2022-05-22 1618 浏览
疫情影響之前晚市沒有得堂食,現在可以晚市放寬了當然要出來搵食,這裡絕對係一個心水選擇,立足在這區已經一段很長時間,經過總有個吹氣公仔有禮地不停揮手,今晚早未係要等位,但入去座了陣就好快座滿了,望餐牌都已經有心水,前菜點了個泰式鮮蝦柚子沙律,柚子新鮮多汁甜美,鮮蝦肉質彈牙,加埋香脆椰絲,花生,味道真係十分配合好味!這裡當然還有出色嘅串燒,點個燒粟米同燒牛肉串,粟米分四件上,咬開鮮甜重有爆汁感覺,大大件不會有頭細身大感覺!牛肉串燒燒得十分香軟,牛肉外面燒得十分香軟,入口加埋跟上嘅沙嗲汁,味道更加惹味!而主角就係泰皇咖喱法包軟殼蟹,兩個人真係十分滿足,大大份,法包中空放滿了香濃嘅泰皇咖喱,而法包烘得十分之香脆,沾上咖喱汁一齊入口又係另一種感覺,而旁邊大大隻已斬件嘅軟殼蟹,入口香脆,感覺唔會有炸得油膩嘅感覺,浸泡在香濃嘅泰皇咖喱入口更加美味!甜品本想點榴槤系列,但太好賣了沒有,所以點了款傳統口味椰汁西米糕拼泰式千層糕,前者椰汁味香濃西米彈牙,後者入口超有口感,入口彈牙,椰香濃郁,絕對係經典嘅泰式糕點配搭!飲味點了杯冰凍香濃嘅芒果椰汁沙冰,用鮮甜芒果加冰打成沙冰,入口還有陣陣香濃鮮芒果肉味道,絕

飲味點了杯冰凍香濃嘅芒果椰汁沙冰,用鮮甜芒果加冰打成沙冰,入口還有陣陣香濃鮮芒果肉味道,絕對係消暑佳品!

在這裡完全沒有失望嘅感覺,反而質數原持保持之餘,價錢都相對合理,喜歡吃泰菜真係一個唔錯嘅選擇!
2022-05-19 71 浏览
雖然唔係好食得辣,但久不久都會心思思想食泰國野,今日就同屋企人走入九龍城搵好嘢食!見到呢間小曼谷門面幾有地道風味,仲有個人仔係咁揮手🤣聽聞都幾出名,一於就試下佢😋泰式鮮蝦炒金邊粉 每次食泰國菜必叫金邊粉,上檯一睇炒得幾夠色水,令人食慾大增~配料都幾豐富,有:鮮蝦、齋片、雞蛋、芽菜、韭菜、花生碎等等。金邊粉唔會炒得太乾,咬落有嚼頭,配搭點檸檬汁,酸甜惹味鐵板豬頸肉嘟椰菜苗 未食已經聞到好夠鍋氣,用鐵板上夠曬架勢,仲滋滋聲😍菜同肉份量唔少,最鍾意佢豬頸肉處理得有點脆邊,兩者都好夾,配搭埋馬拉盞味道,辣度輕微,口味香濃,略嫌太重鹹度,配碗白飯食就一流啦😋小食今次少少地叫咗兩款小食,分別係雞肉串燒同蝦餅~前者燒得好香,炭火味出,雞肉肉質嫩滑唔會太乾,而精粹在於個沙嗲汁,好厚身又夠花生味👍🏻;後者大大份,啖啖肉,蝦味夠,外皮又香脆,配搭酸甜醬好快食完🤪美中不足係口感略欠彈牙,但份量取勝~椰汁涼粉冰食到有啲口渴,決定揀返杯嘢飲,今次揀咗椰汁涼粉冰。送到黎大大杯,椰香味濃,又幾滑,同涼粉好夾,叫咗少甜少冰味道剛好😋

