餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

💰370(堂食連加一)(已打折)重慶雞煲 (全隻)$268 ❤️[BB辣,BB麻,走芫荽]好入味既雞煲😋d雞不論任何部位都非常嫩滑~ 連埋蔥一齊食真係好香好加分🥰 雖然話係bb辣同bb麻,但係我哋覺得佢既麻同辣會比其他店舖會再勁啲😎所以唔食得辣嘅朋友要留意🫢 差唔多食完個雞煲可以請店員加雞湯,再打邊爐😚 2個人食一個煲真係會幾飽🤫我哋覺得兩個人可以嗌半隻雞,之後再加其他料打邊爐😋😛寬粉 $36我哋打邊爐好鍾意加寬粉,因為好有咬口同埋好煙韌😛推介大家試吓~蓮藕 $36 ❤️又係打邊爐推介~呢間嘅蓮藕好推薦!因為好清甜,連👧🏻平時唔食蓮藕嘅人都食咗好多🫣魚皮 $38呢度嘅魚皮食落去冇咁厚同埋冇咁硬~炸鮮奶 $43 ❤️超級有驚喜!🥹完全唔油而且非常脆🤤有鮮奶既甜味但唔會過甜~大家一定要配沙律醬一齊食!超級夾!而家諗返起都想再食🤤今餐飯真係食得好開心,除咗食物嘅質素高之外,店員都好nice好細心~👧🏻唔小心整跌咗對筷子,店員好快見到,即刻拎左對新嘅過嚟🥰推薦比鍾意食辣既朋友~💡提提大家‼️而家係社交平台同openrice訂枱會有優惠,有八折🫣成餐飯會再抵食左😆😚
💰370(堂食連加一)(已打折)

重慶雞煲 (全隻)$268 ❤️
[BB辣,BB麻,走芫荽]

寬粉 $36

蓮藕 $36 ❤️

魚皮 $38
呢度嘅魚皮食落去冇咁厚同埋冇咁硬~

炸鮮奶 $43 ❤️

呢間一啲唔陌生,因為由幾年前食過好食都keep住做回頭客,今次有時間慢慢影靚相同大家分享~ 其實聽聞朋友食呢間嘅雞煲都相當高評價,奈何試過一次烤魚真係太吸引,每次都控制唔到自己唔點烤魚食。溫馨提示用社交平台訂位成日都有折,真係抵食好多😍💡 鮮花椒BB豆花 海爐魚 (小麻小辣) $308 + 寬粉 $36賣相每次都係好有心思,堅持每一盤都排得靚靚仔仔,滾起等幾分鐘就食得。湯底好濃,花椒辣味好香,麻辣好過癮,海爐魚好滑好嫩,對魚肉有追求嘅人可以升級再揀其他魚。烤魚會興起都唔係冇原因,魚肉相對冇牛肉咁膩,配上濃味湯底,吸收到湯底又唔會油膩。配料上有豆花、青瓜、寬粉同芽菜。每樣都有各自嘅口感,粉麵嚟講寬粉真係幾夾,既唔會太吸收濃味湯底,同時煙煙韌韌好好食,所以另外都叫多咗碟。💡 蒜香牛油燒扇貝 (2隻) $38呢度唔只邊爐烤魚同雞煲,連串燒都做埋一份,認真夠全面,今次試咗兩隻扇貝,毫不吝嗇嘅蒜蓉蓋面,配埋牛油香氣十足,同時油份仲保護到扇貝嘅水份。💡燒茄子 $48茄子面都係大量蒜蓉,唔同嘅係應該有用火槍燒至焦香,茄子仲係有水分,輕易拆到一絲絲。💡 竹蔗茅根 $38 & 白桃紅茶 $42飲品種類都

💡 蒜香牛油燒扇貝 (2隻) $38

💡燒茄子 $48

💡 竹蔗茅根 $38 & 白桃紅茶 $42
飲品種類都幾多,由港式清涼下火嘅飲品,到水果茶,當然仲有大量酒精飲品選擇。 竹蔗茅根清熱解渴,甜甜地又可以解下辣。而我每次去都點 白桃紅茶,夠大杯陪我食晒條魚,香甜又清新!

