2022-04-03 33 浏览
高質cafe推薦💗就是偏偏喜歡你♥═━┈┈ ♥═━┈┈ ♥═━┈┈ Cafe以花藝為主題🌷由花藝師用心特別設計💓全場都滿佈花花好夢幻🦄仲有好多影相打卡位❣️佢地係一間好有愛嘅共融餐廳💗今次我地就自費叫左佢哋嘅TEA SET💓個賣相見到已經流口水啦🫣味道仲要好好食😋絕對唔係得個樣😚絕對係勁飽都仲會想食多幾件🤩🌸花花英式下午茶套餐下午茶套餐有三層 甜點同咸點都會有🧁而甜點仲刻意採用左低糖配方🤤好味又健康❣️上層:✿ macaroon有紅莓同焦糖味 店主話用咗低糖配方 唔會太甜( ˘ ³˘)所以食落都唔會膩同唔會痴牙😚✿特濃朱古力蛋糕朱古力味真係好濃😳仲有咖啡味蛋糕底☕️面頭仲有小小金箔做點綴❣️賣相更加高級 無論係朱古力控定咖啡控都會愛上💓✿檸檬撻都係曲奇皮 酸酸甜甜😋上面仲插咗個有佢哋舖頭名嘅牌💕中層:✿菠菜芝士酥食落好鬆脆 菠菜再配上鹹香嘅芝士味🧀有驚喜😛✿牛油果鮮蝦酥係曲奇皮嚟 隻蝦彈牙又鮮甜🦐鹹鹹甜甜咁 呢個配搭又出奇地夾🥰✿越式米子卷裝飾好用心 有隻好靚嘅紙蝴蝶喺上面🦋入面有蕃茄.生菜.米線.青瓜等再配搭酸甜汁食落好開胃🙆🏻‍♀️ 好清新!下層:✿煙三文魚多士有啲花瓣做裝飾💐配搭返CAFE
高質cafe推薦💗就是偏偏喜歡你

鹹鹹甜甜咁 呢個配搭又出奇地夾🥰
✿越式米子卷
裝飾好用心 有隻好靚嘅紙蝴蝶喺上面🦋
入面有蕃茄.生菜.米線.青瓜等
再配搭酸甜汁食落好開胃🙆🏻‍♀️ 好清新!

下層:
✿煙三文魚多士
有啲花瓣做裝飾💐配搭返CAFE主題💓
多士好脆身 而三文魚都好新鮮唔會腥🤩
用咗沙律醬調味~
✿英式鬆餅
鬆餅比較厚實 食落有啲似曲奇餅口感🍪
有愛心同姜餅人嘅可愛造型
再配搭上自家製酸酸甜甜嘅果醬

🐻小熊粒粒草莓牛奶💲6️⃣8️⃣
飲落係偏奶味重啲 淡淡嘅士多啤梨味🥰
杯底仲有啲士多啤梨果肉🍓
真係好打卡able 隻熊仔勁qq😳
隻熊仔係冰嚟嘅 等到佢溶曬就會淡味咗~

🌼蜜糖杞子四菊花畫茶💲6️⃣8️⃣
(大金絲黃菊.金盞菊.杭菊.雪菊.杞子.蜜糖)
個茶壺好靚🤣入面都有啲花瓣🌷
倒完茶落去要等一陣先飲 好香菊花味🫶🏻
飲落都唔會太甜 菊花味比較濃

佢地個花花牆仲會定期轉唔同嘅英文名💐
仲有個鳥籠同花花牆岩曬同朋友打卡影相
店內有啲小配件比大家影相裝飾用👭🏻好貼心😆
同朋友慶祝生日 紀念日都係一個好選擇😎

2022-04-03 23 浏览
依間cafe係女仔都見到心心眼😍,岩晒想係花花世界打卡既Pink Lady!老闆娘係花藝師,所以成個環境都係圍繞住花花,特別在有一塊特大花牆,每隔一段時間會係ins投票人名,最高票數既英文名就會出現係花牆上面架啦!包場既話可以自訂人名或字句。除佐有普通的坐位之外,cafe仲有2個鳥籠坐位(不過位置比較細),想打卡既朋友記得訂位個陣指明要坐鳥籠啦!P.S.依間仲係共融餐廳,更加要大力支持!🌸小熊粒粒草莓牛奶 / 小熊菠蘿荔枝奶昔($68)🐻兩款都係依到既招牌打卡飲品,賣相非常可愛,一路飲一路睇住熊仔慢慢溶化,有少女心既你必嗌!草莓牛奶隻味唔假,底下仲有粒粒果肉,配上牛奶好夾!個人比較推介菠蘿荔枝奶昔,聽落好似好奇怪咁,但成個配搭出奇地夾,有果香味,同埋味道比較清新!不可能肉醬意粉($118)🌱依款係全素既肉醬意粉,食落其實同真正既肉醬意粉無乜分別,唔話你知你都唔知係素肉啊😆 但佢就比起一般既肉醬意粉更為健康,岩晒成日話想減肥食健康啲既人士啦!慢煮豬鞍配蜜梨莎莎($268)🐖豬鞍一上枱真係嘩佐聲,好!大!塊!餐廳用佐慢煮既方法去烹調,所以可以令豬鞍既肉質keep住嫩滑。最畫龍點睛係蜜梨莎莎

