2011-05-17 23 浏览
一心想試吓公仔箱話好味嘅小曼谷。lunch 時間去到已有好多人等位, 等了20mins就有位坐, 算幾快. 1:00pm入去坐低後睇完menu, 想order咖哩大蜆, 蒜蓉包, 白飯及柚子沙律. 看見串燒也不錯, 想叫4串(2串豬, 1串牛, 1串腎) 試吓. 便叫waitress來. order 4串燒即2豬, 1牛, 1腎, 重複咗奴幾次佢都get 唔到, 淨係一味講即是不是豬牛腎各一串. 唔再同佢咬. 食少一串沒有所謂la. 之後, order其他食物都算順利. 待了近20分鐘, 3串串燒到了, 味道不錯. 唦嗲汁不錯. 大快朶吃. 之後就來柚子沙律, 辣了一點, 味道普普通通. 之後又等大半個鐘蒜蓉包終於來到, 可惜咖哩大蜆遲遲未到. 肚開始打鼓. 便叫侍應check 一check 單. 佢話單太多兼問我哋如果唔要可以取消個order. 我哋當然唔制la.一心想試下個咖哩大蜆等了一個鐘有多竟然check 都唔check叫我哋取消, 谷氣! 叫第2個waitress問唔知是否漏了單, 我d大蜆未到wor. 佢又是同一口吻, 話落咗單是沒有得check, 如果唔要, 可

叫第2個waitress問唔知是否漏了單, 我d大蜆未到wor. 佢又是同一口吻, 話落咗單是沒有得check, 如果唔要, 可以cancel.
個問題係唔知你有沒有漏單呀, 所以才叫你去check呀.

隔離桌1:30pm 入來, 都有咖哩大蜆啦. 我哋等到經已2點幾la,冇晒辦法之下,唔再等. 叫佢哋cancel 個蜆.佢就即刻拿張單叫我哋找數.真係離晒大譜

我哋因為想蒜蓉包配咖哩大蜆一齊吃,所以遲遲沒有乾”硬”蒜蓉包.而家又未吃完蒜蓉包,又叫我哋埋單.唔係呀!未吃完就想叫我哋走.佢話我哋cancel order, 話我哋想埋單. 我知道這間不需要叫埋單, 只需出去收銀counter比錢而已. 當然, 我即時比番句話: 你睇唔到未吃完呀, 埋什麼單?

其實有2樣沒有來到, 咖哩大蜆+ 白飯都是從來沒想有到. 心水清的我感覺到佢哋會計多咗數. 埋單時我叫佢逐樣計返出來. 真係, 又計埋白飯. 太失望la. 比完錢後, 想比佢哋知道你哋d service 好唔得. 佢話: 係咁架啦.

總結: 一定不會再來幫親.

2011-05-13
坦白講, 食物只是一般, 太多報紙雜誌報導以及門口的人龍, 令我有太大期望...................並沒有什麼菜色令我留下深刻印象. .... 整餐午餐, 我只有一種感覺, 就是" 想快點兒離開".......在門口等了十五分鐘後有位. 時間是可接受.但一入餐廳, 發覺很多枱都是沒有人坐, 只是沒有人執枱.............很奇怪.....有枱了滿心歡喜, 想問服務員取餐牌, 全部人走來走去......沒有人招呼....於是我走到收銀處問服務員取餐牌, 想也想不到, 她給我的答案是" 沒有呀". ?????? 真的很離譜.......反而正在付款的食客回應我"應該是在那兒有" ...........我是來光顧, 不是來乞食......真想立即離開. 但有大人有小朋友, 我便返位坐下, 只和老公表達不滿........我們坐了約十至十五分鐘, 其間不停舉手呼喚服務員, 但只是收到回應是"等等". 一等便等了十五分鐘....點菜後, 等了很久都沒有菜到....反而隔離比我們遲入坐的, 已經在吃東西了.......最奇怪的是, 服務員

並沒有什麼菜色令我留下深刻印象.

在門口等了十五分鐘後有位. 時間是可接受.

.....很奇怪.....