如果唔知想食咩都可以問問店員,店員都好親切,反應又快,全程都唔需要提佢地加湯,好多時佢地都主動問我地。另外新登記會員仲會送燒生蠔,又係燒到非常好,入面仲係好嫩滑。

小提示:餐廳只能由地面行樓梯到1樓,𨋢係去唔到1樓架~
2023-08-09
今日係尖沙咀想食酸菜魚,上網一搵就見到呢間小魚兒,見評論都唔錯就試試佢今次叫咗:酸菜魚($268)叫左小麻小辣,但因為入面有新鮮花椒所以會越煲越麻🤣🤣🤣酸菜魚入面本身就跟左唔少配料:有寛粉、萵筍片、黑木耳、豆皮👍🏻酸菜魚魚片冇骨,肉質嫩滑 魚片份量超足!🤩另外仲可以追加配料,本身唔知煲入面都跟左咁多配料,就叫左個黃金組合(土豆、金菇、海帶結、蓮藕片)仲叫左炸響鈴、寛粉、萵筍片。不得不提係呢度嘅配料真係好抵!黃金組合有4款食材,本身都預左每樣得4-5片咁,點知土豆有成足足10塊,蓮藕片有10幾片,抵食到呢!而且食材都好新鮮 好食😋我地仲叫左個流心榴槤炸彈($48)做甜品🥰食得好飽好滿足P.S.起社交平台訂枱有更多折扣優惠🤩
今次叫咗:
我地仲叫左個流心榴槤炸彈($48)做甜品🥰食得好飽好滿足

P.S.起社交平台訂枱有更多折扣優惠🤩

午餐
  • 老壇酸菜魚
2023-08-15 21 浏览
Bamboo Cane Chine                                             Tender chunks of chicken were marinated to perfection, infused with a medley of spices that offered a burst of flavors in each bite   .Fish Skin with Ginger and Scallion                                             The dish arrived with a crispy, golden-brown exterior that promised a satisfying crunch. With the first bite, the delicate yet distinct flavors of ginger and scallion danced on my palate.  Roasted Scallops with Garlic Butter
Bamboo Cane Chine
                                             The scallops were impeccably cooked, maintaining a buttery tenderness that showcased
their natural sweetness.
Drool Chicken
                                 The chicken arrived in all its glory – succulent, glistening, and adorned with a tantalizing array of
 spices.
2023-08-11
午餐
2023-08-13 31 浏览
烤魚有種魅力令到人久不久想再食,小編今日再到二訪小魚兒♥️🫦聞到烤魚嘅香味,已經流曬口水😝烤魚有唔同嘅魚類選擇,小編今次選擇中位價錢嘅江團魚♥️🐟($348),鳳梨香辣豆花湯底+($18)🌟江團魚配鳳梨香辣豆花湯底🌟江團魚肉肉質肥美,油份重,多骨膠原💖好味又養顏🩷😻啖啖魚肉好滑溜,唔算太多骨,連皮都煎得好煙韌☺️而鳳梨的酸酸甜甜與豆花湯底的香辣組合,好過癮🔥不過辣度略嫌少,小編叫咗bb辣係唔夠嘅,好彩可以加辣度❤️‍🔥小編建議☺️🫴如果食得辣嘅朋友可以選擇辣度高啲💖🌟蒜香牛油燒金菇($38)金菇有豐富的鮮香味道,加上蒜香牛油的調味,正🌟炸雙皮奶($43)炸至金黃酥脆的外層,內裡鋪著柔軟嫩滑的雙皮奶,味道唔錯如果鍾意食烤魚嘅朋友,不彷去試試❤️
烤魚有種魅力令到人久不久想再食,
小編今日再到二訪小魚兒♥️🫦聞到烤魚嘅香味,已經流曬口水😝
烤魚有唔同嘅魚類選擇,
小編今次選擇中位價錢嘅江團魚♥️🐟($348),
鳳梨香辣豆花湯底+($18)

