2023-02-07 111 浏览
上次試咗幸圓招牌魚生丼,今日再黎試烤肉眼扒。午市套餐 - 烤紐西蘭肉眼扒配紅酒汁,朋友要7成,我要全熟。肉眼扒一黎到就有好香既烤肉味道,好醒神,仲伴有一圈烤厚切紫洋蔥/厚切大蕃茄/露筍/薯仔,擺盤靚,令我地對件扒既味道充滿期待。朋友果份切開大約有半件扒屬於鮮紅多汁,大約5乘熟並附有一大條筋,可惜斯文靚女弱質纖纖無力用刀叉切開佢,只好放棄🙈...而我果份係真•全熟但完全唔靭,都算利害,味道就有點似煲湯肉。紅酒汁味比較清,最好味係伴碟既幾舊薯仔,烤得香而火喉剛剛好。餐飲加錢轉特飲,今次係mango paradise 同埋tropical bliss。兩杯賣相都超可愛,顏色鮮艷,味道有驚喜。mango paradise 沙冰平衡咗菠蘿汁同芒果汁既味道,加埋蜜糖甜甜酸酸,兩款果汁各領風騷。另一杯tropical bliss 沙冰用雜莓和橙汁溝成,士多啤梨既甜配搭橙汁既清新,好夾又有特色,估唔到令人一試喜愛。加點抺茶刨冰,大大一個,圓滾滾又係好可愛。唔好以為只係好睇唔好食,其實佢都好好味👍。冰身軟綿綿,抺茶味剛剛好,刨冰頂有甜滋滋紅豆/奶抺/蕨餅,冰球內藏四粒凍僵咗既小丸子,口感特別。食到底啲冰
上次試咗幸圓招牌魚生丼,今日再黎試烤肉眼扒。

烤紐西蘭肉眼扒配紅酒汁

烤紐西蘭肉眼扒配紅酒汁

mango paradise and tropical bliss

tropical bliss

加點抺茶刨冰,大大一個,圓滾滾又係好可愛。唔好以為只係好睇唔好食,其實佢都好好味👍。冰身軟綿綿,抺茶味剛剛好,刨冰頂有甜滋滋紅豆/奶抺/蕨餅,冰球內藏四粒凍僵咗既小丸子,口感特別。食到底啲冰無抺茶味,都可以用附加既抺茶醬補充味道👍。大大一個足夠二人分享。
抺茶刨冰

2023-02-07
tropical bliss
抺茶刨冰
  • 宇治金時刨冰
2023-02-03 251 浏览
一直想試鰂魚涌幸圓,的起心肝去訂位今日試。餐廳格局佈置温馨舒。午市套餐有好多選擇,魚生丼/壽司/刺身/日式西餐定食,連埋前菜沙律,味噌湯和飲品,亦可加錢加餸/轉特飲/加甜品。今次同朋友不約而同揀咗幸圓極上魚生丼定食。魚生丼有牡丹蝦,海膽,凡立貝,北寄貝,魷魚,油甘魚,三文魚,三文魚子,蟹子,吞拿魚蓉等等,包羅萬有,新鮮豐富大滿足,如果轉配更好味的酸薑就更出色了。飲品亦同朋友一樣,加錢轉咗特飲,揀Capital Heaven。上枱賣相已經好吸引討好,金黃色特飲用熱情果加菠蘿汁調配,酸酸甜甜好開胃醒神。*記得要訂位**午市用餐限時,只有一個鐘,好可惜唔夠時間試埋佢啲甜品...唯有下次再試🤤***埋單送上$20 coupon下次再幫襯。
一直想試鰂魚涌幸圓,的起心肝去訂位今日試。

