2025-07-08 883 浏览
呢一間位於啟德嘅中菜館之前試過午市好有特色🌟,今日夜晚就決定再嚟品嚐一下🥳椒麻川香和牛舌牛舌厚切燜得軟腍入味😙,椒麻香慢慢滲出唔嗆喉。麻中帶鮮好過癮,敢食辣的話必試😝皇帝蟹海皇酸辣羹湯羹質地滑溜👏,蟹肉絲同帶子粒份量足。酸辣度溫和唔嗆喉,仲食到淡淡蛋白香,暖胃得嚟層次豐富💯蔥油脆皮三黃雞(半隻)雞皮脆如玻璃紙🔥,肉質保持嫩滑多汁。蔥油醬油淋得均勻,鹹香帶甜唔油膩,半隻份量兩人分享啱啱好🤤嵐月小炒皇鮮魷彈牙+蝦乾鹹香😌,鑊氣夠仲保持蔬菜爽綠。冇落重鹽油,食到食材原味😍川貝陳皮燉啤梨原個燉梨清甜潤喉😋,陳皮香突出得嚟唔苦澀。川貝微微回甘,飯後飲順喉解膩,滋潤感十足👅

椒麻川香和牛舌

皇帝蟹海皇酸辣羹

蔥油脆皮三黃雞(半隻)

嵐月小炒皇

川貝陳皮燉啤梨
2025-07-08 617 浏览
嵐月~一入內是綠悠悠的植物裝飾(假的)但感覺唔錯👍🏻酒吧設於門口位,感覺時尚!內𥚃分開頗多區域,Siri傍邊都是落地玻璃,採光度不足。這𥚃的員工服務態度非常好👍🏻點心十分不錯,本人覺得炒牛河十分出色,炒得很有鑊氣,非常香,牛肉好味。栗子鳳爪亦十分好味。甜好亦有心思。因為乾炒牛河,會再去的🤣
$350 (早餐)
和牛乾炒河
2025-07-07 578 浏览
interior decoration is luxurygood dinning table and seatsclean, spacious and comfortable environmentwaiters work in high efficient and politely"Dim Sum" is delicious and beautifulChicken with tea sauce is yummyFried rice is good and without too much oilPrices are not cheap and nearly HK$300 per head for simply lunch
interior decoration is luxury
good dinning table and seats
茶燻鷄
茶燻鷄
2025-07-03 629 浏览
第一次到LUNA嵐月吃飯,餐廳裝潢顯貴,整體氛圍典雅而舒適。嵐月精選多款特色茶葉,如陳年特舊雲南普洱、清雅白茶壽眉、香韻獨特的鳳凰單欉等。更有創意花茶,如金羅漢果洛神菊茶、陳皮百合雪梨桂花茶等。我們點了陳皮百合雪梨桂花茶。此茶入口順滑甘醇,陳皮香氣馥郁悠長,伴隨淡淡的甜味,與餐前小食香脆合桃很夾。秘魯海椰皇花膠燉螺頭湯底清甜滋潤,海椰皇有天然甜。花膠厚實軟滑且富膠質,每一口皆很滋潤。咖啡非豆燻二十日初鴿 甫上桌,濃郁的咖啡燻香便撲鼻而來。乳鴿外皮酥脆如紙,內裡肉質細嫩多汁,經咖啡豆燻製後入味深邃,鴿肉鮮甜肥美,大愛。黑蒜洋蔥BB羊鞍配羅勒醬 以熱騰騰的鐵板呈上,店員即席淋上羅勒醬,瞬間「吱吱」作響,香氣四溢。BB羊鞍肉質極致嫩滑,毫無羶味,經黑蒜與洋蔥調味後更顯濃郁惹味。法式青醬燒北海道帶子北海道帶子表面煎至金黃微焦,內裡保持鮮嫩彈牙,「啖啖肉」的滿足感十足。搭配的「法式青醬」與帶子的鮮甜很配。醒獅羅勒布甸配朱古力醬     造型栩栩如生的醒獅造型令人讚嘆不已。布甸質感細緻滑順,散發著清雅怡人的羅勒芳香。淋上濃郁的朱古力醬後,羅勒的草本清香與朱古力的甜美融合!餐後,店員奉上潮州單叢茶。

