2023-03-17
病咗幾日,好想食啲香口野,上次嚟過京都廣場,見到有間叫「川滿居」嘅川菜,在廣告牌上見到菜式好似好可口,決定今日過嚟一試,發現食物味美,服務一流。👍🏻👍🏻因為午膳時間客人人數眾多,雖然我得一個人,但姐姐好好,開咗一間房比我入去坐,然後仲細心推介食物。餐牌所見,午市期間嘅食物好多,有大香鍋、酸菜魚、抵食嘅午市套餐,最後我決定叫咗個宮保雞丁($78)、孜然羊肉配六張麼麼皮($98),再配一杯熱檸茶($18)。😋😋宮保雞丁香辣惹味,辣味緊緊包著肉質嫩滑的雞丁,仲有好有咬口嘅腰果,食過停唔到口,撈飯送飯一流!🥰🥰而孜然羊肉可算係我最愛!因為一路都好鍾意孜然味,而且佢嘅羊肉好嫩滑,孜然好入味,一啲都唔會騷,用麼麼皮包著黎食,非常香口!我一定會再嚟幫襯!😍😍川滿居地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場6樓
川滿居
地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場6樓