2018-10-21 1985 浏览
是日快閃與海外回來既朋友相聚。朋友揀左位於旺角鐵路站附近既燒肉放題,尚八。我地揀左10點起既優惠時段, 再追加刺身都係約3百多1個人。一坐底佢後俾左個頭盤我地(肉同海鮮,少量)首先就點左佢menu推介既燒肉同刺身。我點左好多牛胸腹肉同牛肋骨肉,肉部脂肪分佈得好靚,好易燒, 好食!追加刺身會送一盤放係冰面既刺身+海膽 (後加果d全部冇冰既)。全部都好新鮮,我地叫左好多三文魚同帆立貝刺身。 肉類同刺身都大概都跟足你所點既份量俾你。有波羅同燒蜆漏左冇俾。羊架同蠔都好食,重有個海鮮餅都好食!估唔到佢有d韓式既肉同小食。另外飲品既選擇就一般啦。最後係有甜品既,雀巢雪糕杯!
是日快閃與海外回來既朋友相聚。
朋友揀左位於旺角鐵路站附近既燒肉放題,尚八。

一坐底佢後俾左個頭盤我地(肉同海鮮,少量)

首先就點左佢menu推介既燒肉同刺身

肉類同刺身都大概都跟足你所點既份量俾你。
有波羅同燒蜆漏左冇俾。

羊架同蠔都好食,重有個海鮮餅都好食!

估唔到佢有d韓式既肉同小食。
另外飲品既選擇就一般啦。
最後係有甜品既,雀巢雪糕杯!

腹胸肉
腹胸肉
2018-10-14 1235 浏览
去過多次,質素都保持很好。環境好衛生,我幾次也是午餐時間,平靚正。可以打電話預約。上菜算快。有2人及卡位,也有Bar枱,1人去也幾好。D牛真的好好食,而side dish都幾多選擇。
去過多次,質素都保持很好。

環境好衛生,我幾次也是午餐時間,平靚正。

D牛真的好好食,而side dish都幾多選擇。

2018-09-20 1927 浏览
118中午任燒任食,好飽😍😍😍隔離枱個男仔超食得,食得多過我哋两個人,118真是好抵食,味道都几好,服務態度又好,我哋今日几乎全是食牛肉多,如果個個都好像我哋咁,老闆要虧本了。下次再帶朋友來食,香港地嘅放題好少有咁抵食的了,推薦朋友多來食。。。實在唔知寫咩了,是都要够200個字先可以比好評😂😂
2018-09-20
2018-09-05 1785 浏览
等咗好耐終於可以同一班舊朋友相聚,友人試過話ok, 於是今次揀咗呢個放題作我哋嘅聚腳地。我哋一行十人,經理好好,安排咗和式房間俾我哋,入去要除鞋換上獨立包裝嘅即棄拖鞋,可惜我哋嘅鞋唔可以放房出面,要放入面,要對住一堆鞋食嘢,出入又唔方便不過都無阻我哋雅慶未點餐已送來兩大盆刺身拼盤好正啊有海膽刺身新鮮肥美,海膽帶子好鮮甜不過份量太少了,十人分唔係好夠燒肉款式好多,每款肉類都有不同口味選擇連牛舌都有厚切同薄切仲有燒汁、檸檬汁、蒜蓉汁俾我哋揀海鮮方面亦有青口、生蠔、扇貝生蠔多汁,扇貝彈牙相比下青口比較一般另外,飲品任飲,可以隨便攞。甜品係每人一小盒movepick雪糕掛住聚舊傾計,相影得不多下次一定要再黎

