2022-01-07 20 浏览
全部嘢食估唔到都有水準,尤其是甜品呀,切落去嗰下綠茶溶流曬落 嗰下好自癒, 同埋啲餐具都好靚, 會令人食嘢都覺得係一種享受 ,仲有個環境都好靚,影相唔錯,仲有個名每期都唔同㗎
2022-01-07 14 浏览
趁Lunch既時間同同事去左一間好fancy既餐廳,入面好多打卡位好靚,環境舒服,食左佢午市套餐,啲野好好食,野飲好特別,叫左杯熊仔野飲好cute好好飲!! 會再去食
2022-01-06 28 浏览
禁晚市前的最後一晚來跟朋友來吃晚飯,朋友推介來這裡吃飯一出lift已經看到漂亮的門口這裡的食物也很適合打卡😆 飲品上的熊熊很可愛🥰而且也不錯吃喔💓姊妹來聚會打卡都很不錯💓
2022-01-06 25 浏览
最後一晚可以堂食,去左試呢間打卡餐廳。個花牆幾靚,可以打卡,嘢食唔錯係比較慢,可以傾耐啲。嘢飲好正,好好飲。來慶祝生日一流,有人唱生日歌有得再打卡。食海鮮拼盤記得要預訂啊。
最後一晚可以堂食,去左試呢間打卡餐廳。
呢間開張不久既Cafe位於銅鑼灣百樂中心,一去到門口,就見到好靚既花牆同埋搶眼既霓虹燈🤩🥰剩係門口都好值得打卡!入到Cafe裡面,少女心真係爆發出黎,裡面太多打卡位,點完野食即刻係咁影相😍😍😍好彩早到,仲未有好多食客😎打卡位分別有鳥籠位、2022花牌位、同埋包圍住成間餐廳既花牆❤️原來其中一位餐廳負責人係花藝師,難怪將Cafe打扮得咁靚💕💕值得一提個花牆,只要滿10人book場既話,就可以免費加名❣️真係幫friend慶祝生日、搞party之選😎餐廳本身都會定期轉名,咁岩轉中自己個名都幾開心🥳🌸龍蝦湯 $58充滿龍蝦既鮮味,質感濃厚,唔錯🫕🌸鮮大蝦龍蝦汁米意粉 $168米意粉口感似risotto,粒粒分明都幾唔錯,龍蝦汁入味,加埋芝士粉更加好味😍有一大隻+三細隻蝦,爽口彈牙,同米意粉味道幾夾👍🌸法式燒雞(半隻) $188外皮香脆,份量唔少👏🏻👏🏻雞肉唔算好滑但還可以,沾埋日式燒汁都幾好食😋薯條脆卜卜好惹味,可以問埋店員拎茄汁點🙋🏻‍♀️最後我清晒d沙律菜🥗平衡返油膩感❤️🌸小熊粒粒草莓牛奶 $68好kawaii啊!!!呢隻小熊係用冰凝固而成🧸🧊造型很討好,冰比想像中無溶得咁快,但都要快手打卡📸

🌸龍蝦湯 $58
充滿龍蝦既鮮味,質感濃厚,唔錯🫕

🌸鮮大蝦龍蝦汁米意粉 $168

🌸法式燒雞(半隻) $188

🌸小熊粒粒草莓牛奶 $68
好kawaii啊!!!呢隻小熊係用冰凝固而成🧸🧊造型很討好,冰比想像中無溶得咁快,但都要快手打卡📸飲品充滿草莓香味🍓同時唔會太甜,高質❤️

🌸金金菠蘿熱情果梳打 $58
想飲fresh d既話,呢杯我好推介!呢杯係用新鮮果肉打出黎,所以菠蘿味特別濃,感覺清新,仲食到啖啖果肉!