秘魯海椰皇花膠燉螺頭

咖啡非豆燻二十日初鴿

黑蒜洋蔥BB羊鞍配羅勒醬

法式青醬燒北海道帶子

醒獅羅勒布甸配朱古力醬

餐後,店員奉上潮州單叢茶。此半發酵茶品,兼具綠茶的清雅花香與紅茶的醇厚韻味,有效消解滯膩。
  • 咖啡燻20日初鴿
  • 醒獅羅勒布甸
  • 法式青醬燒北海道帶子
  • 黑蒜洋蔥BB羊鞍配羅勒醬
2025-06-27 842 浏览
「中菜,亦可以好精緻」小編今次就帶大家黎到啓德AIRSIDE,同大家介紹一間非常精緻既中式點心 一 嵐月 @lunahongkong店內裝潢得非常典雅,非常有氣派,食物賣相亦非常精緻,非常適合打卡🌟銀羅櫻花餃 $78皮既顏色好特別,皮薄包住鮮甜既蝦肉🤤👍🏻🌟鰻魚小丸子 $88造型非常特別,口感軟糯既鹹水角包住鰻魚🤤👍🏻👍🏻🌟嵐月生日甜品碟 $198絕對估吾到中式餐廳入面,亦會有西式甜品:除左有軟滑既士多啤梨慕絲、朱古力慕絲、香濃既芝麻慕絲、朱古力布朗尼,仲有又香又滑既伯爵茶燉蛋🤤👍🏻👍🏻🌟雪茄蕃茄牛肉春卷 $78雪茄造型既春卷,包住酸甜酸甜既蕃茄牛肉,而下面仲有朱古力餅碎🤤👍🏻🌟黑蒜肉骨茶小籠包 $88小籠包就食得多,黑蒜肉骨茶小籠包就真系第一次見,一咬開外皮,濃濃既黑蒜肉骨茶香🤤👍🏻👍🏻🌟豆酥八味脆皮豆腐 $118豆腐炸得酥脆,配埋八味粉黎食都幾香口🤤👍🏻📍嵐月地址:啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖#啟德 #嵐月 #留港消費 #覓食啟德 #食在啟德 #中式點心 #銀羅櫻花餃 #為食關注組 #啟德食乜好 #鰻魚小丸子 #香港美食地圖 #嵐月生日甜品碟 #黑蒜肉骨
「中菜,亦可以好精緻」

🌟銀羅櫻花餃 $78
皮既顏色好特別,皮薄包住鮮甜既蝦肉🤤👍🏻

🌟鰻魚小丸子 $88
造型非常特別,口感軟糯既鹹水角包住鰻魚🤤👍🏻👍🏻

🌟嵐月生日甜品碟 $198

🌟雪茄蕃茄牛肉春卷 $78

🌟黑蒜肉骨茶小籠包 $88

🌟豆酥八味脆皮豆腐 $118
豆腐炸得酥脆,配埋八味粉黎食都幾香口🤤👍🏻

📍嵐月

#啟德 #嵐月 #留港消費 #覓食啟德 #食在啟德 #中式點心 #銀羅櫻花餃 #為食關注組 #啟德食乜好 #鰻魚小丸子 #香港美食地圖 #嵐月生日甜品碟 #黑蒜肉骨茶小籠包 #雪茄蕃茄牛肉春卷 #豆酥八味脆皮豆腐 #九十後行到邊食到邊
#HKIG #HKIGER #AIRSIDE #HONGKONGFOODIE
2025-06-25 922 浏览
嵐月喺Airside入面,相當有格調嘅一間精緻新派中菜餐廳,環境布置以大自然元素為主,有大量綠色元素,猶如置身綠林之中😆😆😁😛😛⭐北寄貝沙薑漬大中華黑珍珠金獎菜式,北寄貝鮮甜清爽,沙薑嘅獨特香氣進一步帶出北寄貝自有鮮味,不愧為得獎菜式⭐二十四小時慢煮牛肋肉另一度大中華黑珍珠金獎菜式,牛肋肉選材優質,低溫慢煮嘅技術徹底鎖住肉汁,肉質極為嫩滑,入口即化。醬汁香濃而不會感到油膩,慢煮牛肋肉沾上醬汁,口感層次大大昇華⭐胡椒香茅乾燒虎蝦虎蝦大大隻,鮮甜彈牙,份量十足,虎蝦已經處理乾淨,去頭去腸,只留下最純粹嘅特大虎蝦肉⭐靜岡蜜瓜燉珍珠肉滋補清潤嘅燉湯,珍珠肉係少見入肝經嘅食材,具滋陰養顏、明目安神嘅功效。湯頭清甜暖胃,相當滋味⭐嵐月生日甜品碟芝麻味嘅石獅好有驚喜,栩栩如生嘅設計令人愛不釋手;伯爵茶布甸有淡淡嘅茶香,表層仲有爆炸糖,令層次更為豐富⭐金羅漢果洛神菊茶呢度嘅茶有多款選擇,洛神花酸酸地,金羅漢果甜甜地,飲落幾開胃嵐月地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖#嵐月 #嵐月luna #新派中菜 #精緻中菜 #香港美食 #香港餐廳 #香港 #香港打卡 #啟德美食 #

