2022-11-29 703 浏览
午市經典任食放題 $228這個套餐包括刺身、壽司、卷物、手卷、炸物、鍋物,還有自助區的熱食、甜點等,而且每位客人可選一杯Häagen-Dazs或Movenpick杯裝雪糕!三文魚、希靈魚、劍魚腩、赤貝、泰式生蝦、赤蝦刺身非常新鮮!大大推介赤蝦刺身,肉厚、彈身,鮮甜味道出晒來,十分好吃!海膽手卷上有滿滿的海膽,海膽味甘甜,肉質較厚實。另外是蟹膏蟹肉手卷也是滿滿的!火炙系列(玻璃蝦蟹子壽司、醬汁牛肉壽司、海鰻壽司、蒜香牛油熟帆立貝、芝士肉醬玉子燒)和蟹子伴帶子壽司。這幾款的配搭新穎!芝士肉醬玉子燒,意想不到的組合,卻帶來新鮮感!炸物種類多,較特別的有北海道魔鬼魚天婦羅!第一次試這個,感覺特別。天婦羅有魚肉外,還有像軟骨的東西!炸物感覺不太油膩,可多吃多件!

午市經典任食放題 $228
這個套餐包括刺身壽司、卷物、手卷、炸物、鍋物,還有自助區的熱食、甜點等,而且每位客人可選一杯Häagen-Dazs或Movenpick杯裝雪糕!

2022-11-29 392 浏览
A 經典放題項目:刺身、壽司、火炙壽司、卷物、天婦羅、手卷、軍艦、一品料理、炸物、燒物..北海道燒帆立貝、海膽手卷、蟹膏蟹肉手捲、燒有機菠蘿🍍、虎蝦天婦羅、北海道魔鬼魚天婦羅、玉子天婦羅、帝皇蟹棒天婦羅、南瓜天婦羅、三文魚刺身、虎蝦刺身…環境企理乾淨,食物款式選擇多,雖然是放題但擺盤都不錯👍🏻,甜品🍮和雪糕的選擇比其他放題餐廳多😊😋特別點了一個叫魔鬼魚的天婦羅,口感和味道不錯不過要小心魚骨😆。欣賞天婦羅等熱食上桌的時候都是熱騰騰的。刺身都非常新鮮,不會有吃到冰塊的情況❤️。食物用手機點餐,非常方便和環保♻️,而且送遞時間快和準確。
A 經典放題
項目:刺身壽司、火炙壽司、卷物、天婦羅、手卷、軍艦、一品料理、炸物、燒物..

欣賞天婦羅等熱食上桌的時候都是熱騰騰的。
刺身都非常新鮮,不會有吃到冰塊的情況❤️。
食物用手機點餐,非常方便和環保♻️,而且送遞時間快和準確。
2022-11-21 569 浏览
晚餐今晚食日式放題呀,御滿屋絕對係CP值極高既一間日式放題。我地選擇左最平既A餐。首先佢地既上菜速度係非常快速值得讚揚。講返食物先,刺身真係好好食呀,大蝦刺身既size係手指公咁粗架,仲有劍魚腩&油甘魚既肥美,當然唔少得帶子既鮮甜啦,其他就係日式放題既基本野..三文魚,北寄貝泰式生蝦等等,全部都好鮮味。熟食方面都好好食,天富羅,羊架,一口牛,而最推介既宮保雞丁,麻辣度好夠,食辣既人好岩食,甜品就有雪糕,但每人只限一杯。飲品方面,佢地都唔會hea做,有加士伯,清酒,好似我唔飲酒既都有好多茶類選擇,有解茶等等好飲既飲山。