🌟江團魚配鳳梨香辣豆花湯底🌟
江團魚肉肉質肥美,油份重,多骨膠原💖
好味又養顏🩷😻
啖啖魚肉好滑溜,唔算太多骨,連皮都煎得好煙韌☺️
而鳳梨的酸酸甜甜與豆花湯底的香辣組合,
小編建議☺️🫴如果食得辣嘅朋友可以選擇辣度高啲💖

🌟蒜香牛油燒金菇($38)
金菇有豐富的鮮香味道,加上蒜香牛油的調味,正

🌟炸雙皮奶($43)
炸至金黃酥脆的外層,內裡鋪著柔軟嫩滑的雙皮奶,味道唔錯
如果鍾意食烤魚嘅朋友,不彷去試試❤️

2023-08-13 28 浏览
🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥今日心血來潮想食雞煲,見到尖沙咀金馬倫道有間食重慶雞煲烤魚,見weekend lunch hour 人流都唔少,於是就決定試下。🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🥘全隻雞煲-BB辣 ($268)BB辣比唔辣更香口,而且平時唔食得辣既人都可以接受呢種辣。雞煲最緊要除咗麻辣,就係隻雞本身要夠滑。呢間重慶雞煲有水準,隻雞好滑又足料,配上芫荽蔥花椒八角去調味,一上雞煲就聞到好香濃嘅雞煲味,即刻令人食慾大增。歎完個咁豐富嘅雞煲,之後店員會幫手加雞湯打邊爐。🔔響鈴 ($48)響鈴份量比預期多,一貫食響鈴嘅原則,3秒就撈起,響鈴索晒雞煲嘅精華。🥩精選美國肥牛片 ($128)打邊爐必叫之選,牛肉味香濃。👍🏻👍🏻值得一提,餐廳有個窩心嘅設計,餐廳裡面每一隻放碗嘅碟,都會有一個筷子位俾你放筷子。
🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥

🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥

🥘全隻雞煲-BB辣 ($268)

🔔響鈴 ($48)

🥩精選美國肥牛片 ($128)

打邊爐必叫之選,牛肉味香濃。

👩🏻‍🍳 小魚兒🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏻食得好過癮,呢間我預期會幾辣,所以叫左BB辣、小麻,果然對於我嚟講啱啱好,鍾意食辣嘅朋友值得嚟挑戰一下!🍽️碳火風味烤魚步驟①選烤魚種類海鱸魚︰特點係肉細嫩、厚、實。步驟②選 烤魚囗味老壇酸菜豆花︰BB辣、小麻🍽️黃金組合(金針菇,土豆,蓮藕,海帶)-索晒又辣又麻嘅湯汁超級正!!!🍽️寬粉-原來本身都有少少係底,幾正,比平時嘅寬粉更厚身,但食起上嚟都好正,掛湯汁!📍地點:尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓#hk #hkfood #hkfoodie #yummy #hongkong #followme #followmetasting #尖沙咀探店 #尖沙咀美食 #尖沙咀探食 #烤魚 #老壇酸菜 #寬粉 #海鱸魚 #小魚兒 #辣 #麻
👩🏻‍🍳 小魚兒🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️🏃🏻

🍽️碳火風味烤魚
步驟①選烤魚種類
海鱸魚︰特點係肉細嫩、厚、實。

步驟②選 烤魚囗味
老壇酸菜豆花︰BB辣、小麻

🍽️黃金組合(金針菇,土豆,蓮藕,海帶)
-索晒又辣又麻嘅湯汁超級正!!!

