2021-06-08
跟朋友來了尖沙咀吃晚飯其實都不是第一次來的了之前不是疫情, 有LIVE BAND SHOW很可惜疫情期間都停了表演項目不同了的是燈光, 光了不小。座位夠闊很好坐, 2人聊天來喝酒吃飯也很好情調-今天同朋友叫了一人一杯MOCKTAIL朋友喝的是MEH SPRING然後叫個陣, 同事說OK 一杯”乜春”好搞笑好HK地道的名字都幾好味>w< 係好似lychee jelly味的飲品好岩女仔!我就叫左菠蘿冰, 都好好飲! 相比起MEH SPRING呢杯再FRESH D同埋有小小MINT好開胃的感覺!-同朋友叫了個SWEET POTATO FRIES (FULL SIZE) $78勁抵食(._.) 來到勁大盤嚇死, 皮好香脆內心好軟又有香甜的蕃薯味, 朋友都話好中意食但2個女仔建議可以叫番BITE SIZE >V< 多人先叫FULL-然後叫左個SKEWER PLATTER 勁多野食串燒熱辣辣,影相又打卡ABLE*海鮮串有帶子,鰻魚, 三文魚&蝦 (^___^) 都好新鮮同埋燒到岩岩好佢配有沙嗲汁, 泰式生蝦汁, 同埋 羅望子醬我最中意就係生蝦汁, 因為咩野點完都好F
其實都不是第一次來的了
之前不是疫情, 有LIVE BAND SHOW
很可惜疫情期間都停了表演項目
不同了的是燈光, 光了不小。
座位夠闊很好坐, 2人聊天來喝酒吃飯也很好情調
今天同朋友叫了一人一杯MOCKTAIL
朋友喝的是MEH SPRING
然後叫個陣, 同事說OK 一杯”乜春”
好搞笑好HK地道的名字
都幾好味>w< 係好似lychee jelly味的飲品
好岩女仔!
我就叫左菠蘿冰, 都好好飲!
好開胃的感覺!
勁抵食(._.) 來到勁大盤嚇死, 皮好香脆內心好軟
又有香甜的蕃薯味, 朋友都話好中意食
影相又打卡ABLE*
佢配有沙嗲汁, 泰式生蝦汁, 同埋 羅望子醬
我最中意就係生蝦汁, 因為咩野點完都好FRESH好有泰國風情!
另外牛肉, 五花腩好香香茅味, 辣肉腸都燒到好脆皮 .
一個SET有甘多唔同野食, 岩哂我地呢D咩都想食小小既女仔!
最後雖然已經好飽飽, 但都叫左個甜品食下
(見到好多人來慶生, 都會有煙花放, >w< 大家可以來慶生影下相)
吃左個爆醬cheesecake 好可惜無durian ice cream
雖然佢話配pistachio ice cream但食落好似係vanilla@@
但個cheesecake都係好味的, 2個人share份量岩岩好<3