沙律

味噌湯

*記得要訂位

***埋單送上$20 coupon下次再幫襯。

2023-02-03
沙律
味噌湯
  • CapitalHeaven
2023-02-01 115 浏览
呢間嘢想去好耐了!之前係上去食同一棟嘢嘅泰cool見到,俾佢嘅甜品所吸引!今次終於book咗位過嚟!裝修用淺木色同白色為主,非常日式🎌位置非常寬敞,令人坐得好舒服★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🍣三文魚壽司 $28 / 油甘魚壽司 $32以為呢啲地方嘅時候先唔會太過好食。但係又唔係喎。刺身嘅味道鮮甜,而且油脂分佈平均,都幾滿意(◐‿◑)�🦑脆炸墨魚咀半七味蛋黃醬 $68炸墨魚咀嘅外皮酥脆,墨魚咀非常煙靭。外層唔會太過厚粉漿。🍗焗原隻法國春雞伴香草時蔬 配黑松露忌廉汁 呢個唔得😟伴菜極少!春雞好鞋好乾……川仲要黑松露忌廉汁好似淨係比幾滴你,想沾濕下隻雞都唔得…失望🧇朱古力Oreo牛角包窩夫 $68我就係衝着牛角包窩夫而黎🧇牛角包窩夫又鬆脆又煙靭。朱古力醬再加埋Oreo嘅碎,除咗味道非常香濃,口感用非常豐富(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)仲有雖然我平時唔食朱古力雪糕,但係佢呢球朱古力雪糕唔係假嘅朱古力味,一樣食到好濃郁嘅朱古力味🍫我ok!☕️Hazelnut Mocha $44都唔得….好甜好甜好甜!甜都完全飲唔到朱古力味….又飲唔到咖啡

🍣三文魚壽司 $28 / 油甘魚壽司 $32

🦑脆炸墨魚咀半七味蛋黃醬 $68

炸墨魚咀嘅外皮酥脆,墨魚咀非常煙靭。外層唔會太過厚粉漿。

🍗焗原隻法國春雞伴香草時蔬 配黑松露忌廉汁

🧇朱古力Oreo牛角包窩夫 $68

☕️Hazelnut Mocha $44

都唔得….好甜好甜好甜!甜都完全飲唔到朱古力味….又飲唔到咖啡味…好失望
Hazelnut  Mocha
焗完隻法國春雞伴香草時蔬
2023-02-01 80 浏览
女仔約食飯梗係要搵一間適合打卡嘅餐廳📸,呢間餐廳嘅食物擺碟靚靚,絕對啱晒攞嚟影吓相。除此之外,餐廳座位都非常寬敞,環境乾淨企理,日系裝修🪵。🦀幸圓海鮮丼$238($238)🍚海鮮丼嘅魚生好豐富,包括三文魚•油甘魚•海膽•赤身•帶子•魷魚•赤蝦•鯖魚•八瓜魚•香蔥吞拿魚腩蓉•蟹籽•三文魚籽。魚生好新鮮🤩,赤蝦大大隻🦐,三文魚籽粒粒飽滿,香蔥吞拿魚腩蓉入口即化🤤。🍗慢煮紅酒油封鴨腿配自家製雜莓汁($238)🦆攞碟好靚😍,好似藝術品一樣,伴碟有秋葵🥒,甘荀🥕,蕃茄🍅,粟米🌽,好colorful,仲有放左啲食用花做點綴🌸。鴨髀塊皮燒到脆卜卜,咬落去充滿油香味,而入面肉質嫩滑,加埋秘製酸酸味嘅雜莓汁增添層次感而且解膩☺️。🥤Bleu Bliss($58)💙(Blue Curacao, Vanilla Ice Cream, Milk)好夢幻嘅淺藍色奶昔💙,口感香滑,飲落去第一下係飲到雲呢拿同奶味🍼,之後就會有啲波子汽水嘅味道,幾特別。🍓士多啤梨刨冰($98)🍧個份量都唔少,足夠兩個人食,士多啤梨醬淋係個刨冰外面,頂部仲支左啲cream同擺咗粒士多啤梨🍓。士多啤梨醬嘅味道係類似Häagen-Dazs士