🍽️寬粉

📍地點:尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓

• 老壇酸菜魚
1K
2023-08-10 15 浏览
📍 小魚兒(尖沙咀)聽個名己經食魚/烤魚,原來可以食雞煲🐣仲有不同種類嘅燒烤可以揀,座位闊落,裝修好特別,小魚兒🐠方便一大班朋友圍爐取暖🥰🔸 雞煲 (半隻)半隻雞份量一啲都唔小,我地叫左小辣,帶小許麻辣,辣度恰到好處。雞肉鮮嫩,除左雞件,仲有芫茜、洋蔥、八角,花椒等,吸滿雞煲啲醬汁,香濃又惹味。🔸 燒茄子原條燒茄子,佈滿邪惡蒜蓉,茄子一絲絲拉開黎食,好邪惡👿好惹味👍🔸 蒜蓉燒生蠔3隻大大隻,粒粒脹卜卜既生蠔,超大隻好厚肉地,帶有少少蒜蓉味,更滋味👍🔸 金銀蒜燒黃花魚春熱騰騰出爐的烤物,外層焦脆的魚子鹹香惹味,吃得津津有味。店內自家制飲品,清熱氣,透心涼,仲可以去除油膩感😍甜度適中,生薑味濃。竹蔗茅根每日新鮮熬製。真材實料,正👍🔸 竹蔗茅根🔸 凍韓國生薑蜜

📍 小魚兒(尖沙咀)

🔸 雞煲 (半隻)

🔸 燒茄子

🔸 蒜蓉燒生蠔

🔸 金銀蒜燒黃花魚春
熱騰騰出爐的烤物,外層焦脆的魚子鹹香惹味,吃得津津有味。

🔸 竹蔗茅根
🔸 凍韓國生薑蜜

2023-08-10 19 浏览
已經二訪尖沙咀小魚兒,上次試過烤魚不錯,夠香夠滑!價錢合理!今次再訪估唔到平日6點已坐滿一半座位.食物仍舊保持到中上水準✨👍🏻環境同樣舒適好坐,唔會一身油煙味.餐廳既有烤魚又有雞煲,串燒同簡單小炒,任君選擇~🔸重慶雞煲($168/半隻)雞件大大件,肉質不鞋有彈性.薑蔥蒜配料十分充足,可想而知醬汁有多香濃,但亦不過鹹.更可自由選擇辣度及麻度🔸安格斯肥牛($168細)🔸油麥菜($38)必叫安格斯肥牛✨牛肉厚身,油花分明.肉嘅質素同價錢成正比😋抵食~菜類亦正常新鮮🔸蒜香牛油燒扇貝($38/2隻)🔸燒牛舌芯($38)🔸醬燒白鱔($88)扇貝上面鋪滿蒜蓉加上牛油,味道非常香~牛舌芯彈牙並帶牛味.白鱔厚身份量好夠,肉質新鮮表皮焦香.如果醬汁多少許就更完美~🔸椒鹽魷魚鬚($98)即叫即炸非常香脆,加上表面香口炸蒜,送酒一流🔸Corona Extra x Lime Soda ($78)大杯抵飲!食香口麻辣菜🍻當然都要啤啤佢~

🔸重慶雞煲($168/半隻)

🔸安格斯肥牛($168細)🔸油麥菜($38)

🔸蒜香牛油燒扇貝($38/2隻)
🔸燒牛舌芯($38)🔸醬燒白鱔($88)

🔸椒鹽魷魚鬚($98)
即叫即炸非常香脆,加上表面香口炸蒜,送酒一流

大杯抵飲!食香口麻辣菜🍻當然都要啤啤佢~
又搵到多個地方食烤魚~主打碳火風味烤魚,亦有雞煲、川菜、各種串燒小食等選擇。為試佢嘅烤魚而嚟,真係無令人失望😋💓🐟老壇酸菜豆花 - 江團魚 $348有四款魚選擇:海鱸魚、江團魚、凌波魚 及 筍殼魚。介紹寫江團魚含膠原蛋白,我哋就一於揀嚟試下。上枱時魚幾大條,肉質嫩滑肥美,油份較重,無咩細骨,食落啖啖魚好滿足。而且魚肉非常入味,老壇酸菜風味做得好到位,酸辣度平衡。一向鐘意食辣但又唔太食到,所以揀左bb辣,辣度啱啱好。配料都好食,豆腐滑溜,青瓜又入味😋整體好啱食!😍下次想試其他口味~🥒萵荀 $48另加配料,一碟份量都不少。吸收湯底嘅鮮味,又中和到份辣味,爽口又好食。🍚白飯 $12好大一碗,裝到成個小山丘咁👍🏻同朋友兩個人share剛剛好😂🍹Hoegarrden rosee × Passion fruit $88啤酒特飲,下層百香果味較濃郁,混合上層帶水果味嘅啤酒,清新又帶陣陣果香,好爽!🍾