最奇怪的是, 服務員將我們點的菜, 不停送到我們隔離的枱.....隔離枱說"我們沒有點這個菜". 服務員才走過來問我們有沒有點.......很混亂...

食飯其間有一位婆婆大鬧, 原來她等一碟咖哩炒蜆, 足足等了一小時..........
太離譜..........

我們也追一碟炸蝦丸, 追了三四次, 每次都是說" 整緊"

整餐午餐, 由等位到結帳, 足足浪費了我們三小時.

本人的結論是. 食物水準和服務態度同樣重要. 就算食物再好食, 服務態度惡劣, 都沒有人會光顧. 況且, 這間餐廳的食物水準只是一般....九龍城有很多泰國餐廳, 很容易找到一間比它更出色.

2011-05-14
2011-05-10 113 浏览
We tried the Raw Prawns. They were not fresh at all and it is really Mini Bankok food - mini bangkok with mini-sized food!!!It certainly isn't a good thing to order again. (sorry I don't hate the restaurant but I like joking.)We also tried the Pork Neck Rice. It was absolutely wonderful.The meat is tasty and the rice has good taste. Skewers are great with the sweet and savoury taste, the thing that makes skewers heavenly!The Pad Thai was also utterly wonderful. It had a sweet yet trace-sour fla
!!!

The Pad Thai was also utterly wonderful. It had a sweet yet trace-sour flavour and the prawns in it is good

Finally, the soft shell crab was the best thing I ever tried here. I like the flavour and the shell was very crunchy. The taste of savouriness is so good, but it is a warning to people on diet!!!
Sadly the herbs on it are solid and rough.

The food is wonderful but the staff is terrible! I say " Please give me a plate of soft shellcrab!" No response but cooks up your food and gives it to you. If all waiters were like this I'd rather hire a robot!

I'm not so sure if I'll ever come back. Before, it was cheap, great, tasty, but now the cheap part is gone forever.
2011-05-10
  • Soft shell crab
  • skewers
  • pork neck rice
2011-05-06 16 浏览
大半年無黎E度食野,今次食返,雖然都係咁多人,但明顯覺得質素有變。唔單單係野食,服務態度亦無之前咁好,可能而家越黎越多人食。隔離枱D人都叫左青木瓜絲沙律,佢地食左一啖就頂唔順要MENU叫野飲,食得辣既應該會岩。碟包好早就黎左,但蟹成25分鐘後先黎,擺到碟包涼左又無咁脆,睇我叫D野食都知我係跟蟹食架啦,而且包亦無得特別,差。離晒譜,等左勁耐先有,重要係涼涼地。比錯雞唔係牛,如果唔係太肚餓實叫佢換左佢。唔會再去食,等又耐,水準只係SOSO。
唔單單係野食,服務態度亦無之前咁好,可能而家越黎越多人食。
生蝦幾新鮮
得個辣字,青木瓜咬落去一D都唔爽
叫GARLIC BREAD就係為左沾咖啡炒蟹D汁,佢好早就上左包,但25分鐘之後先上蟹,個包都凍晒
差,25分鐘後先上不在話下,本身叫牛變成雞,碟飯一D都唔熱,重涼涼地
仍然好好食
唔會再去食,等又耐,水準只係SOSO。