⭐北寄貝沙薑漬

⭐二十四小時慢煮牛肋肉

⭐胡椒香茅乾燒虎蝦

⭐靜岡蜜瓜燉珍珠肉

⭐嵐月生日甜品

⭐金羅漢果洛神菊茶

嵐月

#嵐月 #嵐月luna #新派中菜 #精緻中菜 #香港美食 #香港餐廳 #香港 #香港打卡 #啟德美食 #啟德餐廳 #啟德 #探店 #香港探店 #中式 #中菜 #中餐廳 #高級 #香港餐廳 #高性價比 #打卡餐廳 #網紅餐廳 #必食餐廳 #香港美食 #香港必食 #美食推薦 #約會餐廳 #聚會餐廳 #餐廳推薦 #香港博主 #香港探店

2025-06-23 738 浏览
之前在‘’嵐月‘’飲茶質素不俗,今晚一於去試埋晚餐。黃昏時份的‘’嵐月‘’,我們一邊看着窗外落日景色,一邊品嚐美食,感覺份外舒服。🦪昆布龍眼蜜燴金蠔~金蠔肉厚味甜,脆口肥美。🦀🥣皇帝蟹海黃酸辣羮~蟹肉一梳梳,酸辣度適中。🦐燻汁虎蝦球~六大隻虎蝦以乾葱頭及特製燻汁烹調,爽口惹味。🥢嵐月小炒皇~小炒皇材料豐富,包括瀨尿蝦乾、菜圃、豆角,炸芋頭絲及甜椒等,十分香口。🍐川貝陳皮燉啤梨~賣相吸睛,啤梨以原粒川貝及陳皮絲清燉,清甜潤喉,令乾涸的喉嚨頓時得以舒緩。茶葉款式多絕對是‘’嵐月‘’一大賣點,今晚我們點選了碧螺春。上甜品前,侍應更為我們奉上‘’鳳凰單欉‘’以解油膩,清一清味蕾,非常貼心。
🦪昆布龍眼蜜燴金蠔~金蠔肉厚味甜,脆口肥美。
🦀🥣皇帝蟹海黃酸辣羮~蟹肉一梳梳,酸辣度適中。
🦐燻汁虎蝦球~六大隻虎蝦以乾葱頭及特製燻汁烹調,爽口惹味。

2025-06-18 1102 浏览
嵐月🥢新派高級中菜廳裝修設計有特色!環境優雅更有卡廂座位舒適主打Fusion特色中菜!不時推出新品👍🏻菜式更獲得大中華黑珍珠金獎入座送上前菜小食係焦香碧跟果同XO醬茶品款式眾多:簡左店員推介🫖養生茶陳皮百合雪梨桂花茶~飲落清潤!叫左幾款特色菜品!食物質素高😬🥢椒麻川香和牛舌和牛舌口感棉香帶微辣好惹味🥢皇帝蟹海皇酸辣羹用料上乘蟹肉鮮味口感豐富🥢蔥油脆皮三黃雞三黃雞外皮金黃肉質滑嫩🥢無花果黑豚中嚕肉 咕嚕肉酥脆配上無花果酸甜醒胃🥢醒獅羅勒布甸~賣相精緻又夠特別!更可自己用朱古力醬為醒獅點晴加入羅勒嘅牛奶布丁非常清新!服務員態度親切友善~不時主動加茶🥰更會介紹食物~環境又舒服!非常適合聚會嵐月 (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
嵐月🥢新派高級中菜廳
裝修設計有特色!環境優雅更有卡廂座位舒適
主打Fusion特色中菜!不時推出新品👍🏻
菜式更獲得大中華黑珍珠金獎

入座送上前菜小食係焦香碧跟果同XO醬
茶品款式眾多:簡左店員推介🫖養生茶
陳皮百合雪梨桂花茶~飲落清潤!
叫左幾款特色菜品!食物質素高😬

🥢蔥油脆皮三黃雞
三黃雞外皮金黃肉質滑嫩

🥢無花果黑豚中嚕肉
咕嚕肉酥脆配上無花果酸甜醒胃

🥢醒獅羅勒布甸~賣相精緻又夠特別!
更可自己用朱古力醬為醒獅點晴
加入羅勒嘅牛奶布丁非常清新!