🐟老壇酸菜豆花 - 江團魚 $348

🥒萵荀 $48

🍚白飯 $12

[ #caloriefoodie尖沙咀 ]• 小 魚 兒 •🐿-小魚兒係卡里嘅朋友仔推薦 佢話啲烤魚好好食如果突然想食麻辣野 烤魚又好 雞煲又好 呢度都有🌶️食完主菜仲可以加湯打邊爐添!!🍲因為餐廳晚市都幾full 建議要提早預約喔~-🐟 碳火風味烤魚 — 江團魚 💰$348一共有4款魚可以揀 其餘有海鱸魚、凌波魚、筍殼魚店家標榜江團魚魚肉肉質肥美、油脂重、含膠原蛋白一見到膠原蛋白呢啲keyword就揀咗呢條了揀完魚嘅種類 仲可以揀埋魚嘅口味今次就揀咗鮮九葉花椒BB豆花 配BB辣同BB麻平時食到譚仔10小辣 食呢度嘅BB麻辣都無問題!!配料方面 鍋內已有豆花、寬粉、芫茜等等豆花超滑 豆味重 卡里幾鐘意呢間嘅豆花!!-🐮 鹽燒牛胸爽 💰$38除咗烤魚、雞煲之外 餐廳仲有串燒小食可以揀第一次試牛胸爽嘅感覺似係食緊雞皮炸得好脆身 然後啲油脂再爆出嚟 歸為佐酒小食😹-​🍼 炸雙皮奶 💰$43一共有5舊 外層加咗芝麻粒 另外可以配上沙律醬內層嘅雙皮奶大致滑溜 就算唔加沙律醬都有味~如果可以食到多啲雙皮奶餡 一定會更加好食!-🍹 荔枝乳酸爆珠梳打 💰$38🥤 可樂 💰$20-📍 尖沙咀金馬倫道16號
[ #caloriefoodie尖沙咀 ]
• 小 魚 兒 •
🐿
小魚兒係卡里嘅朋友仔推薦 佢話啲烤魚好好食
如果突然想食麻辣野 烤魚又好 雞煲又好 呢度都有🌶️
食完主菜仲可以加湯打邊爐添!!🍲
因為餐廳晚市都幾full 建議要提早預約喔~

🐟 碳火風味烤魚 — 江團魚 💰$348

一共有4款魚可以揀 其餘有海鱸魚、凌波魚、筍殼魚
店家標榜江團魚魚肉肉質肥美、油脂重、含膠原蛋白
一見到膠原蛋白呢啲keyword就揀咗呢條了
揀完魚嘅種類 仲可以揀埋魚嘅口味
今次就揀咗鮮九葉花椒BB豆花 配BB辣同BB麻
平時食到譚仔10小辣 食呢度嘅BB麻辣都無問題!!
配料方面 鍋內已有豆花、寬粉、芫茜等等
豆花超滑 豆味重 卡里幾鐘意呢間嘅豆花!!
🐮 鹽燒牛胸爽 💰$38

除咗烤魚、雞煲之外 餐廳仲有串燒小食可以揀
第一次試牛胸爽嘅感覺似係食緊雞皮
炸得好脆身 然後啲油脂再爆出嚟 歸為佐酒小食😹
-​
🍼 炸雙皮奶 💰$43

一共有5舊 外層加咗芝麻粒 另外可以配上沙律醬
內層嘅雙皮奶大致滑溜 就算唔加沙律醬都有味~
如果可以食到多啲雙皮奶餡 一定會更加好食!
🍹 荔枝乳酸爆珠梳打 💰$38
🥤 可樂 💰$20