🌸熔岩石山 (朱古力) $108
打卡feel甜品🍞有得揀朱古力味或抹茶味~
本身朱古力醬汁已經好澎湃,一切落去直頭湧晒出黎😍意外地朱古力唔會太甜🍫岩岩好!連埋雪糕一齊食超滿足!唔會覺得太漏❤️

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
💬
整體來說
呢間cafe打卡一流💕
好岩同好姊妹/🐢🍯著靚靚打卡影相📸️🥰
店主對食物質素都有要求
所以食物水準好高😍😍😍
Girls GO GO GO❤️!!!!!
2022-01-04
2022-01-06 63 浏览
知道銅鑼灣開咗間新打卡餐廳,當然要嚟試吓估唔到有驚喜睇得出店主既用心鮮大蝦龍蝦汁米意粉/$168每粒米意粉都有濃濃既龍蝦汁黑松露薯條/$68薯條即叫即炸 黑松露醬有濃香既黑松露香試過咁多黑松露薯條 暫時呢間最👍🏻
知道銅鑼灣開咗間新打卡餐廳,當然要嚟試吓
估唔到有驚喜

小熊粒粒草莓牛奶/小熊菠蘿募枝奶昔
鮮大蝦龍蝦汁米意粉
小熊粒粒草莓牛奶/小熊菠蘿募枝奶昔
2022-01-06 8 浏览
野飲好飲野食好食🤍愛心朱古力奶同草莓啤啤奶味道同賣相一樣咁正!佈置都好有心機Staff都好友善 會推薦野食比我地唯一美中不足係燈光爭少少會encore 下次想試甜品🥰
野飲好飲野食好食🤍
愛心朱古力奶同草莓啤啤奶味道同賣相一樣咁正!
佈置都好有心機Staff都好友善
會推薦野食比我地
唯一美中不足係燈光爭少少
會encore 下次想試甜品🥰
2022-01-06
  • 粉紅心心白朱古力
  • 小熊粒粒草莓牛奶
2022-01-05 23 浏览
見到朋友去左呢間花花牆餐廳打卡,我既打卡引都起,即刻去約朋友去食環境:成間餐廳有幾個打卡點,門口招牌牆,人名花花牆,花花電話亭,鳥籠,全部都由花藝老闆娘一手一腳砌出黎食物:我地叫左2個飯1個漢堡幾個小食3款飲品,食飯味道唔錯,起碼唔係得個樣服務:我地影相影左個幾兩個鐘,老闆娘會是不時過黎提醒我地趁熱食,怕我地凍左會唔好食,又會主動同我地傾計同問意見,又會主動幫我地影合照另外老闆娘會請聾啞人士做廚,比佢地自力更生,值得一讚
環境:
食物:
服務:
另外老闆娘會請聾啞人士做廚,比佢地自力更生,值得一讚
2021-12-07
2022-01-04 26 浏览
為什麼人們總是喜歡討論食物?答案很簡單。食物是世界共同的語言。每一個人都必須吃東西!就是這麼簡單的道理。所以人們會想要尋找好吃和健康的食物、最美味的餐廳等等。這就是為什麼每一個人都喜歡討論食物今天不經意找到位於銅鑼灣的新打卡餐廳-就是偏偏喜歡你,就是有好吃也有健康的食物喜出望外!食物質素比其他打卡少女feel餐廳好太多,依樣非常重要,因為太多打卡餐廳只追求第一批只為打卡的客戶,往往忽略食物質素,回頭客很重要,作為餐廳,留住客人的心不僅只有設計,食物出品很重要,他,成功留住我們的心,煙三文魚忌廉意粉和意式炒蛋大蘑菇漢堡包,值得推薦,加油!就是偏偏喜歡你
為什麼人們總是喜歡討論食物?

2022-01-04
2021-12-26 35 浏览
終於黎左依間靚靚餐廳, 除左最出名既名花牆仲有好多打卡位! 唔識影都有店員指導勁helpful 🤣 野食唔差 不過仲有進步空間 野飲估唔到又靚又好味!岩打卡!熊仔幾杯都好可愛!!牛油果芝士醬巴馬火腿酥皮盒個醬好出色!整體好香口開胃!煙三文魚凱撒沙律 唔錯!意式龍蝦湯配蒜蓉包原來冇影 🤣 好飲 龍蝦味重 法式燒香雞/慢煮豬鞍扒配蜜梨莎莎 兩款都有d overcook 唔夠juicy. 豬鞍個汁偏酸意式黑松露醬炒扁意粉唔錯 幾香

野食唔差 不過仲有進步空間
野飲估唔到又靚又好味!岩打卡!熊仔幾杯都好可愛!!