🦀幸圓海鮮丼$238($238)🍚

🍗慢煮紅酒油封鴨腿配自家製雜莓汁($238)🦆

🥤Bleu Bliss($58)💙

🍓士多啤梨刨冰($98)🍧
個份量都唔少,足夠兩個人食,士多啤梨醬淋係個刨冰外面,頂部仲支左啲cream同擺咗粒士多啤梨🍓。士多啤梨醬嘅味道係類似Häagen-Dazs士多啤梨雪糕嘅味道。刨冰入面仲有其他配料,好豐富🤩。
2023-01-30 739 浏览
平時行過都唔知上面有間餐廳,今晚就同朋友就上去了這裡,餐廳位於涌英皇道1001號1樓,見到好多人都係哩個位置打卡,當然要拍照一下,這個位置確實好治癒!而座位有靠窗嘅於梳化卡位,當然這個亦係另一個選擇!有得選擇朋友較喜歡梳化窗邊位置,可以望住出面嘅街景!餐牌上有不同選擇,今次就點了鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁同埋幸圓海鮮丼,加埋杯Tropical Bliss飲品最先來的就係幸圓海鮮丼,在丼飯上放滿了不同刺生,三文魚・油甘魚・海膽・赤身・帶子・赤蝦・鯖魚・八爪魚・香蔥吞拿魚腩蓉・蟹籽・三文魚籽,十分新鮮足料!配埋個醋飯入口味道十分配合滿足!而鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁,大大塊豬鞍放在碟上,切開見到豬鞍肉質嫩滑之餘入口仍保持到肉汁味道!加埋伴碟嘅配菜,入口都十分新鮮甜美!而杯Tropical Bliss 由不同嘅莓打成Strawberry主打而成,而裝飾就用上了Blue Berry, Raspberry放在上面,賣相紅紅十分搶眼,入口帶點酸甜,十分醒胃!最後追加埋個宇冶金時牛角包窩夫,賣相精緻,牛角包窩夫上放滿了抹茶嘅cream 外,還有超彈牙煙靭小丸子,切開香脆牛角包窩夫入口口感
平時行過都唔知上面有間餐廳,今晚就同朋友就上去了這裡,
餐廳位於涌英皇道1001號1樓,

最後追加埋個宇冶金時牛角包窩夫,賣相精緻,牛角包窩夫上放滿了抹茶嘅cream 外,還有超彈牙煙靭小丸子,切開香脆牛角包窩夫入口口感十足!另外還有黑糖醬配日式蕨餅同香滑雪糕球,真係十分完美配搭!

食物質素高,環境舒適,絕對適合放鬆一下身心嘅好地方!
2023-01-22 635 浏览
好開心試到一間高質素的日西式餐廳,由主菜至飲品及甜品,不論擺盤及味道都高水準,加上服務及環境都很不錯,整個用餐體驗都令人十分滿意。💙鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁菜式質素正如名字一樣,豬鞍肉嫩多汁,尤其是中間位置,粉嫩可口,絕對不比牛扒遜色。在骨位旁的肉質就比較有咬口又香口,豬鞍處理得好,能保留香濃肉香味,沒有一點豬臊味。另外伴碟的配菜亦高質素,翠玉瓜、甘筍、秋葵多汁清甜,沒有過多調味就能食到原材料味道。💙幸圓海鮮丼一碗高級而有份量的海鮮丼,上面配料包羅萬有,包括三文魚、油甘魚、海膽、赤身、帶子、魷魚、鯖魚、八爪魚、赤蝦、香蔥吞拿魚腩蓉、蟹籽及三文魚子。每款配料都鮮甜可口, 海膽甘香鮮甜,沒有苦澀味;帶子軟熟,口感一流;蟹籽及三文魚子的鹹香更能凸顯其他刺身鮮甜味道,再配上薑片,芥末及壽司豉油就更能提升鮮味。至於魚生飯用上日本米,粒粒分明,壽司醋調味適中,每樣配搭都取得很好的平衡感。💙肉桂蘋果牛角包窩夫非常高質素的一道甜品,牛角包本身充滿牛油香,壓成窩夫後軟熟又有咬口,上面灑上滿滿的蘋果蓉醬,肉桂香味及蘋果清甜非常合襯,伴碟更有 米通脆脆,令到口感層次豐富。💙Bleu Bliss外觀已

