2023-06-30 103 浏览
平昌韓燒放題原來係樂富廣場都有分店,餐廳環境整潔光猛,枱與枱之間有適當距離,空間感十足。員工服務友善,上菜速度亦非常快。同朋友order咗大君御膳套餐,包括基本嘅肉類,海鮮,蔬菜,料理等,和飲品任飲。客人只需要係膠板填上食品編號落單,好環保♻️首先講吓肉類,多款味道既豬牛雞,我最鐘意嘅就係佢嘅L.A. 牛排,其實就即係牛仔骨。秘製醬汁腌得相當入味,加上厚度又夠厚,鐵板燒得可以有空間控制個熟度。另外,牛肋肉亦都好推薦,雖然係屬於無腌嘅肉,但牛味係非常之濃,燒到3成4成熟,再點少少燒汁咁食,已經夠哂出色。雞翼同雞肉都好精神,特別係雞翼,每隻size 都好好,望落好飽滿,所以較易燒得靚啲。豬肉方面就更加全面,最傳統嘅腌豬肉,五花腩,豬頸肉都有,配埋生菜大啖咁食就最滿足!海鮮方面,調味鰻魚,虎蝦,鯖魚,扇貝,青口等。種類選擇夠之餘,質素都唔錯,每樣嘅肉質食落都新鮮,食肉食得漏漏地,夾埋啲海鮮類食下都唔錯。其實唔係淨係得燒肉食ga, 韓式料理都好多款可以選擇,由前菜,煎餅,小炒,醬湯應有盡有。個人最欣賞嘅就係佢嘅就有海鮮豆腐湯,海鮮煎餅,炒粉絲。味道同出品真係拍得住正宗韓國味道。

2023-06-27 96 浏览
今次去咗樂富嘅平昌韓國,好耐之前試過佢嘅旺角,今次轉佢樂富度開,一於試吓佢!我哋揀咗幾款韓式海鮮同烤肉,全部都好好味。辣調味烤牛肉,佢個肉質好鮮嫩,,辣味啱啱好,辣唔太刺激,仲有微微甜味。虎蝦同半殼扇貝,都係好新鮮嘅,海味好突出,真係好鮮甜。魷魚唔會太硬,啲魷魚本身嘅味道都好香濃。醬油鵪鴞蛋,係我覺得最驚喜嘅一款,蛋白好嫩滑,鵪鴞味道好特別,同埋醬油味又唔會太重,真係好好食。石鍋拌飯同埋辣海鮮豆腐湯都係韓式料理嘅經典,味道非常正宗啊。石鍋拌飯米飯好有嚼勁,拌埋啲蔬菜同埋肉末,啲調味又啱啱好,食落好滋味。辣海鮮豆腐湯就係啲豆腐好滑嫩,加埋啲海鮮同啲辣椒,啲味道好鮮又好香。水冷麵,係夏日食最適合唔過啦。麵條好有彈性,配埋啲青瓜同埋蛋,啲醬汁酸酸甜甜,真係好開胃。

我哋揀咗幾款韓式海鮮同烤肉,全部都好好味。

虎蝦同半殼扇貝,都係好新鮮嘅,海味好突出,真係好鮮甜。

魷魚唔會太硬,啲魷魚本身嘅味道都好香濃。

2023-06-23 105 浏览
今天與友人到樂富食韓燒,因為太耐冇去韓國,所以就嚟呢度食韓燒回味一下。呢度好近地鐵站,好方便,地鐵行上嚟只要10分鐘就到。呢度嘅裝修好現代化,亦都好有韓國風味。每個燒烤爐上邊有一個韓式嘅煙囪,用嚟吸走啲油煙。仲有前菜,有泡菜,有沙律菜,非常之清爽可口。呢度嘅韓式炸雞,都好好味。外脆內軟,好友韓國風味。紫菜飯都係好好味。右邊嘅係炸蝦餅,都係外脆內軟,非常可口。呢度可以點肥牛,海鮮,種類都好豐富好多,有帶子,有蜆肉,又有生蠔可以燒,非常豐富。食物材料都好新鮮。豬骨軟湯,都係新鮮可口,好香甜嘅豬骨味,食過返尋味。啲蛋漿擺喺爐側邊燒都非常新鮮。舖頭裝修好有時常現代感。呢度又有豬頸肉,食物種類好多好多選擇。

