2022-01-04 818 浏览
極上藍鰭吞拿魚丼$258呢個丼飯包左大拖羅,中拖羅,赤身,拖羅魚蓉同埋鵪鶉蛋,所有拖羅都入口即溶,無論係刺身嘅新鮮度以及質素,比Donki高咗兩至三班,本身個飯上到嚟以為佢份量好少但係食到最尾發好飽,而且醋飯嘅控制做得啱啱好,係好食嘅.嵐橋喜之次魚生丼$288呢個當飯包括喜之次,甘蝦,赤身,深海池魚,帆立貝,三文魚子同埋海膽。同餐廳講唔食得蝦,想轉三文魚餐廳即刻話可以,服務貼心,每一種刺身好新鮮最鍾意食係喜之次,成個有口感,有魚味,另外我哋嗰晚係12月31號都冇話有特別Menu,都係食返本來嘅丼飯,比讚👍🏽.Cp 值及夠飽: 個份量都ok ga,夠飽,而且丼飯來講佢嘅價錢唔係貴.翻啅:係好味嘅不過會試埋其他丼飯餐廳先再反黎😆
極上藍鰭吞拿魚丼$258
嵐橋喜之次魚生丼$288
Cp 值及夠飽:
個份量都ok ga,夠飽,而且丼飯來講佢嘅價錢唔係貴
翻啅:
係好味嘅不過會試埋其他丼飯餐廳先再反黎😆
2021-12-23 690 浏览
冬至前夕已經同同事有共識要食豪d,不要虧待自己(也是為食藉口)。於是訂了心中收藏好耐比較貴的日本餐廳,一於豪一下午市套餐包沙律,味噌湯,茶碗蒸(蛋蒸得好滑),前菜及雪糕(有好幾款味道選擇,同事食豆腐味及黑芝麻味都好香濃。我食的抹茶味也好香)平日免加一收費。星期六,日及假期要收加一!我們點都是同一款:北海道丼$168 - 有牡丹蝦(比想像中大隻),油甘魚,帆立貝,松葉蟹肉,海膽等等。賣相非常吸引每款刺身鮮甜,不會有腥味,又切得大片,整體味道不錯有下次
)。於是訂了心中收藏好耐比較貴的日本餐廳,一於豪一下

平日免加一收費。星期六,日及假期要收加一!

我們點都是同一款:
每款刺身鮮甜,不會有腥味,又切得大片,整體味道不錯
有下次
2021-12-21
2021-12-19 630 浏览
在網上隨意揀一間日式料理,估唔到食物質素咁高,魚生新鮮,烏冬彈牙,最欣賞雪糕,應該是自家製的,味道特別濃郁,下次會試埋晚餐。當日午餐都見到好多人,所以book咗位就好啲,不過都有幾層。

2021-12-11
2021-12-16 545 浏览
豪華刺身丼✨✨位於棉登徑街頭的一間日本料理餐廳,有多款刺身丼任君選擇。🌟💓《極上海之幸丼》$268大拖羅兩件、日本牡丹蝦、磯煮鮑魚、大蟹鉗、深海池魚、鯛魚、油甘魚、海膽、三文魚籽及蔥花拖羅魚蓉。剌身非常豪華,且非常新鮮!👍🏻海膽是鮮甜的!拖羅入口即溶!白色魚亦很有鮮味!牡丹蝦很大隻!簡直是值回票價!😆😆此外更點了一個熟食。《鹿兒島黑豚肉鍋燒烏冬》$128湯底可選泡菜湯或醬油湯,而是此選了泡菜湯,微辣,烏冬彈牙,豚肉軟嫰,好味道!總結:豪華刺身丼完勝!👏🏻
豪華刺身丼✨✨