不過都無阻我哋雅慶

未點餐已送來兩大盆刺身拼盤

好正啊
有海膽

刺身新鮮肥美,海膽帶子好鮮甜

不過份量太少了,十人分唔係好夠

燒肉款式好多,每款肉類都有不同口味選擇
連牛舌都有厚切同薄切

仲有燒汁、檸檬汁、蒜蓉汁俾我哋揀

海鮮方面亦有青口、生蠔、扇貝
生蠔多汁,扇貝彈牙

相比下青口比較一般

另外,飲品任飲,可以隨便攞。

甜品係每人一小盒movepick雪糕

掛住聚舊傾計,相影得不多

下次一定要再黎

2018-07-28
  • 牛舌
2018-08-30 1438 浏览
掟完飛鏢比賽之後肚餓就同朋友去左呢間燒肉食,我覺得整體黎講都幾好食,但係如果係繁忙時段去食真係貴,如果係宵夜時段嘅價錢係值得一去。先黎會送個刺身拼盤比你,有海膽嗰類少見嘅貴價刺身,之後就瘋狂嗌燒肉。燒肉嘅質素都唔差,有幾款都入口即溶

$250 (宵夜)
2018-07-19 1823 浏览
好好食😍🤤午市本身比較少燒肉放題,之前食過同類鋪頭質素都一般,今次見佢有午市優惠就試左下,種類好多所以冇加錢要刺身。d肉我覺得口感正,味道都正👍🏻但如果野飲種類多d會好d😂因爲得汽水同忌廉溝鮮奶果d 如果有烏龍茶、綠茶果d會好d,因爲食咁多肉會好漏🙈 覺得牛舌最正好厚,羊肉本身驚穌味,但係食落去又唔會,都可以一試。服務態度好好,唔知係咪因爲果陣唔多客,所以會不斷收碟同埋語氣都好好😝覺得好幾高質😝
覺得好幾高質😝
2018-07-19 2204 浏览
係Facebook 見到朋友d 相,睇落好似幾好食,即興同男朋友黎一試點知。。。。開啟左我地人生最難食一餐,係最難食!!首先,你地食過d 牛肉係梅,加上咬唔開嗎?我地叫左牛助肉,牛肋骨肉,牛舌,仲有幾款牛類,每一款都好似人地d 下欄肉咁。。。燒完 係咬唔開的,普普通通鹽味,估唔到係奇怪味加上唔新鮮既感覺到海鮮啦,明明餐牌寫虎蝦,上台係普通海蝦,仲要唔新鮮,個殼係淋既,d 肉係梅既。。。蠔用左極大量香草去蓋過腥味,每一口都係梅。。。最好食既可以講係燒菠蘿,最起碼係甜既!!唯一可取係服務人員態度好好,如果想食燒肉千萬不要再來!除非你想食垃圾!有圖有片有收據!真人真事18/7 晚上10點35分左右入座!
係Facebook 見到朋友d 相,
睇落好似幾好食,即興同男朋友黎一試
點知。。。。
開啟左我地人生最難食一餐,
係最難食!!
首先,你地食過d 牛肉係梅,加上咬唔開嗎?
我地叫左牛助肉,牛肋骨肉,牛舌,仲有幾款牛類,
每一款都好似人地d 下欄肉咁。。。

蠔用左極大量香草去蓋過腥味,每一口都係梅。。。
最好食既可以講係燒菠蘿,
最起碼係甜既!!

唯一可取係服務人員態度好好,
如果想食燒肉千萬不要再來!
除非你想食垃圾!