服務員態度親切友善~不時主動加茶🥰
更會介紹食物~環境又舒服!非常適合聚會

嵐月 (九龍城)
2025-06-12 1675 浏览
呢餐真係堪稱精品show!每道菜都唔止係食物,而係一場舞台劇🎭,叫人目不暇給~🔸 北寄貝沙薑漬一上枱就仙氣飄飄,煙霧瀰漫得好似食緊一場魔法🪄。北寄貝爽彈清甜,配埋沙薑微微辛香,好清新開胃!🔸 靜岡蜜瓜燉珍珠肉清潤得嚟又帶蜜瓜嘅香甜,燉湯色澤晶瑩,入口潤喉,完全係養顏滋補之選🍈!飲完即刻覺得皮膚升level 💁‍♀️✨🔸 胡椒香茅乾燒虎蝦大蝦夠晒肉厚,煎到邊皮微脆,香茅同胡椒味層層疊上去,咬落去Juicy到唔講得!🦐🔥🔸 二十四小時慢煮牛肋肉呢個牛肋!簡直係牛界嘅溫柔鄉~ 軟腍得嚟又唔失咬口,配上特製醬汁,好香好濃郁,認真想舔埋碟底🤤🥩🔸 嵐月生日甜品碟又係仙氣上身!煙霧、擺盤、造型全部滿分💯,甜品本身亦唔係得個樣,朱古力、士多啤梨、綿花糖,每一口都有驚喜🍓🍫🎂

🔸 北寄貝沙薑漬

🔸 靜岡蜜瓜燉珍珠肉

🔸 胡椒香茅乾燒虎蝦

🔸 二十四小時慢煮牛肋肉

🔸 嵐月生日甜品
2025-06-11 1507 浏览
📍嵐月 LUNA|Airside 3樓玩月光食新派中菜 收工直衝Airside搵食,撞入三樓呢間月球主題嘅當代中菜✨ 灰銀色調加弧形燈帶,真係好似坐咗喺月球基地開餐~ 🔥 必試心水推薦 🔥 ☕️ *咖啡豆濃廿日初鴿* 乳鴿皮脆到咔嚓聲!咖啡豆磨成粉醃製超惹味,鴿肉滴住肉汁上枱,中西crossover得夠晒膽識 🍲 *秘魯海椰皇花膠燉螺頭* (位上) 花膠筒鎮場👑 燉湯椰香爆燈,螺頭爽甜到彈牙,飲完成個人即刻潤到發光✨ 🐚 *法式青鹽燒北海道帶子* 掌心咁大粒帶子!海鹽焦脆外皮包住溏心質地,簡單蒜油吊鮮已經贏晒 🐑 *黑蒜洋蔥BB羊架配羅勒醬* 羊架控必點‼️ 羅勒青醬撞新疆孜然香到癲,羊架脂香無騷味,切開粉嫩睇見都流口水 🍮 *醒神羅勒布甸* 以為食緊薄荷朱古力?原來係超清新羅勒慕斯!底下脆米餅咔嚓聲收尾,成個味蕾refresh晒 💡 精明貼士 ▪️ 養生茶揀羅漢果版本清甜消滯,$38/位無限添飲 ▪️ 晚市人均$700+ 屬中高路線,但食材配搭夠膽識 ▪️ 記得訂窗邊位,睇住啟德夜景送飯更chill 月光族今次食「嵐月」果然冇跌錢✨ 由燉湯到甜品都玩到傳統中菜
📍嵐月 LUNA|Airside 3樓玩月光食新派中菜

🔥 必試心水推薦 🔥
☕️ *咖啡豆濃廿日初鴿*

🍲 *秘魯海椰皇花膠燉螺頭* (位上)

🐚 *法式青鹽燒北海道帶子*

🐑 *黑蒜洋蔥BB羊架配羅勒醬*

🍮 *醒神羅勒布甸*

💡 精明貼士
▪️ 養生茶揀羅漢果版本清甜消滯,$38/位無限添飲
▪️ 晚市人均$700+ 屬中高路線,但食材配搭夠膽識
▪️ 記得訂窗邊位,睇住啟德夜景送飯更chill

月光族今次食「嵐月」果然冇跌錢✨ 由燉湯到甜品都玩到傳統中菜框架之外,下次要試埋佢個招牌龍蝦脆米泡飯!