鐵板豬頸肉嘟椰菜苗

小食

椰汁涼粉冰
  • 泰式鮮蝦炒金邊粉
2022-05-19 195 浏览
入得九龍城, 十居奇九都會食泰國菜,今次就揀咗間門面幾趣緻嘅舖頭,大大個公仔招我入去,當然要比下面啦🤣加上見入面位置都比較多,懶得等位嘅我就直接入咗去~講到食泰國嘢有幾樣必食嘅菜式總會叫,Phat Thai一定係我首選。一嚟到就見到配料幾豐富,有幾隻蝦、唔少齋、好多芽菜韭菜、花生碎等。食落蝦肉紮實;齋粒有咬口;雞蛋炒得焦香;最重要係麵條酸甜,唔會煮得太淋,一pat嘢咁,擠埋啲青檸汁,夠曬開胃~鐵板豬頸肉椰菜苗用鐵板裝住嘅菜好大盤,豬頸肉都唔吝嗇,未食已經聞到好香好惹味。食落椰菜苗爽口唔老,馬拉盞味都幾出,辣辣地,仲幾有鑊氣添~豬頸肉肥美適中,好香口,正!蝦餅蝦餅係好傳統嘅通窿形狀,大大份好有重量,同朋友兩個人叫咗碟細嘅,總共三舊,餐廳再對半切開,共有六件,多幾個朋友仔分享都可以~每人基本上食一舊都覺得夠🤣炸得幾脆身,唯獨是入面唔夠爽彈,不過好在有蝦味,加上泰式辣醬一齊食,係唔錯嘅小食!另外仲叫咗幾款串燒,牛舌、雞肉、雞全翼、豬肉,每款都烤得好香,而且唔會好細件,全部都冇過火又唔會老,會想再試埋其他!

鐵板豬頸肉椰菜苗
鐵板豬頸肉啫椰菜苗

鐵板豬頸肉啫椰菜苗
蝦餅
開返堂食都未食過泰國菜,即刻去到九龍城呢一個集中地,搵咗呢一間門口有吹氣公仔揮手歡迎我入去嘅小曼谷!泰式雞絲海蜇沙律每次食泰國野都要叫一份沙律做個開胃前菜,雞絲份量好多,海蜇口感爽彈,撈上甜甜酸酸嘅醬汁同清脆嘅青木瓜,食到停唔到口!泰皇咖喱炒大蜆泰國餐廳必點嘅咖喱,質地濃稠,毫無辣度更帶有少少甜香!蜆肉飽滿無沙,食落鮮甜萬分,加上洋蔥、芹菜、香蔥、青椒紅椒等等嘅配料,相當香口!泰式蒜蓉包麵包烘得金黃脆卜卜,而且麵包厚度足夠,加上密鋪平面嘅蒜蓉醬,食落特別滋味,建議可以連埋咖喱汁一同進食!蝦膏豬肉碎炒飯飯粒粒粒分明,蝦膏炒得均勻,相當有鑊氣,食落唔會特別鹹,豬肉碎帶有少少半肥瘦,加入埋臘腸,食落特別夠鑊氣(´▽`)椰青食到最後會有少少鹹,椰青就絕對要點返個!飲落清甜解渴,又解油膩,小編仲刮埋啲椰子肉食添

泰皇咖喱炒大蜆

泰式蒜蓉包

蝦膏豬肉碎炒飯

椰青

• 椰青
  • 泰式雞絲海蜇沙律
2022-05-19 1134 浏览
有咗地鐵去九龍城食泰國菜變得好方便,宋王臺出口轉彎1分鐘唔使就係我最愛的 見到小曼谷海鮮燒烤屋,人氣滿滿的泰國菜,小曼谷晚餐質素高。QR code 自行落單掃 menu, 菜式選擇多,味道正宗,價錢方面很親民。坐低就聞到香噴噴嘅串燒,一於快手落單,串燒加特飲,邊傾偈邊放鬆,加上店員係 Thai 姐姐, 感覺更加似去咗曼谷旅行!小曼谷泰式沙嗲串燒前菜係熱辣辣跪卜卜泰式沙嗲串燒,香噴噴好吸引我哋叫咗幾串。豬、牛、雞、泰式臘腸、珍寶腸;全部都好有特色,沙嗲串燒真係好滿足,堂食特別新鮮,微微的焦香味,燒得夠香。串燒配搭沙爹醬汁,濃厚花生🥜香味,司華力腸啖啖肉,豬、牛、雞肉嫩滑,推薦泰式臘腸還帶炭燒味,CP值超高。鐵板豬頸肉煮芥蘭(馬拉盞)$97鐵板夠鑊氣,豬頸肉咬落去好彈牙, 好好味滿滿,馬拉盞鹹香開胃好抵食。泰皇咖喱法包軟殼蟹 $212廚師精選推介!成為我必食之選,主角招牌菜軟殼蟹炸到卜卜脆好香口,好多蟹肉,非常鮮味,份量都好多。泰皇咖喱汁,質感濃厚,味道濃郁,香辣鮮甜,法包沾上咖喱汁份外惹味,辣度適中勁滿足,值得一試!珍多冰 $39色彩鮮艷,冰凍清甜,夏天飲真係透心涼!椰汁西米糕拼泰式千層