有圖有片有收據!
真人真事
18/7 晚上10點35分左右入座!
2018-07-18
$240 (宵夜)
2018-07-16 1281 浏览
襯翌日放假, 晚上等埋剛收工的家人一於去旺角試吓夜嘛嘛食燒肉🤣去到時近十一點, 客人集中在半場位都近乎滿, 另一半場已清場。之前看其他食評講到一坐下便會先上兩盤肉及刺身, 方便客人即時有得食住再點其他食物, 點知我們等了再等, 侍應不多又在替其他客服務, 我們唯有自已先點想吃的再交點餐紙; 最後上枱的全是我們點的食物🙈枱面上的調味碟已預設3格寫埋名稱,方便客人自斟, 有燒汁、檸檬汁及蒜汁選擇👍第一盤上枱是刺身類, 3人份的海膽最吸晴😍(但只提供一轉😅)全部刺身都好新鮮甜美😋 尤其是海膽, 比我預期中放題質素好👍👍👍跟住有熟食及前菜:- 七味雞軟骨, 脆炸剛好夠香口👍- 清酒煮蜆似水煮無味吾鮮🙊- 尚八胡麻凍菠菜, 尚八豆腐及胡麻豆腐可以一試, 胡麻汁味道不錯、豆腐軟滑👍再上枱的是海鮮類, 點咗幾樣, 樣樣都有缺點🙈😫- 香草牛油帆立貝, 貝太細仔冇口感 🙊- 香草牛油廣島蠔, 蠔身斷開、及可能自己怕煮吾熟,錫紙盤又一直吾滾而煮久了, 蠔太韌了!🙊- 鹽燒虎蝦及香草牛油虎蝦, 蝦肉都吾新鮮🙊- 燒蜆! 嚟4隻其中一隻燒極都吾識開口🙈- 香草牛油青口, 質素ok冇嘢嫌棄🤣- 汁燒尤魚筒,

枱面上的調味碟已預設3格寫埋名稱,
方便客人自斟, 有燒汁、檸檬汁及蒜汁選擇👍

跟住有熟食及前菜:
- 七味雞軟骨, 脆炸剛好夠香口👍
- 清酒煮蜆似水煮無味吾鮮🙊

再上枱的是海鮮類, 點咗幾樣, 樣樣都有缺點🙈😫
- 香草牛油帆立貝, 貝太細仔冇口感 🙊
- 鹽燒虎蝦及香草牛油虎蝦, 蝦肉都吾新鮮🙊
- 燒蜆! 嚟4隻其中一隻燒極都吾識開口🙈
- 香草牛油青口, 質素ok冇嘢嫌棄🤣
- 汁燒尤魚筒, 賣相絕不吸引, 但味道是海鮮中唯一可以的🤣

之後再上肉類,我們點了:
燒汁牛肋骨肉 及 燒汁牛胸腹 - 肉質有點靭;另試過數款屬醬汁醃的肉, 肉質都不太好🙊
岩鹽燒牛舌 - 「騷」味🙊
柚子胡椒雞腿肉 - 肉夠嫩但吾覺有柚子味😅
黑七味雞腎 - 味道不錯又吾韌👍
薄切黑豚 - 👍

最後三人用餐埋單近千元!
這間試過就算, 下次揀過第二間再試🙁
2018-07-01
$300 (宵夜)
2018-06-24 1252 浏览
係旺角睇完戲之後更係要食返餐好西啦尚八放題價錢唔算貴, 不過想再加刺身同和牛既話就可以好貴了原本每2位都會送刺身盤的有賺了!! 上面有牡丹蝦, 拖羅, 三文魚, 帶子同海膽全部都超鮮甜, 特別係海膽, 高質到差d令到我想叫埋個刺身放題不過因為想食肉所以都係專心食肉好了Menu上既選擇超級多牛肉既部位選項 每樣叫一碟都已經夠我地食飽仲有海鮮同小食都好吸引呢個係佢一開始就送上既海鮮加和牛拼盤睇下個和牛係幾正肥瘦剛好入口有少少即溶既感覺我地兩個人真係每樣都叫左一樣黎試我最鐘意既都係個和牛!! 因為真係好好味不過要和牛放題實在太貴了!!! 下次有錢再來吃
係旺角睇完戲之後更係要食返餐好西啦
尚八放題

