2022-09-25 1147 浏览
Keep到味道呀呢間放題而傢好多放題都改左電話自己落單,十分方便呢間刺身都算齊呀,想食既都有仲有海膽手卷,吾係間間有記得尖沙咀有一間就要成日排隊出去囉,十分麻煩,呢間就冇走過單,而且都有特式野食,醉鮑魚/龍蝦沙律多士/蒜蓉醬烤扇貝,都可以試試
忘了由何時開始,朋友一個接一個移民外地,一別不知何時再聚,所以,雖然近期疫情再度升溫,但 BeautySearch 也會盡量安排時間,與他們短聚。最近一次餞別,BeautySearch 便與好友來到位於旺角的御滿屋日本料理。店內計有多款放題選擇:經典、匠選、豪華、極緻等,由75品至122品,但由於我們兩位女士的食力只屬一般,所以揀選了75品的經典放題。甫坐下,當然第一時間點選我們最愛的刺身。單看赤蝦的色澤與體形,已相當吸睛,當場,選有我最愛的三文魚及劍魚腩,兩款均冰凍鮮味;另外,還搭配了鮑片、八爪魚、北寄貝、北海道角螺、松葉蟹棒等,每款都很味美喔!緊隨而上的,是數款特式壽司,包括:花之戀、蟹子伴帶子、忌廉芝士軟殼蟹卷、芒果加州卷等。除了 BeautySearch 最愛的花之戀,我們特別推薦芒果加州卷,原來簡簡單單在加州卷上加上芒果及沙律醬,便能即時令壽司更添滋味,我倆也忍不住即時多點了一轉呢!再來燒物,我倆最愛的鹽燒海蝦,燒得香口,又入味。不過要自己動手拆殼,突然很想念平時替我拆蝦殼的蝦子餅呢!北海道燒帆立貝彈牙鮮甜,質地厚實,拌入洋蔥青椒等食材,經過磯燒及調味後,更為滋味。蒲燒鰻魚肉
甫坐下,當然第一時間點選我們最愛的刺身

蒲燒鰻魚肉質彈嫩、緊實,配上濃郁的醬汁,烤出醬香肉甜,不過份量細少了一點,下單時不妨多點兩片。
沒想到,在日式放題會有名貴的女士恩物 - 御品鮑汁燴花膠,大大片的花膠,充滿著滿滿的蛋白質及骨膠原,絕對不能錯過。
貓山王榴槤炸彈外皮香脆酥香,内裡的榴槤蓉十分濃郁,咬開時還有令人動心的流心效果,愛好榴槤的絕對不可錯過,濃郁的榴槤炸彈,初嚐時真的令我有 "WOW" 的感覺!
別忘了最後要點選雪糕,因為每位食客只可點選一杯 𝗛ä𝗮𝗴𝗲𝗻-𝗗𝗮𝘇𝘀 / 𝗠𝗼v𝗲𝗻𝗽𝗶𝗰𝗸雪糕,再飽也不能錯過喔!我們今次揀選了𝗛ä𝗮𝗴𝗲𝗻-𝗗𝗮𝘇𝘀 的岩鹽焦糖泡沫咖啡,濃濃的咖啡透出淡淡的海鹽風味,蠻不錯!
2022-09-02 1978 浏览
有時諗唔到食咩就會去食放題,因為嗰到乜都有,啱晒選擇困難症嘅人🤣 滿屋有兩間分店,我今日揀左去旺角,另一間就喺荃灣📍對比起其他日式放題,呢度空間較大,燈光猛烈,坐得好舒服😊 呢間最特出嘅就係清酒放題,冷熱兼備,仲有可愛嘅清酒杯俾你裝著🍶Manya Japanese Restaurant has locations in mong kok and tsuen wan. Compared to the other Japanese all you can eat places I’ve been to, this is more spacious and comfortable. One thing that stood out to me was their bottomless sake drinks, in both hot and cold. 佢地有四個餐比你揀,A係最平,D係最貴,作為一個好容易滿足嘅人,我覺得A已經夠食😛 佢地係用手機落單,咁就可以想嗌就嗌,唔洗等侍應過黎落單🙋🏻‍♀️ 除左單點項目,出面仲有個自助餐區,有廿幾款冷盤同甜品比妳任攞,仲有爆谷添🍿You can ch

You can choose between four sets, with A being the cheapest and D being the priciest. Although A has the least amount of choices, it was more than enough for me. Apart from ordering on your phone, there is a buffet area outside which offered cold dishes, veggies, desserts and even popcorn.