📌 嵐月 LUNA
地址:Airside 3樓301-302號舖 (鑽石山站直達)
推薦:花膠燉湯/咖啡乳鴿/羅勒布甸
人均:$700-800 (今次2人食$1,437)
2025-06-08 1791 浏览
最近我到啟德的嵐月餐廳,真係被他們的創意料理吸引到!餐廳位於Airside 3樓,環境雅致,讓人感受到輕鬆自在的用餐氛圍。這次的品嚐之旅絕對是一場味蕾的盛宴!首先登場的是花膠金湯灌湯餃,餃子外皮透明,裡面包著濃稠的金湯,當我一口咬下去,湯汁瞬間爆發,香氣四溢,花膠的鮮甜與金湯的濃郁完美融合,讓人忍不住想要再來一份!🥟💛接下來是鰻魚小丸子(鹹水角),外皮金黃酥脆,內裡的鰻魚嫩滑可口,搭配特製醬汁,味道層次分明,讓人一口接一口,完全停不下來!這道菜真係讓我對鰻魚有了新認識!🐟🔥海苔百合鮮蝦餃也不容錯過,餃子皮薄透,裡面包著鮮蝦和香脆的百合,口感清新,海苔的香氣增添了另一層風味,真係好味又健康!每一口都令人感受到海洋的氣息。🍤🌿接下來是松茸海膽越光米,米飯軟滑,松茸的香氣與海膽的鮮味交織在一起,令人回味無窮,讓人感受到高級食材的奢華。🍚🍄最後的魚子帆立貝芋角,外酥內嫩,魚子的鹹香與帆立貝的鮮甜相得益彰,搭配上脆口的芋角,簡直是口感的完美組合!😋🥟甜品部分的川貝陳皮燉啤梨,也是意想不到的驚喜,清甜的啤梨搭配川貝的清香,讓人感到無比舒心,完美結束這頓美食之旅。🍐✨總的來說,嵐月的每一道菜都讓我驚

總的來說,嵐月的每一道菜都讓我驚喜連連,無論是賣相、香氣、味道,還是食後感,都讓我意猶未盡,期待再次光臨!❤️

2025-05-26 1574 浏览
啓德食係越來越多人, 18:15諗住早,應該大把餐廳有位食飯啦,點知,10間裏面9間都要等位😥見呢間仲有幾張枱,嗱嗱聲入座.侍應D態度都ok. 一來問要still water ir sparkling water嗎?😂我點咗陳皮雪梨茶, $38一位. 跟住放低咗一碟XO醬同一碟仔碧根nuts.呢度價位唔平, 我點咗一碟豆酥八味脆豆腐, 5件仔, $118. 半隻葱油脆皮三黃雞, $288. 一客野生竹笙漁湯浸雙脆, $188, 一碗白飯, $22.整體食物質素中上嘅,點都好過美x嘅中餐. 只係價錢貴咗D啫.
見呢間仲有幾張枱,嗱嗱聲入座.
豆酥八味脆皮豆腐
葱油脆皮三黄雞
野生竹笙漁陽浸雙脆
2025-05-25
豆酥八味脆皮豆腐
葱油脆皮三黄雞
野生竹笙漁陽浸雙脆
2025-05-23 1412 浏览
嵐月九龍城啟德協調道2號 AIRSIDE 3樓L301-L302號舖食過返尋味,去完旅行梗係要同媽咪慶祝母親節,遲咗一日唔算多🤣呢間酒樓環境咁靚咁舒服,地點就係啟德站一出就係,咁方便,媽咪梗係鍾意啦❤️今日飲茶試咗下面呢幾款係特別鍾意嘅,好好味,開心分享😁~黑蒜肉骨茶小籠包小籠包都香濃惹味,皮薄彈牙,輕輕一咬就爆湯,肉餡吸晒黑蒜同肉骨茶湯汁嘅精華,鹹香帶微甜,仲有淡淡藥材香,有水準😋~新竹米鮮蟹肉炒桂花🦀真材實料,阿媽話啲餸多個米粉🤣米粉炒得乾身唔油膩,入口滑溜,仲帶少少蛋香,蟹肉鮮甜,啖啖都係海洋嘅精華!另外有黑芝麻同炸蒜粒點綴,增添香氣同口感,食落層次分明,好有驚喜!😋~黑魚子帆立貝竽角炸竽角外皮金黃香脆,入口鬆化,帶微微甜香,好有層次👍裏面嘅帆立貝鮮甜嫩滑,咬落去彈牙多汁;黑魚子鹹香濃郁,啖啖爆汁,令味道更加豐富!整體黎講,呢餐食材有高水準,擺盤精美,令人食得開心,下次要黎試吓晚飯呢😀
嵐月