仲有前菜,有泡菜,有沙律菜,非常之清爽可口。

呢度嘅韓式炸雞,都好好味。外脆內軟,好友韓國風味。

紫菜飯都係好好味。

右邊嘅係炸蝦餅,都係外脆內軟,非常可口。

豬骨軟湯,都係新鮮可口,好香甜嘅豬骨味,食過返尋味。

啲蛋漿擺喺爐側邊燒都非常新鮮。

舖頭裝修好有時常現代感。

呢度又有豬頸肉,食物種類好多好多選擇。
2023-06-22 81 浏览
好多時都會食下燒肉放題,韓式燒肉個人通常都揀平昌,但旺角經常要book,超熱鬧。今日行經樂富,竟然見到新分店,仲可以walk in,就梗係要入去坐低開爐燒肉啦。裝修都係一貫平昌feel,但感覺呢間位置會闊落少少。平時食開大君set,今次一於試下世子set,睇下食物質素o唔ok先。北寄貝沙律,柚子汁好香,搭配新鮮沙律菜,酸酸甜甜,味道好唔錯。燒肉放題,肯定少不了肉啦,牛牛安排上。T骨牛扒真係勁大塊,細食啲,一塊都夠飽。調味肥牛,最適合燒黎包生菜,蘸埋距地個燒肉汁,一啖落去,真係滿嘴都是牛肉的鮮香,水準一如既往好。胸腹肉油脂分佈好靚,唔使生菜包都非常夠好味。世子set仲多左幾款海鮮可以無限添加。生蠔,好大隻,睇得出都算新鮮。大蝦和帶子,色澤都唔錯,火炙過後,依然鮮甜。總括,保持到平昌水準,店員服務爽手,食物質素有保證。以後可以唔使下下去旺角等位啦。(PS. 其實我地離座都已經爆咗場,睇黎各位真係好中意食烤肉。)
裝修都係一貫平昌feel,但感覺呢間位置會闊落少少。

2023-06-15 169 浏览
之前,有去過旺角平昌,覺得肉好新鮮,而且價錢合理,海鮮選擇亦算多。朋友告知我,樂富開了新分店,加上很久已沒有韓燒了,所以,昨天專程約朋友一起到樂富廣場3樓,一起去韓燒。我怕無位,一放工,就飛快去了,6點多做到餐廳。眼看店子可坐位子比旺角少。果然到8點就濟滿人。所以,最好先打電話預約比較好。免來到鋪時,要等位。我和朋友就叫左2個世子套餐💗,這套餐選擇比較多。當然,不少得有牛肉🐂系列,西冷牛扒,T骨,牛肉眼,牛舌。。。等。也有豬皮和梅頭等。也有海鮮,蠔,帶子,蝦,蜆等🦪🦐🍡🍢。熟食都有好多,我就叫左牛骨湯。我覺得海鮮好新鮮,特別是蝦🦐,而牛肉的肉味都濃。所以,以這個價錢,可以任食2個鐘,都算不錯了。你亦可以點君子套餐裡的食物,都是可以任叫的。所以,真係好多選擇。飲品都是任取的。今個月還有甜品chocolate pie可取。😋😋😋

飲品都是任取的。

今個月還有甜品chocolate pie可取。😋😋😋
2023-06-13 126 浏览
知道旺角平昌一路好受歡迎,最近見到樂富廣場開左一間,係屋企附近就同家人去試試。裡面環境好有風味,好似置身韓國。呢到晚市有兩款既放題,世子或大君套餐,兩份套餐食嘅肉會有啲唔同,今次我就揀咗世子套餐想食得靚少少肉。總共限時120分鐘,除咗唔同嘅肉類之外,呢度嘅賣點係仲有海鮮,同埋各種嘅熟食,例如石頭鍋飯涼麵牛骨湯等等你都可以叫!所以比起一般嘅韓式燒烤嚟講,呢度選擇非常之多任君選擇。而我覺得呢度肉類既質素都非常唔錯,無論係豬肉牛肉,佢都有好幾種嘅醃製方式俾你揀啱心水烤。而我特別都好鍾意食佢嘅海鮮,試咗佢嘅大蝦同埋帶子都好新鮮🍤佢嘢飲選擇都係成個櫃都係任你簡,我都幾滿意呢間餐廳,好啱一家大細同朋友黎食韓燒😃抵食又好食😋