P.S.依間仲係共融餐廳,更加要大力支持!🌸

小熊粒粒草莓牛奶 / 小熊菠蘿荔枝奶昔($68)🐻
草莓牛奶隻味唔假,底下仲有粒粒果肉,配上牛奶好夾!
小熊粒粒草莓牛奶/小熊菠蘿荔枝奶昔

不可能肉醬意粉($118)🌱
不可能肉醬意粉

慢煮豬鞍配蜜梨莎莎($268)🐖
豬鞍一上枱真係嘩佐聲,好!大!塊!餐廳用佐慢煮既方法去烹調,所以可以令豬鞍既肉質keep住嫩滑。最畫龍點睛係蜜梨莎莎醬,好香果香味,個醬酸酸甜甜,又夠晒清新,配埋豬鞍食,成件事無咁"漏"。
慢煮豬鞍配蜜梨莎莎

綠茶紅豆熔岩石山配雪糕($108)🍵
最後要試下佢地既招牌甜品!餐廳用佐低糖食材製作,唔洗驚太甜!兩塊多士中間夾住綿綿既紅豆醬,而上面就佈滿綠茶醬!話明熔岩,一切就緊係爆醬啦!綠茶醬尚算濃郁,配以雲尼拿雪糕,就係在冷靜與熱情之間既甜品啦!
綠茶紅豆熔岩石山配雪糕

小熊粒粒草莓牛奶/小熊菠蘿荔枝奶昔
不可能肉醬意粉
慢煮豬鞍配蜜梨莎莎
綠茶紅豆熔岩石山配雪糕
成間cafe超多打卡位(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 而且花牆會轉字好特別!佢定時會用花朵砌出唔同嘅英文名🥰 我同朋友一月頭去 講得切同「Happy New Year」打卡🤣✻花花英式下午茶套餐 ($398 for 2)有8款鹹甜點例如牛油果蝦酥、越式粉絲卷、朱古力蛋糕、鬆餅、macaron等等☺️ 我覺得macaron最好食!下午茶套餐包咗兩杯嘢飲 加錢可以叫特飲~熊仔粒粒草莓牛奶+$15好可愛!🧸🍓🥛 而且唔係得個樣都幾好味😆好濃草莓味又唔會太甜 個熊仔冰嚟要快啲打卡之後會溶xd旺旺桃花玫瑰花畫茶+$10首先個藍色花花茶壺好靚haha 🌹 同埋好香玫瑰味好飲!佢入邊有玫瑰花冠 玫瑰花 金邊玫瑰 桃花 勿高我 同埋桂圓😚 而且可以免費添水 啱晒同閨蜜去吹水傾偈唔怕口渴🤣另外要讚下店員好好人仲好主動幫手影相haha📸️
佢定時會用花朵砌出唔同嘅英文名🥰 我同朋友一月頭去
講得切同「Happy New Year」打卡🤣

✻花花英式下午茶套餐 ($398 for 2)
下午茶套餐包咗兩杯嘢飲 加錢可以叫特飲~

熊仔粒粒草莓牛奶+$15
好可愛!🧸🍓🥛 而且唔係得個樣都幾好味😆
好濃草莓味又唔會太甜 個熊仔冰嚟要快啲打卡之後會溶xd

旺旺桃花玫瑰花畫茶+$10
首先個藍色花花茶壺好靚haha 🌹 同埋好香玫瑰味好飲!

另外要讚下店員好好人仲好主動幫手影相haha📸️
2022-04-01 26 浏览
Say I Love You店主本是花藝師,自然有少不了靚靚花海打卡位,店員仲超Friendly好客, 主動幫手影靚相。價錢定位好friendly,book 場亦會贈送訂製花牆字句,女子會或者生日慶祝都超適合💐店主亦支持多元共融, 聘請聾啞殘障人士,希望用愛,影響生命三層花花英式下午茶☕️ ($438/2ppl) ,包兩杯特色飲品!鹹甜點都質素超凡!最欣賞他們用心安排每件點心的配合度,每款都有截然不同的口感,口味多元化!食每一件都充滿期待▪️底層 - 司康與三文魚吐司這款Scone 的外層像曲奇般脆口,入面濕潤柔軟,我幾鍾意。三文魚吐司好大件,麵包底香脆仲有牛油香,加埋沙律,賣相和口感相當好▪️中層 - 芝士菠菜酥,鮮蝦牛油果撻,越南米紙卷菠菜酥那近已經聞到陣陣香味,酥皮烤得非常鬆脆,裏面的芝士餡料好香濃!大推!我還在想這個綠色醬係咩,原來係牛油果加香草,配埋彈牙大蝦,口味清新。米紙卷造型好夢幻呀!以蝴蝶印花裝飾(隻蝴蝶都食得㗎),更以花材將粉絲染成淡淡的粉紅色和淺藍色,包上青瓜生菜和大蝦,食落爽脆輕盈!▪️頂層- 馬卡龍,咖啡蛋糕,紅莓芝士蛋糕雲呢拿味和開心果味的馬卡龍相當高質!恰到好處的甜