2011-05-02
生蝦幾新鮮
仍然好好食
  • 咖喱炒蟹
2011-05-05 26 浏览
昨晚突然想食泰國菜, 放工後毫不猶豫坐車去了九龍城本身想食衙前塱道隆姐, 次選係對面街的金寶, 近年都係食呢2間多, 但2間都唔知點解琴晚好多人等位見隔離街小曼谷呢2年都無食過, 就過了隔離街睇下多唔多人一去到見即有位唔使等, 就入去坐啦坐低叫左支泰象啤同生蝦刺身作佐酒小食個生蝦真係好普通, 以新鮮同清甜都唔夠人地隆姐同金寶$73蚊碟, 人地隔離街都係60幾蚊一碟咋, 次次食到我ENCORE叫多碟架另外叫左:-海南雞飯: D雞又鞋仲切到勁大夠唔好味, 油飯不香-馬拉盞炒通菜: 都算合格, 但又唔係特出-咖哩炒蟹: 隻蟹無咩肉地又無膏, 個咖哩太甜, 不合格, 賣成$305但沒有肉食又唔好食, 好唔抵食仲想講佢D服務態度, 一放低筷子就急不及待過黎收野, 但又唔小心倒瀉幾滴咖啡汁落我件衫度, 幾滴漬返屋企洗都洗唔甩, 陰公。
昨晚突然想食泰國菜, 放工後毫不猶豫坐車去了九龍城
本身想食衙前塱道隆姐, 次選係對面街的金寶,
近年都係食呢2間多, 但2間都唔知點解琴晚好多人等位
見隔離街小曼谷呢2年都無食過, 就過了隔離街睇下多唔多人
一去到見即有位唔使等, 就入去坐啦
坐低叫左支泰象啤同生蝦刺身作佐酒小食
個生蝦真係好普通, 以新鮮同清甜都唔夠人地隆姐同金寶
另外叫左:
-海南雞飯: D雞又鞋仲切到勁大夠唔好味, 油飯不香
-馬拉盞炒通菜: 都算合格, 但又唔係特出
2011-05-04
2011-05-02 13 浏览
剛剛去完泰國冇耐,好懷念d泰國食物,昨晚見有d時間,便去kowloon city搵食。真係有太多泰國菜館,唔識選擇亦唔敢亂選擇,就決定幫襯間比較出名既可以穩陣d。6:30去到唔算太多人,我地兩個人叫了明爐魚、生蝦、炒金邊粉。明爐烏頭魚都還算新鮮,d湯汁酸酸的真係好好味,簡直想飲埋晒d湯。生蝦亦好新鮮好爽,雖然比係泰國食那些係細隻好多,但論爽口,呢到好似好味d,講到d汁,真係好hot不過真係好好味,同泰國食到的一樣咁勁。炒金邊炒就不過不失。食食下已經愈坐愈多人,眼見差不多枱枱都會叫碟生蝦的。兩個人找數2百幾,唔平唔貴啦,總算係有得食下很懷念的泰國菜吧!!! 下次去食想試下咖哩炒蟹呀,見到隔離枱個碟好似好正咁!!!

食食下已經愈坐愈多人,眼見差不多枱枱都會叫碟生蝦的。

2011-04-27
2011-04-29 5 浏览
六點幾到~~~唔洗等位...非常好...兩個人食...份量好夠..又好味~~~服務都幾好....姐姐不時會為我地加水...好咖喱炒大蜆: 個汁好好味,加埋蒜容包或者白飯...一流...蜆又好大隻...無沙幾鮮...好味豬頸肉: 唔太乾身...又唔會太多肥膏...好味生蝦刺身: 第一次去食覺得唔係咁好食...事隔幾年再食...又覺得蝦幾新鮮...同個汁都幾MATCH....唔錯唔錯總括來說...我覺得小曼谷好食過金寶,可以早D去..咁就唔洗等位~~
六點幾到~~~唔洗等位...非常好...
兩個人食...份量好夠..又好味~~~
服務都幾好....姐姐不時會為我地加水...好

豬頸肉: 唔太乾身...又唔會太多肥膏...好味

2011-04-05
  • 咖喱炒大蜆
  • 蒜容包
  • 豬頸肉
2011-04-25 9 浏览
今日同老公又去九龍城搵食,去得此區食泰國菜實冇錯,上網看過食評,見到這間都幾多人幫襯,所以今次就去此店食午餐。店內陳設簡單,座位闊落,坐得尚算舒服。店員服務就一般,十問九唔應,由執枱到落單都唔係好想理我哋,此點希望能夠改善一吓。泰皇咖哩炒蜆,咖哩汁杰身,可惜味唔香,而且過鹹。蜆肉雖然肥美,但鮮甜味不足,而且食落有沙,整體冇想像中咁好味。香芋海鮮焗飯,配料多,味道勝在唔鹹,海鮮尚算新鮮,芋頭軟糯,整體味道ok。蒜蓉包,烘得夠脆身,可惜蒜香味不足。椰菜苗炒豬頸肉,賣相同味道都唔掂,又鹹又油,椰菜苗老身,豬頸肉又乾又嚡。干炒雞肉粉絲,同樣味道偏鹹,粉絲質感太韌太乾,雞肉唔嫩滑,味道嘛嘛。對於這店,我覺得幫襯一次已經足夠。
店內陳設簡單,座位闊落,坐得尚算舒服。
泰皇咖哩炒蜆,咖哩汁杰身,可惜味唔香,而且過鹹。
蒜蓉包,烘得夠脆身,可惜蒜香味不足。
對於這店,我覺得幫襯一次已經足夠。