2023-06-13 107 浏览
位於旺角嘅平昌我細細個就食過,估唔到係樂富開左新分店,平昌嘅韓燒價錢唔算太貴,味道同質素都相當唔錯,性價比真係幾高,開左係樂富就可以多啲去幫襯啦。今次就試左中間價位嘅世子御膳set,依個set嘅雞牛豬每款選擇都幾多,而且調味得唔錯,我就特別鍾意牛舌同香草五花肉啦。另外仲有幾款海鮮選擇,蝴蝶蝦伴他他醬都幾特別。韓燒最驚就係燒到啲野食黑哂,店員換個燒盤都幾密,而且會主動過黎換,服務態度幾好。最後再叫左個辣拌冷麵做結尾,都幾辣下,唔食得辣就可以叫水冷麵啦。另外仲有幾款熱鍋,好似大醬湯豆腐湯,仲有其他嘅熟食都好似幾吸引。食物全部都係自己寫底number再比店員落單。飲品方面,可以去雪櫃自取,大路嘅韓國野飲基本上都有。其實韓燒嘅選擇都已經好多,仲要有其他嘅熟食可以叫,睇黎要下次再黎試埋其他熟食先得啦。位於旺角嘅平昌我細細個就食過,估唔到係樂富開左新分店,平昌嘅韓燒價錢唔算太貴,味道同質素都相當唔錯,性價比真係幾高,開左係樂富就可以多啲去幫襯啦。今次就試左中間價位嘅世子御膳set,依個set嘅雞牛豬每款選擇都幾多,而且調味得唔錯,我就特別鍾意牛舌同香草五花肉啦。另外仲有幾款海鮮選擇,蝴蝶蝦伴他他醬

今次就試左中間價位嘅世子御膳set,依個set嘅雞牛豬每款選擇都幾多,而且調味得唔錯,我就特別鍾意牛舌同香草五花肉啦。另外仲有幾款海鮮選擇,蝴蝶蝦伴他他醬都幾特別。最後再叫左個辣拌冷麵做結尾,都幾辣下,唔食得辣就可以叫水冷麵啦。另外仲有幾款熱鍋,好似大醬湯豆腐湯,仲有其他嘅熟食都好似幾吸引,可惜燒嘢食嘅選擇都已經好多,食韓燒都已經夠哂食,睇黎要下次再試啦。
2023-06-12 103 浏览
原來平昌係樂富開左分店!之後係旺角兆萬食過,今次開得又近左我就約埋個朋友仔黎試下。成個環境氣氛同旺角差唔多,不過就比旺角鬆動少少,係非常地道嘅韓燒佈置同裝修,返咗韓國咁。我哋要咗大君御膳,店員好熱情介紹落單同埋前菜,同上次嘅分別在於多咗個沙律蟹,第一次見,味道都幾Flash同開胃。朋友仔唔食牛的,但冇咗佢享受韓燒嘅樂趣,豬頸肉非常爽脆,厚切五花腩啖啖肉,薄切就比較快熟,各有傷點。牛肉方面,種類都好多,牛舌嗌咗幾輪。值得一提玉葉得幾岩我口味,會剛剛好襯托出肉幾香,唔會太鹹。海鮮就必點青口、半殼扇貝。熟食方面,推介鵪鶉蛋,辣海鮮豆腐湯,湯嘅質地好濃郁,料好足,豆腐好滑,裏面仲有蟹,微微辣,食到尾好飽都飲晒!

