新鮮,否則......飲水飲湯獸:有情飲水飽,我這些朋友一定無情,又飲老火湯,又飲汽水、豆奶、啤酒、梅酒,仲要飲一杯即磨咖啡,又點了一碗瑤柱竹笙海皇羹,個胃裝到咁多水?食肉獸:來到放題當然要食肉啖啖肉!最喜歡的是牛肉鐵板燒好香牛味而且不肥膩,芝麻雞翼好趣又有肉汁,還有黃牛粒羊架牛脷等等,應有盡有喎。食極唔飽大食友:還有一些朋友以上什麼都吃,最後還吃得落甜品,吃了幾個蛋撻又叫了幾個燕窩燉蛋,一鍋燕窩海鮮粥都可以食得晒!真心要提名他參加大胃王比賽。朋友各有人生百態,就正如放題食物款式多不勝數!

朋友各有人生百態,就正如放題食物款式多不勝數!
2020-05-31 1556 浏览
今晚預訂了旺角一間御滿屋,地點容易找非常近地鐵站。環境:可能星期六超多人,令人感到很迫,人流不斷。服務:人流多,員工煩忙,好多時候叫服務員拿東西,應了我們,轉頭又不記得,不過上菜速度快,這是值得一讚食物種類:種類很多,自助沙律吧、刺身、壽司、燒物、炸物、手卷、甜品⋯⋯等等,最後每人一杯Haagen-Dazs或Movenpick雪糕。入坐後點餐,未來食物,先出外面取點冷盤。炸物:香口鬆脆,推介芝麻雞翼。 燒物:牛脷燒得真爽口彈牙,撒上檸檬汁很好味。燒菠蘿也是不錯,酸甜之味增加食慾。刺身:新鮮剌身,底層放上冰粒,確保刺身新鮮,而且種類也很多,每款刺身都厚切嫰滑,可以叫多幾輪。壽司:多種選擇,也是新鮮配搭。熱食:魚翅湯味濃郁。辣酒煮蜆香辣美味。雪花肥牛鍋將太陽蛋攪勻令肥牛新鮮嫩滑。
今晚預訂了旺角一間御滿屋,地點容易找非常近地鐵站。
環境:可能星期六超多人,令人感到很迫,人流不斷。

食物種類:種類很多,自助沙律吧、刺身壽司、燒物、炸物、手卷、甜品⋯⋯等等,最後每人一杯Haagen-Dazs或Movenpick雪糕。
冷盤

入坐後點餐,未來食物,先出外面取點冷盤。
炸物
炸物:香口鬆脆,推介芝麻雞翼。

燒菠蘿

壽司
壽司:多種選擇,也是新鮮配搭。
魚翅羹
辣洒煮蜆
雪花肥牛鍋

炸物
燒菠蘿
壽司
辣洒煮蜆
  • 芝麻雞翼
食物質素,中規中舉,偏差,不值呢個價服務就1. reception比我張攞枱紙,寫枱號係11, 我落左一堆order, 等左差不多半個鐘,都無食物黎,我無意中見隔離枱枱角原來有枱號,我撥開我枱張墊紙見到,我張枱枱號其實係10問清楚,個貌似經理既,只答“呀,係10”,隨手畫左我張攞枱紙上既11變10, 重攞走埋張紙,之後又再十幾分鐘都無食物到。我再用10號枱落一堆order, 之後就一大堆double order出黎2. 無人收碟。放題枱細係常見,碟堆到無哂位放食物都無人收,傳菜既侍應送食物黎時亦十分無助,我地唯有用手先拎住食物3. 8點鐘,係黄金時段,竟然一罐可樂都無,每次都話加緊,但到離開時都無4. 埋單,叫待應埋單,應左,3個字都無影,再叫經理埋單,又3個字都無單到,結我捉住個比單人找數既侍應,一齊走去cashier比以前佢哋喺瓊華中心既分店係好好服務,食物質素亦唔錯,從來未去過一間放題如呢間咁,服務差到咁
食物質素,中規中舉,偏差,不值呢個價

服務就

2020-05-29 204 浏览
食物質素OK嘅 食落去都幾新鮮 小食都OK嘅但係上菜嘅速度就麻麻 成日要等嘢食 同埋漏單都幾嚴重 入咗好多張單 等咗好耐 到走都未到齊 同埋覺得款式都比較少 食嚟食去都係嗰幾種 唔係太多選擇
食物質素OK嘅 食落去都幾新鮮 小食都OK嘅

2020-05-20 517 浏览
今日放工后獨自一人到旺角購物,遇見一位很久未見的同學,於是一齊到附近的餐廳御滿屋一邊食放題一邊敘舊。最愛日式放題多元化,餐廳除自助吧有沙律、蝦及炸雞亦、薯條…等外,menu任點任食的也有非常多的款式,有我愛食的天婦羅、壽司、刺身、軍艦...等,還有廚師推介、鐵板燒、煮物、燒物、串燒、炸物…等,很多款式。刺身我和同學都很愛食刺身,所以先要了一些刺身,要了三文魚刺身、北海道帶子刺身、天然吞拿魚刺身…等。刺身切得較厚,新鮮嫩滑。花之戀壽司整件橙色的三文魚,及面上橙紅的爽口蟹子粒,顔色亮麗鮮豔,配上煙軔的飯團,真是油香及有口感之余又鮮味。三文魚壽司因食落三文魚非常新鮮又油香,所以又要了三文魚壽司。鹽燒牛舌切得不是很厚,燒得很香口,入口帶點煙軔口感,食到胡椒的味道,非常入味及香。壽喜燒壽喜燒平時食放題比較少食,因感覺好似好大份,不過今日就忍不住要叫來試嚇日式的特色味道。最觸目的當然是面上的太陽蛋的及切出星形的冬菇,將太陽蛋撹勻,牛肉又嫩又滑,湯底清甜,很好味呢。我倆還要了很多喜愛的食物,當中有好味的炸茄子、炸生蠔...等,一邊食一邊敘舊,傾談及食都非常開心,最后當然要多個甜品,作為今餐的圓滿結局

