2022-05-31
九龍城出晒名食泰國嘢,我每次黎親都鍾意幫襯小曼谷,覺得呢到既價錢幾合理,而且又坐得舒服,岩晒約朋友黎呢到聚會,不過今日先知道原來佢地係後面街仲有另一間分店,真係幾旺場呀。。睇見meun 既選擇好多,真係花多眼亂呀,樣樣都想食首先黎左既係海南雞,我地點左半隻,份量都算唔少架,雞肉好嫩滑,配埋醬汁一齊食,非常滋味跟住就係泰式鮮蝦炒金邊粉,餐廳炒得好乾身夠晒鑊氣,加少少青檸汁一齊食,特別開胃咖哩炒紐西蘭青口,呢個望見已經流晒口水,呢到既咖喱整得好出色,即叫即整熱辣辣,香濃既咖喱汁配碗白飯或者蒜蓉包就啱晒喇,而青口都偏大隻,都有幾多隻,覺得呢個好抵食鐵板豬頸肉炒通菜,食得出豬頸肉係經醃製過,食落特別滋味,而餐廳特別加入左馬拉盞一齊炒,真係好有泰國風味,完全食到停唔到口呀