💙鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁

💙幸圓海鮮丼

💙肉桂蘋果牛角包窩夫

💙Bleu Bliss
外觀已經非常精美的一杯特飲,味道有少少似波子汽水沙冰感覺,加上有雲呢拿雪糕以及牛奶,令到整杯口感香滑可口。
2023-01-17
  • 鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁
  • Bleu Bliss
  • 肉桂蘋果牛角包窩夫
2023-01-18 511 浏览
我們晚餐在「幸圓」,餐廳呈長方型、半開放式設計,長長一系列的玻璃窗,透光度十足,寬闊的卡座位與屏風使用了木紋與籐,色調和諧,置身其間感覺舒適放鬆!鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁~優質豬鞍肉味鮮,再用鹽燒提升,完美的外脆內軟嫩呈粉紅色豬鞍肉質非常鬆軟可口,多款配菜擺盤很吸睛,活像個小花園,視覺與味覺的雙贏!松葉蟹海膽三文魚籽丼~松葉蟹鉗、蟹膏,海膽,三文魚籽、蟹籽、蟹肉滿滿的舖在飯上,賣相挺吸引,雖然是凍食,但啖啖鮮味,喜歡海鮮的我自然回味無窮!香煎八爪魚壽喜燒意大利飯~造型生動的八爪魚配合紅噹噹的網皮,非常奪目及有動態擺設,八爪魚肉質鮮美,意大利飯配略甜的壽喜燒汁和溫泉蛋黃,淘飯吃增加滑溜感,還有伴有香烤瓜子,整體口感也豐富。朱古力Oreo牛角包窩夫~我們分享牛角包窩夫,朱古力醬,oreo,朱古力雪糕,牛角包窩夫,香脆特濃古朱力味多重口感,朱古力控必點吃。比利時熱朱古力~寒流下慢慢品嘗香濃幼滑熱朱古力,絶對是賞心樂事。

鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁~

鹽燒加拿大保濕豬鞍配蜜糖芥末籽汁

松葉蟹海膽三文魚籽丼~

松葉蟹海膽三文魚籽丼

香煎八爪魚壽喜燒意大利飯~

香煎八爪魚壽喜燒意大利飯

朱古力Oreo牛角包窩夫~

朱古力Oreo牛角包窩夫

比利時熱朱古力~
寒流下慢慢品嘗香濃幼滑熱朱古力,絶對是賞心樂事。
比利時熱朱古力

2023-01-17
比利時熱朱古力
太古/鰂魚涌日式西式餐廳.My friend and I went to a Japanese restaurant called "Koen "(幸圓)located in Shop 1-2, 1/F, 1001 King's Road, Quarry Bay鰂魚涌英皇道1001號1樓1-2號舖Pan Fried Salmon Steak with Wasabi Cream Sauceわさびクリームソースのサーモンのパンフライ香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁HKD$198the salmon is seared perfectly with incredibly crispy skin.the fillet is moist and flaky.super delish,healthy and wholesome .highly recommended Pan Fried Octopus Sukiyaki Risotto香煎八爪魚壽喜燒意大利飯タコのすき焼きリゾットHKD$208western cooking method with Japanese tastes.the Risotto
太古/鰂魚涌日式西式餐廳

the fillet is moist and flaky
highly recommended

タコのすき焼きリゾット
HKD$208

the Risotto cooked with earthy,nutty mushrooms
mixed with the fresh egg york to increase the creaminess of the Risotto

Croffle with Strawberry Cheese Milk Cover
士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫
チョコレートオレオクロワッサンワッフル
HKD$68

Very flaky,airy,light with thousands of layers
with creamy cheese milk cover
Yummmmm

Strawberry Slush
(Strawberry, Milk)
HKD$58
velvety smooth cream on top with edible flowers

