2020-08-31 272 浏览
太耐冇堂食晚市🥺🥺所以一放寬晚市即帶家人去吃刺身仍然很新鮮,壽司也很好味,其他熟食也可以只係今次晚市的收費在openrice訂台時不夠清晰所以有少少失望,本身價錢的問題也不大,希望有所改善
太耐冇堂食晚市🥺🥺所以一放寬晚市即帶家人去吃
刺身仍然很新鮮,壽司也很好味,其他熟食也可以
只係今次晚市的收費在openrice訂台時不夠清晰
所以有少少失望,本身價錢的問題也不大,希望有所改善
2020-08-17 355 浏览
能滿足不同人的喜好,又可任吃,又有人送餐,有什麼選擇可以比放題好呢?御滿屋一向口碑很好,無論吃午市或晚市,食物水準都一樣。厚切魚生,甜蝦或大蝦每次都可以食得夠過癮。迷你壽司款式很多,不論是魚類或是牛肉都好好食,我因為不太愛吃飯,去其他放題都甚少吃壽司,但在御滿屋我都至少會吃7-8個迷你壽司。手卷可能因為紫菜次次食時都腍左,所以我對手卷的評價則麻麻。燒物方面,大愛鰻魚,魚肉爽口,味道適中,不會過甜過鹹。另一款燒魚都唔錯,不過我唔記得係咪鱈魚,魚燒得好嫰滑。炸物我的最愛係雞翅,香脆可口,肉唔會乾,又不油不膩,就算食好幾多隻都依然覺得好正。一邊食炸雞翼,一邊飲梅酒,一樂也!甜品我只有試過西米露,基本上都ok, 唔會太甜。其餘甜品因為次次都食太飽所以無位去試(因為要留肚食雪糕嘛^^a)御滿屋既性價絕對高,難怪一直都門庭若市,每次去食都會一大堆人早到等入場!

御滿屋一向口碑很好,無論吃午市或晚市,食物水準都一樣。

2020-07-30 287 浏览
開開心心放題日因為實在太耐冇食過~一早同朋友卜好枱!準時到 準時入座唔知宜家係唔係冇得walk-in呢?門口竟然冇人等位入座時會經過一排自助區 有頭盤冷盤、沙律、熟食、甜點 任君選擇坐低左就正式開波!刺身船點少得寫既份量都嚟齊晒!而且刺身全部都好新鮮~仲大大件!師傅一啲都冇手軟我哋都大推黑松露系列yum yum 笑左 超級迷你版 海膽手卷熟食之中 呢個魚柳真係無得輸!我哋encore左兩次點會少得牛油粟米同牛油金菇御滿屋嘅飲品選擇真係超級多!淨係放飲品嘅雪櫃都已經有三、四個重點係佢哋仲有日本清酒同埋梅酒提供!任飲超爽呢~~總括來講我哋對呢一餐相當滿意食物種類夠多價錢相宜環境乾淨員工做嘢快手遲吓再想食放題呢度絕對係我哋嘅首選之一!

開開心心放題
因為實在太耐冇食過~一早同朋友卜好枱!準時到 準時入座

唔知宜家係唔係冇得walk-in呢?門口竟然冇人等位

坐低左就正式開波!

刺身船點少得

我哋都大推黑松露系列
yum yum
笑左 超級迷你版 海膽手卷

熟食之中 呢個魚柳真係無得輸!我哋encore左兩次

點會少得牛油粟米同牛油金菇

重點係佢哋仲有日本清酒同埋梅酒提供!
任飲超爽呢~~

總括來講我哋對呢一餐相當滿意

食物種類夠多
價錢相宜
環境乾淨
員工做嘢快手

遲吓再想食放題呢度絕對係我哋嘅首選之一!
2020-07-28 242 浏览
又係食放題既時間,今次就揀左係旺角既御滿屋,同平時放題一樣刺身,燒物,炸物任食,清酒梅酒任飲刺身空運大目吞拿魚、北海道帶子刺身、北海角角螺、三文魚、甜蝦,款式應有盡有鹽燒海蝦鹽燒燒得乾身,好入味,蝦肉結實彈牙燒紐西蘭香草羊架羊架係每次放題必食之選,一d都唔羶而且肉質好嫩滑軟冧,肥瘦均勻辣酒煮蜆微微辣好惹咪,蜆肉大大粒又無沙葡撻講到我最中意就係自助bar拎既葡撻,做飯後甜品簡直一流,撻皮酥脆,蛋漿甜甜地😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