2023-06-12 100 浏览
黎開樂富見到有間新餐廳一睇正咼係我好耐冇食過既韓燒一係唔食 一食就揀最好既世子御膳多啲選擇同時可以食埋大君既餐牌啦坐低即刻有泡菜同埋開左個爐 仲有爐邊蛋呀好多唔同肉類選擇呀啱晒我地依D食肉獸牛前胸腹肉 T骨牛排 牛肉眼 牛舌 西冷特別推薦牛前胸腹肉 肥瘦均勻 有牛味西班牙捲狀豬腹肉 豬項頸肉 辣調味豬頸肉 辣調味豬五花腩 辣汁薄切五花腩片佢啲辣調唔算好辣 但好好味 薦辣汁薄切五花腩片 薄薄一片加埋泡菜 整個生菜包住 真係好好食海鮮方面都有唔少選擇呀~帶子、蜆、蠔、魷魚、青口、扇貝覺得最好食係帶子 好鮮又大粒一定要勁食帶子就熟食:醬油鳥蛋,鰻魚,水冷面都好好食我朋友食水冷面食晒全碗停唔到口🍽️人均:$350🕰️時間:兩小時任食                                        #韓燒#香港韓燒#韓式燒烤#韓式燒肉#平昌#樂富#燒肉#燒肉放題#香港#香港探店#hkfoodie#香港西餐#相機食先#美食#香港料理#香港餐廳#探店#打卡#香港生活#西餐廳#香港美食#香港打卡#香港旺角美食#旺角探店#旺角#香港美食探店#香港美食攻略#烤肉#韓式燒肉店#食肉獸#韓料
黎開樂富見到有間新餐廳

好多唔同肉類選擇呀
啱晒我地依D食肉獸
牛前胸腹肉 T骨牛排 牛肉眼 牛舌 西冷
特別推薦牛前胸腹肉 肥瘦均勻 有牛味

海鮮方面都有唔少選擇呀~
帶子、蜆、蠔、魷魚、青口、扇貝
覺得最好食係帶子 好鮮又大粒
一定要勁食帶子

就熟食:
醬油鳥蛋,鰻魚,水冷面都好好食
我朋友食水冷面食晒全碗停唔到口

🍽️人均:$350
🕰️時間:兩小時任食

2023-06-07
2023-06-09 1818 浏览
我最喜愛韓燒店|平昌由韓國人親自主理嘅平昌韓燒,我由多年前得旺角兆萬分店嘅時候已經多次幫襯支持,除咗我覺得佢係當時最初期韓燒興起時其中一間最authentic嘅韓燒外,我仲欣賞佢食物質素相當高,韓燒豬皮仲係全港one of the best🙌🏻😋平昌最近仲喺樂富廣場開咗第二分店,近近哋我一定要去試吓😍晚市韓燒——世子御膳 (Set B)🍽️人均:$350🕰️時間:兩小時任食任食韓燒就係不停食😋以下係我最鍾意嘅!豬皮❤️❤️❤️❤️佢豬皮面塗上蜜糖,所以燒嘅時候都唔會飛出嚟彈起!好聰明,又好食😋牛前胸腹肉❤️❤️算薄切,但好滑嫩,入口即溶👍🏻香草五花肉❤️❤️❤️辣調味豬五花腩❤️❤️❤️幾時都話五花肉燒烤包生菜係最好食嘅配搭!香草同辣味都好好食😋帶子❤️❤️帶子細細粒,但係好新鮮🙌🏻北奇貝片沙津❤️❤️燒烤咁熱氣食少少沙律都好嘅,健康少少呀嘛🥰牛骨湯❤️❤️❤️牛骨湯熱辣辣即叫即煲勁好味,牛骨都有成4-5塊,有少少粉絲喺入邊👍🏻好正😍水冷麵❤️❤️水冷麵麵唔失望,但如果加少少冰塊會更完美🤟🏻炸紫菜粉絲卷❤️❤️熟食都好有驚喜!又脆又熱🤤Bible rating: 9.5/10📍地址:平昌 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場A區3樓31
我最喜愛韓燒店|平昌

晚市韓燒——世子御膳 (Set B)
🍽️人均:$350
🕰️時間:兩小時任食

任食韓燒就係不停食😋以下係我最鍾意嘅!