📍 尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
#caloriefoodie
2023-08-07 14 浏览
唔食得辣嘅我, 上次去咗油麻地食烤魚, 好辣🤯!! 辣到只係食到辣味, 食唔出任何味道, 所以今次嚟小魚兒食烤魚, 都係點個bb辣穩陣啲😂🥔豆品三重奏秘製醬香豆花烤江團魚 $416烤魚方面有四款魚供選擇; 海鱸魚、江團魚、凌波魚、筍殼魚, 我哋揀咗肉質肥美, 油份重, 含膠原蛋白嘅江團魚, 烤魚口味都有9款, 我哋三個女仔都鍾意食豆類製品🤭, 所以揀咗 "豆品三重奏秘製醬香豆花", 烤魚一上枱已經香氣撲鼻, 醬汁冇令我哋失望, 我哋揀嘅 "秘製醬香豆花", 即係將秘製醬汁加入麵豉醬, 令醬汁味道更加昇華, 真係好惹味😋😋, 烤魚好大條、多肉, 不過唔係好覺油份重🤔, 魚煮耐啲會更入味好食, 而烤魚鍋裏已經有豆腐卜、滑豆腐、風琴豆腐、百頁豆皮, 全部都係索汁嘅最佳食材 "正" , 不過配料唔好煮太耐, 如果唔係索太多汁會好鹹😜, 少少建議, 大家可以先食配菜, 以免太鹹, 而烤魚則多煮一陣, 等醬汁融入魚肉, 會更加美味🤤🥔香蒜燒生蠔 $88生蠔肥美, 唔會過熟, 喺其他店食到同樣嘅蒜蓉燒生蠔, 都只係加咗蒜蓉或者一啲辣粉落去燒, 但小魚兒嘅香蒜燒生蠔, 除咗加入蒜蓉, 仲加咗牛油,

🥔豆品三重奏秘製醬香豆花烤江團魚 $416

🥔香蒜燒生蠔 $88
生蠔肥美, 唔會過熟, 喺其他店食到同樣嘅蒜蓉燒生蠔, 都只係加咗蒜蓉或者一啲辣粉落去燒, 但小魚兒嘅香蒜燒生蠔, 除咗加入蒜蓉, 仲加咗牛油, 令味道更加突出👍👍

🥔鹽燒牛胸爽 $38
雖然唔似鹽燒, 應該係炸, 但的確好好味, 食落去脆卜卜, 滿口油脂, 整個口都充斥住牛油香味😋
  • 香蒜燒生蠔
2023-08-06 27 浏览
收工約左朋友去食烤魚,揀左尖沙咀呢間小魚兒,見到餐牌有好多選擇,真係嚇親!因為第一次見原來烤魚都有廿幾款,每款都好有特色。雞煲、串燒、小食同冷盤等,款款吸引,樣樣都好想試下。好彩我地早入去,一陣間都坐滿全場。我地揀左鳯梨香辣豆花配筍殼魚(小辣小麻),當你見到份烤魚時,真係一點都唔細,配料十分豐富,有香甜可口的鳳梨鋪係魚面,好吸引🤤 濃濃麻香味即刻飄上來,聞到都好吸引!每次食烤魚都係江團魚,今次第一次聽筍殼魚,魚肉嫩滑鮮甜,魚皮炸完好香脆,唔油膩,肉質實口感十足,吸晒D湯汁,好好食湯亦好濃郁,越食越野味。仲有佢係用新鮮的青花椒,真係特別香麻~食完魚後會加入湯底打邊爐,跟住我地叫左唔黃金組合(金針菇、土豆、蓮藕和海帶),仲有油麥菜,沾滿湯底d汁,新鮮好香甜,仲要麻香味重!每一樣都好好味!!服務員哥哥仲定期幫我地加湯,十分細心,好有水準的待客之道!

