2019-05-16 74 浏览
最後一日long weekend, 嚟深水埗㨂玩具,揀完就搵到呢間日式料理~ 價錢親民,menu又幾吸引,就試吓啦~三文魚腩同凡立貝刺身~ 三文魚腩甘香,凡立貝鮮甜香軟~ 炙燒三文魚腩壽司 - 燒完嘅三文魚有好香嘅魚油味~ 配埋照燒醬仲好味粟米蟹籽沙律配胡麻醬 - 成座山咁高~ 粒粒蟹籽食到卜卜聲~ 青瓜絲爽口~叫比米豬食嘅青瓜卷 - 有別於平時一條青瓜做涵,佢係一絲絲㗎~ 厚燒肉子 - 食得出有鰹魚湯一齊煎~ 好香呀~ 鹽燒雞翼 - 我至愛~ 炭烤香味,雞皮脆卜卜~ 雞肉滑嘟嘟~蒜香三文魚帶子炒飯 - 炒得好乾身,仲好足料!啖啖都有三文魚同帶子~ A4一口和牛石板燒 - 要幾熟自己燒~ 一路燒聞到啲牛香~ 食落口一啲都唔靱~ 雖然做唔到入口即溶,但係一咬就化開~ 好正仲有甜品~ 雪糕糯米糍~

三文魚腩同凡立貝刺身
三文魚腩甘香,凡立貝鮮甜香軟~

厚燒肉子 - 食得出有鰹魚湯一齊煎~ 好香呀~

仲有甜品~ 雪糕糯米糍~

2019-05-13
2019-05-15 4270 浏览
今日突然好想食日本菜,朋友就推介呢間店,佢之前食過覺得食物水準唔錯,於是放工我哋就約埋一齊食啦! 果然性價比好高,我哋叫咗蟹子沙律,七味雞翼,燒三文魚頭,芝士炸蝦卷同埋黑松露三文魚帶子炒飯。每樣小食就連芝士炸蝦卷都係$50以內,黑松露三文魚帶子炒飯都只係$88,每樣份量都好大,味道又好食,真係好抵食。蟹子沙律- 青瓜好新鮮爽脆,蟹子份量足,沙律醬味道剛好,唔會太酸,撈埋一齊食,每啖都充滿蟹子,好開胃滿足。七味雞翼- 新鮮炸起上枱,熱辣辣,脆卜卜,加上七味粉有少少微辣,好惹味。燒三文魚頭- 有兩大舊,除咗頭仲有尾部位置,好多肉,燒得啱啱好,好香口。芝士炸蝦卷- 面頭鋪滿芝士同蟹子,裏面包住青瓜同炸蝦,炸蝦脆,青瓜爽,飯唔會太多,口感豐富,好正。黑松露三文魚帶子炒飯- 份量真係好足呀,估唔到$88都有咁多黑松露,成個飯都充滿黑松露香味,仲有好多三文魚肉同帶子,好有咬口,味道好夠,好好食。最後店每人都會送粒雪米糍做甜品,值得一讚,好周到。呢餐真係超值,每樣食物都好多,食到我同朋友捧住個肚走,仲有值得一提既係,店裏有兩樽唔同既醬油,一樽係點壽司,一樽係點刺身,可見店鋪既講究認真,一啲都唔馬虎。

