2023-11-17
🫶🏻位處於荃灣大壩街嘅呢間以即烤、新鮮為特式既烤魚店,店鋪佈居寬鬆而且座位不少,不過每次經過都見到座位坐滿哂。今次專誠訂位黎食,一嘗川式麻辣烤魚風味~ 🐟🐟🔹 原條江團魚餐廳提供多款魚類選擇,從未食過江團魚,但見到餐單介紹係骨少肉嫩之選,於是點黎試試,搭配泡椒中辣口味 🌶️🌶️只見上枱一大盤火紅湯汁映襯住既烤魚,上有不少辣椒豆角以及豆卜。滾煮泡開後食,一如介紹所講,魚肉嫩滑,同泡椒湯底既味道完美融合,呈現出魚鮮及麻辣辛香風味,魚骨比較大條易剔走,怕多骨既選擇江團魚正合適 👍🏻 最後送飯食,不知不覺就食完了~🍚🔸 肥牛食完烤魚有啲唔夠喉嘅感覺,多點咗一碟肥牛。肥牛一碟大概有六至八片,滾泡於泡椒湯底後,掛汁食用相當辛辣入味,但又不失牛肉既濃郁 😋🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 川花烤魚 (荃灣)📍荃灣大壩街29號安康大廈地舖☎️ 46784029💸 ~ $ 450 / 2人
🔹 原條江團魚
🔸 肥牛
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
川花烤魚 (荃灣)
📍荃灣大壩街29號安康大廈地舖
☎️ 46784029