《極上海之幸丼》$268

剌身非常豪華,且非常新鮮!👍🏻

此外更點了一個熟食。
《鹿兒島黑豚肉鍋燒烏冬》$128

總結:豪華刺身丼完勝!👏🏻
2021-11-27 748 浏览
入到間店舖好溫暖,室內設計感覺好像去咗日本既居酒屋,全店都坐滿人,不可以不訂位😅壽喜燒(安格斯牛肉眼)本人好喜愛壽喜燒的😅,見間店有,又點可以唔點呢😆,今次既壽喜燒係無飯同麵類配搭的,但都好飽肚,估唔到🤣,裡面既配料好多,牛肉都好新鮮,好有味道,湯底唔會過甜,剛好恰到好處👍安格斯牛肉泡菜煱燒烏冬呢個湯底係泡菜,辣度都好適合唔食得太辣既朋友仔,烏冬口感剛好,再配合埋個湯底,又係恰到剛剛好😋加州卷一口一舊加州卷放入口,好滿足,好多蟹子包住,咬落好有feel,仲好得意既口感,完全唔會有膩既感覺出嚟☺️

壽喜燒(安格斯牛肉眼)

安格斯牛肉泡菜煱燒烏冬

2021-10-29 1225 浏览
在OpenRice 訂咗枱8:30pm, 早到左,8pm已到。侍應話叫我行下先,幫我預留嗰張枱要8:30pm先交枱,咁我哋就行吓先,8:20pm已經又站在門口,期間一路叫飛,二人枱、三人枱、四人枱一路有入座,我們還是安靜的等,到8:30pm我哋查詢下有坐未,侍應話仲差少少,食埋就走,好快,之後我哋見又繼續叫number其他人入座,有D上樓上咁,我哋又問得未,侍應話仲有酒未飲完,唔好意思,等多陣,之後我哋又繼續等,侍應可能於心不忍,叫左我地去隔離鋪食,佢話食物係一樣,因為又餓又企得攰,我哋就入咗隔離鋪嵐山。有啲失望,因為之前已食過,唔知道呢兩間原來一樣。食物方面都係同嵐山一樣好好味!推介極上海之幸丼及喜之次丼,磯燒鮑魚及日本牡丹蝦超級好食!吞拿魚刺身及吞拿魚蓉、丼飯也是很好吃!

2021-10-09 1382 浏览
呢度嘅日式丼飯,看似細細碗,但鋪在上面的刺身是新鮮、鮮甜、美味的。一碗有多種刺身,每種有一至兩件,足夠可以一口刺身一口飯,而佢哋嘅赤酢壽司飯,微酸但又會想一口接一口,真係口滿足喔😋*真味海鮮丼 (HK$228).原隻鮮北海道帆立貝 (切開3片),原隻磯燒鮑魚,活赤貝 (2片),中拖羅 (1片),油甘魚 (1片),鯛魚(1片),甘蝦(2隻),松葉蟹肉 (1份),三文魚籽 (一些).仲有一些一粒粒嘅橙色啫喱 (我估係蝦湯味?).跟味噌湯一碗
真味海鮮丼 (HK$228)
.仲有一些一粒粒嘅橙色啫喱 (我估係蝦湯味?)
.跟味噌湯一碗

