2021-04-29
記得對上一次食韓國Bingsu係大概5/6年前,美國讀大學時食。之後返到香港無咩留意呢樣甜品,但最近經過觀塘發現一間【小火焰韓國咖啡廳】,有非常多唔同種類既韓國野食、最主要係有好多甜品、而且bingsu就係其中一樣。所以趁放工經過就去食啦。芝味炸鷄(半份):食甜品前當然要食D鹹食打個底,今次就叫左半份芝士炸鷄,非常新鮮熱辣,芝士醬都算多,不過個炸粉唔太似平時D炸鷄,有少少偏厚,不過分量、味道同新鮮程度我都滿意!松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰:我本身以爲松露係松露朱古力既意思,原來係黑松露!!最上面係有少少微鹹既黑松露cream、下面係cookie & cream雪糕,最下面係有D穀物脆脆既牛奶雪花冰。好濃好creamy,唔會食到後面就無味!黑松露cream係最特別既地方,可以令整體食落去無禁膩。鍾意嘗鮮可以試下!