店主亦支持多元共融, 聘請聾啞殘障人士,
希望用愛,影響生命

鹹甜點都質素超凡!

▪️底層 - 司康與三文魚吐司

▪️中層 - 芝士菠菜酥,鮮蝦牛油果撻,越南米紙卷

▪️頂層- 馬卡龍,咖啡蛋糕,紅莓芝士蛋糕

雲呢拿味和開心果味的馬卡龍相當高質!恰到好處的甜度和脆口的外皮。我想打包回家😍

咖啡蛋糕味道相當濃郁,口感亦有層次。

紅莓芝士蛋糕剛剛好一口的份量,口感厚實香濃,配上微酸紅苺醬,口感平衡唔會膩

整體可說是超水準,尤其喜歡鹹點,質素令我相當驚喜!

我仲嗌多咗份甜品⋯ 食開咗個甜品胃停唔到😂

▪️ 朱古力熔岩石山 $108
面層塗滿濃厚的朱古力醬,一切開吐司,流心榛子醬傾瀉而出,極之澎湃!打卡Story 必備啊!

講返味道, 唔好睇到佢落重料以為好甜膩,這甜品是小糖的,甜味由另上雲呢拿雪糕以來,方便調教個人甜度😋 真係好細心呀

▪️小熊粒粒草莓牛奶
用草莓冰製成的草莓小熊,超可愛!不愧為鎮店之寶😍 草莓牛奶香甜香滑,咁大舊熊仔草莓冰,用咗都唔會變淡

▪️ 黃昏桃桃梳打
蜜桃香和橙香加埋,帶出一陣清新口味!夏天飲杯梳打真係透心涼

• 熔岩石山
  • 花花英式下午茶
今次已經係我第二次到訪呢間人氣打卡餐廳 🌹見到佢出左下午茶Set,仲要有好多好評,決定同姊妹去試一試🥰今次真係有特登著靚d去打卡👗比起上次到訪,餐廳多左唔少打卡位同道具,仲有大大隻可愛到爆既unicorn公仔🦄️幾乎成間餐廳都被花花牆所包圍🌸任何一角落影相都會有好效果📸本身無緣坐鳥籠位,但因為最後有人no show,店主即刻幫我地調去鳥籠位,真係勁開心啊🥳‼️記得鳥籠位同Tea set都一定要預訂啊‼️🌸花花英式下午茶 🌸 $438 for two❥ 個下午茶架係有花花圍繞住既鳥籠造型,有優雅既感覺,打卡一流🥰❥頂層以甜點為主,有檸檬馬卡龍、朱古力馬卡龍、紅莓撻、小蛋糕🍰餐廳主張「少甜」,馬卡龍都唔會有死甜嘅感覺,個人比較喜歡檸檬馬卡龍,味道好清新💓而紅莓酸酸甜甜好開胃😚❥中層以鹹點為主,有越式米紙卷、菠菜酥、大蝦撻。呢層我全部都好鍾意❤️越式米紙卷好特別,好少下午茶set會食到,米紙卷包住大量米線、生菜、肉絲,有隻蝴蝶做點綴(食得架~)🦋仲要有甜酸醬可以點!菠菜酥有驚喜,酥皮極度鬆脆😋大蝦爽口彈牙,配埋牛油果香草醬一齊食超正🥰❥底層底層係煙三文魚多士同Scone😋煙三文魚多士係成個Tea
今次已經係我第二次到訪呢間人氣打卡餐廳 🌹

今次真係有特登著靚d去打卡👗

‼️記得鳥籠位同Tea set都一定要預訂啊‼️

🌸花花英式下午茶 🌸 $438 for two

❥頂層
以甜點為主,有檸檬馬卡龍、朱古力馬卡龍、紅莓撻、小蛋糕🍰

❥中層
以鹹點為主,有越式米紙卷、菠菜酥、大蝦撻。

❥底層
底層係煙三文魚多士同Scone😋
煙三文魚多士係成個Tea Set入面我最鍾意既❤️煙三文魚份量都唔少,配埋沙律菜好清新健康🥗個多士仲要好脆口帶有牛油香,口感好好🤩Scone入口鬆化,可以點自家制果醬一齊食🥰

❥小熊粒粒草莓牛奶🍓🧸
賣相極度可愛🥰🥰🥰有好香濃既草莓味,但又唔會過份甜💓熊仔都唔會好快溶,打卡一流!