小曼谷泰式沙嗲串燒
前菜係熱辣辣跪卜卜泰式沙嗲串燒,香噴噴好吸引我哋叫咗幾串。

鐵板豬頸肉煮芥蘭(馬拉盞)$97

泰皇咖喱法包軟殼蟹 $212
廚師精選推介!成為我必食之選,主角

珍多冰 $39
色彩鮮艷,冰凍清甜,夏天飲真係透心涼!

椰汁西米糕拼泰式千層糕 $48
最後當然要食埋甜品,好可惜榴槤糯米飯一早沽清,期待下次有緣份食到。椰汁西米糕拼泰式千層糕,很有特色,口感Q彈,椰汁香味濃郁,回味無窮。

庆祝纪念
生日
  • 串燒
  • 泰皇咖哩法包軟殼蟹
  • 馬拉盞炒通菜
今日黎到li間地方好大嘅”小曼谷”食好food, 我地完全係衝住店家嘅炸蠔餅而黎的, 面向太子道個迴旋處嘅地鋪咁搶眼唔使點google都識黎食🤤.🦪泰式鐵板蠔餅蠔餅嘅蛋邊炸到勁酥脆呀! Portion係整個圓型鐵板咁大, 拎黎時仲sizzling左好耐, 蠔餅嘅蠔又多又肥美, 而且食落完全唔會飽滯住哂, 滾油炸li個勁多雞蛋嘅蠔餅真係好有蛋香好好食👍encore之選.🔥冬蔭公湯 無揀到加辣/小辣, 正常辣都冬蔭得十分過癮, 整鍋熱住上嘅冬蔭公湯入面勁多辣椒, 香茅, 葱, 菇….等等都令到個湯勁有風味, 當然唔小得係”公”個兩隻大大隻嘅虎蝦啦! 已開邊更加入味, 好新鮮啲殼一搣就甩la! 想講小鍋都好大煲呢.🥢泰式鮮蝦炒金邊粉Pad thai 正!! 夠哂正宗, 芽菜, 蛋絲, 豆腐卜, 葱, 花生碎味道同口感都非常豐富, 鮮蝦again真心新鮮好爽, 重點係碟底完全無話成攤油, 炒得好好味.🧋泰式冰奶茶, 菠蘿冰小曼谷嘅lunch飲泰式特飲好抵ga但夜晚就會正價😂但都好抵飲因為夠哂大杯, 推介Thai Tea同埋menu有圖嘅冰事關真係超足料, 食到飽飽飽人均都係around百五蚊咋
🦪

🔥

🥢

🧋
泰式冰奶茶, 菠蘿冰

小曼谷嘅lunch飲泰式特飲好抵ga但夜晚就會正價😂但都好抵飲因為夠哂大杯, 推介Thai Tea同埋menu有圖嘅冰事關真係超足料, 食到飽飽飽人均都係around百五蚊咋.
2022-05-16
  • 冬陰公湯
就在宋皇臺MTR附近的泰菜館,食物種類多,味道正宗,價錢親民。是日天陰陰下起大雨,找個地方避雨,順便歎個下午茶。海鮮孖寶 Seafood Combo $238選擇了牛油蒜蓉燒蟶子皇3串及燒脆皮白鱔2串,2款都是平時大愛的海鮮類。白鱔無骨啖啖肉,鱔皮燒得煙韌微脆,略有魚油膠質感。蟶子皇基本上不會有伏,牛油蒜蓉更是不敗的調味,特別是還加入了小魚乾,令口感更加豐富。黃咖喱雞肉配原味烤薄餅Yellow Curry Chicken w/ Pancake $42下午茶餐比預期份量多,烤薄餅上桌酥脆熱辣辣,2大塊好有誠意。黃咖喱質感濃厚Creamy重椰香,深得我心,還帶有雞塊、薯仔和洋蔥的甜味。以薄餅沾上厚厚一層黃咖喱一口吃下去,美味滿足,價錢還只是$4x,值得大推!冬蔭雞肉炒公仔麵 Thai Fried Instant Noodles w/ Chicken $42賣相不怎麼樣,但勝在有不少蔬菜,公仔麵也炒得乾身不油膩。冬蔭公味濃郁,辣度適中夠惹味。餐飲半價轉椰皇,冰凍清甜透心涼。串燒(豬肉及雞肉) (各1串) Skewers (Pork & Chicken) $25下午茶餐加$25可以有Extra