最後店每人都會送粒雪米糍做甜品,值得一讚,好周到。

2019-04-30
2019-05-15 138 浏览
今日喺深水埗行街,好想食番餐清新嘅晚餐,突然間見到呢間平實嘅日本料理,於是就走入去試吓。入邊嘅裝修實而不華,光線充足,一坐低已經有一種清新嘅感覺。我哋首先點左一份蟹柳魚子沙律,醬汁選咗我最愛嘅胡麻醬,一黎就refresh下個口腔。再嚟一分蟹柳玉子燒,據說都係呢度嘅名菜之一。沙律醬略嫌多咗少少,但係口感味道都係非常豐滿,咬落去魚子嘅脆、玉子嘅柔軟,再加埋蟹柳嘅鮮味,令到口腔來嘅味覺非常有層次,觸覺非常充實。再嚟就係重頭戲一份御品壽司拼盤,有15件不同嘅壽司。服務員同我地講有兩種豉油,一種係點刺身,另一種係點壽司。估唔到呢間日本料理同其他唔同,連豉油都咁講究。再嚟就係Wasabi,呢度嘅Wasabi係真嘅即磨Wasabi,並唔係出面唧牙膏唧出嚟嘅假Wasabi,所以已經對呢間小店充滿好感。壽司食落非常鮮甜。,尤其是係甜蝦、帶子同埋左口魚,質素非常接近我喺東京築地食到嘅嗰份新鮮。今次主要係黎食壽司,不過食咗咁多生冷野,都想食返啲熱食暖一暖胃,於是就點左兩串串燒,一串係燒冬菇,另一串係燒雞軟骨。兩串都係非常之有水準,唔會太鹹,亦唔太燶,食落去好有火候。最後仲加送一人一粒雪米糍比我地嘅味蕾收一收

蟹子沙律

再嚟就係重頭戲一份御品壽司拼盤,有15件不同嘅壽司服務員同我地講有兩種豉油,一種係點刺身,另一種係點壽司。估唔到呢間日本料理同其他唔同,連豉油都咁講究。再嚟就係Wasabi,呢度嘅Wasabi係真嘅即磨Wasabi,並唔係出面唧牙膏唧出嚟嘅假Wasabi,所以已經對呢間小店充滿好感。壽司食落非常鮮甜。,尤其是係甜蝦、帶子同埋左口魚,質素非常接近我喺東京築地食到嘅嗰份新鮮。

串燒

最後仲加送一人一粒雪米糍比我地嘅味蕾收一收味,為我地嘅清新之旅完美作結。

雪米糍

2019-05-06
串燒
  • 蟹柳玉子燒
2019-05-14 65 浏览
晚上約了朋友和她的可愛女兒在深水埗吃飯!因為有小朋友的關係想搵一間坐得舒服啲嘅餐廳食飯!行下行下。。朋友話想食日本野!我哋就係OpenRice搵下附近有咩日本餐廳!最後就決定試吓呢間!一入到去,服務員的態度非常友善!主動安排我哋坐卡位!等我哋可以坐得舒服啲..我同朋友都好鍾意食壽司!所以今次主要都係叫咗好多壽司!同埋一啲小食。。我哋叫咗蔥花吞拿魚三文魚卷、原條鰻魚壽司、辣味三文魚壽司、鯛魚壽司、三文魚壽司、帶子壽司同埋熟蝦壽司🍣🍣壽司即叫即做非常新鮮!肉質鮮美!魚更沒有冷藏的味道!小食就叫左厚切玉子同雞軟骨!厚切玉子有很多蟹子!顏色鮮艷、小朋友非常鍾意食!今次真係無揀錯!very good !

今次真係無揀錯!very good !

2019-05-14 49 浏览
今日去左鴨記買野掃平野,行到肚餓見到呢間日本料理餐廳門口都幾多人喎,走去睇下有咩特別。見價錢都幾扺,仲有一set set既定食,都幾吸引。唔想周圍搵食,就決定呢間喇!入到去都真係幾多人食,都full哂。太肚餓,即刻叫左幾款壽司🍣食🤭啲野食都黎得好快!壽司🍣三文魚腩壽司:夠哂肥美鮮甜油甘魚壽司,味道好甘香。火炙三文魚同左口魚裙邊,燒到啲魚油出哂黎,好滑嫩香口。😗蟹籽軍艦:一啖放入口,好滿足,好爽口🤭三文魚冷麵配胡麻醬賣相幾靚,都幾大份喎!餐廳知我地share食,仲俾左兩份胡麻醬我地。👍呢個麵質配胡麻醬都幾夾,仲連埋啲青瓜蟹柳絲同蟹籽一齊食,食落好清爽既味道,唔會好膩。三文魚份量都幾多,夠哂抵食。半熟煎牛扒🥩牛扒個肉質都唔錯,幾嫩肉juicy.唔會話煎到好熟好韌。配埋啲燒汁醬,又幾惹味。最後餐廳仲送左雪米糍我地食添☺️☺️
見價錢都幾扺,仲有一set set既定食,都幾吸引。
唔想周圍搵食,就決定呢間喇!
入到去都真係幾多人食,都full哂。
太肚餓,即刻叫左幾款壽司🍣食🤭啲野食都黎得好快!

