2018-09-12
之前經過呢間新裝修嘅食店好幾次,俾佢嘅主題‘本地新鮮食材’吸引左。終於前幾日走左入去試。而家新開有9折優惠,不過唔肯定做到幾時。可能是新開,一入到去就有位,食店好光猛,俾人好乾淨嘅感覺。打開餐牌,食物種類唔算多,因為佢嘅餐唔包嘢飲,所以諗住睇下有乜嘢飲,原來佢地堅持提供健康飲食,所以無汽水提供。果日我地叫左兩個set, 兩杯飲品@$18/杯,其實杯飲品真係偏細杯,但超足料有成10粒龍眼肉,好正。另外果杯檸檬香芧薏米水,好濃,超多薏米,肯定無溝水!好飲!個海南雞拉麵套餐(我唔記得佢個怪雞名),隻雞幾滑,食得出唔係一般鞋十十果啲死肥雞,重點係個醬汁,好野味!但個麵就略嫌梘水味重左啲,唔係日式拉麵果種麵質,要改善!而個沙律同木耳就正常嘢,無乜驚喜。不過個木耳就比較辣,唔係個個都食到。另外叫左豬脾配糙米餐,豬脾燘得好林,唔會太濃味,太油膩,唔錯!碗麵豉湯就有少少咸,不過一般麵豉湯麵係咸嘅!整體上,我覺得呢間食店嘅食材幾有質素,呢個價錢可能比茶記貴10元8塊,但感覺店主好用心煮健康食物俾食客。講真,呢點我好buy! 因為而家係香港食嘢,舖頭交貴租,食物將價就貨,食左啲黑心肉都唔出奇!值得推薦!真
可能是新開,一入到去就有位,食店好光猛,俾人好乾淨嘅感覺。
值得推薦!真心支持小店!