2021-09-28
2021-10-05 834 浏览
今日經同事介紹黎到呢間丼飯店試試,叫左個鯛魚二重魚生丼,丼飯嘅刺身都幾豐富,有好大隻既日本牡丹蝦,肥美;鯛魚兩食,即炙燒鯛魚同鯛魚刺身,佢既炙燒同刺身對比反而係炙燒出色啲,燒得剛剛好,當然刺身都鮮甜;三文魚子真係有驚喜,好耐冇食到鮮甜冇腥味既三文魚子;拖羅蓉就普普通通;帶子都鮮甜既;而佢既飯底做左少少加工,再配左啲幾香既白芝麻,唔係白飯底,個人覺得反而搶咗刺身個味道,濃味左少少但飯量女仕份量剛好,而相對男仕就細左啲,唔夠食個飯仲會配麵鼓湯,同出邊好多間日本野既大路麵鼓湯有啲分別,個人覺得係好飲既總括嚟講呢間性價比唔錯,刺新幾新鮮,但唔會好厚,都會介紹朋友黎,但有用餐時限90分鐘,今次雖然都食唔到咁耐,但店內格局比較細,坐低傾吓傾飲杯野就唔會黎呢間
今日經同事介紹黎到呢間丼飯店試試,
但飯量女仕份量剛好,而相對男仕就細左啲,唔夠食
鯛魚二重魚生丼
鯛魚二重魚生丼
2021-09-18 874 浏览
◦•●◉✿✿◉●•◦ 自從係台灣食過暪著爹之後👵🏻一直係香港都搵唔到一間鐘意食嘅刺身飯店 今次午市時間試咗嵐橋嘅午市套餐覺得性價比高☺️ 值得推薦~ ⁡👵🏻點咗午市套餐嘅北海道丼🍥 呢個丼有多款刺身,大部分都好吸引🤩 (按👵🏻的喜好程度排): 🧡海膽 — 海膽鮮甜,份量比相像中多🤤🧡松葉蟹膏蟹肉 — 唔係好食到有蟹膏🤣 不過蟹肉份量多,啖飯撈埋海膽一齊食真係好正😋🧡帆立貝 🧡三文魚🧡油甘魚🧡牡丹蝦🧡蟹籽⁡呢個套餐$168,👵🏻覺得呢個價錢嚟講已經抵,因為食物好高質🤤 每款刺身都落足料 刺身飯有撈埋醬油🥰 啖啖都好滋味套餐仲有前菜,沙律,味噌湯,茶碗蒸,豆腐雪糕 (可選抹茶/芝麻味) 另外仲叫咗個加州卷 每舊壽司都有好多蟹籽包住😛好足料而且好大舊😋呢間居酒屋絕對會回頭再訪‼️ 大家想去記得book位😆 ⁡😋: 𝟠/𝟙𝟘
◦•●◉✿✿◉●•◦

自從係台灣食過暪著爹之後
👵🏻一直係香港都搵唔到一間鐘意食嘅刺身飯店
今次午市時間試咗嵐橋嘅午市套餐覺得性價比高☺️
值得推薦~

👵🏻點咗午市套餐嘅北海道丼🍥
呢個丼有多款刺身,大部分都好吸引🤩
(按👵🏻的喜好程度排):
🧡海膽 — 海膽鮮甜,份量比相像中多🤤
🧡帆立貝

大家想去記得book位😆

😋: 𝟠/𝟙𝟘
2021-09-07
2021-09-17 578 浏览
難得星期六都有lunch set 😍CP值⭐️⭐️⭐️星期六去食,唔算好多人當日Book左位 一去到就入得👍🏻北海道丼($168)有牡丹蝦、油甘魚、三文魚、帆立貝、松葉蟹肉蟹膏、海膽、蟹籽!係好豐富好多刺身既丼飯呀!每個lunch set 都有面豉湯、沙律、前菜、茶碗蒸同雪糕我覺得午餐真係幾抵食,平日仲要唔洗加一😱雖然餐廳唔係好大,但環境都舒服店員態度都好好呀😆可以再encore既餐廳!👍🏻👍🏻
難得星期六都有lunch set 😍
CP值⭐️⭐️⭐️
星期六去食,唔算好多人
當日Book左位 一去到就入得👍🏻