2022-11-20
2022-11-21 8167 浏览
朋友一齊放假,約好一起食個lunch 再去shopping!朋友揀左係旺角既呢間日式放題,雖然仲未出到國,今餐食下放題刺身壽司滿足下!坐底揀左個basic既放題,呢度既放題食物算幾多選擇特別是飲品,價錢幾經濟,都有d熟食揀!- 刺身我地今日既重點當然係刺身,刺身選擇都多!我地揀左甜蝦、赤貝、劍魚、帶子、北寄貝、蟹捧! 幾新鮮特別係甜蝦,帶子幾鮮味!-芝士鰻魚壽司我地都係偏愛芝士,半溶芝士加埋鰻魚汁甜甜地幾好食,encore左一次!- 燒牛舌雞軟骨加了蜜糖去燒,燒得外脆内軟幾野味,不錯!燒熳魚估唔到佢地既鰻魚燒得幾好,脆脆地既皮熱騰騰食最好食!-碗仔翅吃完日系,見到有熟食就拎左碗仔翅!入面都幾足料有肉絲、蛋絲等,加左小小醋黎食幾夠街頭風味!-炸榴連朋友跟我都是榴連粉,重口味左d不過我地都幾滿意呢個小甜點!建議熱騰騰吃,榴連肉味幾濃,值得一試的!-燒菠蘿甜甜地又酸酸地,解番d肥膩感!呢個放題整體唔錯幾多選擇,下凂會再幫襯

- 刺身
我地今日既重點當然係刺身刺身選擇都多!我地揀左甜蝦、赤貝、劍魚、帶子、北寄貝、蟹捧! 幾新鮮特別係甜蝦,帶子幾鮮味!

-芝士鰻魚壽司

- 燒牛舌雞軟骨
加了蜜糖去燒,燒得外脆内軟幾野味,不錯!

燒熳魚
估唔到佢地既鰻魚燒得幾好,脆脆地既皮熱騰騰食最好食!

-碗仔翅

-炸榴連

-燒菠蘿
甜甜地又酸酸地,解番d肥膩感!

呢個放題整體唔錯幾多選擇,下凂會再幫襯
2022-10-17
  • 炸榴連
  • 蒲燒鰻魚
2022-11-20 451 浏览
放題係我地男士們超值之選,尤其是啤酒,清酒,梅酒仲可以任飲添👍就係喺旺角嘅‘’御滿屋‘’喇前菜,炸物,都有好多款~飲品就不在話下啦,啤酒都有好幾款,連apple ciders, 忌廉鮮奶都有,真係多選擇過超市😅頭一盤刺身,小試牛刀,試下邊款係自己特別喜愛嘅,先再落order 😉赤蝦,劍魚腩都係我至愛,睇色澤就知新鮮啦~仲可以食到海膽手卷日式放題最可愛係超多款燒物,至啱我地送酒,有羊架,牛舌,薄燒牛肉,炸蠔,燒帆立貝,鹽燒大蝦。。。食到捧住個肚😅就算捧住肚都要食埋燒菠蘿,榴槤炸彈,同Häagen-Dazs 雪糕🤪咁多嘢食都係二百幾蚊,真係食過可以再食,得閒又嚟再食嗰隻😅

就係喺旺角嘅‘’御滿屋‘’喇

前菜,炸物,都有好多款~

赤蝦,劍魚腩都係我至愛,睇色澤就知新鮮啦~

仲可以食到海膽手卷

食到捧住個肚😅

咁多嘢食都係二百幾蚊,真係食過可以再食,得閒又嚟再食嗰隻😅
2022-11-17
  • 海膽手卷
  • 燒牛舌
  • 燒菠蘿
  • 羊架
2022-11-18 5695 浏览
滿屋,御滿屋,原來都係同一間🤪上次同朋友喺荃灣嗰間慶祝生日,食豪啲揀左個D餐$558,今日嚟食中午,經濟啲食A餐$228咋,好抵食👍 雖然二百幾蚊,但款式都好多,夠食啦😅 啤酒,汽水都有二十幾款,仲有清酒同梅酒添👍 未落der之前,可以自己攞啲前菜食下~又有炸雞,薯條,薯角,真係包羅萬有😅 識食就緊係食刺身先啦😂 刺身都有11款:三文魚,油甘魚,劍魚腩,希靈魚,八爪魚,鮑片,北寄貝,赤貝,北寄貝,赤蝦。。。。 見到盤刺身真係好治癒,片片都新鮮。尤其是赤蝦,大大隻,色澤鮮麗,蝦頭有膏,蝦肉軟滑,口感新鮮,蝦味濃😋😋😋 點都要食啲飯壓下肚嘅😅壽司,反卷都吾執輸,好味👍 仲有海膽壽司添😋😋😋 燒牛舌 蒲燒鰻魚 燒菠蘿 當然吾少得啦~ 雪糕都係名牌嚟咖🤩 滿足,捧腹的一餐,一個字,抵👍

