2023-11-23 320 浏览
很久沒吃日式刺身放題了,今日就選擇去旺角「御滿屋日本料理」來一個lunch 放題.. 有A~D 4款選擇,而經典三重新鮮刺身江洋盛宴(77品)$238 已經好豐富😆😆刺身款式多達14款,有北海道帶子、大赤蝦、赤貝和我至愛的希靈魚等等,全部都好新鮮嘅肥美,淨係刺身已經回本了😆😆😆😆壽司,手卷也不錯!熟食也很豐富,有串燒、炒花蟹,小龍蝦等..非常惹味可口😚總括食品很多元化,質素也不錯,重點啤酒,清酒、梅酒也是任飲🙈🙈絕對超值😚😚

這次試了經典A餐 想有拖羅可以加錢選C/D餐8:30pm後入座只需$258😍門口的冷盤都有不少食物私心推薦藤椒魚皮!爽脆又入味🥰剌身方面都新鮮,壽司有很多種類👍🏻創作精選有牛油果蟹肉他他、咖喱芝士肉醬玉子燒、龍蝦三色塔等等熟食方面私心推薦蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋、麻辣小龍蝦、燒生蠔、烤榴槤、烤牛舌😍飲品方面選擇也非常多除了汽水茶還有清酒、梅酒、啤酒、汽泡酒也是任喝的!🍶最後甜品每人一杯Haagen Dazs雪糕🍦

這次試了經典A餐 想有拖羅可以加錢選C/D餐
8:30pm後入座只需$258😍

門口的冷盤都有不少食物
私心推薦藤椒魚皮!爽脆又入味🥰

剌身方面都新鮮,壽司有很多種類👍🏻

飲品方面選擇也非常多
除了汽水茶還有清酒、梅酒、啤酒、汽泡酒也是任喝的!🍶
最後甜品每人一杯Haagen Dazs雪糕🍦
2023-11-14
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 馬來西亞烤榴槤
  • 鹽燒牛舌
2023-11-22 189 浏览
同同事出街食個午巿放題,御滿屋日本料理水準穩定😌值得出個post 肯定下食到我最中意嘅西京燒比目魚🐟味噌醬燒的味道香濃而不膩,顏色好靚仔🤎 平時出街食要過$100 放題叫返幾碟已值回票價。魚皮都未日脆好食火炙壽司左口魚邊最好食🤤 左口魚邊本身油脂好豐富,燒完有油好香。秋刀魚燒得都靚仔,容易拆骨分肉😌天婦羅的虎蝦,南瓜,秋葵都好味😋 餐廳好細心,即使係一件細嘅天婦羅,都會跟天婦羅汁同埋白蘿蔔蓉。海膽手卷一口迷你,我叫完再 encore 刺身普遍都鮮甜。平時比較少見嘅劍魚腩、油甘魚都有、螺片、鮑片、北寄貝等等都有。其他蔬菜🥬 熟食、海鮮、沙律吧 🥗、連焦糖爆谷🍿️ 都一應俱全。
同同事出街食個午巿放題,御滿屋日本料理水準穩定😌

值得出個post 肯定下

食到我最中意嘅西京燒比目魚🐟

海膽手卷一口迷你,我叫完再 encore

香港人真係好鍾意食日式放題,今次到訪呢間位於旺角嘅御滿屋日本料理性價比高之餘選擇仲好多!Menu分開四個級別,最基本嘅經典A餐已經可以品嚐77樣美食😍一齊嚟睇吓我推介嘅食物,食啲咩可以回哂本!🤩最吸引一定係每台首輪既刺身拼盤!全部刺身都夠晒凍同新鮮,推介一試既刺身有帶子,油甘魚,甜蝦,劍魚腩等等☺️值得提及嘅有比較特別嘅泰式生蝦,小提示記得喺出邊醬料區攞埋佢哋特調嘅泰式生蝦醬!酸辣味道同喺泰國食冇分別🥹👅👅除咗刺身之外,佢哋嘅手卷同壽司都整得好有心機!特別係手卷,小小既一口可以試唔同餡料,三款餡料都好吸引包括有蟹膏蟹肉,海膽以及香蔥吞拿魚☺️壽司方面回本位有佢哋嘅燒汁鮑魚仔軍腩🍣🔥另外味道唔錯嘅有牛油果蟹肉他他、鹽燒左口魚邊壽司以及芝士醬松葉蟹柳壽司😎日式放題個人都好重視嘅一環係燒物🔥蒜蓉燒生蠔,以及汁燒帆立貝都唔錯!不過記得趁熱食☺️佢哋嘅鹽燒海蝦我都叫咗唔少!仲有芝麻雞翼,即叫即炸多汁又香脆都係我嘅大愛😆👍🏻經典廚師推介系列我覺得薄燒牛肉值得一試!裏面係香蔥同埋蒜蓉,非常惹味🙆🏻‍♀️想試d特別一品料理可以試吓佢哋嘅鮑汁燴花膠同埋竹笙瑤柱蟹肉翅,食完凍嘅刺身壽司食返啲暖嘅料理落肚幾舒服🙆🏻