壽司🍣

三文魚腩壽司:夠哂肥美鮮甜
油甘魚壽司,味道好甘香。

火炙三文魚同左口魚裙邊,燒到啲魚油出哂黎,好滑嫩香口。😗
蟹籽軍艦:一啖放入口,好滿足,好爽口🤭

三文魚冷麵配胡麻醬

賣相幾靚,都幾大份喎!
餐廳知我地share食,仲俾左兩份胡麻醬我地。👍

三文魚份量都幾多,夠哂抵食。

半熟煎牛扒🥩
牛扒個肉質都唔錯,幾嫩肉juicy.
唔會話煎到好熟好韌。
配埋啲燒汁醬,又幾惹味。

最後餐廳仲送左雪米糍我地食添☺️☺️
2019-05-12 88 浏览
深水埗想食又平又好食既日本野,唔想來來去去都係果幾間,都真係需要花少少心機同時間去搵~今次行行下無意之中見到呢間 ❮ 御品·千之味 ❯,價錢也很合確👍🏻鋪面話大唔大,話細唔細,都適合一家大細,或者兩小口食。而且都有少少日式既裝飾,坐得都算舒適。餐牌方面望落都好吸引,特別係佢成板海膽😍不過好可惜當晚去遲左,限量既海膽已經賣哂~不過都仲帶其他海膽同埋好多野食可以揀😆今次主要都係散叫唔同既壽司,同食左兩串串燒~帶子、三文魚腩、墨魚、火灸黑椒三文魚、特大赤蝦 (壽司)帶子肥美又鮮甜,放入口啖啖都係帶子,食帶子最怕就係有腥味,但呢到既帶子是很不錯呢!三文魚腩我認為也算是值得推介,好鮮甜,三文魚腩既油份適度,唔會過份膩~墨魚不過不失,唔會腥,唔會難咬,食到墨魚的鮮味。火灸黑椒三文魚同樣不錯,燒得好香,燒得岩岩好,唔會太熟,食到燒出黎既香~特大赤蝦啖啖都係蝦肉,有少少漿口既感覺,也是我必點之一,鐘意漿口既都值得一食。芥辣八爪魚、蟹子、火灸左口魚、海膽、三文魚籽(壽司)特別想推薦火灸左口魚,我覺得好食既左口魚唔容易食到,要有油香,入口帶有即溶既感覺為之PREFECT!呢到既火灸左口魚差不多做到呢種要求

鋪面話大唔大,話細唔細,都適合一家大細,或者兩小口食。
而且都有少少日式既裝飾,坐得都算舒適。

餐牌方面望落都好吸引,特別係佢成板海膽😍
不過好可惜當晚去遲左,限量既海膽已經賣哂~
不過都仲帶其他海膽同埋好多野食可以揀😆

今次主要都係散叫唔同既壽司,同食左兩串串燒~

帶子、三文魚腩、墨魚、火灸黑椒三文魚、特大赤蝦 (壽司
帶子肥美又鮮甜,放入口啖啖都係帶子,
食帶子最怕就係有腥味,但呢到既帶子是很不錯呢!
三文魚腩我認為也算是值得推介,
好鮮甜,三文魚腩既油份適度,唔會過份膩~
墨魚不過不失,唔會腥,唔會難咬,
食到墨魚的鮮味。
火灸黑椒三文魚同樣不錯,燒得好香,
燒得岩岩好,唔會太熟,食到燒出黎既香~
特大赤蝦啖啖都係蝦肉,有少少漿口既感覺,
也是我必點之一,鐘意漿口既都值得一食。

芥辣八爪魚、蟹子、火灸左口魚、海膽、三文魚籽(壽司

特別想推薦火灸左口魚,我覺得好食既左口魚唔容易食到,
要有油香,入口帶有即溶既感覺為之PREFECT!
呢到既火灸左口魚差不多做到呢種要求!