我地首先點左刺身,全部放係冰盤上面夠曬新鮮❄️ 個人最推介赤蝦,大大條又夠爽口🦐 佢地都有好多款壽司,但係我地怕飽所以無叫到🍣 劍魚腩好少見,口感軟糯同時食得出一絲絲纖維感🐟
Sashimi came first, and it was served on ice which kept it cool and fresh. I liked the shrimp the best, as it was very plump and crunchy. There was also loads of sushi and rolls to choose from, but we didn’t want to fill ourselves up with those.

鐵板燒方面要左肉質鮮美嘅和風牛柳粒同埋牛油味濃郁嘅粟米🌽 燒紐西蘭羊架燒得啱啱好,質感軟嫩而且食得出淡淡嘅羊騷味🐑 串燒叫做牛舌同埋雞軟骨,散發出焦香氣息😋 燒菠蘿超多汁,黃金燒扇貝鮮味十足🌊
From the teppanyaki page, we got beef cubes which was unexpectedly soft as well as some super buttery corn. The grilled lamb was tender and the gaminess was at the right level. We also got chicken cartilage and ox tongue skewers, which were seasoned well. The grilled pineapple was very juicy, and the baked clams were full of umami.

甜品喺出面落左啲杯裝甜品,中規中矩啦🫣 反而黑糖紅豆糯米糍有驚喜,非常煙靭🤪 最後每人可以揀一款雪糕,我就要左Haagen Dazs新出嘅海鹽焦糖咖啡味,鹹甜嘅交集幾好食🍦
For dessert, the assorted cups were just okay, but the black sugar mochi was really nice, chewy and soft on the inside. We also get one ice cream per person, and we decided on the newly released “Salted Caramel Cappuccino” flavour from Haagen Dazs, which was a nice orchestra of sweet and salty flavours.

• 燒菠蘿
  • Movenpick
  • 雞軟骨
  • 燒有機菠蘿
2022-09-02 527 浏览
周四和囡囡去荃灣滿屋食放題,超新鮮,品种多,服務員態度又好好,中途麻煩服務員停咗換張風景臺,都好好態度,下再約埋朋友一起再食過。羊排和花膠超靚,海膽好正,值得試試!甜品好多款多色,小朋友至愛,還有品牌雪糕
2022-09-01 527 浏览
自從放寬堂食,我每星期都幫趁一至兩次,但最近係裝修之後,錢加左冇問題,但質素差左好多。​刺身冇赤蝦,真搞笑,用中蝦代替,又腥又有沙,簡直吾食得,​刺身海鮮又吾新鮮,燒物係Order最耐,Order 左羊扒, 又冇來,再Order 就來左一大一細的羊肉乾,認真難食,吾想再寫,不知所謂,要講粗口!
题外话/补充资料: 認真難食,吾想再寫,不知所謂,要講粗口!
2022-08-03
  • 認真難食,吾想再寫
  • 不知所謂,要講粗口!
2022-08-31 794 浏览
第二次光顧,水準仍舊,沒有令人失望。食物種類繁多,無論刺身、熟食、炸物、甜品及飲品,均有大量選擇。最重要是食物上枱速度快,很有效率,而且環境清潔,用餐時間長,這店是日式放題的首選。刺身十分新鮮,按個人需要點選數量,不會浪費。燒物中的燒菠蘿是我的至愛,今次很多汁及甜,不禁多吃幾件😆海膽手卷是必食推介,海膽鮮甜,而且是迷你手卷,多食幾件也不會覺得自己過分😅除了甜品吧外,還可選擇Hagen-Dazs雪糕,但唯一令人失望是雪糕只限叫一杯,未能滿足我。
第二次光顧,水準仍舊,沒有令人失望。