Deep Fried Chicken
唐揚炸雞
HKD58
golden crispy on the outside,moist,soft and tender on the inside.
not over seasoned
All in all the dishes are delish with fresh and high quality ingredient
  • Pan Fried Salmon Steak with Wasabi Cream Sauce香煎三文魚扒配青芥辣忌廉汁わさびクリームソースのサーモンのパンフライ
2023-01-17 299 浏览
上次食過《幸圓》嘅下午茶,仲好記得牛角包窩夫好正,今次過嚟搵個鰂魚涌返工嘅朋友食個晚飯,傾下遲啲個大計。天氣有啲冷,坐低先點咗杯matcha latte(熱),賣相漂亮,味道唔錯。慢煮紅酒油封鴨腿配自家製莓汁~功夫菜,自己好難整,今日遇上梗係要試下啦,鴨腿肉鮮嫩,配上紅酒煮製,顏色鮮豔,絲絲鴨肉好鮮甜,法式配紅莓醬,令食物味道更上一層樓。幸圓海鮮丼~招牌菜確實有番咁上下水準,丼飯鋪滿多款魚生刺身,打頭陣山頂有赤蝦、然後有甘甜海膽及入口爆脆三文魚子,當然唔少得吞拿魚、三文魚、油甘魚、八爪魚、吞拿魚蓉等等,件件新鮮款款可口,朋友食到舐舐脷。士多啤梨芭菲~賣相相當吸引,紅紅的士多啤梨,今期當造,士多啤梨好甜,邪惡的忌廉雪糕加入脆卜卜嘅爆米花,確係不得了,朋友都引唔到多吃兩啖,真係好正!好喜歡呢度嘅座位好寬闊,靠窗落地玻璃卡位,朋友相聚傾偈一流。
上次食過《幸圓》嘅下午茶,仲好記得牛角包窩夫好正,
今次過嚟搵個鰂魚涌返工嘅朋友食個晚飯,傾下遲啲個大計。
天氣有啲冷,坐低先點咗杯matcha latte(熱),
賣相漂亮,味道唔錯。
慢煮紅酒油封鴨腿配自家製莓汁~
功夫菜,自己好難整,今日遇上梗係要試下啦,
鴨腿肉鮮嫩,配上紅酒煮製,顏色鮮豔,絲絲鴨肉好鮮甜,
法式配紅莓醬,令食物味道更上一層樓。
幸圓海鮮丼~
招牌菜確實有番咁上下水準,丼飯鋪滿多款魚生刺身
打頭陣山頂有赤蝦、然後有甘甜海膽及入口爆脆三文魚子,
士多啤梨芭菲~
賣相相當吸引,紅紅的士多啤梨,今期當造,士多啤梨好甜,

2023-01-11
2023-01-14 87 浏览
位於鰂魚涌嘅日式餐廳「幸圓」,日系簡約和風設計,座位寬敞舒適,約埋三五知己嚟聚下餐都唔錯💥幸圓海鮮丼 $238賣相吸引,成個面都鋪滿唔同種類嘅刺身,有三文魚、油甘魚、海膽、赤身、帶子、魷魚、赤蝦、鯖魚、八爪魚、香蔥吞拿魚蓉、蟹籽、三文魚籽,可以一次過試晒唔同款式嘅刺身,好滿足💥香煎八爪魚壽喜燒意大利飯 $208先將溫泉蛋撈勻,八爪魚煙韌彈牙,意大利飯唔會煮到過淋有口感💥宇治金時芭菲 $58Wow 🤩 甜品種類有好多抹茶系列,諗咗好耐😂最後揀咗呢款芭菲,入面有兩款雪糕,係抹茶同雲呢拿味,除咗雪糕仲有蕨餅、紅豆蓉、糯米丸子、奶蓋、榖物脆脆等…..層次感豐富,而且抹茶唔會有苦澀味,但又唔會太甜,抹茶控一定要試試呀😌💥Lychee Jelly $58顏色好靚,粉藍色💙好夢幻呀😍平時見呢啲咁鮮艷嘅顏色會驚有藥水味🤭呢杯唔會,飲落仲好香荔枝味😋

💥幸圓海鮮丼 $238

💥香煎八爪魚壽喜燒意大利飯 $208
先將溫泉蛋撈勻,八爪魚煙韌彈牙,意大利飯唔會煮到過淋有口感

💥宇治金時芭菲 $58

💥Lychee Jelly $58
2023-01-10 82 浏览
今日結婚8周年,環境寬敞乾淨,佈置簡約,他們安排我們坐在窗邊街景。幸圓海鮮丼夠鮮味,炸廣島蠔脆口又新鮮,燒牛肉沙律一般,吉列蝦牛油果卷味道很夾好fresh。飲品lychee jelly 很清甜,最後來一客宇治金時牛角包窩夫超正,不太甜。
2023-01-10
庆祝纪念
纪念日
  • 吉列蝦牛油果卷
2023-01-07 82 浏览
這家餐廳在Quarrybay新起的大廈,餐廳比較小,餐檯之間的位置離得相對近。我朋友點了鯖魚飯,我則點了海鮮丼。套餐的味噌湯不錯,挺好喝的,定食的賣相也不錯,但飯很一般,最後沒吃完。這個價錢來說,水平不符合預期。
2023-01-07 68 浏览
上星期同朋友難得出太古行街行到攰見到一間好日系嘅餐廳 就決定入去試吓見到餐單有唔同嘅日式食品 但最吸引我嘅係甜品 決定一試😋❤️士多啤梨芝士奶蓋牛角包窩夫🥐近年好火熱嘅牛角包窩夫 我都好鐘意食見到佢地有好特別嘅士多啤梨芝士奶蓋味真係睇到個名都覺好食😋貌相好靚 咬落去好香脆佢嘅芝士奶蓋好滑 好好食配上士多啤梨嘅名好夾呀😍唯一缺點係有少少甜 不過可以接受依隻味道係幸圓獨有 真係令人回味無窮😋下次要試埋佢哋嘅沙冰👍🏻
上星期同朋友難得出太古行街

