2024-02-14
同朋友到銅鑼灣老字號德國餐廳晚餐,嘆番杯啤酒,食下隻豬手~ 🌟脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角燒過的豬肘外表夠脆又夠靚。店員會原隻上枱,再即場表演十足刀功~ 剛剛分好的豬肘當然係即食!外皮脆到好似食薯片一樣,而皮下流出小小肉汁,再加上小小肥膏,肉質嫩滑,一口吃下多重口感😌 簡直回味無窮!係朋友同我心目中最好味的豬手之一🥢菠菜海鮮周打湯海鮮味道都算濃郁,口感夠creamy,配料都多,有三文魚,中蝦,青口。🥢紐倫堡豬肉腸配酸椰菜德國餐緊係唔少得德國腸。白色腸煎到香口,唔太油膩🥢四式芝士德式薄餅超大份量1開9格。有齊4重芝士咸香味平衡得來又重味,德式薄餅有點似手功薄餅,煙韌香口,好味🍺Arcobrau Schloss Dunkel呢度黑啤外面比較少見,當然要點1L 大杯~ 口感綿滑,配上偏重但不苦的麥味~ 反帶出清新口感。☕️ Apple Tea茶入面再加將片蘋果,味道清甜味
🌟脆皮燒豬肘配酸椰菜及脆薯角
🥢菠菜海鮮周打湯
🥢紐倫堡豬肉腸配酸椰菜
德國餐緊係唔少得德國腸。白色腸煎到香口,唔太油膩
🥢四式芝士德式薄餅
🍺Arcobrau Schloss Dunkel
☕️ Apple Tea
茶入面再加將片蘋果,味道清甜味