2024-06-12
醬油蝦濃湯麵 $118醬油蠔(一隻) $38👼🏻推薦指數:❤️❤️❤️❤️環境指數:❤️❤️❤️裝修方面有少少工業風既元素,牆身同地下都係水泥色。店舖雖然細,每張台凳其實可以容納4個人,但見到店員都係安排每2個人坐一檯,所以無迫既感覺。食物質素:❤️❤️❤️❤️全店只係售賣一款湯底既拉麵,都依然排曬隊就知呢間鋪頭既食物幾出色。店員會係幫你係湯頭加上自己制既蝦油,飲落有好濃郁既蝦味,亦唔會覺得鹹,食得出唔係味精煮出黎,配料有蔥同櫻花蝦,仲有值得一讚既係有兩隻剝左殼經過醬油調味既鮮蝦。後尾就記起之前youtube有睇過有人介紹佢既片,發現真係好用心煮好多個鐘先有咁既水準,值得專登撘車去食~🥳但係~個人覺得配料有d少,一般出面既拉麵都會配搭一隻/半隻溏心蛋🥹另外我地叫左小食,醬油蠔,蠔既size好大隻又嫩,自家製既醬油味道偏甜,但無搶到蠔本身既味道,係一個好好既開胃小食,勁推👍🏻服務質素:❤️❤️❤️坐低後店員有講解今日既限定小食,每日都唔同,今次中到我地最愛既蠔🦪~留意到店員見到自己熟客會主動打招呼,如果會主動比埋水仲好🤣Xd性價比:❤️❤️❤️(滿分為五個❤️)
醬油蠔(一隻) $38
👼🏻推薦指數:❤️❤️❤️❤️
環境指數:❤️❤️❤️
食物質素:❤️❤️❤️❤️
服務質素:❤️❤️❤️
性價比:❤️❤️❤️(滿分為五個❤️)