2023-06-30
平昌韓燒放題原來係樂富廣場都有分店,餐廳環境整潔光猛,枱與枱之間有適當距離,空間感十足。員工服務友善,上菜速度亦非常快。同朋友order咗大君御膳套餐,包括基本嘅肉類,海鮮,蔬菜,料理等,和飲品任飲。客人只需要係膠板填上食品編號落單,好環保♻️首先講吓肉類,多款味道既豬牛雞,我最鐘意嘅就係佢嘅L.A. 牛排,其實就即係牛仔骨。秘製醬汁腌得相當入味,加上厚度又夠厚,鐵板燒得可以有空間控制個熟度。另外,牛肋肉亦都好推薦,雖然係屬於無腌嘅肉,但牛味係非常之濃,燒到3成4成熟,再點少少燒汁咁食,已經夠哂出色。雞翼同雞肉都好精神,特別係雞翼,每隻size 都好好,望落好飽滿,所以較易燒得靚啲。豬肉方面就更加全面,最傳統嘅腌豬肉,五花腩,豬頸肉都有,配埋生菜大啖咁食就最滿足!海鮮方面,調味鰻魚,虎蝦,鯖魚,扇貝,青口等。種類選擇夠之餘,質素都唔錯,每樣嘅肉質食落都新鮮,食肉食得漏漏地,夾埋啲海鮮類食下都唔錯。其實唔係淨係得燒肉食ga, 韓式料理都好多款可以選擇,由前菜,煎餅,小炒,醬湯應有盡有。個人最欣賞嘅就係佢嘅就有海鮮豆腐湯,海鮮煎餅,炒粉絲。味道同出品真係拍得住正宗韓國味道。