2025-06-08 0 浏览
幸圓呢間餐廳位於鰂魚涌,主打日本菜、西式甜品同咖啡 ☕️☕️☕️ 午餐嗰陣我點咗A4一本和牛丼,真係不得了!🥩🥩🥩 呢個和牛丼嘅牛肉用嘅係A4級和牛,質素高得嚟,入口即溶,肉汁豐富,真係一流!白飯同牛肉一齊食,啖啖都係滿足感。😋😋😋餐廳嘅裝修簡約舒服,坐得好舒服。服務員個個都好有禮貌,服務快靚正,成個用餐過程好開心。🥰🥰🥰 服務人員態度親切,服務迅速,整體用餐體驗非常愉快。 如果你鍾意食甜品 🍮🍮🍮 幸圓的甜品亦值得你一試。無論你係想搵個地方食日本菜定係西式甜品,幸圓都係一個唔錯嘅選擇。 整體嚟講,呢次喺幸圓嘅用餐經驗好滿意,下次一定會再嚟,而且會介紹俾朋友仔一齊嚟試。😊😊👍

2025-06-03 68 浏览
有次同事約咗我嚟呢間幸圓食午飯,啱啱呢間餐廳就係我公司附近,只要行幾分鐘就到,今次係我第一次食,同事極力推薦我試佢哋嘅lunch set,份量大價錢又公道。喺呢度用餐都好舒服,有啲擺設令到人覺得好放鬆!呢度一set有前菜同湯,而且選擇仲好多,一時之間都唔知試邊啲好。我叫咗刺身定食,份量真係好大,刺身種類好多。海鮮刺身特別新鮮,每樣都食到鮮美嘅味道,尤其係生蠔,簡直就係人間極品,三文魚味道亦都甘甜,魚肉嘅脂肪非常鮮美。配埋日本米飯一齊食,好香。朋友叫咗烤豚肋骨沙律配青蘋果青瓜油醋汁,光係賣相已經好惹味,入面有各種顏色嘅蔬菜水果,豚肋骨烤得非常適中,唔會焦,仲帶有香濃嘅燒烤味,食落非常開胃。今次嚟呢度品嚐到非常抵食嘅午餐,下次一定會再嚟試其他套餐!

喺呢度用餐都好舒服,有啲擺設令到人覺得好放鬆!