刺身十分新鮮,按個人需要點選數量,不會浪費。
刺身

燒物中的燒菠蘿是我的至愛,今次很多汁及甜,不禁多吃幾件😆
燒牛舌

雪糕
  • 燒有機菠蘿
  • 熱清酒
2022-08-31 373 浏览
中午食放題,價錢底食呀。食物,飲品,甜品種類都多, 味道都好好, 環境都乾淨,同朋友都食得好開心,下次一定一定一定一定會再幫襯。如果多d做 promotion ,會更好。
中午食放題,價錢底食呀。
如果多d做 promotion ,會更好。
2022-08-30 352 浏览
今日去咗Mk , 經過一間日式放題,見到樓下餐牌價錢公道合理,而且食物選擇種類好多,於是入去試吓。午市放題,兩小時任飲任食,星期一至四成人$228,星期五六日及公眾假期$258。滿屋日本料理 ,餐廳地方非常整潔,而且座位嘅空間感都好足夠,所以坐得都幾舒適。刺身方面,有三文魚,甜蝦,油甘魚,赤蝦,帶子,象拔蚌,吞拿魚,赤蝦嘅size好大隻,而且肉質爽口彈牙,味道非常新鮮,帶子口感非常好,食咗佢咁多樣刺身,全部都好新鮮味道鮮甜。手卷我就最欣賞海膽手卷,細細件但係海膽份量好多,味道鮮甜,又冇腥味,一口一件非常好味串燒有雞軟骨,燒到每一粒都非常爽口又有口感,上面放咗一些椒鹽更加嘢味😘牛舌,燒菠蘿,燒扇貝,燒羊架,燒牛舌味道最好,牛舌爽口入味,上面仲放有啲黑椒,菠蘿味道好甜好香,✌🏻咬一啖非常多汁😍燒羊架味道最好,羊肉肉質嫩滑多汁,燒到有少少焦香味道更加有層次,羊架非常厚身,份量仲好大件另外自助區出面仲有好多款小食,中華沙律,雞翼尖,螺肉,醉雞翼,非常多嘅選擇飲品方面,凍清酒,凍梅酒,熱清酒,啤酒,汽水都有十幾種。另外仲有朱古力噴泉,蛋糕,生果全部都係任飲任食,一個價錢兩小時任飲任食性價比好高,

菠蘿味道好甜好香,✌🏻咬一啖非常多汁😍

全部都係任飲任食,一個價錢兩小時任飲任食性價比好高,而且食物嘅質素都係好高,食到飽飽咁走
  • 燒菠蘿
  • 海膽手卷
2022-08-30 292 浏览
[ 御滿屋日本料理 ]今次嚟到旺角,地點好就腳,係正地鐵出口隔離,約埋朋友嚟lunch食餐好😝😝平日嚟講都幾旺場,一上到去要排隊等入座,記得book定枱喇!✿ 組合 A 經典食飲放題 75品 $228 星期一至四 自選2小時簡咗組合A,雖然價錢嚟講係最平,但75款嘢食都好足夠食餐飽☺️任選食物有刺身,壽司,手卷,炸物,串燒等等。刺身赤蝦大大隻,劍魚腩同帶子厚切,食落新鮮👍🏻👍🏻另外放題必點嘅芝麻雞翼係整得超香口,食嘅時候係出哂煙,剛剛新鮮炸起😋另外,個人比較推薦牛舌,啖啖肉👅👅除咗scan code 自助點餐,出面仲有多款食物/甜品/飲品任君選擇,冷盤有成30款咁多😲😲總結🫦食物種類繁多,無論熟食/刺身質素都不錯。而且上菜速度快,啱哂大胃王嘅您😬😬✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿御滿屋日本料理地址: 旺角彌敦道655號胡社生行1樓電話: 36223338✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

[ 御滿屋日本料理 ]

簡咗組合A,雖然價錢嚟講係最平,但75款嘢食都好足夠食餐飽☺️任選食物有刺身壽司,手卷,炸物,串燒等等。

刺身赤蝦大大隻,劍魚腩同帶子厚切,食落新鮮👍🏻👍🏻

總結🫦
  • 芝麻雞翼
  • 天婦羅
  • 燒羊架
2022-08-30 248 浏览
亮點係對比其他日本料理餐廳,點餐紙種類款式真係好多,質素都比出邊一般嘅放題高,例如刺身、壽司、卷物、日式料理、炸物、串燒、天婦羅、甜品、水果…💡有爆谷機,岩哂鍾意打卡嘅你💡落單快,收碟快,上得快,服務態度一流,好貼心💡環境好乾淨企理💡食物即叫即做,全部都係原產空運直送,保證好新鮮,睇得出係用心製作💡甜品方面,有haagen dazs,dryers,movenpick,仲有唔同類型的杯子蛋糕,回本率高💡價錢三百蚊都有找,CP值好高,係筆者食過數一數二坻食又高質嘅日本放題 極度推介👅👍🏻天婦羅炸得都唔錯。外皮比較薄身,亦都唔會太油膩,食落都唔會覺得食緊好多油。天婦羅蝦入口都好鮮甜,蝦肉係爽口彈牙嘅👍🏻羊架: 外香內嫩,不帶蘇味,燒得好香脆👍🏻牛舌:入口好香牛肉味👍🏻鹽燒海蝦: 香噴噴,鮮嫩肉質,又唔會燒得太乾
亮點係對比其他日本料理餐廳,點餐紙種類款式真係好多,質素都比出邊一般嘅放題高,例如刺身壽司、卷物、日式料理、炸物、串燒、天婦羅、甜品、水果…
💡有爆谷機,岩哂鍾意打卡嘅你
💡落單快,收碟快,上得快,服務態度一流,好貼心
💡環境好乾淨企理
極度推介👅
👍🏻羊架: 外香內嫩,不帶蘇味,燒得好香脆
👍🏻牛舌:入口好香牛肉味
👍🏻鹽燒海蝦: 香噴噴,鮮嫩肉質,又唔會燒得太乾