刺身

鹽燒海蝦
鹽燒燒得乾身,好入味,蝦肉結實彈牙

燒紐西蘭香草羊架

辣酒煮蜆
微微辣好惹咪,蜆肉大大粒又無沙

葡撻

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2020-07-25 314 浏览
旺角日式放題是中學回憶🤣(想當年連明將都是常去的餐廳,為的是便宜又夠飽!),當然中伏亦不計其數,令我一直覺得旺角放題都是伏中之伏🙈。今次剛好朋友想大吃特吃一番,放題就是一個好選擇!👉🏻食物: 4/5整體食物選擇多,味道也令人滿意,還有些創意系列,相當特別👍🏻以下先推介幾樣高質又值得一試:▪️火焰牛油蒜蓉三文魚壽司美味到令我和朋友不斷encore😋沒想過蒜蓉甜三文魚如此匹配,加上火炙令蒜味及三文魚油香更突岀👍🏻三文魚剛好半生熟,肉質仍嫩滑😋▪️美國薄燒牛肉薄牛肉片中間包住了洋蔥、蒜粒,經過鐵板燒後香口惹味🤤▪️御品鮑汁煮花膠花膠又大又腍,入口十分黏,骨膠原充足,女士必點💃🏻▪️燒有機菠蘿用新鮮非罐頭菠蘿,甜中帶少許酸,非常多汁🤤▪️忌廉芝士玉子燒超級新奇的配搭🤣頂層忌廉芝士帶點酸、中層鰻魚咸甜、底層玉子甜,全部配搭起來味道十分特別,可以一試🙈▪️雪糕誠意十足👍🏻竟然有haagen daz的季節限定蜜瓜口味,為我整頓晚餐留下好的結尾🥰至於其他食物整體都令人滿意、沒有伏,整體評價一下:▪️刺身選擇頗多,一般種類都有,新鮮沒有異味,但鮮味亦不算突岀

👉🏻食物: 4/5

以下先推介幾樣高質又值得一試:

▪️火焰牛油蒜蓉三文魚壽司

▪️美國薄燒牛肉
薄牛肉片中間包住了洋蔥、蒜粒,經過鐵板燒後香口惹味🤤

▪️御品鮑汁煮花膠
花膠又大又腍,入口十分黏,骨膠原充足,女士必點💃🏻

▪️燒有機菠蘿
用新鮮非罐頭菠蘿,甜中帶少許酸,非常多汁🤤

▪️忌廉芝士玉子燒

▪️雪糕

至於其他食物整體都令人滿意、沒有伏,整體評價一下:

▪️刺身
選擇頗多,一般種類都有,新鮮沒有異味,但鮮味亦不算突岀,所以印象不深🙈

▪️壽司
選擇超級多,不少配搭新奇🤣火炙系列特別岀色😋飯量適中、可接受

▪️炸物
欣賞炸的時間剛好、夠脆、不算油膩👍🏻

▪️串燒
正正常常。燒紐西蘭羊鞍又大又厚肉,肉質入味、嫩、不會乾,沒有過重的羊羶味👍🏻

▪️鐵板燒
香口惹味,唯部分有少許過火,但可接受

上菜速度都算快,漏單情況不多,整體滿意👍🏻

2020-07-23 7257 浏览
前幾日去咗旺角嘅御滿屋食日式放題估唔到放題嘅野食野飲選擇可以有咁多大食妹又點可以收收埋埋自私食呢御滿屋嘅魚生刺身種類好多, 但考慮到疫情問題, 就無嗌到啦所以今次主要同大家推介熟食<火炙壽司>平時食壽司, 火炙壽司嘅選項通常得好少但御滿屋雖然係放題, 選擇都唔少, 有魚有肉亦有蛋四款裏面, 大食妹最鍾意火焰牛油蒜蓉三文魚壽司蒜蓉牛油好香, 配上肥美嘅火炙三文魚, 油脂噴發<卷物>卷物都唔錯大食妹推介意大利黑醋雙重芝士鰻魚卷雙重芝味, 配搭黑醋唔油膩, 恰到好處<手卷>手卷係mini size嘅, 唔怕食完一卷就飽曬大食妺推介海膽手卷, 清甜唔苦澀<創作精選>另外仲有創意十足嘅創作精選, 最啱鍾意新鮮事物嘅朋友仔<串燒>串燒係即叫即燒嘅, 等候時間會比較耐, 但勝在新鮮熱辣辣大食妹推介燒有機菠蘿, 又甜又多汁<鐵板>見到鐵板好得意, 就嗌左份避風塘炒雞軟骨, 脆卜卜好香口<雪糕>飯後當然要食雪糕, 每人限嗌一杯
前幾日去咗旺角嘅御滿屋食日式放題
估唔到放題嘅野食野飲選擇可以有咁多
大食妹又點可以收收埋埋自私食呢

御滿屋嘅魚生刺身種類好多, 但考慮到疫情問題, 就無嗌到啦
所以今次主要同大家推介熟食
<火炙壽司>
平時食壽司, 火炙壽司嘅選項通常得好少
但御滿屋雖然係放題, 選擇都唔少, 有魚有肉亦有蛋
四款裏面, 大食妹最鍾意火焰牛油蒜蓉三文魚壽司
蒜蓉牛油好香, 配上肥美嘅火炙三文魚, 油脂噴發

<卷物>
卷物都唔錯
大食妹推介意大利黑醋雙重芝士鰻魚卷
雙重芝味, 配搭黑醋唔油膩, 恰到好處

<手卷>
手卷係mini size嘅, 唔怕食完一卷就飽曬
大食妺推介海膽手卷, 清甜唔苦澀

<創作精選>
另外仲有創意十足嘅創作精選, 最啱鍾意新鮮事物嘅朋友仔

<串燒>
串燒係即叫即燒嘅, 等候時間會比較耐, 但勝在新鮮熱辣辣
大食妹推介燒有機菠蘿, 又甜又多汁

<鐵板>
見到鐵板好得意, 就嗌左份避風塘炒雞軟骨, 脆卜卜好香口

<雪糕>
飯後當然要食雪糕, 每人限嗌一杯

• 火焰牛油蒜蓉三文魚壽司
  • 意大利黑醋雙重芝士鰻魚卷
  • 海膽手卷
  • 燒有機菠蘿
2020-07-23 159 浏览
食得滋味之旅疫情困了我一生大半年,心情自然不好,心結又未能一一解開,唯有吃才可以安慰我,衹有吞才可以解我寂寞,還有與朋友共聚才可刷存在感……來到這兒,就是一個心情大解放之地,衹有吃吃吃,衹有吞吞吞,衹有傾傾傾……就是御滿屋!短期內不能旅行又掛住一個地方, 如何解決相思之苦呢?剛好在這間日式放題附近, 正合心意! 沙律, 熱食, 炸物, 刺身, 壽司, 粥粉麵飯, 汽水, 包羅萬有, 梗有啱你的還有推出新食品, 挑戰你的味蕾和保持新鮮感! 尤其是火焰牛油蒜蓉三文魚, 火灸芝味和牛, 非常好味!除了美食外, 服務方面不錯, 職員做事勤快和主動.這晚非常滿足, 下次會再來!
食得滋味之旅

短期內不能旅行又掛住一個地方, 如何解決相思之苦呢?
剛好在這間日式放題附近, 正合心意!

除了美食外, 服務方面不錯, 職員做事勤快和主動.

這晚非常滿足, 下次會再來!