❥旺旺桃花玫瑰花畫茶🫖🌹
茶具靚到好似藝術品咁啊💕淡淡既玫瑰花香味,清新解膩!

🌟
值得一提係,店主真係非常友善,好樂意幫客人影相,當你唔知點擺pose既時候佢會提供意見,仲會用唔同角度咁幫你影到滿意,作為港女既我覺得好滿足😂💕💕
2022-03-27
下午茶
2022-04-01 29 浏览
上週末嚟咗哩間勁多花花嘅cafe食下午茶除咗好好影 食物都好食絕對係睇得又食得而且哩度係一間共融餐廳部分嘅廚師係一啲聾啞、自閉症人士但佢哋整出嚟嘅食物都好好味呢😋英式下午茶($398/2人)🔸頂層:▫️朱古力蛋糕▫️黃梅撻▫️焦糖、開心果馬卡龍.🔸中層:▫️越南米紙卷▫️大蝦撻▫️菠菜酥皮批.🔸底層:▫️三文魚多士▫️自家製英式鬆餅.🔸小熊粒粒草莓奶昔🔸蜜糖杞子四菊茶🔹甜點:朱古力蛋糕嘅朱古力味好濃、好香,質地好綿滑,好好食!馬卡龍勁鬆脆,外層做得好薄!開心果冇咁甜;焦糖勁香。黃梅撻酸酸甜甜、有牛油香,唔錯。英式鬆餅:牛油味濃郁,配埋自家製果醬,好正!.🔹咸點:一嚟先食最清新嘅米紙卷,內有爽彈嘅粉絲、蔬菜,一定要點埋泰式魚露,又香又開胃!平時我對咸批麻麻,但哩個好好食!個皮又薄又酥,好香牛油!👍🏻👍🏻大蝦撻個醬好泰式,甜甜咸咸的,有少少香茅同泰式香料嘅味,個感覺好清新。煙三文魚多士好脆!三文魚都新鮮彈牙。
上週末嚟咗哩間勁多花花嘅cafe食下午茶
除咗好好影 食物都好食
絕對係睇得又食得
而且哩度係一間共融餐廳
部分嘅廚師係一啲聾啞、自閉症人士
但佢哋整出嚟嘅食物都好好味呢😋

英式下午茶($398/2人)
🔸頂層:
▫️朱古力蛋糕
▫️黃梅撻
▫️焦糖、開心果馬卡龍
🔸中層:
▫️自家製英式鬆餅
🔸小熊粒粒草莓奶昔
🔸蜜糖杞子四菊茶
🔹甜點:
朱古力蛋糕嘅朱古力味好濃、好香,質地好綿滑,好好食!
馬卡龍勁鬆脆,外層做得好薄!開心果冇咁甜;焦糖勁香。
黃梅撻酸酸甜甜、有牛油香,唔錯。
英式鬆餅:牛油味濃郁,配埋自家製果醬,好正!
🔹咸點:
煙三文魚多士好脆!三文魚都新鮮彈牙。
用餐优惠
現金券
2022-03-30 13 浏览
一間滿佈花花佈置的共融花藝主題餐廳餐廳無論裝潢 甜點架 甚至餐紙巾都滿佈花花而餐廳亦聘用多名襲啞人士製作甜點及飲品推廣關愛共融 與發揮社會責任 值得支持・今次跟友人前來就揀選了⭐️花藝下午茶❤鹹點 波菜芝士酥 越南粉絲卷 牛油果蝦酥 煙三文魚多士❤甜點 兩款馬卡龍 兩款小蛋糕 英式鬆餅飲品分別點了 ⭐️粉紅心心櫻花白朱古力⭐️白蘭藍蝶花畫茶・鹹點中喜歡牛油果蝦酥 裡面餡料味道富層次感另煙三文魚多士亦不錯 上枱後多士亦鬆脆 而且餡料滿滿 份量不錯喔甜點方面 焦糖味的馬卡龍 口味香濃已不太甜長形朱古力小蛋糕 濃濃的朱古力味 是微糖的感覺 小小一件 完全不膩 喜歡英式鬆餅正常發揮 配上微酸的雜莓醬 清新而不膩飲品方面 心型設計的特飲杯 可愛而又igable 💗沒想到白朱古力特飲 完全不膩且帶有奶香另一熱飲花茶 杯裡放有白蘭花 壺裡是蝶豆花養生茶倒進杯裡 充斥著白蘭花的香氣而帶有蝶豆花的色彩
一間滿佈花花佈置的共融花藝主題餐廳