今次嚟呢度品嚐到非常抵食嘅午餐,下次一定會再嚟試其他套餐!
2025-05-31 52 浏览
今日又嚟到呢間西日fusion餐廳打卡,之前已經同姊妹食過佢哋嘅舒芙蕾,味道同賣相都唔錯😌今次就嚟試吓佢哋嘅主食,午市時段仲有好多選擇嘅lunch set,每一樣都好想試啊🤩我叫咗呢份「鐵板惹菌松露嫩牛粒」,揀咗白飯比較飽肚,仲配有前菜同是日餐湯,呢個分量女仔一個人係夠飽嘅😋上枱嗰陣店員仲特別叮囑鐵板好熱,千萬唔好燙親,好貼心~嫩牛粒喺鐵板上滋滋作響,外層微焦脆,入面仲保持鮮嫩多汁,口感軟綿🤤牛肉粒融入咗松露獨特嘅香味,味道層次好豐富💯底盤仲擺咗份量十足嘅洋蔥,洋蔥嘅甜美為呢道菜增添咗一絲甜美同焦香,同牛肉粒嘅醇厚味道好夾啊!單食白飯都唔錯,不過我更加鍾意撈埋醬汁一齊食😆白飯吸收咗醬汁嘅鮮味同松露嘅香味,食落去每一啖飯粒都更加滋味十足👍🏼撈埋牛肉粒一齊食簡直就係人間美味~
2025-05-26 26 浏览
❣️極上刺身定食擺盤精緻,魚生鮮甜無比。三文魚腩油脂豐富,油甘魚肉質細緻,真鯛口感彈牙,深海池魚味道醇厚,赤蝦甘甜多汁,日本牡蠣滑嫩濃郁,赤貝爽脆帶d韌性,每一啖都係極致享受。❣️鵝肝大通粉牛尾燉煮得極為軟嫩,配埋香滑嘅鵝肝,味道濃郁好食,大通粉吸滿醬汁,每一啖都充滿層次感。❣️牛舌芯口感柔嫩而帶有彈性,入口即化,帶有淡淡嘅焦香,令人回味無窮。❣️爆Juice雞卷雞肉外層香脆,內裡多汁鮮嫩,輕輕一咬,肉汁瞬間溢出,食咗令人十分滿足。❣️大虎蝦肉質結實彈牙,鮮甜濃郁,簡單嘅調味已經足夠展現食材嘅高品質,正!❣️Bleu Bliss藍柑橘酒嘅微甜同香草雪糕帶嚟絲滑而清新嘅口感。❣️Kiwi Paradise奇異果嘅酸甜配埋蘋果汁嘅清爽,再加上薄荷葉嘅點綴,帶嚟一絲涼爽嘅清新感。
❣️極上刺身定食
❣️鵝肝大通粉
❣️牛舌芯
❣️大虎蝦
藍柑橘酒嘅微甜同香草雪糕帶嚟絲滑而清新嘅口感。
❣️Kiwi Paradise
2025-04-30 3 浏览
主打西日之料理,店內清新木系式裝潢,精緻西日料理,甜品美美特飲很棒,帶來視覺味覺雙重快樂。意大利煙燻豬腩肉鐵板炒飯朋友最愛吃炒飯,炒得香濃,粒粒可口,煙肉的油脂味濃,提升了炒飯鮮味。士多啤梨梳乎厘班㦸一啖空氣感滿滿之班戟與口感綿密快樂,士多啤梨味酸酸甜,軟!快樂感滿滿!梳乎厘班戟甜度非常好,店內梳乎厘班戟絕是招牌打卡名物呢,香甜且富空氣感的梳乎厘,店子簡單配以奶油,棒時令刺身丼飯多料滿瀉,有是油甘魚,帶子,赤身,海膽和魷魚。刺身盛精緻新鮮,肥美,油甘魚香甜油脂感重,北海道鮮帶子彈口,棒。非常新鮮,厚切肥美,味道鮮甜,擺盤非常有心機!海膽軍艦口感肥美,油脂滿滿,入口魚味十足滿滿油香味道!入口鮮甜,棒

意大利煙燻豬腩肉鐵板炒飯

士多啤梨梳乎厘班㦸

時令刺身丼飯

2025-04-24 5 浏览
季節海鮮鍋濃郁嘅海鮮湯口感濃稠,下次要多啲白飯改嚟品嚐海鮮豐富多樣,全部食材搭配埋一齊,份量十足。呢一個海鮮鍋絕對令你飽腹滿足美國安格斯霜降牛肉美國安格斯牛扒呈現菱格紋炙烤線條,一上枱時就已經肉香撲鼻。牛扒煎得表面帶炭火焦香,卻又可以保留內裡濃郁嘅肉汁,肉質鬆軟富油香,牛味特別濃厚。特大帆立貝呢個燒帆立貝係打卡之選,帆立貝大大隻,廚師已經細心將帆立貝切粒,簡單嘅嚟調味,味道十分鮮甜可口燒大虎蝦燒蝦係另一樣最愛,蝦有手掌長,蝦膏豐富,肉身彈牙。本人極之歡喜佢哋燒物,可以話係我近年嚟出街食飯最好食嘅,好香炭燒味而且唔油膩,一定要再嚟encore
季節海鮮鍋
美國安格斯霜降牛肉
特大帆立貝