豬皮❤️❤️❤️❤️

牛前胸腹肉❤️❤️
算薄切,但好滑嫩,入口即溶👍🏻

香草五花肉❤️❤️❤️
辣調味豬五花腩❤️❤️❤️

帶子❤️❤️
帶子細細粒,但係好新鮮🙌🏻

北奇貝片沙津❤️❤️
燒烤咁熱氣食少少沙律都好嘅,健康少少呀嘛🥰

牛骨湯❤️❤️❤️

水冷麵❤️❤️
水冷麵麵唔失望,但如果加少少冰塊會更完美🤟🏻

炸紫菜粉絲卷❤️❤️
熟食都好有驚喜!又脆又熱🤤

Bible rating: 9.5/10

📍地址:平昌 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場A區3樓3104號舖
牛骨湯
炸紫菜粉絲卷
  • 世子御膳
2023-06-08 1170 浏览
今日黎到樂富廣場呢間 平昌 係韓燒放題呀😍 好耐之前食過旺角果間 原來呢間係新開~~ 入去坐低即刻有泡菜同埋開左個爐 仲有爐邊蛋呀😋 跟住揀餐啦 咁今次我哋就揀左set B世子御膳 係可以食埋大君既餐牌 想多啲選擇😬 肉類方面 好多選擇呀 我哋叫左都好多🫣 樣樣都想試下🤣🤣牛:淨係叫左世子既餐牌 有牛前胸腹肉、T骨牛排、牛肉眼、調味牛舌、西冷 😋特別推薦嘅係牛前胸腹肉 有肥有瘦 最有牛味 應該食左十幾塊😝豬:叫左辣調味豬頸肉、西班牙捲狀豬腹肉、辣調味豬五花腩、辣汁薄切五花腩片 佢啲辣調唔算好辣 但好好味🤤 推薦辣汁薄切五花腩片 薄薄一片加埋泡菜 整個生菜包住 真係好好食😌 海鮮方面都有唔少選擇呀~ 帶子、蛤蜊、蠔、魷魚、青口、扇貝~ 覺得最好食係魷魚同帶子 好鮮又大粒😋 飲品區都唔少選擇~ 唔少得既梗係韓式料理啦😋水冷麵好好味呀 燒完肉肉熱辣辣 食啖冷麵真係好爽😌 豬肉泡菜湯 熱辣辣仲係滾住咁上枱 味道岩岩好 豆腐又好滑😋 海鮮蔥餅 大推👍🏻 本身已經熟左 但放上爐再烤多陣 邊邊脆脆咁仲好食😗 仲有紫菜飯 麻油味勁香 同埋好新鮮既北寄貝片沙律🥗 整體來講 呢間平昌 環境舒適好有韓國

入去坐低即刻有泡菜同埋開左個爐 仲有爐邊蛋呀😋

肉類方面 好多選擇呀 我哋叫左都好多🫣 樣樣都想試下🤣🤣
牛前胸腹肉

飲品區都唔少選擇~

唔少得既梗係韓式料理啦😋
水冷麵好好味呀 燒完肉肉熱辣辣 食啖冷麵真係好爽😌

豬肉泡菜湯 熱辣辣仲係滾住咁上枱 味道岩岩好 豆腐又好滑😋
豬肉泡菜湯

海鮮蔥餅

仲有紫菜飯 麻油味勁香 同埋好新鮮既北寄貝片沙律🥗

整體來講 呢間平昌 環境舒適好有韓國嘅感覺 店員服務態度好 食物方面都好多選擇 以後食韓燒又多個選擇😬👍🏻
牛前胸腹肉
豬肉泡菜湯
海鮮蔥餅
2023-06-08 111 浏览
今日去咗樂富廣場食平昌, 依家我喺旺角已經知道好出名,成日要排隊,而家新開嘅咁近屋企,梗係要幫襯下啦!一到步,已經見入面坐滿食客,裝修好有特色,完全係韓國嘅燒肉舖咁,店員亦都有韓國人, 先是揀食乜餐牌,就可以任食咁點啦,佢就會送上嗰份menu自己可以任填 ,唔使好耐就上碟,喜歡佢個有得燒爐邊蛋,又可以嗌佢加蛋汁,好正啊!Menu選擇都好多, 雞牛豬都有, 推薦辣味五花腩, 牛舌,肥牛,牛小排等! 佢會準備好生菜, 泡菜同埋牙菜,可以包住嚟食,唔會咁油膩,好好味㗎!之後我想講佢嘅料理都好好食,我哋之後食咗個水冷麵同埋海帶湯,都好好味好正宗 。飲品喺自助區都選擇好多,如果食得太膩,建議飲烏龍茶,可以消滯 ,好舒服,整體全部食物都好好食,服務都好好, 下次再嚟幫襯!