飲品方面 心型設計的特飲杯 可愛而又igable 💗
沒想到白朱古力特飲 完全不膩且帶有奶香
另一熱飲花茶 杯裡放有白蘭花 壺裡是蝶豆花養生茶
倒進杯裡 充斥著白蘭花的香氣而帶有蝶豆花的色彩
题外话/补充资料: 這間共融花藝餐廳 ,很適合閨蜜及情侶作慶祝之選,其中一面花牆用花併上文字,每隔一至兩星期就會轉換,而且餐廳亦準備道具, 如皇冠、花束、汽球、公仔 ,供客人打卡之用 相當貼心 可以一邊食一邊影,現階段餐廳設有人流管制 所以到店一定要預約喔🤗
2022-03-25
  • 煙三文魚三文治,花畫茶,朱古力小蛋糕
銅鑼灣打卡Café —–‒‒ 就是偏偏喜歡你 Say, I Love You 以花花牆為賣點,餐廳佈置好靚,有好多唔同既打卡位,好似置身花花世界。而花花牆係會定時轉換英文名,可能會有你個名出現嫁! Café 同時會提供蛋奶素同純素選擇,照顧到茹素既朋友仔!除此之外,呢間其實係共融Café,會聘請及培訓特殊人士﹙例如聾啞人士),比機會佢地學習一門手藝,教佢地沖飲品同整甜品!❃虎蝦南瓜忌簾汁意粉 南瓜忌廉汁好濃郁好creamy 滿滿南瓜味🎃意粉好掛汁,每條都沾滿左醬汁虎蝦好爽口彈牙👍🏻❃泡菜植物肉竹炭漢堡竹炭包有烤過,包面好香脆之外仲係好鬆軟植物肉食落比一般既肉札實少少加埋配菜一齊食,完全食唔出係植物肉比平時漢堡扒差唔多泡菜係偏辣左少少,但整體食既時候係好惹味❃巧克力熔岩石山一上枱就覺得好邪惡,上面鋪滿朱古力醬但係Café 採用左低糖配方,所以唔會好甜嫁!食完都冇咁大罪惡感🙈🙈兩塊厚吐司中間塗滿朱古力醬同巧克力脆脆配埋雲呢拿雪糕,口感好豐富❃小熊粒粒草莓牛奶小熊放係草莓牛奶上,好可愛!唔捨得破壞佢士多啤梨牛奶下面有士多啤梨果醬飲既時候記得要攪勻!!飲落唔會好甜,滿滿士多啤梨味🍓❃粉紅心心櫻

❃虎蝦南瓜忌簾汁意粉
南瓜忌廉汁好濃郁好creamy
滿滿南瓜味🎃
意粉好掛汁,每條都沾滿左醬汁
虎蝦好爽口彈牙👍🏻

❃泡菜植物肉竹炭漢堡
竹炭包有烤過,包面好香脆之外仲係好鬆軟
植物肉食落比一般既肉札實少少
加埋配菜一齊食,完全食唔出係植物肉
比平時漢堡扒差唔多
泡菜係偏辣左少少,但整體食既時候係好惹味

❃巧克力熔岩石山
一上枱就覺得好邪惡,上面鋪滿朱古力醬
但係Café 採用左低糖配方,所以唔會好甜嫁!
食完都冇咁大罪惡感🙈🙈
兩塊厚吐司中間塗滿朱古力醬同巧克力脆脆
配埋雲呢拿雪糕,口感好豐富

❃小熊粒粒草莓牛奶
小熊放係草莓牛奶上,好可愛!唔捨得破壞佢
士多啤梨牛奶下面有士多啤梨果醬
飲既時候記得要攪勻!!
飲落唔會好甜,滿滿士多啤梨味🍓

❃粉紅心心櫻花白巧克力
係用心心杯裝住嫁,瞬間心心眼😍😍
櫻花白巧克力滿左成個心心杯,好靚
櫻花味都突出,而且都係唔會好甜
2022-03-29 14 浏览
帕爾瑪芝士野菌蕃茄乾米意粉 HK$138好creamy 而帶有芝士香, 呢款乾米意粉一粒粒, 口感較似risotto 帶有煙韌感, 配上炒野菌同酸蕃茄乾味道唔錯。menu 仲有好多素食選擇菠蘿照燒雞排黑炭漢堡 $138黑色竹碳包烘熱頗鬆軟,中間厚切🍅、菠蘿🍍同幾新鮮嘅lettuce,中間雞扒比較細舊,味道同腍身嘅口感似鋪頭賣嘅雞肉串燒lunch set 跟是日餐湯, mushroom soup texture 唔算係好稠身,不過都幾香lunch set 追加飲品-$10, 小熊粒粒草莓牛奶 $68小熊系列特飲好岩打卡,而且冰熊仔本身係草莓牛奶冰塊,所以慢慢溶都唔會沖淡味道。 strawberry milk 有果肉碎, 同類似strawberry jam. 加埋鮮牛奶味道比想像中好🍓🍓另外朋友叫左杯花茶,茶具餐具都好少女風其實最欣賞係呢間cafe 嘅理念,為共融人士提供工作機會同埋培訓, 店主會接納身體上有殘缺或更新人仕。Cafe有好多打卡位, 提前預約仲有機會係大幅花牆上併砌您嘅英文名, 所以幾岩同朋友慶祝生日、紀念日!當日去都見到幾枱慶祝生日。店主亦好樂意幫客人影相同呢間都幾有人氣,

