2023-06-27 96 浏览
今次去咗樂富嘅平昌韓國,好耐之前試過佢嘅旺角,今次轉佢樂富度開,一於試吓佢!我哋揀咗幾款韓式海鮮同烤肉,全部都好好味。辣調味烤牛肉,佢個肉質好鮮嫩,,辣味啱啱好,辣唔太刺激,仲有微微甜味。虎蝦同半殼扇貝,都係好新鮮嘅,海味好突出,真係好鮮甜。魷魚唔會太硬,啲魷魚本身嘅味道都好香濃。醬油鵪鴞蛋,係我覺得最驚喜嘅一款,蛋白好嫩滑,鵪鴞味道好特別,同埋醬油味又唔會太重,真係好好食。石鍋拌飯同埋辣海鮮豆腐湯都係韓式料理嘅經典,味道非常正宗啊。石鍋拌飯米飯好有嚼勁,拌埋啲蔬菜同埋肉末,啲調味又啱啱好,食落好滋味。辣海鮮豆腐湯就係啲豆腐好滑嫩,加埋啲海鮮同啲辣椒,啲味道好鮮又好香。水冷麵,係夏日食最適合唔過啦。麵條好有彈性,配埋啲青瓜同埋蛋,啲醬汁酸酸甜甜,真係好開胃。

我哋揀咗幾款韓式海鮮同烤肉,全部都好好味。

虎蝦同半殼扇貝,都係好新鮮嘅,海味好突出,真係好鮮甜。

魷魚唔會太硬,啲魷魚本身嘅味道都好香濃。