價錢唔算貴, 不過想再加刺身同和牛既話就可以好貴了

原本每2位都會送刺身盤的
有賺了!! 上面有牡丹蝦, 拖羅, 三文魚, 帶子同海膽

不過因為想食肉所以都係專心食肉好了

我最鐘意既都係個和牛!! 因為真係好好味
不過要和牛放題實在太貴了!!! 下次有錢再來吃
2018-06-10
2018-06-24 1053 浏览
呢度既放題除左有燒肉之外, 仲有熟食小吃既, 如果想食刺身既話, 又可以加錢加多個刺身放題, 選擇勁多最正應該一定係D牛!! 不過一次過黎都分唔到係邊隻雞軟骨勁正, 新鮮脆卜卜, 應該係即叫即炸既口渴又唔想飲汽水, 所以特登叫左個蜆湯, 估唔到原來係咁足料, 睇下個底係鋪滿左蜆肉, 又好飲又好吃必叫推介有呢個漢堡扒!! 水準極高, 煎完都係勁多汁!! 有D似日本好出名個間漢堡扒店!! 最後仲有甜品食, 佢係雪糕球黎, 我就揀左芝麻味, 芝麻味勁濃!! 即刻BOOKMARK呢個牌子黎食先

最正應該一定係D牛!! 不過一次過黎都分唔到係邊隻

雞軟骨勁正, 新鮮脆卜卜, 應該係即叫即炸既

2018-06-24 1024 浏览
一入到去就被安排左坐卡位位置都幾有私隱佢連D餐具都有寫低係咩醬!! 好貼心咁就唔會撈亂點餐紙係自己填既, 而食D咩就睇MENU一開始原來會送一盆刺身!! 想再加先要加錢, 估唔到會送一盆比我地, 好SURPRISE!!送既刺身都幾新鮮, 好吸引到我地再叫, 不過因為在場既朋友都唔係大胃王, 只好繼續乖乖的吃燒烤仲有呢個和牛都係每台都係送的!! 超好食!! 不過又係再叫就要再加錢!! 好魔鬼因為真係超好食!!個油脂分佈勁靚, 煎出黎已經係好香口, 入口即溶就算唔係和牛, 就咁叫D牛都係勁靚架!! 唔同部位唔同口感, 我就每樣叫左D試下除左牛我最推就係魚!! 煎都超香口, 又冇骨, 愛魚之人必吃
一入到去就被安排左坐卡位
位置都幾有私隱

佢連D餐具都有寫低係咩醬!! 好貼心
咁就唔會撈亂

點餐紙係自己填既, 而食D咩就睇MENU

個油脂分佈勁靚, 煎出黎已經係好香口, 入口即溶

2018-06-09
2018-06-19 983 浏览
今日同友人來到呢間日燒,環境:由於我地一早就book位 位於角落頭嘅 環境寧靜 優雅 十分有居酒屋嘅氣氛 記得野飲櫃有2個 一個較入。廁所都乾淨食物:我地叫咗不同嘅肉類 都十分之靚 肥瘦均衡 十分鮮美 新鮮 。海鮮類都5錯。多數都係岩燒或牛油。火嘅大小可以自己控制,蔬菜類都好好 但係沒有準確送到我哋想要嘅數量 其實滿心期待可以食生牛肉撈蛋 好可惜係夏天 不能有 怕顧客肚痛。服務: 侍應都十分nice 但問題係十分嚴重嘅漏單 一開頭叫嘅蟹卷就漏咗 結果最後叫 竟然話賣哂 可見佢地多數都有限額。 所以建議大家早d叫 漏單就吹單。價錢:我哋中午食 計埋加一都只係$130 甘嘅價錢可以食到甘高嘅水準 十分之扺。但係晚市大家就要考慮下la
今日同友人來到呢間日燒,