雖然二百幾蚊,但款式都好多,夠食啦😅

啤酒,汽水都有二十幾款,仲有清酒同梅酒添👍

未落der之前,可以自己攞啲前菜食下~

又有炸雞,薯條,薯角,真係包羅萬有😅

識食就緊係食刺身先啦😂

見到盤刺身真係好治癒,片片都新鮮。

點都要食啲飯壓下肚嘅😅
壽司,反卷都吾執輸,好味👍

仲有海膽壽司添😋😋😋

蒲燒鰻魚

燒菠蘿

當然吾少得啦~

雪糕都係名牌嚟咖🤩

滿足,捧腹的一餐,一個字,抵👍
2022-11-17
  • 海膽手卷
  • 燒牛舌
  • 燒菠蘿
  • 蒲燒鰻魚
2022-11-16 635 浏览
上網睇到御滿屋放題有鵝肝、松葉蟹鉗、小龍蝦、大拖羅同加拿大海膽任食,不過lunch加一後都要$570一位。同太太都好喜歡食拖羅同加拿大海膽,所以決定試一試。不過試過之後真係非常失望!早一日訂枱,但入座前先被通知冇咗小龍蝦,亦冇替代嘅海鮮補返,不過同太太諗住主要食加拿大海膽同拖羅,咁都冇所謂啦。一開始叫咗一round加拿大海膽、鵝肝、大拖羅、松葉蟹鉗同劍魚腩刺身。除咗鵝肝要差唔多30分鐘,其他嘢都10分鐘內到。加拿大海膽、大拖羅、同劍魚腩都唔錯,松葉蟹鉗就一般。因為加拿大海膽一份大概只得一茶羹嘅size,所以一次過叫十份,但係兩個人一轉眼就食晒,所以馬上再點。第二次加拿大海膽都keep得到,但之後再叫就出事!由第三轉開始,每次叫親加拿大海膽都漏單(其他刺身同食物都冇漏),次次等成超過半小時都未到。每次都要向侍應吹單,再等十零分鐘先上到枱,但放題係有限時,咁樣出法,根本唔叫得幾多次加拿大海膽。最慘係第三轉開始,加拿大海膽變咗一啲下價海膽(見圖),啲海膽又細又碎又冇鮮味,向侍應反映, 佢堅持話係一樣,都係加拿大海膽,非常無奈!不過公道咁講,除咗加拿大海膽,大拖羅嘅質素都維持到,其他刺身同食物

不過公道咁講,除咗加拿大海膽,大拖羅嘅質素都維持到,其他刺身同食物都唔錯,同一般日式放題差唔多。鵝肝一般,但就衰在耐啲,起碼要等成30分鐘先到。不過如果主要係想任食加拿大海膽,咁就唔使諗!

其實御滿屋唔使做得咁無賴,大可以set高啲嘅價錢,但就真係提供加拿大海膽比客人任點任食,願買願賣,願者上釣。又或者只係標明「海膽」,唔好再話係加拿大海膽,因為食兩次就轉咗啲海膽,同呃人冇分別,仲有可能違反商品說明條例。

好耐冇寫過食評,希望今次可以幫到好似我咁,想去御滿屋食加拿大海膽放題嘅人,作為參考。
2022-11-14
【中拖羅任食😍】人均228午市放題🍣地點就腳🤩👩🏼‍❤️‍👨🏻Somersby黑白啤酒Sake梅酒任飲|御滿屋日本料理|旺角美食|自費食評|粵語中字|4K Eng CC我們從E1出口出了後上地面向右手邊行二十到三十秒就到喇我們是中午十二點到御滿屋啦大概等五分鐘就有得入去啦我們食套餐A價錢是HKD228加一第一round就所有刺身都給你試喜歡的可以encore啦嗯!好開心呀,刺身好多選擇吞拿魚好食吃完拖羅再吃吞拿魚,個肥美呀都食到有少少根 但是肥美的口感是正的三文魚腩喔不是厚切的有骨,師傅起骨麻麻地試下海膽手卷海膽不算太多飯也不算太多不會令你覺得很飽啦海膽是正正常常的口味芝士饅魚卷我好鍾意食因為裡面是cheese maki好食 因為我好鍾意食這個白色的芝士,和鰻魚一起是好好食 Very Nice牛舌啦這個牛俐好爽嘅其實都是鹽和黑糊椒味啦我覺得肉質ok嘅燒得好食嘅這個熱Sake其實入口咧都有少少重酒精嘅我覺得對我來說不容易入口