2022-08-28 228 浏览
食放題最緊要食得夠滿足選擇較多同埋晏晝食都好抵呀分量一樣選擇唔會減少最近要環境舒服,坐得舒服刺身選擇應有盡有,最鍾意三文魚夠新鮮肥美仲有帶子北極貝等等估唔到手卷仲有海膽呀海膽完全唔會苦,仲有鮮甜嘅感覺講真放題有呢個質素已經好好了同埋真係可以掃QR code方便落單天婦羅日式料理,都有好多選擇香烤牛舌香噴噴夠爽口彈牙自助區有前菜可以自己任取有我最鍾意嘅螺肉同埋海帶甜品同埋小食,晏晝食都幾抵好味lunch食咗太多,真係夜晚都夠飽
放題最緊要食得夠滿足
選擇較多同埋晏晝食都好抵呀
分量一樣選擇唔會減少
最近要環境舒服,坐得舒服
刺身選擇應有盡有,最鍾意三文魚夠新鮮肥美
仲有帶子北極貝等等
估唔到手卷仲有海膽呀
海膽完全唔會苦,仲有鮮甜嘅感覺
講真放題有呢個質素已經好好了
同埋真係可以掃QR code方便落單
天婦羅日式料理,都有好多選擇
香烤牛舌香噴噴夠爽口彈牙
自助區有前菜可以自己任取
有我最鍾意嘅螺肉同埋海帶
甜品同埋小食,晏晝食都幾抵
好味lunch食咗太多,真係夜晚都夠飽
2022-08-27 193 浏览
好耐冇食刺身放題,加上年紀漸大啦,戰鬥力真係大大下降,食好少就飽啦。講返正題先,呢間食店假日價錢係(最平$288另加一),但我食21:00反既宵夜時段,所以係$268另加一,佢既刺身係非常好食,三文魚,劍魚腩夠肥美,帶子都好大粒&亦都好鮮味唔會腥,仲有赤貝都好爽口,最重點係虎蝦,好大隻有手指公咁粗,真係啖啖肉。而其他刺身有八爪魚,泰式生蝦等等。炸物熟食都有好多選擇,羊架好食唔會so味,仲有天富羅,雞翼,小龍蝦都好好味,最正係菠蘿,好甜!最後甜品就每人一款,有M/H/D字頭雪糕揀。
最後甜品就每人一款,有M/H/D字頭雪糕揀。
2022-08-27
2022-08-07 471 浏览
其實我都幾鍾意食放題特別係有赤蝦嘅放題❤️呢間放題都食過幾次, 知道佢地有赤蝦就會每次食放題都想黎呢度!!❤️ 同埋佢地lunch真係好抵食!  星期一至四嘅lunch用$228up就可以食3個鐘Menu一共有4個grade選擇, 每個grade嘅食物內容有D唔同.. 但我黎呢度都係mainly食幾款野食... 其實Menu A都包括左好多野食, 所以我地揀左A款75品經典放題一入門口就係自助section,之後就係飲品區同甜品區.. 自助section有好多唔同款式嘅日韓小食~! 連蒜蓉炒菜都有!! 感覺可以健康下️飲品區除左啤酒,烏龍茶之外仲有清酒梅酒任飲.. 啱晒好酒之人hahhaha餐店嘅環境光猛淨潔企理,座位闊落舒適!A款Menu都已經有14款刺身.. 三文魚夠肥美, 有油脂感, 油脂分佈平均... 油甘魚亦充滿油香...帶子大粒又新鮮!最愛就一定係赤蝦, 大隻微爽兼富黏性得黎又鮮甜!之後就focus講我去放題一定會食嘅野~~鹽燒海蝦&鹽燒牛舌海蝦新鮮彈牙! 牛舌雖然唔係厚切, 但係唔會燒到干淨淨!!仲好juicy!燒帆立貝帆立貝&青口配上沙律醬調味,再加上蔬菜粒同燒到半溶嘅芝士,
其實我都幾鍾意食放題
特別係有赤蝦嘅放題❤️

餐店嘅環境光猛淨潔企理,座位闊落舒適!