海鮮孖寶 Seafood Combo $238

冬蔭雞肉炒公仔麵

椰皇

串燒

下午茶餐加$25可以有Extra Add On串燒2串。串燒沙爹醬濃厚有花生粒,豬肉及雞肉都算嫩滑,還帶有烤香,CP值不錯。
冬蔭雞肉炒公仔麵
椰皇
串燒
2022-05-12 52 浏览
食泰國菜以前好少黎九龍城,而家有左mtr真係方便左,但人都多左好多,今晚等位等左成30分鐘,不過野食ok,價錢唔貴。.鍾意泰國野既小食炸物,「泰式炸蝦餅$86」3大舊蝦餅,蝦肉爽身,打成蝦滑,再拎去炸,外脆內爽口。「雞肉串燒 $20 and 牛肉串燒 $20」串燒$20/串算幾抵食,雞肉同牛肉都唔錯,沙嗲汁好juicy ! 「冬蔭功湯 $136」,酸辣度調味得唔錯,秀珍菇吸晒個汁好正。「馬拉盞炒椰菜苗 $89」泰國野必點既椰菜苗,大大碟幾惹味。「香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋) $84」肉碎+辣椒🌶️,本來想叫炒飯,原來叫錯左🤣炒飯仲正!「鐵板蠔餅 $128」滋滋聲鐵板蠔餅,蠔仔多過蛋餅!最後加個「蒜蓉包 $36」香口又香蒜蓉味。.幾抵食泰國菜👍🏼份量都唔少!
「鐵板蠔餅 $128」滋滋聲鐵板蠔餅,蠔仔多過蛋餅!
最後加個「蒜蓉包 $36」香口又香蒜蓉味。

幾抵食泰國菜👍🏼份量都唔少!
2022-05-12 46 浏览
上次食過銅鑼灣嘅小曼谷覺得食物水準不錯😌,今次同👦🏻出開九龍城,決定試下另一間小曼谷🤪。🌟風味燒豬頸肉燒豬頸肉🐷嘅外層烤得非常上色🎨夠焦脆,而豬肉就燒得粉嫩剛剛熟,軟腍又爽口。至少醬汁有驚喜,用上青檸🍋、蜜糖🍯、魚露特製,味道非常清香,可以減豬頸肉嘅油膩感。🌟招牌海南雞(半隻)海南雞係👦🏻至愛,成碟雞差唔多比佢清曬🥹。雖然雞肉冇浸冰水後嘅啫喱層,不過口感保持嫩滑,值得加分。海南雞醬汁調味比一般嘅溫和,薑味+甜味作主導,👧🏻就點嫌唔夠辣🌶。🌟泰式炸芝士蝦丸(細)本身見到價錢有少少卻步,3粒芝士蝦丸要過百蚊😅?原來蝦丸Size仲大過乒乓球🏓️,一粒直徑應該有大概5cm!外層鋪滿麵包糠,蝦餅🦐夠彈牙,最內層係拉芝車打芝士!夠曬咸香又有視覺效果🤪。🌟豬肉//雞肉//牛肉沙嗲串燒3款肉類串燒表現都唔錯,時間控制唔錯,充滿炭香味又唔會太Dry冇肉汁。雞肉係3款中最嫩滑,而牛肉就有連少少牛筋。沙嗲醬重花生香🥜,重有啲花生碎,👧🏻就幾鍾意串燒醬汁❤️。🌟香芒蟹肉炒飯香芒蟹肉炒飯用上芒果🥭、蟹肉🦀️、洋蔥🧅、三色豆炒,喺眾多炒飯選擇嚟講算比較清淡。🌟椰青椰青汁鮮甜,椰青肉入口超級嫩滑爽口,輕鬆清曬果肉😛。

🌟風味燒豬頸肉

🌟招牌海南雞(半隻)

🌟泰式炸芝士蝦丸(細)