北海道丼($168)
係好豐富好多刺身既丼飯呀!
我覺得午餐真係幾抵食,平日仲要唔洗加一😱
雖然餐廳唔係好大,但環境都舒服
店員態度都好好呀😆

可以再encore既餐廳!👍🏻👍🏻

2021-08-21
  • 北海蟹丼
Would you just look at this beautiful donburi from Ranbashi and all those fatty cuts of sashimi on top 😍😍📸 Pictured: House Don (嵐橋雜錦魚生丼) - $178 hkd 🐟 🍚 — The don comes with Japanese Pink Shrimp (日本牡丹蝦), Semi Fatty Tuna (中拖羅), Salmon (三文魚), Yellowtail (油甘魚), Snapper (鯛魚), Scallop (帆立貝), Minced Tuna (蔥花拖羅魚蓉) & Salmon Roe (三文魚籽) — Also comes with a bowl of miso soup — This really surprised me! I’ve always walked past this restaurant but never tried it out until recently and I was really impressed b

— This really surprised me! I’ve always walked past this restaurant but never tried it out until recently and I was really impressed by their food quality! This donburi was tasty and the sashimi was all really fresh. My personal favourites were the Japanese pink shrimp and semi fatty tuna. The shrimp was really sweet and had a nice firm texture to it. The semi fatty tuna melted in your mouth and had a rich aroma to it. The minced tuna was also a highlight, well seasoned and had a good amount of fatty tuna in it without being too heavy. All the other cuts were also delicious and super fresh. Nothing that I didn’t enjoy in this bowl of goodness.

One thing I loved was that the rice was pre-seasoned with soy sauce and other condiments which gave it that extra bit of flavour. I also enjoyed the addition of small yuzu jelly cubes which is something you don’t usually find. This made the entire rice bowl even more appetising as the acidity coming from the yuzu helped balance out the fattiness coming from the sashimi.

📍Ambiance: Restaurant is large and comfortable, with a bright interior, staff are friendly
⭐️Will definitely be visiting again to try out their other items!
House  Don  (嵐橋雜錦魚生丼)
2021-08-29 361 浏览
牛魔王二重丼🥩🍚集結我所有最愛既丼😍有飯!有啖啖肉既牛!仲要係多蔥!之所以叫二重丼係因為有鹿兒島A4和牛肉眼同美國安格斯牛小排!和牛肉眼煎至外脆內粉嫩,入口即化,化作油脂更滿足😮‍💨😮‍💨而安格斯牛小排相對冇咁油,梅花間中咁食,攞個平衡,冇咁易漏。牛既份量都好多,如果可以添飯更佳!🤤🤤黑松露火炙魚生丼正常發揮,黑松露再更濃味就更佳!串燒!牛舌夠厚切,雞腎夠爽口,雞翼油光滿面夠juicy!
牛魔王二重丼🥩🍚

黑松露火炙魚生丼
正常發揮,黑松露再更濃味就更佳!

串燒!
牛舌夠厚切,雞腎夠爽口,雞翼油光滿面夠juicy!

厚牛舌  雞腎  雞翼串燒
牛魔王二重丼
厚牛舌  雞腎  雞翼串燒
牛魔王二重丼
2021-08-27 456 浏览
餐廳裝修後有3層,我哋今日坐左第二層bar檯~lunch time有午餐。跟麵豉湯、沙律及蒸蛋!蒸蛋幾滑~~▶️北海道丼$168有牡丹蝦、油甘魚、三文魚、帆立貝、松葉蟹肉、海膽、蟹籽。非常豐富~ 牡丹蝦大隻爽口鮮甜,帆立貝厚切鮮味☺️☺️☺️三文魚都幾肥美~海膽及松葉蟹肉撈飯好味!▶️赤味噌吉列黑豚扒飯$138味噌幾夠味,吉列黑豚扒香脆,夾味噌汁食幾好~🤗🤗🤗最後仲有雪糕,揀咗豆腐及芝麻味,雪糕好食😋