2020-07-20 287 浏览
本人第一次寫食評,估唔到就要俾劣評話說當日同一班朋友去食,8個人,第一盤刺身等咗成半個鐘,黎到啲刺身仲要唔夠數,之後再畫嘅刺身紙唔知去晒邊,追單嗰陣個侍應態度又差,話“我點知你地食咗啲咩,你地再畫過啦!快啲呀~我等你地一陣㗎咋”最後2個鐘只係食咗3盤刺身,其中有一個阿姐態度就好啲,有幫我地追下單,講幾句唔好意思,去到最後嗰半個鐘已經食到燥!最神奇係熟食佢地就黎齊冇少到。總結:離晒譜!以後唔會再去!!!
本人第一次寫食評,估唔到就要俾劣評
話說當日同一班朋友去食,8個人,
第一盤刺身等咗成半個鐘,
黎到啲刺身仲要唔夠數,
之後再畫嘅刺身紙唔知去晒邊,
追單嗰陣個侍應態度又差,
最後2個鐘只係食咗3盤刺身
其中有一個阿姐態度就好啲,有幫我地追下單,講幾句唔好意思,
去到最後嗰半個鐘已經食到燥!
最神奇係熟食佢地就黎齊冇少到。
總結:離晒譜!以後唔會再去!!!

2020-07-08
2020-07-18 4179 浏览
今日嚟到旺角 E 出口附近嘅御滿屋食放題 ~ 平日 7 pm 已經好多人 ~~ 放題設有自助區 , 有小食 , 前菜 , 甜品同飲品 , 其他食物就要落單 刺身壽司試咗好多款 , 空運大目吞拿魚 , 油甘魚 , 北海道角螺 , 赤貝 , 帶子 , 大赤蝦 , 甜蝦 , 北寄貝 , 全部都新鮮 🤤, 解凍做得幾好 , 特別推介北海道角螺同帶子 , 另外仲試左海膽手卷同鹽燒左口魚壽司串燒鹽燒海蝦 - 蝦殼上有少少鹽提味 , 唔錯 ~燒有機菠蘿 - 大大件 , 非常 juicy , 推介 !! 😁仲試左鹽燒雞軟骨 , 雞亦 天婦羅試左蝦同秋葵天婦羅 , 蝦都幾大隻 , 但略嫌炸漿厚左少少熱食辣酒煮蜆 - 大概 8 - 10 隻 , size 唔算大 , 不過辣味十足 , 😎 好過癮 葡撻 - 幾好食美國薄燒牛肉 - 入口充滿油香 , 推介 !!燒紐西蘭羊鞍 - 好好食 , 啖啖肉 , 而且夠曬重口味 ! 😋😋蒲燒鰻魚 - 肉厚 , 充滿魚油香 , 😝😝 呢個 encore 咗好多次 ~ 另外仲試左芝麻雞翼 , 象拔蚌炒甜豆 , 雪花肥牛鍋 , 燒廣島蠔飲品有好多種類 , 日本茶 , 酒類 ,
刺身壽司
串燒
鹽燒海蝦 - 蝦殼上有少少鹽提味 , 唔錯 ~
仲試左鹽燒雞軟骨 , 雞亦

天婦羅
試左蝦同秋葵天婦羅 , 蝦都幾大隻 , 但略嫌炸漿厚左少少
熱食
葡撻 - 幾好食
美國薄燒牛肉 - 入口充滿油香 , 推介 !!