牛油果芝士醬巴馬火腿酥皮盒
個醬好出色!整體好香口開胃!

煙三文魚凱撒沙律 唔錯!

意式龍蝦湯配蒜蓉包
原來冇影 🤣 好飲 龍蝦味重

法式燒香雞/慢煮豬鞍扒配蜜梨莎莎

意式黑松露醬炒扁意粉
唔錯 幾香
📍就是偏偏喜歡你呢間餐廳除咗係打卡熱點仲係共融餐廳,上網見到老闆佢哋話會幫助弱小社群,欣賞佢哋嘅睇法🥰所以支持下佢哋,佢哋舖頭嘅佈置非常有心思,成間粉紅色,又佈滿玫瑰🌹入到黎真係嘩嘩聲💖今日黎到已經轉咗聖誕節嘅Menu🎄,分別係$498同$698,我地各要左一個仲加左野飲😍聖誕二人餐$498-精選餐湯-精選沙律-精選素小食拼盤-不可能肉黑炭漢堡(超juice!!!!黑炭味亦好重)-菠菜忌廉意粉-招牌心心窩夫聖誕二人餐$698-精選餐湯-精選沙律-煙三文魚菠菜酥(呢個都係勁好味😋)-精選小食拼盤-慢煮豬肋骨-海蝦菠菜忌廉意粉-招牌心心窩夫小熊🐻粒粒草莓牛奶🥛$68將冰凝固成小熊嘅造形,仲要放上杯面,熊仔好似游緊水咁😍熱朱古力🍫 $38橙汁🍊$28評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️價錢💸:埋單$1520
📍就是偏偏喜歡你

聖誕二人餐$498
-精選餐湯

-精選沙律
-精選素小食拼盤

-不可能肉黑炭漢堡
(超juice!!!!黑炭味亦好重)
-菠菜忌廉意粉

-招牌心心窩夫

聖誕二人餐$698
-精選餐湯
-精選沙律
-煙三文魚菠菜酥(呢個都係勁好味😋)