2011-04-25
2011-03-12 67 浏览
3月6日男友生日=] 原本打算係九龍城食完飯去睇聲光園,想不到咁快賣晒飛T^T 九龍城出名食泰國野, 而且我又唔想再同男友食西餐, 不如試下新野啦!! 加上朋友仔介紹就黎左小曼谷喇~ 去到既時候見到佢有間分店開正係佢對面, 應該好好生意啦! 兩個人唔需要BOOK位, WALK IN得喇波, 我地6點8去到已經好多人等緊! 結果等左九個字先有位 不過好就好在我地係坐對面個間分店! 唔洗咁多人, 油煙又少啲! GD. 睇到MENU, 好多都已經加晒價! 雞脾菇串燒 $10十蚊串菇, 我覺得貴左少少! 不過個雞脾菇意想不到地juicy, 但個沙嗲醬就麻麻地喇! 好重麻醬味 (幾乎都只係得麻醬味) 炸蝦餅 $5X大大粒! 熱辣辣既蝦餅到喇 佢炸得好靚, 金黃色的但又冇好油膩既感覺! 一見到佢就會好想快啲放佢入口, 加埋個醬簡直ichiban丫! 我地兩個都好中意個醬, 佢甜甜地, 同個蝦餅好夾. 男朋友既新食法: 將啲伴碟既生菜絲夾係蝦餅中間, 咁樣食提升左蝦餅既口感, 彈牙得黎又爽爽地, 唔錯唔錯! 不過只係兩個人食個份量就多左少少!泰式芥蘭炒咸魚 $4X我地對個菜名感到好奇, 點解唔係咸
小曼谷三隻字砌成一隻大笨象
雞脾菇串燒 $10
雞脾菇串燒
炸蝦餅 $5X
大大粒! 熱辣辣既蝦餅到喇
炸蝦餅
泰式芥蘭炒咸魚 $4X
我地對個菜名感到好奇, 點解唔係咸魚炒芥蘭..哈. 咸魚好甘香,應該有額外炒過, 配上芥蘭後咸度剛好! 而芥蘭都幾甜, 又唔會好硬! (有時啲芥蘭會有陣臭青味, 但係佢冇) 略嫌細碟
泰式芥蘭炒咸魚
咖哩炒蜆 $72
主角出場喇! 咖哩炒蜆, 真係好大碟, 而且每隻蜆都好大隻
蜆肉好鮮甜, 但有少少沙! 咖哩汁稠稠地但一啲都唔辣, 岩晒啲唔食得辣既朋友仔! 不過如果佢係微辣的話應該會更好味! 同埋依家略為甜左啲! 雖然我地有好多個蜆殼, 可惜既係有啲蜆肉不知走到哪碟去了! 全碟只剩下9隻. 但總體黎講幾好食!
咖哩炒蜆
蒜蓉包 $3X
蒜蓉包焗得好脆, 好香! 點埋咖哩, 入口之後最濃既味道, 唔係咖哩, 唔係蒜蓉, 而係麵包味, 真係好食到不得了
同埋個包黎左就好快啲食喇, 一林左就即刻好大分別! 我覺得點左咖哩好食啲, 叫咖哩的朋友一定要加埋蒜蓉包丫!
男友好想食乾炒魚麵, 但係賣晒
如果叫多個飯/麵又會太多波! 因為仲要食蛋糕..嘻 結果因為我想知咩係馬拉盞, 所以叫左個馬拉盞炒通菜代替