經典廚師推介系列我覺得薄燒牛肉值得一試!裏面係香蔥同埋蒜蓉,非常惹味🙆🏻‍♀️想試d特別一品料理可以試吓佢哋嘅鮑汁燴花膠同埋竹笙瑤柱蟹肉翅,食完凍嘅刺身壽司食返啲暖嘅料理落肚幾舒服🙆🏻‍♀️

御滿屋日本料理地方寬敞,公共區域設有唔少自助食物及飲品,包括甜品區、炸物區以及前菜涼拌區🙆🏻‍♀️飲品方便選擇多好多,梅酒清酒一律任飲!推介比想食日本放題嘅你❤️

| A 經典三重新鮮刺身江洋盛宴 77品

📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓
🌟人均消費:$201-400
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 芝麻雞翼
  • 鹽燒海蝦
2023-11-22 209 浏览
放題最岩有選擇困難症既我😌可以同朋友慢慢坐低食~日本料理由前菜、壽司、刺身,熱食、甜品都有,總有款會岩大家食!所有刺身都好新鮮,落單後都好快上菜👍🏻熱食方面由於天氣開心轉凍,都特別有羊腩煲食!另外天婦羅,海鮮粥都好好味~海鮮粥食落鮮甜壽司、飲品全部都好多選擇👐🏻對於每樣都想試既人,會好滿足最後仲每人一杯雪糕,非常之滿足~兩小時任食都夠時間食~📍御滿屋日本料理地址: 旺角彌敦道655號胡社生行1樓
放題最岩有選擇困難症既我😌可以同朋友慢慢坐低食~日本料理由前菜、壽司刺身,熱食、甜品都有,總有款會岩大家食!

所有刺身都好新鮮,落單後都好快上菜👍🏻

壽司、飲品全部都好多選擇👐🏻對於每樣都想試既人,會好滿足

最後仲每人一杯雪糕,非常之滿足~

兩小時任食都夠時間食~

📍御滿屋日本料理
地址: 旺角彌敦道655號胡社生行1樓
2023-11-16
2023-11-21 114 浏览
呢間餐竟然有榴連放題,連最基本的A餐都有,呢款馬來西亞的榴連可以簡烤或者唔烤,烤左就甜啲,榴連肉都好creamy,中意食榴連一定要食!燒物方面,叫左燒紐西蘭羊鞍、蒜蓉燒生蠔、簿燒牛肉,味道都唔錯,羊鞍size 大大隻,啖啖肉,生蠔連殼一齊上,所以望落都好juicy,食落都好yummy~放題必點的刺身&壽司,壽司飯細細件,可以試多啲唔同款式,仲有啲特色卷物:海膽吞拿魚茸壽司、芝士肉醬玉子燒等,海膽無平時食個陣臭味,幾好!除左電話落單之外,外面仲有個熟食、飲品、甜品自助區,款式都幾多。最後仲有 Häagen-Dazs 雪糕作最後總結~~
,中意食榴連一定要食!

放題必點的刺身&壽司壽司飯細細件,可以試多啲唔同款式,仲有啲特色卷物:海膽吞拿魚茸壽司、芝士肉醬玉子燒等,海膽無平時食個陣臭味,幾好!