配上士多啤梨嘅名好夾呀😍
唯一缺點係有少少甜 不過可以接受
依隻味道係幸圓獨有 真係令人回味無窮😋
下次要試埋佢哋嘅沙冰👍🏻
「幸圓」係太古坊上班一族其中一個舒適飯堂, 平時lunch就食得多, 今晚收工六點左右同同事去試試DINNER MENU。呢度嘅環境裝修都很舒適, 特別係卡位, 啱哂影相打卡。食物款式選擇多, 小食、壽司、丼飯、意粉、Risotto, 同埋多款特飲、coffee & tea都有。  【三文魚壽司】HK$28壽司細細件, 三文魚有淡淡魚香。 【幸圓海鮮丼】HK $238壽司珍珠醋飯做底, 壓得滿滿的, 面層整齊佈上了各款刺身, 包括三文魚、油甘魚、海膽、赤身、赤蝦、魷魚、鯖魚、香蔥吞拿魚蓉、三文魚子、蟹籽等…雖然刺身均為薄切, 雖未及厚切滿足口感, 但每款刺身新鮮冇腥味, 可以一次過品嚐多款魚生。 【黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉】HK $158將頂層蟹黃同埋三文魚籽撈起, 每條掛上creamy忌廉汁嘅扁意粉都能沾上豐富蟹黃+蟹肉, 蟹黃香極為濃郁, 啖啖蟹嘅鮮香, 口感有層次, 配有清甜微爽脆嘅萵筍, 推介! 【宇治金時刨冰】HK$108刨冰推併得整齊, 冰打得極之幼細, 做到入口即溶, 頂層有少少白色充滿椰香媡奶味, 甜甜的, mix埋墨綠色刨冰一齊入口, 抹茶味香濃不澀兼有椰奶香, 除

呢度嘅環境裝修都很舒適, 特別係卡位, 啱哂影相打卡。

【三文魚壽司】HK$28

壽司細細件, 三文魚有淡淡魚香。
三文魚壽司

【幸圓海鮮丼】HK $238
幸圓海鮮丼

【黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉】HK $158

黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉

【宇治金時刨冰】HK$108
刨冰推併得整齊, 冰打得極之幼細, 做到入口即溶, 頂層有少少白色充滿椰香媡奶味, 甜甜的, mix埋墨綠色刨冰一齊入口, 抹茶味香濃不澀兼有椰奶香, 除了頂層沾咗少少紅豆蓉嘅蕨餅, 刨冰內裡藏有煙煙韌韌嘅小丸子。另配上抹茶醬, 可自行加入刨冰中增加抹茶濃度, 不錯!
宇治金時刨冰

【Blue Bliss】HK $58
波子汽水色系令賣相很有少女感, 將面層嘅cream攪拌再入口, 口感香滑, 飲到最後一啖都無沖淡濃郁雲呢拿奶味, 正。
Blue Bliss
2023-01-05
三文魚壽司
黃金蟹肉萵筍忌廉蟹籽扁意粉
宇治金時刨冰
Blue Bliss
難得朋友請食飯梗係食餐好喇,呢度中日韓,都有得畀我揀,食物質素更加唔錯😚😚最有驚喜係海鮮丼同埋刨冰😍 海鮮丼有齊八款刺身,每款刺身都好新鮮,鮮甜而一啲腥味都冇🤗😙 海膽更加係順滑 creamy😋 連我平時最唔鍾意食嘅八爪魚都好出色😏抹茶刨冰啱曬我呢啲本身唔係蟻人🙃 抹茶有回甘,中間仲有黃豆粉、 小丸子 ,層次豐富,依家仲係回味緊呀😊環境雖然係開放式餐廳,但係私隱度足夠,唔會好似畀人望住曬咁😁侍應服務亦都好nice,抵讚😚