帕爾瑪芝士野菌蕃茄乾米意粉 HK$138

菠蘿照燒雞排黑炭漢堡 $138

lunch set 追加飲品-$10,
小熊粒粒草莓牛奶 $68

另外朋友叫左杯花茶,茶具餐具都好少女風

同呢間都幾有人氣,亦會有人流管制。 所以想去最好預約
2022-03-29 14 浏览
♥ 來 𝗦𝗮𝘆 𝗜 𝗟𝗼𝘃𝗲 𝗬𝗼𝘂 當一天公主👸🏻吧~餐廳每個角落都不會令你失望❥ 人氣爆燈的鳥籠座❥ 專屬攝影佈景 提供公主皇冠👑任你佩戴影相❥ 定期轉換人名的花花牆❥ 童話森林背景+巨型獨角獸🦄公仔這裡提供西餐也一絲不苟尤其是飲品 必定是全餐焦點:❥ 小熊粒粒草莓牛奶🧸 ❥ 粉紅心心樱花白朱古力💕以下主菜都是我愛的口味:❥ 意式黑松露醬野菌炒意粉🍝❥ 法式燒雞 蕃薯條🍗非常邪惡的甜品:❥ 朱古力熔岩石山🥪 味覺視覺爆燈的一頓飯感受到滿滿的愛♥意~

♥ 來 𝗦𝗮𝘆 𝗜 𝗟𝗼𝘃𝗲 𝗬𝗼𝘂 當一天公主👸🏻吧~
餐廳每個角落都不會令你失望

❥ 法式燒雞 蕃薯條🍗

非常邪惡的甜品
❥ 朱古力熔岩石山🥪

味覺視覺爆燈的一頓飯
感受到滿滿的愛♥意~

午餐
2022-03-29 611 浏览
疫情下 星期五午餐時段去 都有幾台客 大家都分開坐 都幾安全零死角🌸花花主題Cafe , 滿滿的粉紅色 十分浪漫💕推動 #共融社會 幫助弱勢社群&傷殘人士,創造工作機會及提供培訓 食物🍝飲品🍹都係一位聾啞人士整架👍🏻午餐時段有 lunch set, 會抵食啲 🌸餐湯- 南瓜湯 係用左新鮮南瓜整 好香南瓜味而無腥味 而且無好重cream 健康好多 讚🌸忌廉汁煙三文魚燴意粉 🍝個汁creamy & rich , 仲有芝士味 份量仲好多添 配有蘆筍 同煙三文魚 菇菇等 整體幾好 👍🏻🌸煙三文魚 蛋白 黑炭漢堡 🍔包焗得好脆 不錯~ 仲有炒蛋白 岩曬減肥嘅親 仲有一塊厚厚嘅🍅 新鮮清甜 加沙律配菜 ------------------------------飲品: 超鍾意 熊仔士多啤梨牛奶 🥛有🍓熊仔冰 有新鮮士多啤梨粒 唔會有藥水味 又冇死甜 可愛又好味 💗粉紅心心櫻花白巧克力櫻花味 + 白巧克力 無想像中咁甜膩,入口都係甜蜜心心嘅玻璃杯 🤍🤍竟然有咁嘅cup 美美的除左欣賞佢哋嘅食物 #共融 嘅理念都好值得大家支持同推廣 令更多嘅傷殘 弱勢群體 得到更多幫助 學習更多技能 令佢哋係社會得到
疫情下 星期五午餐時段去 都有幾台客
大家都分開坐 都幾安全