海膽鮮甜,無怪味,鐘意食海膽之人可以放心食~
而且重點係價錢抵食!
三文魚籽豐富又大粒,放入口完全FEEL到好多籽係口入面游走!

真心推介!!!
推介原因係佢個汁!超好食!
蕃茄豚肉串
係我食串燒以來最好食既汁,配上豚肉同蕃茄,
呢串串燒無得輸呀!

汁燒帆立貝
佢個汁同豚肉串既汁係一樣的,
所以我同樣覺得配帆立貝食都係好食!
汁燒帆立貝
帆立貝仲好大粒!!帶子肉豐富可口~

最後賣單會送上小小甜品雪米滋
甜品
2019-05-02
甜品
2019-05-07 129 浏览
難得去一次深水埗,因為時間早唔洗食好多野食店不大,餐牌金燦燦都幾靚架~可以自己寫冧把,食咩寫咩都幾好~因為我呢啲選擇困難嘅人,有人企旁邊好大壓力架三文魚海膽卷 (4件)呢個卷是不錯的! 海膽新鮮及鮮甜,卷不大,一口一個,海膽的味道就充滿了口腔,令人滿足重點是4件才$68,抵食之選~三文魚腩刺身賣相是刀切均勻的花紋,睇得又食得!平常吃的三文魚刺身,多吃兩件已經覺得膩,這次反而不覺得膩,又有魚味,油份又岩好~介紹一下,食店對醬油都講究,兩瓶醬油,一樽是刺身用,一樽是壽司用的。Wasabi 的質素都唔錯架~雖不知即磨與否,但不是即用唧唧裝都算有誠意~~~牛舌 除了刺身及壽司,燒物也是水平之上。牛舌不是人人好,但喜歡吃的人就特別地留意,牛舌三件$32,真心不算貴,而且燒得外乾內軟,質感剛好就更加分了!!三文魚蟹子沙律沙律的份量頗大也足料,扮健康食菜之選總的而言,食物質素不錯,價錢也公道合理~是一個晚餐的好選擇
難得去一次深水埗,因為時間早唔洗食好多野

食店不大,餐牌金燦燦都幾靚架~

可以自己寫冧把,食咩寫咩都幾好~
因為我呢啲選擇困難嘅人,有人企旁邊好大壓力架

三文魚海膽卷 (4件)

重點是4件才$68,抵食之選~
三文魚海膽卷

三文魚腩刺身
賣相是刀切均勻的花紋,睇得又食得!

牛舌
除了刺身壽司,燒物也是水平之上。牛舌不是人人好,但喜歡吃的人就特別地留意,

三文魚蟹子沙律
沙律的份量頗大也足料,扮健康食菜之選

總的而言,食物質素不錯,價錢也公道合理~
是一個晚餐的好選擇
2019-04-30
三文魚海膽卷
2019-05-05 73 浏览
今日去左深水埗逛逛,發現深水埗真係好多美食,最後去左依間日本餐廳試試.鋪面裝修一般,普普通通既餐店. 點餐方面,餐廳有一些定食可以選擇,一人份量黎講就剛剛好,價錢都合理. .我地一行4人就選擇左散叫. 首先叫左一個蒜香三文魚帶子炒飯,好濃烈既蒜香味,仲有好大堆三文魚子😍 食落口感都幾豐富. 飯身唔會話好dry幾好味.之後點了一個火炙壽司拼盤,如果單點唔想簡,都推薦點選壽司盤,一共有八件,壽司都好好味,左口魚仲入口即溶,香味十足,帶子同蝦好肥美好有口感,有芝士係面果幾件都勁cheese😚.壽司仲有叫到鰻魚忌廉芝士卷同火龍卷,芝士鰻魚都好特別,入口有濃郁既鰻魚味,再有啖啖既芝士味滲出,火龍卷既賣相都幾吸引,拍左個照就要快d食,因為佢係一個飯團包住香脆剛炸好既海老壽司,食落好鬆軟,蝦身仲好結實,一啖好滿足. .小食就嗌左一串牛舌同牛柳扒,味道尚可,牛舌既質素比較高,一串三塊都好大塊,牛味濃郁,建議可以一試..總結餐廳既壽司味道都幾好,小食可以品嘗下自己喜愛的,菜單既選擇都好多. 如果咁岩係深水埗周圍逛逛,可以品嚐下依間平民化既日本小店.
2019-05-04 71 浏览
深水埗食野平 但好唔好味 真係要試左先離開西九龍無耐 友人話要食埋晚餐先願走即刻搵間日本野招呼下佢忘記了佢叫咩餐 但佢個餐又壽司有刺身一點都唔簡單仲有沙律人小食連飲品原本覺得佢可能會唔夠飽 誰知生吞拿魚仲有少少日本米 加上5件壽司 我諗點都飽啦!刺生唔算厚切 但重點夠多款偷試友人幾片刺身 一般水準 入口都唔差再來就是我的鰻魚餐天呀 一上枱 好香 仲見到煙一定是剛剛燒出來 入口好有油脂 厚身 不過燒汁好多 有點黏口不過加上日本米米飯 覺得就剛剛好燒汁甜甜地 加白米 好好食 埋單都係$200多點一定都唔錯 有返咁上下水準再戰再戰
深水埗食野平 但好唔好味 真係要試左先
離開西九龍無耐 友人話要食埋晚餐先願走
即刻搵間日本野招呼下佢