燒大虎蝦
燒蝦係另一樣最愛,蝦有手掌長,蝦膏豐富
,肉身彈牙。

2025-04-22 6 浏览
餐廳大部份的座位可以望到街景,十分開陽,加上開放式設計和和暖的燈光,令人感到空間感十足。鮮油甘魚頭,魚鮫 魚頭煎得金黃色,以簡單鹽燒作調味,能夠帶出魚香味,魚肉嫩滑、多汁,外皮燒得微焦,微脆的很美味。Belgium Chocolate朱古力奶入口濃郁厚滑,每一口都學到濃濃的朱古力味三文魚籽鮮忌廉汁大通粉 面頭鋪有蘑菇和大量三文魚籽,三文魚籽令口感更加豐富,通粉彈牙,能夠掛到醬汁宇治金時刨冰 份量十分大,足夠三至四人吃!奶蓋淋在刨冰面上,令人十分有食慾,抹茶味濃而不甜,裡面更有丸子、黃豆粉等配料很豐富士多啤梨梳乎厘班戟 班戟外表看起來很精美,放上士多啤梨粒、棉花糖和淋了朱古力醬很有心思,很適合拍照~切開裡面還有雲尼拿雪糕,梳乎厘十分有空氣感,軟綿綿有蛋香,真的很好吃!

鮮油甘魚頭,魚鮫

Belgium Chocolate

朱古力奶入口濃郁厚滑,每一口都學到濃濃的朱古力味

三文魚籽鮮忌廉汁大通粉

宇治金時刨冰

士多啤梨梳乎厘班戟

試食活動
我想同你一齊食…濃情蜜意朱古力牛角包窩夫平日好少去鰂魚涌,今日去做正經事,順便食個晚飯!蜆肉白酒香草汁扁蔥粉 $168蜆肉多多,白酒香草汁清香得嚟唔會太濃,扁蔥粉煮得啱啱好,掛汁又開胃!烤紐西蘭羊扒配開心果香草醬 $288小羊扒夠的骰,5成熟,羊扒內裡肉質嫩滑,羊味不會太羶,沾開心果香草醬味,配羊扒食ok! 份量有點少正常胃嘅寶寶都可能未必夠,所以呢個時候可以留肚食甜品🤣榛子朱古力牛角包窩夫 $68牛角包窩夫外脆內軟,榛子朱古力醬濃郁香甜,食落好滿足,一個人自私食都唔過!比利時朱古力特飲特飲+$30朱古力味濃郁得嚟唔會太甜,飲落順滑,啱晒朱古力控!幸圓 (鰂魚涌)鰂魚涌英皇道1001號1樓1-2號舖#鰂魚涌美食 #太古美食
我想同你一齊食…

濃情蜜意朱古力牛角包窩夫

平日好少去鰂魚涌,今日去做正經事,順便食個晚飯!

蜆肉白酒香草汁扁蔥粉 $168

烤紐西蘭羊扒配開心果香草醬 $288

榛子朱古力牛角包窩夫 $68

比利時朱古力特飲
特飲+$30
朱古力味濃郁得嚟唔會太甜,飲落順滑,啱晒朱古力控!

幸圓 (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道1001號1樓1-2號舖
#鰂魚涌美食 #太古美食
2025-04-06 140 浏览
「激量相撲大神鍋」係用豬骨長時間熬製而成,湯頭呈現乳白色澤,飲啖落去都充滿膠質同濃郁嘅豬骨鮮香味😍 年糕福袋吸晒湯汁之後更加香濃,彈牙嘅年糕食落帶住軟糯嘅口感😋雞軟骨帶住雞肉嘅鮮甜同軟骨嘅嚼勁,口感紮實又細膩