我們從E1出口出了後
我們食套餐A
價錢是HKD228加一

第一round就所有刺身都給你試
喜歡的可以encore啦
嗯!好開心呀,刺身好多選擇
中拖羅

吞拿魚好食
吃完拖羅再吃吞拿魚,個肥美呀都食到
有少少根 但是肥美的口感是正的
三文魚腩喔不是厚切的
有骨,師傅起骨麻麻地
海膽手卷

芝士鰻魚卷

芝士饅魚卷我好鍾意食
因為裡面是cheese maki
好食 因為我好鍾意食
這個白色的芝士,和鰻魚一起是好好食 Very Nice

牛舌啦

2022-10-03
中拖羅
芝士鰻魚卷
Sake
  • 中拖羅,燒牛舌,一口牛
2022-11-11 798 浏览
用openrice訂咗六點半兩位有九折,去到唔識用,職員好細心好有耐性幫我搵QR code,入座後👍,職員又好細心教我點餐👍地方夠大,坐得好舒適👍,唔會逼逼澀澀🤗,就算食物好食,下次都唔想再去👍職員收碟好有效率,唔會一枱都係碟👍,職員行過當睇唔到🫣,喺旺角食放題服務真係好好👍👍💖💖
2022-11-10
用餐优惠
優惠券
清酒
鮑汁冬菇花膠
榴槤炸彈,紅豆牛奶卷
  • 炸物
  • 御品鮑汁燴花膠
2022-11-08 527 浏览
假期嘅時候,我都幾鍾意黎呢度搵食,鍾意食肆夠多,shopping完,覓食都方便啲。之前朋友話聚會嚟過呢度放題,都唔錯。而且性價比高,加埋一都係$300左右,就可以食齊刺身、日本料理、壽司、炸物、燒物、甜品。。我哋今次主攻刺身,order得最多就係帶子、赤蝦和希靈魚,魚身附有粒粒黃色魚籽,口感爽脆,都幾鮮甜。帶子夠厚身,無雪藏味,入口甘甜。超大赤蝦晶瑩剔透,沾上醬油及芥末,芥末辣度和刺身鮮味結合在一起,大大提高蝦嘅甜味,入口非常juicy。熟食有日式牛肉鍋、鹽燒牛肉、炸雞翼蒲燒鰻魚、海鮮粥、炆花膠等都唔錯,下次都要試多啲其他先😊

2022-11-07 479 浏览
餐廳樓底高,大部份都係卡位,夠晒空間感🙌🏻我哋揀咗價位最抵嘅放題setA餐,75款食物任叫。個人覺得如果鍾意食大赤蝦和海膽,呢個set真係CP值極高,簡直係回本之作😃橙紅色嘅赤蝦大大隻,size長達8-10cm,蝦味濃,肉質軟滑,甜味可以媲美牡丹蝦。新鮮嘅海膽呈鮮艷橘黃色,充滿光澤,近睇見到顆粒分明,聞起來帶著甜甜香氣,入口質感飽滿,如奶油般口感,滑不溜口。聚會其實主要都係傾吓計,見到每枱都叫好多嘢食,真心鍾意個氣氛🙌🏻
餐廳樓底高,大部份都係卡位,夠晒空間感🙌🏻