忘記了佢叫咩餐 但佢個餐又壽司刺身
一點都唔簡單
仲有沙律人小食連飲品
原本覺得佢可能會唔夠飽
誰知生吞拿魚仲有少少日本米
加上5件壽司 我諗點都飽啦!
刺生唔算厚切 但重點夠多款

再戰再戰

2019-04-22
  • 鰻魚飯
2019-05-02 3060 浏览
朋友返工返深水埗,呢日等佢收工食飯,眼見周圍都係粉麵店,想搵間坐得舒服啲既餐廳都無行到攰終於喺警署對面街俾我搵到間四四正正既日本餐廳,諗都唔洗諗就入左去定食都係百零蚊,但朋友話唔係太餓,就決定散嗌。店內既配料都好講究,右邊係for刺身既豉油,味道較鹹;左邊係偏淡同甜既豉油,for壽司既。三文魚壽司黑椒味唔算突出,經火槍燒過油香十足,口感嫩滑易化;鰻魚壽司薄身無骨。龍蝦沙律入口鮮甜,真係有一隻隻爽彈既小龍蝦肉包住飯粒既紫菜新鮮,唔會擺到淋哂咁,唔洗額外點豉油都夠哂味。吞拿魚食落唔腥,配以三文魚同爽口既青瓜,口感清新豐富。玉子上枱時仍然新鮮熱辣,唔會太甜又有蛋香,如果再厚身啲口感會更好雞肉食落好爽口,口感似肉腸,啖啖肉每次食日本野都必點既炸軟殻蟹,每件都大大件,夠厚肉,食落脆卜卜好香口,係略油左啲啲,不過經油炸都正常見周圍既食客好多都點定食,賣相好豐富咁,下次再黎一定要試下

定食都係百零蚊,但朋友話唔係太餓,就決定散嗌。

龍蝦沙律軍艦

龍蝦沙律入口鮮甜,真係有一隻隻爽彈既小龍蝦肉
蔥花三文魚吞拿魚卷

吞拿魚食落唔腥,配以三文魚同爽口既青瓜,口感清新豐富。
厚燒玉子

燒免治雞串

雞肉食落好爽口,口感似肉腸,啖啖肉

軟殼蟹天婦羅

見周圍既食客好多都點定食,賣相好豐富咁,下次再黎一定要試下
2019-05-02
龍蝦沙律軍艦
The location is super convince, takes few mins walk from Sham Sui Po station. Me and my friend discovered this place while hanging around in this hustle community and get attracted by a video playing outside the shop, which their restaurant was recommended by a local social media platform (Too Full For Food), I had been following them for a while. So we decided to give it a try, and we were right, good deal. I appreciated how they put themselves into customers’ shoes, as even the small details t

I appreciated how they put themselves into customers’ shoes, as even the small details they highly valued. It was surprising to notice that they got 2 different soya sauce, one for sushi, sweeter; one for sashimi, saltier. Thumped up.