2025-04-05 413 浏览
之前聽遠房親戚講呢間餐廳嘅水準好好,一直介紹佢哋嘅菜品非常好食,就抱住試一試嘅心態嚟到呢度試下佢哋嘅菜色。佢哋呢度主打多國菜fusion,非常之有特色,每一道菜色睇落都好惹味,菜單上有好多菜色都吸引到我,都想每一道都試下,可惜我嘅肚只有一個,唔可以食咁多。最後叫汁燒鳥腿肉親子意大利粉,單睇名字就已經覺得好好食。菜一上嚟就見到非常大嘅燒鳥腿,肉質軟嫩之餘,仲風味十足,香濃嘅燒烤香,加埋粉條彈牙嘅口感,再加上餐廳環境嘅氛圍,簡直系人間天堂,這碟意大利粉真系太好味啦!而且分量超級夠食,一啲都唔會覺得食完唔飽,一個人絕對夠食!嘢食好味,地方又好,食得舒服又食得爽,親戚真系冇介紹錯。非常推薦大家都嚟試下!
最後叫汁燒鳥腿肉親子意大利粉,單睇名字就已經覺得好好食。
嘢食好味,地方又好,食得舒服又食得爽,親戚真系冇介紹錯。
非常推薦大家都嚟試下!
2025-03-31 579 浏览
男朋友前幾日帶我去咗個好浪漫嘅地方【幸圓】食晚餐。每樣嘢都系高級嘅味道,令人難以忘記!呢碗刺身丼擺滿曬刺身,又鮮又甜,令人每一啖都充滿驚喜。而且刺身新鮮無比,原汁原味,完美帶出海鮮本身嘅鮮味,簡直系人間美味!除咗刺身定食,我仲另外叫咗燒八爪魚,外焦內嫩,咬住好有嚼勁,配上獨特嘅醬料后,八爪魚獨特嘅風味更加明顯,咸香濃郁,食到停唔落。我最鐘意就系呢份擺盤靚嘅多士。多士咬住好香脆,上面放咗海膽同魚生他他,食住十分鮮美,再配上特別嘅醬汁,味道同口感都變得更加豐富。呢度嘅三杯酢蠔味道調得啱啱好,令蠔肉食起嚟更加厚實肥美,一啖食完,真系好juicy!仲有唔可以錯過嘅牛舌芯,咬住滑嫩,仲有牛肉獨有嘅風味,口感100分!甜品croffle都好正!巧克力同榛果夾埋真系好夾。巧克力香濃嘅味道加上榛果獨有嘅口感,一啖咬落去,外脆內軟,又唔會太甜,真系好完美!至於strawberry parfait都好正!食住冰冰涼涼,層層分明,口感滑順,真系好啱食完正餐嚟一杯!今次嘅用餐體驗真系好開心,絕對系約會嘅好去處!

今次嘅用餐體驗真系好開心,絕對系約會嘅好去處!
2025-03-30 457 浏览
第一次幫襯,專登揀晚餐時間,因為呢間出名排隊勁多人,諗住就算企都唔洗又熱又曬,到時食都無心機啦!點知1830去到好彩只得一家四口在前一位,所以只等5分鐘左右就可以入座。牛舌芯雖然係用咗6-7成煮熟方式處理,柔韌度剛剛好,亦都入味,放點檸檬汁食都幾好,再搭配小小薯蓉一齊入口係一流嘅👍🏻。羊肉都香氣撲鼻,咬一口啖鮮嫩多汁,開心果醬同羊肉鮮美完美融合,令人胃口大開。就算唔食開羊既都可以一試!搭配上自家製薯蓉,口感綿密順滑,增添菜餚的豐富層次感。野菜的清爽口感,令人食得津津有味。滿滿一盤刺身份量十足,將刺身擺盤充滿心思,單睇賣相已經好吸引😍 七款時令刺身有三文魚﹑深海池魚﹑北海道帆立貝、赤蝦、鯖魚、海膽、真鯛。每款都好厚切,新鮮有光澤,鮮味十足💯Navy blue earl grey,茶味都甜甜地,上面有厚厚一層奶蓋,一齊飲好滑。Bleu bliss,特別點的特調🥰如果鍾意酒精味淡同清爽口感既建議點呢杯,淡淡香草香 奶味相對比酒味淡 同上一杯係兩種口感,可以慢慢嘆住飲總括呢間野食同環境都唔錯