服務員哥哥仲定期幫我地加湯,十分細心,好有水準的待客之道!
  • 寬粉
  • 鳳梨香辣豆花烤魚
  • 土豆
  • 燒菠蘿
  • 黃金組合
2023-08-04 20 浏览
🐸今日心血來潮想食辣野 出身汗同啤啤佢#天氣熱 #要食辣 😋來左金馬倫道一間專食#烤魚 #川菜 專門店 #近地鐵站 Order左海鱸魚鮮花椒bb豆花味道 😍因為唔想太多骨同貪佢肉細嫰同厚實😆滾了之後 花椒味荒香撲鼻 令人垂涎欲滴🤤 胃口大增😋內裏配搭了寬粉 銀芽 雲耳這堆易索汁既食材更加惹味😊另外黃金魚皮即叫即炸大大碟😎#送酒一流 最後最後一定要叫#炸雙皮奶 😍#外脆內軟 仲可以解辣😝#尖沙咀美食 #烤魚 #雞煲 #火鍋 #啤酒 #串燒 #小魚兒 #金馬倫道 #川菜 #tsimshatsui #spicy #hot #foodies #hongkong #hotpot #beer

來左金馬倫道一間專食#烤魚 #川菜 專門店 #近地鐵站

另外黃金魚皮即叫即炸大大碟😎#送酒一流

最後最後一定要叫#炸雙皮奶 😍
#外脆內軟 仲可以解辣😝

2023-08-04
2023-08-02 35 浏览
呢排天氣好焗熱搞到整個人胃口減低,所以點都想食d辣既食物,刺激下自己味蕾🤤今晚去開尖沙咀行街,第一時間就諗起小魚兒🤩 餐廳裝修以簡約為主,亦有不少霓虹燈,加上環境超級闊落,空間感十足 · 唔會覺得擠擁及沾滿全身餐廳🍴烤味道😜 餐廳採用電子自助落單,的確好方便😆🍽鮮九葉花椒BB豆花 海爐魚(小辣中麻)職員一上盤,已經被佢擺盤吸引咗,而且聞到好香,垂涎三尺🤤 職員話呢條魚已經預先烹煮好,我哋等水滾後煮多幾分鐘就食得😋配菜亦非常足料😍 麵豉醬,木耳,青瓜,芽菜,寬粉,芫茜,洋蔥🧅等….魚肉好鮮味,醬汁香濃外,唔會蓋過魚鮮味,又大條😙由於條魚好大,所以只擇咗2款配菜🥬當中叫咗萵筍及炸響鈴🤩🥬萵筍萵筍好新鮮,切得平均,外皮批得乾淨,一食落口唔會食到有渣,非常爽口!🥠炸響鈴一放炸響鈴入鍋內數秒,炸響鈴已經吸收🧽哂鍋底湯汁,非常入味😋🍇香檳葡萄乳酸爆珠梳打飲第1口已經覺得好fresh,葡萄🍇味好重,無諗過呢款飲品有爆珠,非常特別😆 絕對啱曬食完辣果陣飲番啖,超解渴😘🍑白桃紅茶一飲已經覺得好香甜,而且夠大杯,一路食一路飲~正🤭整體黎講,呢間餐廳🍴幾抵食,味道不錯👍🏻 飲品算多選擇及特別,加上除咗烤魚外

🍽鮮九葉花椒BB豆花 海爐魚(小辣中麻)

由於條魚好大,所以只擇咗2款配菜🥬當中叫咗萵筍及炸響鈴🤩
🥬萵筍

🥠炸響鈴

🍇香檳葡萄乳酸爆珠梳打

🍑白桃紅茶
一飲已經覺得好香甜,而且夠大杯,一路食一路飲~正🤭

整體黎講,呢間餐廳🍴幾抵食,味道不錯👍🏻 飲品算多選擇及特別,加上除咗烤魚外仲有雞煲可以擇,任均選擇😍