We ordered a sushi set, with various toppings, which was slightly grilled and with grilled cheese on top. The cheese comes so well with the scallops, Which brought it sweetness, and was quite satisfactory without dipping soya sauce.

California rolls was nice, as shrimps were nicely fried. They freshly made when we ordered, so these shrimps were so crunchy.

The grilled salmon head was surprisingly good. They grilled the salmon just right, kept it juicy and soft but crispy outside. They serve it with a special sauce, was not bad but personally like the original better and with lemon.

Foie Gras marki was nice too, but personally I would prefer more scallion on top, which would crank it up into a notch.

For desserts, they serve us a mini puff and a monchi ice cream for free.

It was fair enough to pay around 300 something to fit us full with tamping sushi set and other yummy Japanese dishes.

2019-04-26 57 浏览
店員會為每檯客介紹檯上兩款醬油 左邊果款較鹹 適合食刺身🐠右邊既較甜 適合食壽司🍣不得不說呢到既壽司都好出色 壽司飯酸度同黏度剛好 價錢亦好相宜 性價比高👍🏻---------------------------·火炙芝士三文魚壽司 $23/2件芝士熱融喺三文魚上面 火炙香十分重 唔係略略燒下就算.·火炙三文魚腩壽司 $25/2件三文魚肉同脂肪層層相隔 經炙燒後令魚脂既甘香更突出 同時又充滿炙燒既香氣 超滿足💛💛.·火炙左口魚邊壽司 $25/2件左口魚邊同樣燒出油脂香 更可用入口即融黎形容🥰.·海膽軍艦 $48/2件首先要讚紫菜係脆既 海膽未算好新鮮 略帶回甘 稍嫌青瓜絲有啲多 有少少蓋左海膽既味🧐.·油甘魚壽司 $35/2件油甘魚切得好厚身 肉質爽口結實 魚肉微微甘甜.·鰻魚壽司 $18/2件原本對鰻魚都不抱太大期望 但小編又好鍾意食 估唔到鰻魚魚香都幾重 而且有少少入口即融既感覺😍.·火炙芝士帶子壽司 $38/2件火炙芝士真係絕配 但略嫌有少少蓋左帶子既鮮味.·御品藍鰭吞拿魚4式盛 $108吞拿魚蓉、赤身、中拖羅、大拖羅四款吞拿魚既魚味都唔夠出 大拖羅最重油脂感 中拖羅為次 赤身
---------------------------
·鰻魚壽司 $18/2件
·火炙芝士帶子壽司 $38/2件
火炙芝士真係絕配 但略嫌有少少蓋左帶子既鮮味
·御品藍鰭吞拿魚4式盛 $108
吞拿魚蓉、赤身、中拖羅、大拖羅
四款吞拿魚既魚味都唔夠出 大拖羅最重油脂感 中拖羅為次 赤身同吞拿魚蓉都無特別
·鹽燒鯖魚 $48
鯖魚燒得過左龍 魚質乾實 即使魚皮燒得夠脆、有檸檬汁調味都彌補唔到 頗失色🙁
2019-04-26 151 浏览
今日同朋友出咗深水埗hea 遊,朋友介紹左我去呢間日式餐廳食晚飯。點完餐,店員會好細心介紹枱上的兩款豉油。昆布鼓油(中) 咸嘅用嚟點刺身壽司士油(右) 甜既嘅三文魚刺身5片 (上)$58芝士蝦卷 4件 (中)$48鰻魚芝士反卷 4件 (下) $58新鮮!口感勁正!三文魚脂肪嘅口感鰻魚忌廉芝士卷 4件 $58舊忌廉芝士勁正!估唔到佢同鰻魚都夾嫁喎火炙芝士鰻魚2件一客(左) $22火炙三文魚2件一客 (右) $20火炙芝士三文魚壽司 2件一客(右) $23火冬芝士系列真心推薦芝士控更加一定要食!一口牛 $98好惹味!免費嘅飯後甜品如果渣車其實可以泊西九龍中心

昆布鼓油  壽司鼓油

點完餐,店員會好細心介紹枱上的兩款豉油。
昆布鼓油(中) 咸嘅用嚟點刺身

火炙三文魚2件一客 (右) $20

火炙芝士三文魚壽司

火炙芝士三文魚壽司 2件一客(右) $23
火冬芝士系列真心推薦

芝士控更加一定要食!