2023-06-07 149 浏览
良心韓燒放題店平昌開咗新分店喇!新分店位於樂富廣場,地方更大更光猛,抽風更強勁!雖然係新開張,因為有靚仔Oppa店長坐鎮,有唔少捧場客!世子御膳 $318/位性價比最高嘅Set,可任食任點醬油蟹、醬油蝦、帶子、岩蠔等海鮮食材,肉品選擇更豐富,亦可同時享用大君御膳嘅食品!私心推介以下世子御膳限定嘅食材:牛肉眼 - 原塊肉眼扒放上鐵板上燒,香氣迫人,嫩滑又美味!牛前胸腹肉 - 肥得嚟又有肉香!調味牛舌 - 燒至少少燶邊,會有意想不到嘅美味!西班牙捲狀豬腹肉 - 口感比普通五花腩更柔軟,肉味更見香郁!護心肉 - 矜貴嘅部位,爽彈可口!辣豬腸 - 香辣之中,伴隨住豬腸嘅濃厚滋味!帶子 - 夠肥夠厚,燒至金黃色,特別鮮甜!蝴蝶蝦伴他他醬 - 蝦肉爽彈甜美,醬汁出色,開邊勁易起肉,食喺上嚟好方便!

世子御膳 $318/位

私心推介以下世子御膳限定嘅食材:
牛肉眼 - 原塊肉眼扒放上鐵板上燒,香氣迫人,嫩滑又美味!

牛前胸腹肉 - 肥得嚟又有肉香!

調味牛舌 - 燒至少少燶邊,會有意想不到嘅美味!

護心肉 - 矜貴嘅部位,爽彈可口!

辣豬腸 - 香辣之中,伴隨住豬腸嘅濃厚滋味!

帶子 - 夠肥夠厚,燒至金黃色,特別鮮甜!

2023-06-01 217 浏览
其實都唔知點解我會揀哩間嘢食可能 貪佢平? 所以就中伏囉講真 我剩係鍾意食(周圍都有得食嘅)韓式醬年糕其他 um.. .我食咗啲咩又冇甜品又冇生果 出面完全冇嘢食攞 飲品種類少出啲嘢又亂咁比 係咁比埋啲冇點過嘅嘢仲有想點嘅嘢冇得揀數量 想先叫一件試下再點都唔得一定迫你要一份啲湯呀飯呀 一比就大大碗張枱又已經細.. . 同埋一開始放咗籃生菜係側邊架車仔度完全睇唔到又冇講低 咩事唯一我認為好嘅點就係 個爐一啲都唔會癡底 同個象鼻吸油煙功能十分好冇下次
其實都唔知點解我會揀哩間嘢食
出啲嘢又亂咁比 係咁比埋啲冇點過嘅嘢
仲有想點嘅嘢冇得揀數量 想先叫一件試下再點都唔得
一定迫你要一份

啲湯呀飯呀 一比就大大碗

張枱又已經細.. .
同埋一開始放咗籃生菜係側邊架車仔度
完全睇唔到又冇講低 咩事

唯一我認為好嘅點就係 個爐
一啲都唔會癡底 同個象鼻吸油煙功能十分好

冇下次
2023-05-27
2023-05-26 292 浏览
之前食過旺角分店,覺得超好食又抵,香港沒有太多正宗韓燒放題,想不到在樂富開了新店,超近我🤩🤩可以成日去食😌新店比旺角店小,但很闊落,光暗又乾淨.餐牌有世子和大君可選,世子是比大君貴少少,但勝在有更多款式可選.成人$318/2小時,吃到飽😂😂午市時間會抵食很多,90分鐘$158.周末時間價錢也不差太遠.飲品是自取,除了汽水,還有韓國飲品.職員會給前菜和加蛋邊爐,然後就是自己寫下想食的東西.牛肉有不同部位也有、雞肉豬肉,還有海鮮😍😍小食也多款,湯麵都有,冷麵、大醬湯,足料又好食😋一人份也相當多.肉類全部都大件又多肉.肉汁多又鮮嫩.海鮮類款款新鮮.雖然想每款都試,但是實在太飽😅食了1rd 己放棄.留給大胃王人士😂😂