🌟豬肉//雞肉//牛肉沙嗲串燒

🌟香芒蟹肉炒飯

🌟椰青
椰青汁鮮甜,椰青肉入口超級嫩滑爽口,輕鬆清曬果肉😛。
2022-05-12 35 浏览
九龍城開左鐵路真係方便好多🤣今晚又黎食泰菜,抵食又大碟👍🏼比起油尖旺區真心正宗好多,同事擇左呢間小曼谷,係多年老店,食身質素有保證。.坐低即刻叫杯「椰青 $39」同「芒果沙冰 $39」椰青滑嘟嘟,夠晒清鮮,沙冰夠濃又有芒果粒。.🍴冬蔭功湯 $136(細)細既都好大煲,4個人Share岩岩好,落單時叫左少辣,辣味略嫌唔夠,但酸味岩岩好,冬蔭功有兩隻大虎蝦😍好正。.🍴馬拉盞炒椰菜苗 $89正宗既泰式炒椰菜苗,菜夠嫩,馬拉盞惹味。.🍴香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋) $84呢個簡直係泰菜既精華,去親泰國都必食,香葉辣椒豬肉碎夠多basil,有香料既味道再加埋泰國辣椒🌶️,非常開胃餸飯。.🍴珍寶腸串燒 $22 and 牛舌串燒 $28串燒價錢都唔錯,尤其牛舌都係$2x/串,4大件,又燒得幾夠淋身。.🍴鐵板蠔餅 $128用鐵板上既蠔餅特別夠鑊氣,蠔🦪仔多,有茅菜墊底,吸晒啲油,但呢個真係多人食先好叫,唔係一定食唔晒🙈.平日夜晚都full晒,好彩我地早黎先有位,下次真係要預早訂定位。

🍴冬蔭功湯 $136(細)

🍴馬拉盞炒椰菜苗 $89
正宗既泰式炒椰菜苗,菜夠嫩,馬拉盞惹味。

🍴香葉辣椒豬肉碎燴飯(配荷包蛋) $84

🍴珍寶腸串燒 $22 and 牛舌串燒 $28

🍴鐵板蠔餅 $128

到九龍城當然係食泰國菜嘅好地方, 今次就去左小曼谷排隊等食. 兩個人一坐低叫左兩杯野飲先, 青檸菠蘿沙冰真係偏酸,原本叫左少甜, 但實在太酸飲唔到, 都要叫番廚所幫我加糖水先叫得. 芒果沙冰就好正常幾好飲. 前菜叫左炸蝦餅, 熱辣辣跪卜卜咬落去仲好彈牙, 好好味可以推薦.雞絲海蜇沙律超大碟冧到滿一滿, 酸酸地幾開胃好抵食. 馬拉盞炒通菜都幾夠鑊氣, 又唔會太鹹, 不錯. 主角就係招牌菜黃咖哩軟殼蟹法包, 黃咖哩好香椰汁味, 一啲都唔辣, 軟殼蟹炸到卜卜脆, 沾上裝係法包入面嘅咖哩汁法包一齊食好夾, 法包索滿咖哩汁又好惹味, 法包份量不少, 兩個人食的話真係會有啲飽, 3至4個人叫的話更加適合.
青檸菠蘿沙冰
芒果沙冰
炸蝦餅
馬拉盞炒通菜
黃咖哩軟殼蟹法包
呢排係甘比飛泰國既posts洗版,我除左羨慕就係非常羨慕,飛泰國既機會暫時不是我的,一於去食泰國菜止下癮!係九龍城太子道西有間小曼谷海鮮燒烤屋,門口擺左個招手吹氣公仔,非常吸引眼球!泰皇咖哩炒海鮮($246)滿滿既咖哩汁加上大蝦、青口、蜆、魷魚等豐富海鮮,配埋泰式原味烤酥餅($32)去蘸咖哩汁。泰式臘腸($20)男朋友堅持要叫,佢話泰國臘腸係唔同普通腸,味道同口感都正好多,我自己覺得入口比較甜同重香料味,送酒一流!泰式木瓜絲沙律($72)醒神開胃既青木瓜沙律,份量唔算大,不過好多花生,岩曬鐘意食香口花生既朋友。泰式拼盤(小)($149)有蝦餅、魚餅、春卷同雞棗,蝦餅、魚餅夠彈牙,春卷同雞棗炸到好香,同朋友share就最好啦!泰式鮮蝦炒金邊粉($89)未算超級熱辣辣,但料都算豐富,同埋金邊粉炒得好,夠煙韌。原本諗住可以食埋芒果糯米飯同椰汁糕,點知太飽,睇黎都要留返下次!