飲品
有好多種類 , 日本茶 , 酒類 , 罐裝飲品 , 紙包飲品等等

整體黎講 , 食物選擇豐富 , 味道質素都唔錯 , 店員工作爽手 , 冇漏單情況 👍 , 上菜亦非常快 ~ 食足 2 個鍾 , 容易回本 ~~ 而家仲做緊優惠 , 星期 1 - 4 5 pm 嚟食晚市放題 , 只係 $175 !! 超抵食 !!
2020-07-18 177 浏览
旺角依間滿屋超超超超多人,地方好大,但係都爆哂全場,而且係同隔離枱都坐得好埋,可想而知幾受歡迎,一定要訂位呀😂/平日自選2小時時段,我2人8點入去加埋都係$501,都有每人一杯Haagen-Dazs/ Movepick/ Dreyer’s 雪糕🥰/依間有啲野同其他分店唔同,例如冇香芋丸,就變左炸忌廉蟹肉棒、炸多春魚。天婦羅,就有鯛魚天婦羅。✨經OpenRice訂位有95折(詳情可留意 OpenRice)-🤍刺身刺身,刺身每樣都新鮮,切得厚薄適中,不錯🥰/🤍炸物⭐️⭐️⭐️⭐️炸物叫左芝麻雞翼、吉列蠔,芝麻雞翼係唔同放題店食過,依間係最保持到肉汁。仲有依間獨有既忌廉蟹肉棒、多春魚。 忌廉蟹肉棒就比較重忌廉味,一整塊都充滿忌廉。-環境:7/10服務:7/10好味指數:7/10回頭率:6/10

🤍刺身
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
最好食既就係刺身刺身每樣都新鮮,切得厚薄適中,不錯🥰
🤍炸物
⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:7/10
服務:7/10
好味指數:7/10
回頭率:6/10
2020-07-11
2020-07-15 136 浏览
最享受任食的放題,想食咩就咩。俾一個價錢任食,好開心呀😋😋$200左右一個人,有限時2小時,唔同入座時間,收費有少少唔同晚餐放題,旺角區,算合理。地點方面,E1出口一上樓梯,右邊就係,對於路痴的我都覺得好易揾一入門,就有沙律吧,冷盤,熱盤同炸物,以自助形式拎既。自己寫紙,食幾多叫幾多。上得算快,漏單實有,都好飽。有花膠天婦羅好好味飲品係任飲,款式種類好多,有汽水,有茶類,有酒精種。。讚特色飲品每人仲可以揀一款雪糕,開心開心呀想食甜品既朋友,唔洗失望,有自助甜品同生果,種類算ok整體黎講,價錢ok,食物內容算多,生及熟食都有
最享受任食的放題,想食咩就咩。
俾一個價錢任食,好開心呀😋😋

一入門,就有沙律吧,冷盤,熱盤同炸物,以自助形式拎既。

自己寫紙,食幾多叫幾多。上得算快,漏單實有,都好飽。

有花膠

天婦羅好好味

飲品係任飲,款式種類好多,有汽水,有茶類,有酒精種。。讚

特色飲品

每人仲可以揀一款雪糕,開心開心呀

想食甜品既朋友,唔洗失望,有自助甜品同生果,種類算ok

整體黎講,價錢ok,食物內容算多,生及熟食都有
2020-07-14 2715 浏览
放題我相信對大部分人士都是非常吸引,包括我在內,以我今日來到的旺角這間御滿屋就更是印証,晚上八點多,餐廳已坐了滿滿的人。餐廳放題20:45前$175,20:45後$228,再加加一服務,期待哦。一入門口已經見到有自助吧,自助吧有沙律、灼蝦、泰式鳳瓜沙律、及蛋撻、炸蟹鉗、甜品及飲品…等,坐下后先取了愛食的沙律、灼蝦、蜆、及泰式鳳瓜沙律…等。兩本厚厚的menu,燒物、串燒、炸物、天婦羅、壽司、刺身…等,款式多羅羅,令人夠興奮。燒紐西蘭香草羊鞍這個燒紐西蘭香草羊鞍,是我每食放題必食之選,面上還見到香草及黑椒,羊味濃,肉質軟嫩。鹽燒海蝦大大隻,又好肉,可惜有少少黐殼,但無阻味道,帶點爽又鮮味。天婦羅天婦羅我也是非常喜愛,尤其是秋葵天婦羅、多春魚天婦羅、鯛魚天婦羅及虎蝦天婦羅…等。天婦羅上枱還熱辣辣的,外脆內軟,尤其是虎蝦天婦羅,外脆內爽彈呢,食得夠滋味的。我最愛的還有炸芝麻雞翼,當然少不了我最愛的貓山王榴槤炸彈及自家製吉列炸蠔,食得美味又開心。最后,時令水果及精緻漂亮的甜品,當然少不了,為放題加添完美。