A款Menu都已經有14款刺身..

最愛就一定係赤蝦, 大隻微爽兼富黏性得黎又鮮甜!
之後就focus講我去放題一定會食嘅野~~
鹽燒海蝦&鹽燒牛舌
燒帆立貝
帆立貝&青口配上沙律醬調味,再加上蔬菜粒同燒到半溶嘅芝士, 肥仔到不得了, 但係真係好好食!!!
燒菠蘿
MUST ORDER ITEM!!! 食放題食到個人濟濟地嘅去油恩物, 但當日嘅菠蘿就超甜~ 如果酸少少會balance好D hahaha
2022-08-04 393 浏览
今日去旺角諗住買啲嘢,一出地鐵站就發覺啲姐姐係度派傳單,之後我就成功被游說上去😂 嗌咗經典A,lunch time $228/person,連埋加一大約$250😛 1430 last order,15:00落場,所以最好1點半前到😙 種類都幾多,有刺身、小食、前菜,炸物、熟食、雪糕😝 外面有嗰小食bar,有好多前菜😛 好吸引‼️ 而我今日最令我有記憶點嘅係牛舌、美國薄燒牛肉、海膽手卷、天婦羅😛仲有就係每人都有一杯Häagen-Dazs或者movenpick雪糕😋啲嘢來得好快,唔使特別一次過叫太多!

啲嘢來得好快,唔使特別一次過叫太多!
2022-08-04 268 浏览
朋友聚會,收工立即去會合,旺角店的位置十分方便,在地鐵站出口往朗豪坊的方向前行1分鐘便到達地下電梯大堂。​大家都不約而同地提早了30分鐘的訂座時間到達。我們亦老實地詢問店員可以提早入座,店員也十分配合,讓我們不用等待直接入座。​安置好我們後又熱心講解如果落訂單,幫我們安排了最低門檻的食品plan,還提醒我們如有需要可升級至高等plan。​有一陣子沒有去吃放題,我都滿心期待當晚的料理,基本我第一回點了刺身拼盤,包括三文魚、帶子、玻璃蝦等。​其實,我最期待的是海膽手卷,因為大多數的放題都沒有提供此選項,而我本身都是一位海膽狂熱分子。當然,我都沒什麼期望,因為期望越大,失望更大。如我所料,如果你和我一樣都是海膽狂迷,淺嚐好了。不要抱著太大期望。​我要一讚的是這間餐廳的壽司,是比其他料理較為出色的,小小的一啖可以放進口的壽司,刺身部分大小適中,比刺身的口感更為好。​​熟食點了鰻魚、雞軟骨、牛肉火煱。十分推介燒鰻魚,肉質厚,一口咬下去多汁、鮮嫩。雞軟骨沒有什麼特別。牛肉火煱是牛肉片加上雜菜,是蛋白質之選。​整體的餐單種類多樣化,當晚我們可能都是點了1/3的料理。​除左用QRcode落單外,還有自

我要一讚的是這間餐廳的壽司,是比其他料理較為出色的,小小的一啖可以放進口的壽司刺身部分大小適中,比刺身的口感更為好。​

熟食點了鰻魚、雞軟骨、牛肉火煱。
十分推介燒鰻魚,肉質厚,一口咬下去多汁、鮮嫩。
雞軟骨沒有什麼特別。
牛肉火煱是牛肉片加上雜菜,是蛋白質之選。

整體的餐單種類多樣化,當晚我們可能都是點了1/3的料理。

除左用QRcode落單外,還有自助餐區,泰式鳳爪、蝦子、麻辣豬耳、醬汁螺、八爪魚仔、炸雞塊、炸帶子,太多選擇了。

飲品對我來說是十分重要,我可以一晚不停地吸收水份。此店的飲品都有多種選擇,本人偏好飲茶類飲品,凍飲眼看都有3款選擇,解茶、纖‧解茶、烏龍茶。如想飲熱飲亦有不同的茶包提供,當然朋友們是不會只飲茶飲,除了茶飲,不同款式的汽水、啤酒、清酒,應有盡有。

最後我們以𝗛ä𝗮𝗴𝗲𝗻-𝗗𝗮𝘇𝘀和𝗠𝗼v𝗲𝗻𝗽𝗶𝗰𝗸雪糕做結尾。

價錢每人消費了約$320(包括加一服務費),總結我們都覺得是正常、沒有太大驚喜的放題料理。

因為太投入與朋友談天都沒有拍攝太多。​

📍旺角彌敦道𝟼𝟻𝟻號胡社生行𝟷樓