泰皇咖哩炒海鮮
泰式臘腸
泰式拼盤(小)
泰式原味烤酥餅
2022-05-06 50 浏览
等了又等等了又等,終於都有晚市堂食😊😊最近同好朋友近近地嚟到九龍城食泰國嘢,揀咗小曼谷😆 真係有幾個月冇黎啦😓🌟海南雞飯雞肉嫩滑,油飯又香,而且份量都唔少!🌟濕炒牛肉河牛肉爽滑香氣十足,濕炒得來有少少鑊氣,食完一啖又一啖!🌟黃咖喱雞咖喱味道香,唔會辣,攞嚟送飯一流!雞肉都幾多:)🌟蒜蓉包脆卜卜,蒜香味十足,食落唔算太油:)🌟榴槤糯米飯呢個真心好食,榴槤夠甜,糯米飯煙煙韌韌,仲要熱辣辣㗎💕一定要試!
等了又等等了又等,終於都有晚市堂食😊😊

🌟海南雞飯
雞肉嫩滑,油飯又香,而且份量都唔少!

🌟濕炒牛肉河
牛肉爽滑香氣十足,濕炒得來有少少鑊氣,食完一啖又一啖!

🌟黃咖喱雞
咖喱味道香,唔會辣,攞嚟送飯一流!雞肉都幾多:)

🌟蒜蓉包
脆卜卜,蒜香味十足,食落唔算太油:)

🌟榴槤糯米飯
2022-05-05
2022-05-06 48 浏览
好耐都冇食過泰國菜,九龍城由細食到大,次次食泰菜都會入到嚟九龍城,今次嚟咗小曼谷海鮮燒烤屋,仲記得以前好墟冚,次次都要等位。估唔到原來泰國餐廳都有得食馬友魚,馬友魚不嬲係我嘅最愛,鹽燒馬友魚更加帶出佢嘅鹹香味,外皮微微燒燶,揭開魚皮,就係雪白魚肉,入口即溶唔係講笑,好重魚油香,真係一流,次次食馬友都回味無窮。另外仲叫咗個泰式醃粉絲海鮮沙律,呢個平時比較少食,原來係粉絲為主,有啲甜酸汁,酸酸甜甜好開胃,仲有好多海鮮,魷魚鮮蝦等等。最後叫多個泰式炒牛肉河,比起乾炒牛河我更加鍾意濕炒牛河,一黎冇咁油,二來濕濕滑滑,更加容易扣汁掛湯。兩個人食咗咁多嘢先$400,人均200,性價比都算幾高,最緊要係好食。

2022-05-03 568 浏览
小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖今次重回九龍城,係因為好想去食泰國菜,晚餐來講食泰菜係好選擇。今次去到太子道西個邊,見到小曼谷海鮮燒烤屋,就入左去食啦。入到去,人頭湧湧,晚飯時間搵位唔容易,但好事來既,證明社會活動返,呢種感覺真係唔容易。講返個晚餐,我地就叫左五條串燒,分別係豬、牛、雞、珍寶腸、頂級牛柳粒沙嗲串燒;另外我地仲叫左個泰式馬拉盞炒通菜、冬蔭海鮮炒公仔麵、椰汁西米糕拼泰式千層糕,飲品就梗係唔少得椰青同椰汁涼粉冰啦!先講個串燒,真係好滿足,因為之前無晚市堂食,我想食申燒都要係街邊企係度食,今次終於可以堂食,而且佢燒得又夠香,司華力腸大大啖,頂級牛柳粒粒粒爽,豬牛雞唔駛講更加係件件香!泰式馬拉盞炒通菜、冬蔭海鮮炒公仔麵作為今晚主食,勁滿足,通菜好香口,公仔麵又夠爽口,加埋冬蔭公味,開胃呀!食完就食埋個甜品,飽哂!當然,唔少得嘅係解渴神飲—椰青、椰汁涼粉冰!如果快D可以去泰國當地食一次就好啦,呢餐就解住鄉愁先啦!
小曼谷海鮮燒烤屋 (九龍城)
九龍城太子道西398號御太子地下1-3號舖

食完就食埋個甜品,飽哂!

當然,唔少得嘅係解渴神飲—椰青、椰汁涼粉冰!

如果快D可以去泰國當地食一次就好啦,呢餐就解住鄉愁先啦!
2022-04-26