▶️北海道丼$168

▶️赤味噌吉列黑豚扒飯$138
味噌幾夠味,吉列黑豚扒香脆,夾味噌汁食幾好~🤗🤗🤗

最後仲有雪糕,揀咗豆腐及芝麻味,雪糕好食😋

2021-08-19 305 浏览
最近好想食日式丼飯,見到呢間店舖網上評價唔錯,Lunch set百幾蚊包湯,沙律,丼飯,茶碗蒸,同埋雪糕,見到佢咁抵就一於去試吓啦!🍴雜錦魚生丼 $178 需要收加一服務費(套餐及麵豉湯,沙律,茶碗蒸,雪糕)麵豉湯正常味道,唔會太鹹。沙律都好新鮮,用咗有柚子醋汁,非常清新。茶碗蒸非常香滑,好香濃昆布湯味,算係食過幾好食嘅茶碗蒸!雜錦魚生丼有三文魚,油甘魚,赤身,鯛魚,牡丹蝦,三文魚子,拖羅蓉同海膽!所有刺身都非常新鮮,真係每一件都好好食,唔會腥!飯就比較黏,店家好細心已經到撈好咗豉油,已經好夠味,Wasabi都係新鮮即磨!雪糕分別有芝麻,綠茶和豆腐,我就揀咗豆腐,豆腐味超香濃,好似真係食緊豆腐咁,又唔會好甜。推薦指數: 9/10真心非常高性價比,刺身新鮮,套餐亦都抵食,Lunch time就係誠意推介大家去試吓!

🍴雜錦魚生丼 $178 需要收加一服務費
(套餐及麵豉湯,沙律,茶碗蒸,雪糕)
麵豉湯正常味道,唔會太鹹。
沙律都好新鮮,用咗有柚子醋汁,非常清新。
茶碗蒸非常香滑,好香濃昆布湯味,算係食過幾好食嘅茶碗蒸!

推薦指數: 9/10
2021-08-19 260 浏览
嵐橋日本料理餐廳位於尖沙咀棉登徑,分開兩層高,下層有丼飯,卜層有日式料理。整體裝潢都好有日式風格。門口放置menu可以使用。餐廳7點左右已經有好多人,所以最好book枱先嚟。蟹籽沙律 $78有青瓜 蟹籽 蟹柳 生菜,蟹籽份量唔算太多,青瓜生菜幾新鮮爽口,青瓜蟹柳已用沙律醬撈過,調味啱啱好,幾啱做為開胃菜刺身兩切三文魚腩 $58;兩切鯖魚 $98;兩切金線鯛 $68;兩切油甘魚刺身 $68刺身擺設好靚,鯖魚同金線錭有略略燒過表皮,更有口感同香口。三文魚腩同油甘魚刺身就好新鮮鮮甜,啖啖油脂香。煎沖繩豚肉餃子 $58一咬肉汁就漏晒出嚟,仲可以點埋個餃子汁,都幾好食。鮮八爪魚壽司 $56;赤身壽司 $84壽司飯有用食醋調味過,食落唔會太硬。鮮八爪魚比較有咬口,赤身就有鮮味什錦天婦羅湯烏冬 $138有5款天婦羅,同烏冬係分開上,炸得脆卜卜,幾惹味。烏冬味道正常。串燒 牛小排青蔥卷 $48醬汁既味道蓋過咗蔥既味,牛小排唔係燒到全熟,個配搭幾好。不過略為咸。日本蕃薯仔 $38外皮燒過,有少少干身咗脆咗,而蕃薯都係好甜。田樂燒豆腐 $28燒豆腐食落有驚喜,外皮香脆,內裏嫩滑,加上甜甜既醬汁,好搭食。人
嵐橋日本料理

蟹籽沙律 $78

刺身

煎沖繩豚肉餃子 $58
一咬肉汁就漏晒出嚟,仲可以點埋個餃子汁,都幾好食。

鮮八爪魚壽司 $56;赤身壽司 $84

什錦天婦羅湯烏冬 $138

串燒
牛小排青蔥卷 $48
日本蕃薯仔 $38
外皮燒過,有少少干身咗脆咗,而蕃薯都係好甜。
田樂燒豆腐 $28

人均: $201-400