總括呢間野食同環境都唔錯
2025-03-29 353 浏览
同朋友去咗鰂魚涌嘅幸圓享受佢哋精緻嘅美食。餐廳環境舒適,非常適合悠閒咁品味美食。🤎海膽魚生他他多士🤎海膽鮮甜濃郁,配埋魚生他他同特製大熱醬,入口即化,味道十分鮮美。🧡雞卷🧡外皮金黃香脆,一啖咬落去,肉汁四溢,雞肉調味恰到好處,令人一試難忘。💛烤紐西蘭羊扒💛羊扒外層微焦,內裡軟嫩多汁,帶有淡淡嘅碳烤香氣,配埋開心果香草醬,增添咗香氣同清新嘅風味,口感層次豐富。❤️‍🔥燴牛尾鵝肝大通粉❤️‍🔥牛尾入味且柔軟,與濃郁嘅鵝肝醬汁交織出醇厚嘅口感,大通粉吸滿醬汁,每一啖都帶有滿滿嘅香氣。💚Kiwi Paradise💚用新鮮奇異果、蘋果汁同薄荷葉調製而成,酸甜清爽,非常解膩。💙Navy Blue Earl Grey💙伯爵茶嘅茶香同藍柑橘酒嘅果香交融,奶蓋上嘅奶油芝士帶嚟順滑嘅口感,整體口感十分輕盈。
🤎海膽魚生他他多士🤎
🧡雞卷🧡
💛烤紐西蘭羊扒💛
❤️‍🔥燴牛尾鵝肝大通粉❤️‍🔥
💚Kiwi Paradise💚
用新鮮奇異果、蘋果汁同薄荷葉調製而成,酸甜清爽,非常解膩。
💙Navy Blue Earl Grey💙
2025-03-28 298 浏览
服務態度好好,會主動過黎推薦食物同介紹同埋好好笑容很喜歡鐵板燒的用餐體驗,每當聽到肉類受熱時產生那股熱辣辣,吱吱聲 , 聞起來非常誘人的肉香味 , 簡直叫人口水直流。所以念起幸圓吃過的鐵板餐也是不錯的,午餐就來這邊店員提議我叫羊架, 因為今日羊架好肥美肉,我當然立即點頭示好。厚落單時店員亦會諮詢肉類要煮至幾多成熟。一個定食有:主食、小菜、當日湯個人較喜愛重口味的醬汁,羊架提供的開心果醬汁超級好吃,清爽去肥膩的蘋果味汁以及鹹中甜的開心果醬。羊架煮至七成熟 , 加了少少鹽調味, 簡單的調味,香氣四溢。 啖啖肉的羊架非常有嚼勁 , 肉汁豐富 ,口感嫩滑彈牙,羊羶味不太濃 ,熱辣辣更香口惹味,就算放涼了,肉質仍能保持軟嫩 。今日附送的湯味道清清地很解膩😘總括而言 ,仍保持質素,除真材實料外,員工的服務也是關鍵之一。店員服務態度一流,所以在客人與店員的言談間,不難發現一些回頭客的踪影。
所以念起幸圓吃過的鐵板餐也是不錯的,午餐就來這邊
主食、小菜、當日湯
2025-03-27 282 浏览
北海道海膽魚生他他多士🍞海膽甘甜幼滑,食落好似雪糕咁絲滑,帶住濃郁嘅鮮香味,同綿滑嘅魚生完美融合👍🏼食落鮮味十足!配埋烘烤到外脆內鬆嘅多士,呢種酥脆嘅對比我真係好鐘意🥰俄羅斯黑安格斯肉眼扒🥩肉眼已經燒到外層焦香微脆,入面粉嫩多汁,切一啖落嚟,牛肉嘅肉汁同油脂交織,帶嚟入口即化嘅細膩口感🤤下面仲鋪滿薯蓉,吸晒牛扒嘅肉汁,令每一啖都帶住濃郁嘅牛肉香味🥹整體口感好和諧!時令刺身丼🐟呢個刺身丼將頂級嘅海鮮匯聚喺一碗,所有食材都非常新鮮而且層次分明,鮮豔嘅色澤真係令人忍唔住食指大動🙌三文魚油脂豐富、深海池魚肉質細膩同赤蝦肉質嫩滑仲帶住濃郁嘅甜蝦味,配埋微微醋香嘅壽司飯,令食材嘅鮮甜更加突出!Uji Matcha Croffle🍵🧇Croffle外皮金黃香脆,帶住淡淡嘅奶香味同鬆軟嘅口感,配埋抹茶微苦同甘甜交織嘅日式風味,係一道值得慢慢品味嘅精緻甜品🤩
北海道海膽魚生他他多士🍞
俄羅斯黑安格斯肉眼扒🥩