溫泉玉子豆腐
牛同雞
2018-06-19
溫泉玉子豆腐
牛同雞
  • 岩燒海蝦
2018-06-18 1033 浏览
好多正評所以試下,然後......-裝修幾好-牛舌,牛肝,壺漬物,特別係豬腩好食-肉本身都好食,但醃得唔太入味-燒完無味可以點燒汁/檸檬汁/蒜蓉汁......嘅-燒蘑菇👍🏻,請連錫紙兜落爐,有兩個生活白痴將一條條金菇離兜逐D燒,比個阿姐笑然後幫佢哋燒左少少-個阿姐其實幾好,除左將我地D嘢比錯曬對面檯-但人手唔夠,雖然係午市-叫左D海鮮3次,只係收到蝦-明明寫曬檯號,但我地D嘢比曬對面檯......-碌卡找數......但店員想找錢比我,咩玩法-唔會再食
好多正評所以試下,然後......
-裝修幾好
-牛舌,牛肝,壺漬物,特別係豬腩好食
-肉本身都好食,但醃得唔太入味
-燒完無味可以點燒汁/檸檬汁/蒜蓉汁......嘅
-個阿姐其實幾好,除左將我地D嘢比錯曬對面檯
-但人手唔夠,雖然係午市
-叫左D海鮮3次,只係收到蝦
-明明寫曬檯號,但我地D嘢比曬對面檯......
-碌卡找數......但店員想找錢比我,咩玩法
-唔會再食
2018-06-18
爐黎講,呢到都係普通既韓燒爐啦,都係比較易起火, 和牛呢係原本薄上, 味道脂肪比例都偏重, 有小小入口即溶既感覺, 但又唔係全都係脂肪, 留有小小肉質係更好味, 如果唔係肉味就會唔夠重所以呢方面呢到既和牛算係唔錯, 係燒野食黎講!呢到既牛肉整體都係高質, 本身仲有大量肉汁在內, 燒既時候大火既話好容易, 分別有牛肋肉, 牛小排和牛胸腹選每隻都有4種味道選, 分別係果味,山葵,監燒,黑椒.但當中,我覺得肉質最靚最好食係壺漬牛助肉,佢入面有D秘制汁, 牛肉既肉質可以見到係十分靚, 肉身係比較厚得黎又爽口,味道好味得黎又唔會擋到本身既肉味.刺身方面, 都係比較新鮮, 鮮味都重, 尤其三文魚到會食到出黎,呢到比較出色既位, 就係除左燒物之外, 仲可以選刺身同sushi食!雖然無咩可能會唔夠飽嫁啦, 但我諗緊食太多肉, 點左碗烏冬食,烏冬比想像中好食, 醬油味比較重, 比較日本風d 因為比較咸d,如果for香港一般都係會淡小小味.
爐黎講,呢到都係普通既韓燒爐啦,
都係比較易起火,
所以呢方面呢到既和牛算係唔錯, 係燒野食黎講!
呢到既牛肉整體都係高質, 本身仲有大量肉汁在內,
燒既時候大火既話好容易, 分別有牛肋肉, 牛小排和牛胸腹選
每隻都有4種味道選, 分別係果味,山葵,監燒,黑椒.
但當中,我覺得肉質最靚最好食係壺漬牛助肉,
味道好味得黎又唔會擋到本身既肉味.
如果for香港一般都係會淡小小味.
2018-06-03
朗豪坊睇完戲,想食燒肉,揀左呢間放題,因為餐牌好多種類,各種肉有好多醤汁同部位揀。上到去,有得坐卡位真好,食咁多間放題,呢間都算多野食,職員非常熱心介紹,仲好勤力不停收我地d order紙,食嘅時候佢地好勤力收碟,不停有招呼我地一坐底,好快就送上刺身,賣相新鮮,色澤靚。開始先出去自助取飲品,都算多種類,同特別。之後叫左d前菜,例如:枝豆,豆腐,蕃茄,同一d小食。牛魔皇嘅我地叫左好多次牛肋肉,唔同醬汁都encore幾次,肉質都幾靚,大件、新鮮,正!! 我地煎得沒有過火,又唔油膩。牛油燒元貝同蝦都算大隻同新鮮,一樣無過火,好味,滿足的一個晚上,會再來~

一坐底,好快就送上刺身,賣相新鮮,色澤靚。

2018-04-19