兩本厚厚的menu,燒物、串燒、炸物、天婦羅、壽司刺身…等,款式多羅羅,令人夠興奮。

燒紐西蘭香草羊鞍

鹽燒海蝦
大大隻,又好肉,可惜有少少黐殼,但無阻味道,帶點爽又鮮味。

天婦羅

2020-07-14 1826 浏览
雖然近日疫情反覆,但好友生日,一早約好了的飯局還是赴約吧!人生在世,唔驚得咁多,只要多加注意清潔就是。好友選了旺角的「禦滿屋」食放題,一出地鐵站就到,地點方便至極。放題真是百吃不厭,食物種類多,飲品都多,一定能捧腹而回。現在很多放題都用手機落單,但「御滿屋」還是用紙入單,應該要改善下,雖然用紙入單,但整晚上餸速度快,也沒有漏單,值得一讚。除了紙上的食物,還有很多食物可以自取,今晚就有炒蜆,凍蜆,凍蝦,炸物,沙律,支豆,綿花糖……還有葡撻,正。魚生夠新鮮,上枱時擺設整齊,令人食指大動。鹽燒牛舌、鹽燒雞翼、鹽燒雞軟骨、蒲燒鰻魚、燒羊扮…… 燒物很香口,燒得剛剛好,不會過火。鮑汁燴花膠,如假包換的花膠,因為太漏,吃一碗便足夠西京比目魚,太好味了,食完再食最愛的貓山王榴槤炸彈花之戀、鵝乾伴帶子壽司、海膽吞拿魚蓉壽司,燒帶子,Yummy 😋 飲品和甜品櫃豐富,梅酒和清酒都有

魚生夠新鮮,上枱時擺設整齊,令人食指大動。

鮑汁燴花膠,如假包換的花膠,因為太漏,吃一碗便足夠

西京比目魚,太好味了,食完再食

最愛的貓山王榴槤炸彈

飲品和甜品櫃豐富,梅酒和清酒都有

2020-07-07
2020-07-13 116 浏览
去左海洋公園,玩到四點熱到頂唔順,又唔想係入面食,就出旺角!大喜屋要book 枱,之前食過呢間唔錯,所以黎呢度walk in~ 黎到仲差少少夠5:30,等一陣就畀入座!早晚市,$175/2Hrs,都幾抵食,有我想食既海膽,不過海膽量就少左d!羊架好好味,食左3支! 花膠都好多舊! 飲品款式都好多,仲有熱清酒同凍梅酒,啱酒既人都唔錯架!整體都唔錯,咁既價錢食得過,仲有杯haagen daz,不過食唔落拎左返屋企!

羊架好好味,食左3支!

花膠都好多舊!

飲品款式都好多,仲有熱清酒同凍梅酒,啱酒既人都唔錯架!

2020-07-06
  • 燒物
  • 燒紐西蘭羊鞍
  • 海膽手卷
  • 燒菠蘿
2020-07-09 105 浏览
驚喜大放送放題咁多野食,等我重點講幾樣先。火焰壽司燒野好正呀~ D魚燒完之後油淋淋勁正! 飯就細細舊, 都係用左珍珠米, 放題黎講唔錯~勁推介蒜油三文魚!燒物燒物好正! 可能佢個爐好勁haha 蒲燒鰻魚就咁食, 唔使配壽司呀勁正, 好肥美! 燒汁都好好味唔會太甜~卷物又係心思之作~ 隻隻都好食, 但我個人最欣賞芒果卷, 甜甜地好fresh~炸物雞中翼100分~ 蟹肉忌廉薯餅其實好好食, 但比我想像中大份所以好飽~ 建議2人分享1舊~甜品有個蘆薈燉蛋好搞笑haha 個蛋底係好正, 夠firm又唔會太甜, 同埋好滑, 個人覺得唔太夾有糖水既蘆薈, 都寫左意見書俾佢地, 希望下次黎食就變左齋燉蛋啦XD
驚喜大放送

放題咁多野食,等我重點講幾樣先。

火焰壽司
勁推介蒜油三文魚!

燒物
燒物好正! 可能佢個爐好勁haha