零死角🌸花花主題Cafe , 滿滿的粉紅色 十分浪漫💕

午餐時段有 lunch set, 會抵食啲

🌸餐湯- 南瓜湯

🌸忌廉汁煙三文魚燴意粉 🍝
配有蘆筍 同煙三文魚 菇菇等 整體幾好 👍🏻

🌸煙三文魚 蛋白 黑炭漢堡 🍔
包焗得好脆 不錯~ 仲有炒蛋白 岩曬減肥嘅親
仲有一塊厚厚嘅🍅 新鮮清甜 加沙律配菜

飲品: 超鍾意 熊仔士多啤梨牛奶 🥛

💗粉紅心心櫻花白巧克力
櫻花味 + 白巧克力 無想像中咁甜膩,入口都係甜蜜
心心嘅玻璃杯 🤍🤍竟然有咁嘅cup 美美的

除左欣賞佢哋嘅食物 #共融 嘅理念都好值得大家支持同推廣 令更多嘅傷殘 弱勢群體 得到更多幫助 學習更多技能 令佢哋係社會得到更多發展機會 🍀

店主都super nice, 心地好又靚 幫我地影左好多靚相📸

粉紅心心櫻花白巧克力
南瓜湯
忌廉汁煙三文魚燴意粉
煙三文魚 蛋白 黑炭漢堡
2022-03-29 57 浏览
就是偏偏喜歡你係銅鑼灣嘅樓上Cafe,店外店內均悉心佈置,各種嘅花花牆、鳥籠卡座、氫氣球等打卡大熱元素一應俱全,仲要有埋Pops,勁貼心!餐廳致力推動多元共融,聘請聾啞人士並提供在職培訓,食物擺盤漂亮,連味道都好好,配合埋餐廳嘅環境,成件事真係充滿愛呀!英式花花下午茶 for 2三層高嘅Tea Set有齊咸甜點,包兩杯特色飲品!小熊粒粒草莓牛奶可愛嘅粉紅色熊仔,齋睇賣相已經甜入心!草莓牛奶又香又甜又夠滑!旺旺桃花玫瑰花畫茶寧神、美顏、又帶清香!茶具亦很有特色,茶壺同茶杯可以合體,仲有靚靚嘅花花圖案!上層嘅Macaron係焦糖同埋開心果味,甜度啱啱好,高質!檸檬撻同埋梅味蛋糕甜中帶清新嘅酸,真係幾好味!中層係勁酥脆嘅芝士菠菜酥!中間個泰式蝦撻,富泰式香料同埋青檸嘅味道,Fusion得嚟仲要幾夾,有驚喜!仲有雙色蝴蝶點綴嘅米紙卷!下幾嘅煙三文魚多士,高質過唔少All Day Breakfast舖頭!鬆餅配鮮製果醬,無得彈!

英式花花下午茶 for 2

三層高嘅Tea Set有齊咸甜點,包兩杯特色飲品!

旺旺桃花玫瑰花畫茶

上層嘅Macaron係焦糖同埋開心果味,甜度啱啱好,高質!
檸檬撻同埋梅味蛋糕甜中帶清新嘅酸,真係幾好味!

中層係勁酥脆嘅芝士菠菜酥!
中間個泰式蝦撻,

鬆餅配鮮製果醬,無得彈!
2022-03-28 9 浏览
呢間餐廳係朋友介紹🥰 佢環境靚餐點好食之外,仲係一個充滿愛心嘅共融餐廳,幫助社會上嘅弱勢社群,為佢哋提供工作機會👍 喺工作上面都會遇到好多有特別需要嘅人,都明白佢哋會面對不少困難,需要社會接納和多啲包容🥰 喺疫情期間更是難上加難😞 真係好欣賞店主願意俾機會佢地💕 所以我都把握機會去支持下😆😆😆疫情期間,為咗保障安全衛生,會有人流管制~~ 所以最好都係預約咗先啦💕忌廉汁煙三文魚燴意粉 午餐set連餐湯食物一嚟到就勁香😍意粉嘅忌廉份量啱啱好,搭配煙三文魚帶來咸香,有啲乾花同菜,食落一啲都唔會膩又好睇👍 係好有驚喜的一道美食😆好有西餐質素🥰 簡直色香味俱全💕菠蘿照燒雞排黑炭漢堡 午餐set連餐湯麵包皮好鬆脆,照燒雞扒好惹味,連埋厚切蕃茄、菠蘿同沙律茶,令成個burger都好Fresh,好有層次,搭配特調嘅醬汁,令成件事好match🫶🏻真係好正😆當日餐湯:蘑菇湯蘑菇湯質地比較creamy ,有好多蘑菇係入面,味道好濃郁👍小熊粒粒草莓牛奶一開始就係俾佢呢個小熊牛奶吸引💕飲品唔會太甜👍味道比較自然,日本草莓醬有果肉,佢個熊仔係草莓牛奶冰塊,令到你杯嘢飲越飲越香濃🍓🍓🍓旺旺桃花玫瑰花畫茶入面主要有玫