除左電話落單之外,外面仲有個熟食、飲品、甜品自助區,
~~
2023-11-15
2023-11-21 103 浏览
📍御滿屋日本料理 (旺角)📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓❤️A餐$258加一(免費升級榴槤放題),呢個價位有幾十款野食可以揀,真係好好!💛泰式鮑魚都好好味㗎~酸辣酸辣😚😚😚🧡燒榴槤好特別,雖然都有唔燒冷藏版本,但係覺得燒咗更加香甜,最平嘅套餐都可以免費升級~💚推薦牛柳粒!好有大排檔水準!入味又充滿牛香~💙章魚燒略嫌面粉厚實左,同埋配搭了芥末醬,我覺得唔太配,可以留返個尾食其他更好味嘅💜刺身一貫水準🤣不過不失,但都係有好多款~絕對滿足到🤎羊腩煲好唔錯,雖然少少韌,但好入味,好多舊,秋天少少涼可以補一補🩵今日好滿座,有意食記得訂位!侍應執檯超快,要特別讚👍🏻🤣更正:圖六應該係花膠呀~
📍御滿屋日本料理 (旺角)
📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓

💛泰式鮑魚都好好味㗎~酸辣酸辣😚😚😚

💚推薦牛柳粒!好有大排檔水準!入味又充滿牛香~

💜刺身一貫水準🤣不過不失,但都係有好多款~絕對滿足到

🩵今日好滿座,有意食記得訂位!侍應執檯超快,要特別讚👍🏻

🤣更正:圖六應該係花膠呀~
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 御滿屋日本料理 (旺角)💁🏻經典三重新鮮刺身江洋盛宴 $238-308/位包含77款料理,清酒任飲,仲有多款餐前小食,令人目不暇給,可能時間尚早等候嘅又唔算多,可以安排到一個非常寬敞嘅座位前菜方面亦都非常多選擇,有青口、凍蝦、泰式鳳爪、以及竟然有飛魚子,味道亦都非常新鮮,勁正呀飲品有清酒梅酒任飲,清酒冷熱任君選擇。而外邊竟然仲有大量啤酒以及黑啤,10分驚喜刺身推介:阿根廷赤蝦,新鮮彈牙夠爽口松葉蟹棒,最中意食既蟹棒,濃濃既蟹味赤貝,貝肉柔軟幼嫩,好鮮甜熟食亦都非常之出色,新鮮熱辣瑤柱海皇粥、竹笙瑤柱蟹肉翅,絕對係亂位之選是否推薦↩️?✅ys,味道質素非常好,從此以後,放題又有多一個選擇順帶一提,仲有特色烤榴槤,鍾意食榴槤嘅朋友可以一試
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 御滿屋日本料理 (旺角)

💁🏻經典三重新鮮刺身江洋盛宴 $238-308/位

刺身推介:
阿根廷赤蝦,新鮮彈牙夠爽口
松葉蟹棒,最中意食既蟹棒,濃濃既蟹味
赤貝,貝肉柔軟幼嫩,好鮮甜

熟食亦都非常之出色,新鮮熱辣
瑤柱海皇粥、竹笙瑤柱蟹肉翅,絕對係亂位之選

是否推薦↩️?
✅ys,味道質素非常好,從此以後,放題又有多一個選擇
順帶一提,仲有特色烤榴槤,鍾意食榴槤嘅朋友可以一試
  • 燒羊架
  • 和風牛柳粒
  • 鹽燒牛舌
  • 清酒煮蜆
  • 烤榴槤
  • 竹笙瑤柱蟹肉翅
  • 瑤柱海皇粥
2023-11-17 348 浏览
喺旺角行街行到好夜,決定又係去食放題,就叫個A餐同朋友試吓一坐低就梗係嗌個刺身,刺身唔會雪到冇晒味,特別鍾意赤蝦丶挪威三文魚同埋希靈魚,好有魚味估唔到呢度嘅手卷仲有海膽,係任食㗎,所以真係好抵食,另外仲試咗個吞拿魚海膽卷,鮮甜好味,另外仲有多款嘅卷物,例如係花之戀呢度嘅中式小炒都唔錯,幾有鑊氣而且幾惹味,特別推薦炒雞丁同埋炒牛柳粒嘢飲方面除咗普通茶飲汽水之外,仲有酒丶清酒、梅酒任飲,雪糕就提供Häagen-Dazs同埋Movenpick,每人可以揀一款
喺旺角行街行到好夜,決定又係去食放題,就叫個A餐同朋友試吓