我哋揀咗價位最抵嘅放題setA餐,75款食物任叫。

2000 浏览
2022-11-06 421 浏览
好大機會明天打風,於是趁今晚出去橕枱腳。食放題最好,多野食之餘價錢相宜,呢間御滿屋性價比好高。帆立貝、北寄貝、大蝦、三文魚刺身新鮮清甜,厚身肥美,肉質爽嫩,脂肪均勻。燒物(雞串,扇貝,雞翼,波蘿,羊架,海蝦,天婦羅)爽口彈牙,鹽燒味濃,日本甜番薯香甜金黃,熱辣辣,一口一粒好好味👍花膠冬菇真材實料,應該有豐富骨膠原。牛肉燒煱熱騰騰,加埋隻生雞蛋一流。螺肉大大粒,用來送酒最啱,最後食埋雪糕剛剛好。另外飲品種類多,又有暖清酒,食完一定好滿足。

螺肉大大粒,用來送酒最啱,最後食埋雪糕剛剛好。

另外飲品種類多,又有暖清酒,食完一定好滿足。
我哋比較多食大瀛喜嘅打過去book位 佢話冇得book 但係仲可以walk in所以我地九秒九衝去嗰度結果去到一個位都冇失望之際 發現原來同一棟仲有一間放題 仲要有位 照殺啦呢度入面幾乾淨 員工好friendly好有禮貌坐我地後面有公公婆婆唔識用QR code落單員工好好 關心佢哋 仲幫佢哋落單 逐樣嘢問佢哋食唔食 真係好好至於食物方面睇相都見到幾新鮮 係小龍蝦好似麻麻地其他嘢包括衛生程度加埋晒以旺角放題嚟講係值得encore
我哋比較多食大瀛喜嘅

睇相都見到幾新鮮
係小龍蝦好似麻麻地
其他嘢包括衛生程度加埋晒以旺角放題嚟講係值得encore
2022-10-31 549 浏览
萬聖節算唔算一個藉口出去放縱下呢?😂不過好耐未食放題,就同老公近近地去旺角御滿屋食個最平既A經典放題$278 對於我地只係想過下口癮,真係夠有凸。雖然係最平個個set,但帶子刺身有,海膽手卷有,羊架有,翅花膠螺全部都有,一樣一件都食到棒住個肚。刺身仲要厚切新鮮👍出面仲好多前菜,連海葡萄爆谷都有。生果有西瓜同密瓜好甜,甜品款式好多。飲品都有十幾款,清酒梅酒啤酒都有。呢個價錢真係真心抵。最後仲每人有一杯高質雪糕,movenpick 或Häagen-Dazs 出面都$2x一杯。另外,用ar code 落單冇漏單仲要快,收碟又快,呢個價錢仲想點?

出面仲好多前菜,連海葡萄爆谷都有。

今日嚟到旺角食一間日式放題,都好多小食,甜品,嘢飲仲有清酒任飲,不過嚟到呢度㗎係重點食刺身放題啦!放題自選兩小時 星期六五六日公眾假期 每位$288 另收加一🍴刺身 (7/10)帶子正常,冇腥味,唔甜,但勝在夠厚身,三文魚偏瘦,都厚身,劍魚腩比較爽口,都有油香,蝦正常好淋少腥。🍴熟食 (7/10)薄燒牛好乾好硬冇牛味。羊架好食,有油香,少少臊,唔會太乾身,牛舌爽口彈牙有牛味。鰻魚厚身有魚油香,好食。焗帶子都幾淋,沙律汁酸酸哋。竹笙海皇仁翅鹹鹹地,似碗仔翅,燒菠蘿非常新鮮香甜酸酸地,好解膩。清酒螺肉都幾好食,肉好厚唔會太腥。🍣壽司 (7/10)吞拿魚蓉都ok,幾軟淋,蟹膏軟殻蟹都幾香濃蟹膏,但軟殼蟹淋左,魚子好爽口,好啊,芝子饅魚好濃芝士味好食,玉子甜甜哋都ok!🥤飲品都有好多選擇~最緊要係有纖解茶!推薦指數: 7/10正正常常不過不失,壽司幾唔錯,牛舌羊架都幾好食嘅!都算高性價比唔錯㗎!

🍴刺身 (7/10)

🍴熟食 (7/10)

🍣壽司 (7/10)

🥤飲品
都有好多選擇~最緊要係有纖解茶!

推薦指數: 7/10