最愛日式放題多元化,餐廳除自助吧有沙律、蝦及炸雞亦、薯條…等外,menu任點任食的也有非常多的款式,有我愛食的天婦羅、壽司刺身、軍艦...等,還有廚師推介、鐵板燒、煮物、燒物、串燒、炸物…等,很多款式。

刺身
刺身切得較厚,新鮮嫩滑。

花之戀壽司

三文魚壽司
因食落三文魚非常新鮮又油香,所以又要了三文魚壽司

壽喜燒

我倆還要了很多喜愛的食物,當中有好味的炸茄子、炸生蠔...等,一邊食一邊敘舊,傾談及食都非常開心,最后當然要多個甜品,作為今餐的圓滿結局。

2020-05-15 753 浏览
《日式放題御滿屋至强》位於旺角的御滿屋日本料理,就是一間放題,實,日文的「放題」只是解作「任意地」或「無限制地」。日文是不會單獨使用「放題」一詞指「任飲任食」,實際上「放題」是一個接尾詞,並不會單獨使用。我生平十分喜歡吃放題,因為夠多元化,任人選擇,也可以無限添食,吃到飽為止……人生快樂莫過此!這間御滿屋日本料理,有超過七十款美食,廚師用心製作每一道小吃,有飲有吃,甜酸苦辣一息間如道盡人生百態……有日式小番薯、鹽燒牛舌、燒菠蘿、羊架、鷄翼、炸天婦羅、炸海蝦、炸魷魚蘇、扇背、餓肝多士、炸薯餅、釀蟹蓋、過二十款的甜品,也有過二十款的飲品……應有盡有,數之不盡!最後來約奇異果雪糕(Dreyers)充滿喜感,奇異果香好比奇異博士那麼奇幻無比,舌尖上的舌頭有口福了!平日來一個人更不用250元,生日、聯誼及擺酒也可以突然傳統框框,在這兒搞搞新意思吧!下次再來,就是慶祝做節,誰說做節飯一定要中式呢?
《日式放題御滿屋至强》

下次再來,就是慶祝做節,誰說做節飯一定要中式呢?

2020-05-15 665 浏览
朋友生日一行3人預早BOOK位,去到胡社生行1樓勁多人排隊, 好在有BOOK位上到去唔洗等就即時入座.和風炒雞軟骨, 炸得好香口三文魚, 吞拿魚剌身味道鮮甜, 油甘魚,赤貝,帶子都非常好食.燒羊鞍味道OK 肉質唔會太硬葡撻非常好味,夠蛋味海膽手卷, 海膽味鮮甜, 易入口.饅魚 同 火炙三文魚壽司都不錯.甜蝦夠大隻刺身叫了3轉都保持高質素燒雞翼夠哂脆口, 炸廣道蠔都超好食炸軟殼蟹卷, 夠哂足料,蟹肉都多焗帶子 蒜味夠芝士足, 必食

和風炒雞軟骨, 炸得好香口

燒羊鞍味道OK 肉質唔會太硬

葡撻非常好味,夠蛋味

海膽手卷, 海膽味鮮甜, 易入口.

饅魚 同 火炙三文魚壽司都不錯.

甜蝦夠大隻

刺身叫了3轉都保持高質素

燒雞翼夠哂脆口, 炸廣道蠔都超好食

炸軟殼蟹卷, 夠哂足料,蟹肉都多

焗帶子 蒜味夠芝士足, 必食
2020-05-13
  • 三文魚
  • 吞拿魚
2020-05-12 770 浏览
疫情下出外食飯真係要好注重衛生,進入之客人必須探熱,確保沒有發燒方可進入之外,呢間舖仲會做多少少,係要求穿著長袖的客人拉高衫袖睇下有無需要隔離的手帶,這樣就可以放心食,部份食物以自助型式,有凍蝦,蜆,沙律,及多款餐前冷盤及熟食炸物,刺生種類多,有十三款選擇,全部都新鮮,仲要厚切,帶子同赤貝都好鮮味,其他order的熟食都比一般放題多,味道亦唔錯,其中以蒲燒鰻魚,芝麻雞翼,安格斯牛仔骨,鹽燒牛舌,海膽手卷,都值得推介,兩個甜品櫃,總有一款啱你口味,啤酒有好多款揀,啤酒唔鍾意的話,仲有清酒,梅酒,唔少得最後Haagen-Dazs,MOVENPICK同Dreyers送你一杯貴價雪糕。4月份openrice訂座正價時段仲有九折優惠。

2020-04-02
2020-05-11 356 浏览
嘢食上d唔上d,頭一兩round上嘢上得好快,但係又漏單,之後再order嘅嘢全部要等半個鐘🌚有個服務員上嘢直接係兩個人中間穿入嚟擺,完全冇講聲,唔講以為係識嘅🙂仲要早成個鐘催人埋單,但係嘢又唔上,嘢都未上夠,係咁催人走🤯