一坐低就梗係嗌個刺身刺身唔會雪到冇晒味,特別鍾意赤蝦丶挪威三文魚同埋希靈魚,好有魚味

2023-11-15 300 浏览
鬧市中高質抵食榴槤放題小編放工後相約朋友到旺角食放題,巧遇見到有得任食榴槤,小編同朋友都是榴槤控,就一於去試下啦!我地選左三重新鮮刺身江洋盛宴,有成77品,小編略略介紹下啦!🌸刺身當然要食甘蝦啦!超大隻,鮮甜而且蝦膏多,肉質爽口。三文魚地肥美、鮮甜帶子、爽口泰式生蝦、脆卜卜希靈魚、結實油甘魚🌸創新榴槤加州卷、小編最愛既花之戀、味蕾豐富龍蝦三色塔、勁長海鰻壽司🌸冰凍甘香榴槤,入口好似食緊雪糕咁,而烤榴槤有另一個口感,變得軟糯,榴槤味濃郁好多🌸熟食竟然有羊腩煲,味道都不錯,1份都有成五件羊腩、兩粒索晒汁既冬菇,烤大大件羊架,烤超甜菠蘿🌸前菜有好多款,係自助架!仲有任飲飲品櫃、甜品櫃同生果(起晒沙超甜西瓜、蜜瓜)🌸每人仲有一杯雪糕,記住要叫呀!======詳情======御滿屋日本料理 (旺角)旺角彌敦道655號胡社生行1樓================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報
鬧市中高質抵食榴槤放題

🌸每人仲有一杯雪糕,記住要叫呀!

======詳情======
御滿屋日本料理 (旺角)
旺角彌敦道655號胡社生行1樓
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #秋日美食 #榴槤控 #榴槤愛好者 #甘蝦 #日本菜 #日本放題 #胡社生行 #御滿屋日本料理
2023-11-09
宵夜
  • 馬來西亞烤榴槤
  • 甘蝦
  • 燒菠蘿
2023-11-14 271 浏览
今日放假落旺角行街,每次落旺角都會搵啲好嘢食下,今日朋友帶咗我去一間好好味嘅日式放題御滿屋日本料理 ,地址喺彌敦道655號胡社生行1樓,送到餐廳環境非常闊落,裝修得好整潔坐低就可以出去自行選擇飲品,種類繁多有清酒梅酒,啤酒汽水有熟食櫃,中華沙律,螺肉,蟹籽,蜆真係好多嘢食應有盡有。坐低第一時間點呀刺身拼盤三文魚,赤蝦,松葉蟹棒,帶子,甜蝦,油甘魚,北其貝,劍魚腩,劍魚腩真係好好味,油脂豐富食落口魚肉味香。甜蝦size夠曬大隻味道鮮甜肉質爽口彈牙。熟食我哋就揀咗燒生蠔,羊架,雞翼,海蝦,小龍蝦好少地方有小龍蝦食又香又辣真係好香口惹味。燒羊架燒到啱啱好,邊位有少少焦香,羊肉非常嫩滑。生蠔雖然唔係大隻,加咗蒜蓉辣,鮮味好突出。壽司我就推介火焰燒左口魚邊,左口魚魚肉好嫩滑食到停唔到口。燒榴槤亦都係我嘅至愛,榴槤燒到微微焦香,氣撲鼻,口感幼滑香甜。熱清酒酒味香濃,入口香醇味道夠厚。最後一人食埋一個雪糕真係好滿足。
坐低就可以出去自行選擇飲品,種類繁多有清酒梅酒,啤酒汽水
有熟食櫃,中華沙律,螺肉,蟹籽,蜆真係好多嘢食應有盡有。

坐低第一時間點呀刺身拼盤

熟食我哋就揀咗燒生蠔,羊架,雞翼,海蝦,小龍蝦

壽司我就推介火焰燒左口魚邊,左口魚魚肉好嫩滑食到停唔到口。

熱清酒酒味香濃,入口香醇味道夠厚。

最後一人食埋一個雪糕真係好滿足。
2023-11-13 216 浏览
講起"御滿屋"日本料理,聽就聽得多,今日係第一次食,感覺很好,位置好,地方大,坐位闊落。坐低掃code落單,好快有得食。先黎個刺身大拼盤:我哋嗌咗三文魚、帶子、鮑片、阿根廷赤蝦、泰式生蝦、角螺刺身、赤貝。每款刺身都鮮甜肥美,入口好有滿足感。蒜蓉燒生蠔、汁燒帆立貝、鹽燒海蝦、美國薄燒牛肉、薄燒鰻魚,每樣的火候控制到位,燒得啱啱好。特別係燒蠔,食得出蠔的鮮甜味同濃郁嘅蒜香味,薄燒牛肉燒得更正,可以品嚐到牛肉嘅香味。燒紐西蘭羊鞍同和風牛柳一樣出色,肉質唔柒帶汁,咬落軟淋。御品鮑汁燴花膠,花膠又大又厚身,同埋入味,女人的至愛。最後叫咗份瑤柱海皇粥,我哋都抱住個肚走😋