-精選小食拼盤

-慢煮豬肋骨

-海蝦菠菜忌廉意粉
-招牌心心窩夫

小熊🐻粒粒草莓牛奶🥛$68
將冰凝固成小熊嘅造形,仲要放上杯面,熊仔好似游緊水咁😍

熱朱古力🍫 $38

橙汁🍊$28

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$1520
2021-12-22
2021-12-15 88 浏览
美美的🌹玫瑰花牆🌹~還寫上我的名字:Heidi.嘿嘿!我也想有個浪漫的人為我製成專屬的花牆,不過,這麼浪漫的「裝置」,其實是一間新開張的cafe:「就是偏偏喜歡你」(cafe的英文名字也很浪漫:「Say I Love You」).店內的裝修全都是浪漫的、粉色的~~打卡打到停不了🥳🥳.食物除了漂亮,也挺好吃:。英式全日早餐:友人大讚那塊香脆的蒜茸多士,我也吃了一口,真的很美味👏🏻.。鮮大蝦龍蝦汁米意粉:一上枱已經聞到超香的芝士味和龍蝦味,米意粉的口感煙煙韌韌,沾滿龍蝦汁,不錯👍🏻.。粉紅心心白朱古力:是草莓的朱古力奶~打卡一流的粉紅心心❤️.。綠茶奶昔:這杯有點驚喜,連不太愛綠茶的我,都覺得好喝!.「Heidi」的花期已經完了,下一次的名字花牆是「Carman」,各位Carman記住去打卡啦🥳🥳
美美的🌹玫瑰花牆🌹~還寫上我的名字:Heidi
店內的裝修全都是浪漫的、粉色的~~打卡打到停不了🥳🥳
食物除了漂亮,也挺好吃:
。綠茶奶昔:這杯有點驚喜,連不太愛綠茶的我,都覺得好喝!
2021-12-11
前排發現左呢間新開嘅Cafe(就是偏偏吾歡你Say I love You)😍😍😍即刻9秒9拉埋朋友仔一齊影靚相食好嘢🤩有眾多打卡位包括鳥籠、花牆等💕影咗超多靚相~而且其中一位老闆仲係花藝師,所以成間舖頭嘅花藝設計都好特別精緻🌸🌸🌸另外佢哋會聘用特殊人士,幫助佢哋融入社會工作❤️❤️❤️好有心整體評分:7.2/10味道:7/10環境:7.2/10服務:7.2/10人均消費:$100-200地址:就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖🎄岩鹽板燒龍蝦帶子(聖誕🎄特定):好高質!😍😍😍底下係一大塊岩鹽板,儀式感滿滿!大大隻芝士焗龍蝦放係上面,好鮮味~帶子滑,唔會煎得過老,蒜蓉包香脆🤩仲有個焗飯🌸花藝下午茶🫖:港女打卡必備,佢係下午茶三層架,底下兩層都係咸點,包括牛油果蝦酥同埋菠菜芝士酥~中層兩件係越式粉絲卷,有粉藍同埋粉紅色,好特別!上層係甜點,包括馬卡龍同蛋糕🍰巴馬火腿牛油果醬英式鬆餅🥞:英式鬆餅上放上巴馬火腿再淋上油醋汁,幾好味炸雞軟骨:香脆可口黑松露炒蛋大啡菇漢堡:黑松露好濃好香,炒蛋唔老好滑,食落層次十足粉紅甜心窩夫圈:少女心滿滿!😍成個都係粉紅色既!

整體評分:7.2/10
味道:7/10
環境:7.2/10
服務:7.2/10
人均消費:$100-200
地址:就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖

炸雞軟骨:香脆可口

粉紅甜心窩夫圈:少女心滿滿!😍成個都係粉紅色既!窩夫鬆軟,再配搭鮮果同埋雲呢拿雪糕,好滿足

抹茶熔岩多士:會爆漿嘅多士!😍😍😍抹茶味香又唔會太甜,入面仲有紫薯餡料,好正🤤🤤

飲品:
粉紅心心:心心造型嘅玻璃杯好少女呀!😍打卡必備〜

小熊菠蘿荔枝奶昔、小熊粒粒草莓牛奶:2杯外表差唔多,分別係粉紅色同粉藍色❤️💙兩杯飲品上面都有熊仔冰🐻超可愛!

蜜糖杞子四菊花茶:花茶都係打卡必備!有大金絲皇菊,金盞菊,杭菊,雪菊同埋杞子,可以慢慢嘆

超靚既花花餐廳!一入去即刻心情勁好勁開心😂weekday上去冇咩人,得兩台客可能因為剛開業冇幾日職員同我地講唔好意思 話有個同事病左仲要之後有訪問 所以今日會慢少少(真的很慢 但服務態度勝過一切)😂QR code落單 叫左兩個lunch 加一個甜品田園全日早餐黑松露炒蛋大啡菇黑炭漢堡配薯餅野飲揀左白朱古力心心 (唔記得名)同埋小熊草莓牛奶~白朱古力心心雖然係粉紅色不過佢係朱古力味 強烈推介小熊草莓牛奶‼️佢個士多啤梨味係真嘅!真係士多啤梨肉!仲有隻熊溶咗之後等於第二杯😂所以呢杯野好抵飲🤣🤣🤣後加甜品:熔岩石山呢個食完之後應該肥10磅😂但真係好食切開個陣有lava 流出來~overall 野食average (下次試意粉)野飲同甜品讚讚讚!負責人話遲下會轉xmas裝飾所以想影花花就要快喇~
超靚既花花餐廳!
一入去即刻心情勁好勁開心😂

weekday上去冇咩人,得兩台客
可能因為剛開業冇幾日
職員同我地講唔好意思 話有個同事病左
仲要之後有訪問 所以今日會慢少少
(真的很慢 但服務態度勝過一切)😂