忌廉汁煙三文魚燴意粉 午餐set連餐湯

菠蘿照燒雞排黑炭漢堡 午餐set連餐湯

當日餐湯:蘑菇湯

旺旺桃花玫瑰花畫茶
入面主要有玫瑰花、桃花、勿忘我及桂圓~花茶好靚又好特別😍倒在熱水落去之後會慢慢開花🌸 花茶好香,焗一陣再飲就好出味💕 令人難忘的香氣💕

總括嚟講我覺得間Cafe比較驚喜,作為一間打卡Cafe,食物質素竟然如此高👍 真係好有水準😆 如果大家覺得啲食物好食,走嘅時候可以俾個👍手勢廚師🥰 而且店員好細心好熱情💕 唔識影相都唔驚~ 店員會好用心幫你💕 係一間值得再去嘅Cafe🫶🏻
以下欣賞一下佢靚靚嘅打卡環境~真係好靚😍

• 小熊粒粒草莓牛奶
今次去呢一間cafe 去之前好期待 因為一早就已經知道好靚😍去完之後有種百感交集既感覺 因為佢背後既故事🥺諗咗好耐 覺得有好多野想打 所以會分上下集🤭上集就帶大家探討下佢地經營既故事下集就分享我地當日食既野🤪之前一路都見到好多朋友仔去 淨係睇相都已經覺得好靚😍Bookmark咗佢好耐 終於都有機會去😭餐廳以花為主🌹最有賣點就係佢既巨型人名花牆🤩老闆娘s每星期都會挑選一個人名展覽想知自己個名有無入圍 記得要緊貼佢地既ig🙋🏻‍♀️如果想特別啲 就可以好似我地咁 包場 咁就鐘意整咩名都得🤪除咗巨型花牆 基本上餐廳任何一個角落都係打卡位📸由內到外都唔會放過😆甚至乎連一塊隔簾都可以影一餐😍未試過去一間餐廳係咁忙碌😂完全係無停手😆終於有時間同兩位老闆娘傾偈🤭傾到陪佢地閂舖 落到樓下都仲要繼續講😂其中一個老闆 本身係一個花藝師 所以佢好熱血插花佈置亦因為咁 佢將佢呢份熱誠用於餐廳上 就算成日要轉款佢都好enjoy呢樣野 原因係佢更想客人每次上黎都有新景象😍見到佢地對打理餐廳個種熱誠 我表示好滾動‼️想客人上到黎 唔係為咗食野咁簡單 係希望除咗食之外仲可以俾你拎走更多既快樂更多既回憶同體驗🥰開舖要賺錢就
去完之後有種百感交集既感覺 因為佢背後既故事🥺

甜點亦都有驚喜 除咗馬卡龍之外 其他甜點都唔會過甜😌
馬卡龍係焦糖同紅莓味 整得都好食 甜但唔會過火個種👍🏼
柚子小蛋糕 特別鐘意柚子個種酸
有種清新既感覺 個人黎講幾受落😂
咖啡慕絲蛋糕既咖啡味好出 本身鐘意飲咖啡的話就會好想encore🍰
🔸小熊菠蘿荔枝奶昔
🔸冰藍薄荷梳打 (原諒我唔係好記得個名🤭)

可惜🌞唔飲得奶 如果唔係會叫埋草莓個杯奶昔🥺
有老闆們既心機心思報置🌹經營既熱誠🙇🏼‍♀️🙇🏼‍♀️
再加上色香味俱全既食物🧁無理由唔去喇😜
🧸🌞C.ookngbear推介指數 👉🏼👉🏼🔟🌟
2022-03-04
就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)成日喺ig 見到唔少朋友去呢間餐廳打卡,趁細妹放緊暑假同佢去食個lunch 影下相先🥰餐廳每一個角落都係打卡位😍 充滿著粉色主題既花🌸,好夢幻既感覺❤️ 而且呢間餐廳聘用聾啞人士,職員悉心教導他們,係一間充滿著愛心💗嘅餐廳喔~🌸小熊粒粒草莓牛奶 $68係用左士多啤梨🍓奶昔製作而成既熊仔🐻冰,超可愛😆 而且唔會太快融,味道唔會太甜❤️🌸 蜜糖杞子四菊花畫茶 $68想飲養生熱飲既朋友可以揀花茶,茶具都係花花圖案,而且清潤解膩,又可以打卡又飲到健康飲品,仲可以免費加熱水,同閨密、姊妹、另一半傾到口乾都唔洗擔心😝🌸 菠蘿照燒雞排黑炭漢堡 $138嘩~ 份量十足既漢堡包🍔,雞排既味道好似平時食日式炭燒雞肉串既味道😋 配上新鮮蕃茄🍅同埋菠蘿🍍,好清新既配搭~🌸 忌廉汁煙三文魚燴意粉 $148呢個意粉既麵條硬道恰到好處🥳 每條意粉都掛滿了忌廉汁同埋煙三文魚,好creamy😋😋地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心16樓1602-1603號舖
就是偏偏喜歡你 (銅鑼灣)

🌸小熊粒粒草莓牛奶 $68

🌸 蜜糖杞子四菊花畫茶 $68