• 刺身
呢期榴槤當造,連放題都有榴槤食🤩最經濟嘅A餐都有榴槤放題,同老媽子黎食夠本。👉🏻馬來西亞榴槤有烤榴槤同生榴槤兩款選擇,兩款都可以用App落單無限任食。烤榴槤感覺上甜啲,但我都係中意唔烤🤤雖然榴槤比較大核,但都幾甜幾creamy。我哋前前後後落左4、5轉單,回哂本😋👉🏻刺身方面,個人最中意食北寄貝、帶子、赤蝦,全部都好新鮮好厚肉。👉🏻另外推介炸物同烤物,落單後新鮮炸起,全部都熱到辣咀。芝麻雞翼、炸蠔、榴槤炸彈必食。燒牛舌、燒鰻魚厚薄適中有油香、燒菠蘿好甜。👉🏻試左小小火炙壽司,推介三文魚、左口魚、汁煮鮑魚仔壽司。

👉🏻馬來西亞榴槤

👉🏻試左小小火炙壽司,推介三文魚、左口魚、汁煮鮑魚仔壽司

2023-11-13 445 浏览
今日黎到御滿屋食放題,都好耐無食放題,決定再黎呢間之前食過幾次嘅食😎我地係下午時間12點黎食,貪少人啲,但係黎到原來都幾多人食。我地叫左A經典套餐,可以食到77品,價錢都只係💰238首先一定要叫刺身拼盤,有三文魚、油甘魚、北寄貝、帶子、松葉蟹棒、赤蝦、泰式生蝦等,每一款刺身都處理得好好,十分之鮮美又新鮮,三文魚油脂仲好豐富添。甜蝦赤蝦都好鮮甜🥰🥰🥰忍唔住叫左幾次壽司方面都好多選擇,款款都咁好味🤤,我最鍾意牛油果忌廉芝士軟殼蟹卷、牛油果蟹肉他他、鹽燒左口魚裙邊壽司等😍另外手卷都有唔少選擇,包括蟹肉蟹膏手卷、吞拿魚腩蓉手卷、仲有鮮甜嘅海膽手卷等,真係好想一食再食❤️炸物都好有驚喜,榴蓮波波、椰香波波都好正,椰香波波裡面好似椰汁西米露咁,好特別。去放題必叫嘅芝麻雞翼就梗係一定要食啦。😎甜品仲有焗榴槤、多款甜品,同埋一人一個嘅HD/movenpick 雪糕,估唔到二百幾蚊嘅放題都咁高質,真係好有驚喜😚😚消費價錢:2人💰523.6結論:(10分為滿分)味道:7.5/10性價比:8/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:御滿屋日本料理 (旺角)餐廳地址:旺角彌敦道655號胡社生行1樓

消費價錢:2人💰523.6

結論:
(10分為滿分)

味道:7.5/10
性價比:8/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:御滿屋日本料理 (旺角)
餐廳地址:旺角彌敦道655號胡社生行1樓
  • 蒲燒鰻魚
  • 燒有機菠蘿
  • 芝麻雞翼
2023-11-13 175 浏览
今日同奶奶一齊出去食放題,帶左佢去旺角性價比非常高嘅御滿屋☺️事緣早幾日同佢提開有榴連任食,佢聽到👂叮一聲🤣襯住今日放假,就帶埋佢一齊食餐勁嘅😝😝呢間放題有四個餐任揀,質素全部一樣,只係選擇方面會多同少嘅分別。因為我同奶奶目標都係榴連,食個中午最經濟嘅A餐已經搞掂。有成77品可以俾你Order,而且仲有前菜、小菜、炸物及爆谷嘅自助吧!另外佢哋仲有甜品區飲品區飲品區有各式各樣嘅茶、特飲外,仲有提供啤酒🍻冷熱清酒同梅酒及花茶❤️一坐低,奶奶就即刻衝去自助區拎左好多野食,而我就負責QR落單,分工合作🤣好快就成枱都係美食😍😍真心想讚下佢哋嘅馬來西亞榴連,雖然係任食,但係質素一啲都唔差,榴連好香,口感綿滑細膩,食多幾嚿已經返曬本😋另外想想大讚佢地嘅壽司整得好好味🤤而且壽司飯細細粒容易食🥰🥰
襯住今日放假,就帶埋佢一齊食餐勁嘅😝😝

另外佢哋仲有甜品
飲品區