一口牛

火炙三文魚壽司 火炙芝士鰻魚
火炙芝士三文魚壽司
一口牛
2019-04-25 62 浏览
今次同朋友去這間太之味日本料理,門口都好易認到👍🏽一入比我感覺需然小小細但都好有日本feel 😁,到坐下後服務員都好細心講解出名好吃的👍🏽火龍卷(8件)$78這個非常特別,表面魚子一點都不覺腥👍🏽飯中間包住是炸了的蝦非常特別好味😋咬落口感外面淋然後好脆,直得一試😁特大赤蝦 5隻 $88三文魚 5隻 $58(隻大赤蝦口感就比較好淋同小小腥,但真係好大隻👍🏽三文魚口感就正常一點都唔覺腥😋)火焰之士鰻魚壽司 2件 $20(這個直得推介👍🏽之士未不會蓋過鰻魚的香味,燒得非常好😁)七味雞翼 4隻 $48(這隻雞翼都不錯,七味粉好濃小小辣的👍🏽👍🏽)

火龍卷(8件)$78
特大赤蝦 5隻 $88
三文魚 5隻 $58

火焰之士鰻魚壽司 2件 $20
(這個直得推介👍🏽之士未不會蓋過鰻魚的香味,燒得非常好😁)

七味雞翼 4隻 $48
(這隻雞翼都不錯,七味粉好濃小小辣的👍🏽👍🏽)
2019-04-24 40 浏览
夜晚要去深水埗睇朋友隻新貓點知早左到深水埗好肚餓就逛下有咩新餐廳去開發下!時間尚早入到去無乜人店員都好親切落單寫number落落單紙幾好唔洗背食咩睇岩直接寫落去仲有得寫remark👏🏻店員set枱時介紹埋白色豉油係for食刺身飯中間豉油係for食壽司which is甜d (岩me 甜王)佢好細心啊佢唔講我應該會亂落食錯哂😂我最中意食三文魚同三文魚子就叫呢個親子花之卷🤣好多三文魚子好happy😍三文魚子非常堅挺鮮甜唔腥goodgood三文魚咬落就知好厚身好足料因為肚餓就叫個飯呢個蒜香三文魚帶子炒飯非常抵食因為好~大~碟!!上菜聞到好大陣蒜香就以為白色一粒粒個d係蒜頭🤣因為真係好香濃未食已經點知食左落口原來係帶子🤣🤣佢好多呀又係足料之作!個飯炒得好香口真係唔錯令我想試埋個黑松露version haha然後呢個軟殼蟹手卷我中意佢個炸粉唔會太厚而且脆得黎唔會摑到口鯖魚肉質鮮甜keep到肉汁同埋非常少骨得一兩條幼骨食得好暢快唔洗就住就住點唔點汁都正🤪鹽燒雞翼d鹽溶哂入雞皮個調味唔錯而且拆左骨方便食!鹽燒蝦串見我朋友拆殼食到lamlam脷🤣埋單諗住走點知店員話仲有甜品然後秒速送上四粒雪米滋😍我地兩
夜晚要去深水埗睇朋友隻新貓點知早左到深水埗
好肚餓就逛下有咩新餐廳去開發下!

時間尚早入到去無乜人店員都好親切

三文魚咬落就知好厚身
好足料

因為肚餓就叫個飯
呢個蒜香三文魚帶子炒飯非常抵食
因為好~大~碟!!
上菜聞到好大陣蒜香就以為白色一粒粒個d係蒜頭🤣
因為真係好香濃未食已經
點知食左落口原來係帶子🤣🤣
佢好多呀又係足料之作!
個飯炒得好香口真係唔錯

同埋非常少骨得一兩條幼骨
食得好暢快唔洗就住就住
點唔點汁都正🤪

鹽燒雞翼d鹽溶哂入雞皮
個調味唔錯而且拆左骨方便食!

鹽燒蝦串見我朋友拆殼食到lamlam脷🤣

埋單諗住走點知店員話仲有甜品然後秒速送上四粒雪米滋😍