今日飲茶試咗下面呢幾款係特別鍾意嘅,好好味,開心分享😁

~黑蒜肉骨茶小籠包

~新竹米鮮蟹肉炒桂花🦀
~黑魚子帆立貝竽角
啟德Airside 都開咗一段時間,成日聽朋友講有間有質素嘅中菜好想食,終於有日出開去行街,試咗幾道招牌菜式,非常之有驚喜❣️嵐月位於Airside 3樓,裝修佈置仿於綠州,舒適且有格調,平日夜晚都好爆場架。𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ❁ 陳年花雕醉鴿(原隻) $238肉質非常嫩滑,酒香透入,服務員在面前再噴上一些花雕酒🍶,香氣昇華。❁ 秘魯海椰皇花膠燉螺頭(兩位) $516貌似蓮子的秘魯海椰皇🧉,入面盛載住頂級燉湯,包括大大塊花膠以及螺頭,不但滋補仲能夠促進健康,係屬於奢華湯品。秘魯海椰皇貌似蓮子咬落仲非常爽脆,配合清湯一起入口,真係好好味😋❁ 法式青醬燒北海道帶子 $288以中西融合烹調法,首先北海道帶子煎得外焦內嫩,再配合法式香草醬,味道清香,估唔酊跟醬汁都幾夾。❁ 二十四小時慢煮勒牛肉🐂$568- 榮獲大中華黑珍珠金獎菜式🏆勒牛肉表面有炭烤過,有著微微煙燻香,經過 24 小時的慢煮,牛味更係濃郁嫩滑又多汁,食起上來一D 都唔覺得肥膩!❁ 🫖單叢茶。免費送上香濃的單叢茶(潮州人常用的潮州茶)用對於減膩係非常有效👍🏻❁ 醒獅羅勒布甸🐲$78布甸的醒獅造
啟德Airside 都開咗一段時間,成日聽朋友講有間

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

❁ 二十四小時慢煮勒牛肉🐂$568
- 榮獲大中華黑珍珠金獎菜式🏆

❁ 🫖單叢茶。

❁ 醒獅羅勒布甸🐲$78
布甸的醒獅造型,真係好巧功夫,布丁有着微微嘅羅勒味感覺好清新☘️

❁ 🫖 茗茶及開水 $28/位
餐廳有多款特色茶葉🍂可以揀,我哋揀咗洞庭碧螺春,茶味甘醇又入口順滑。

❁ 小食 $28
香脆合桃和鮮味的XO醬。

嵐月餐廳服務員態度都非常良好,餐廳坐位都寬闊舒適,環境又優雅,最重要大廚烹調出色,唔怪得拎到獎項,真係實至名歸❣️

嵐月
𖠿 𖤣𖤥 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
2025-05-12 1219 浏览
母親節當然要慶祝下,今日與媽媽及妹妹等一行四人,到啟德AIRSIDE既嵐月午餐,這裡環境寬敞優雅,满佈綠色植物,非常舒適!💖魚子帆立貝芋角新派點心,與一般芋角不同,顏色艷麗,又酥又脆,內餡有帆立貝,搭配黑魚子做點綴,好味到真係食到停唔到口!💖黑蒜肉骨茶小籠包這裏的小籠包是啡色的,湯汁係肉骨茶,饀料有蒜香味,口味獨特,味道不錯,很有星馬風味。💖銀羅櫻花餃紅色餃子真係好吸引,外皮晶瑩剔透,帶住淡淡櫻花粉紅色,餡料味鮮,唔單止好食,仲係視覺同味覺嘅雙重享受!💖新竹米鮮蟹肉炒桂花米粉炒得乾身又入味,吸收了蟹肉嘅鮮甜,雞蛋炒至形狀似桂花,一起拌勻,最後洒上香脆的炸瑤柱和黑芝麻作為裝飾,增添了層次感,配特製的XO醬更錦上添花!這裡的食物賣相和味道都很好,值得一試!嵐月九龍城啟德協調道2號 AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
💖魚子帆立貝芋角
💖黑蒜肉骨茶小籠包
💖銀羅櫻花餃
💖新竹米鮮蟹肉炒桂花
這裡的食物賣相和味道都很好,值得一試!