QR code落單 叫左兩個lunch 加一個甜品
田園全日早餐

黑松露炒蛋大啡菇黑炭漢堡配薯餅

野飲揀左白朱古力心心 (唔記得名)同埋小熊草莓牛奶~
白朱古力心心雖然係粉紅色不過佢係朱古力味

後加甜品:熔岩石山
呢個食完之後應該肥10磅😂
但真係好食
切開個陣有lava 流出來~

overall 野食average (下次試意粉)
野飲同甜品讚讚讚!
負責人話遲下會轉xmas裝飾
所以想影花花就要快喇~

2021-11-30
本身諗住打卡嘅餐廳,對佢嘅食物都冇乜期望,影相靚就夠㗎喇,點知呢間Cafe食物製作都非常之有heart,賣相精美之餘,食物味道都相當之唔錯!店主同店員都服務態度勁好,熱情有禮,服務勁貼心殷勤(仲要好靚女添!)~聽佢介紹原來仲好有想法,會聘用特殊人士,支持社會共融文化。非常值得支持👏🏼我哋四個人都食咗好多好款唔同嘅食物,包括:花藝下午茶🫖港女打卡必備嘅下午茶三層架!花藝鐵架好吸睛👀仲要難得咸點比甜點多~底下兩層都係咸點,牛油果蝦酥同埋菠菜芝士酥都酥脆惹味!中層兩件越式粉絲卷係粉藍同埋粉紅色,配搭酸甜汁,好睇又好食😋聖誕特定菜式-岩鹽板燒龍蝦帶子高級感滿滿!大大隻芝士焗龍蝦勁香,帶子爽口彈牙。底下配嘅蒜蓉包香脆美味~巴馬火腿牛油果醬英式鬆餅滿滿嘅牛油果底,配上巴馬火腿,上面淋上油醋汁,輕怡之選。炸雞軟骨啱啱炸起好香脆,上面仲落咗芝士醬,一粒接一粒,食到停唔到口!黑松露炒蛋大啡菇漢堡餐廳都有不少素食嘅選擇,呢一款黑松露炒蛋味道香濃,大啡菇咬落好Juicy啖啖肉,口感十足!✨甜品✨粉紅甜心窩夫🧇係粉紅色心形嘅窩夫!配搭鮮果、雲呢拿雪糕、朱古力醬同埋cream,好睇又好食,少女心爆發~抹茶熔岩多

我哋四個人都食咗好多好款唔同嘅食物,包括:

花藝下午茶🫖

聖誕特定菜式-岩鹽板燒龍蝦帶子

巴馬火腿牛油果醬英式鬆餅
滿滿嘅牛油果底,配上巴馬火腿,上面淋上油醋汁,輕怡之選。

炸雞軟骨

黑松露炒蛋大啡菇漢堡

甜品

粉紅甜心窩夫🧇

抹茶熔岩多士
呢個多士一次落去會爆漿,仲有朱古力同埋士多啤梨味可供選擇,我就最鍾意抹茶味🍵入面仲有紫薯餡料,飽足感滿滿!

✨飲品✨

粉紅心心白朱古力
心心造型嘅玻璃杯,入面係粉紅色嘅白朱古力奶,打卡必備~同環境超級配襯!

小熊菠蘿荔枝奶昔+小熊粒粒草莓牛奶
粉紅色同粉藍色分別係唔同嘅口味,菠蘿荔枝味道比較清爽,草莓牛奶就比較甜,呢兩杯飲品上面都有熊仔冰㗎~~超可愛!

蜜糖杞子四菊花茶
唔想飲凍嘢,花茶都好出色㗎,呢一款入邊有大金絲皇菊、金盞菊、杭菊、雪菊同埋杞子,養生之選!最啱配搭下午茶慢慢嘆~

整體來講食物質素有驚喜,尤其係飲品同埋甜品🍮影相效果一流!仲唔快啲去打卡~