馬拉盞炒通菜 $4X
印象最深刻既係碟菜有好多蝦米仔, 蝦米味散播整碟菜! 因為我地冇飯所以覺得咸左啲! 尼碟比芥蘭大碟, 好似食極都食唔完咁 (可能係我地已經食到有啲飽)
馬拉盞炒通菜
最後, 雖然冇得試魚麵同薏米冰, 但我倆都好滿足! 啲食物好味道, 而且佢地會將我地點既菜排序, 逐樣黎, 唔洗凍晒! 順帶一提, 佢地啲服務好好, 那個叫安仔的waiter真係好NICE!!!
2011-03-06
雞脾菇串燒
炸蝦餅
咖哩炒蜆
小曼谷三隻字砌成一隻大笨象
  • 咖哩炒大蜆
  • 蒜蓉包
11月12日, 成日都好想同呀比黎九龍城食泰國野~ 今晚終於都有機會啦! 好彩早嚟到, walk in咁啱有位~ 晏少少門口已經開始多人喇!::: 串燒雞脾菇 + 串燒牛 ::: $9@見d串燒只係 $9 串咁平, 叫咗雞脾菇同牛肉嚟試下… 如圖所見, 雞脾菇比牛肉竟然仲大串d! 而味道上雞脾菇都好味過牛肉~ 因為佢燒得夠惹味之餘咬落又爽口, 雖然係菇但點埋d沙嗲汁一齊食味道絕對不比牛遜色! 反而個牛肉燒得韌韌地… 一般般. 其實都想講埋個沙嗲汁, 佢質地比較稀, 無乜沙嗲沙沙地嘅質感, 亦唔算太辣. 如果可以杰番d, 同埋加番d花生粒就好啦!::: 泰式炒金邊粉 ::: $43見呢度d野食好似都有版有眼咁, 對呢個金邊粉都有d期望架! 嚟到見到賣相都幾泰國街頭feel, 求求其炒埋一碟加一大匙花生碎咁… 金邊粉染成一片橙色, 望落都乾身分明. 配料有蛋、豆角、雞肉、蝦、芽菜等… 成碟野論外表同材料都好對辦, 可惜味道太淡, 金邊粉甜酸味都唔夠, 太淡口. 仲有部份金邊粉係兜唔勻, 黐埋一舊舊… 其他材料都無乜鮮味. 對呢個炒pad thai真係有d失望…::: 泰皇咖哩炒蜆 :::

::: 串燒雞脾菇 + 串燒牛 ::: $9@
串燒雞脾菇 + 串燒牛
::: 泰式炒金邊粉 ::: $43
泰式炒金邊粉
::: 泰皇咖哩炒蜆 ::: $68
呢個泰皇咖哩炒蜆真係好浮誇~ 我地叫咗之後有幾枱都跟我地叫咗呀! 除咗隻碟夠大之外, d蜆都好大!! 份量算多~ 由於d蜆夠大隻, 肉味自然豐厚d, 入口清甜無沙, 好似食緊花甲咁~ 個咖哩汁都唔錯, 有咖哩香外, 椰奶味同蛋味都好濃, 用嚟撈埋d配菜洋蔥同蔥段都好食!! 好在叫埋蒜茸包, 點咖哩一流!!!
泰皇咖哩炒蜆
::: 蒜茸包 ::: $17
蒜茸包一客四件, 都幾大舊! 焗得都幾脆, 不過就乾咗d… 如果就咁食可能會太硬, 而且d蒜茸牛油味亦略嫌鹹咁d… 但用嚟點咖哩食就啱啱好!
蒜茸包
好耐之前都黎過小曼谷九龍城食泰國野, 可能因為多人一齊食, 嗰時印象係覺得佢又平又正. 今次嚟就覺得佢好似退步咗咁… 不過九龍城咁多間泰國野之中, 小曼谷絕對係比較有人氣嘅一間! 但下次再嚟, 可能都會試下其他舖先… 無乜必要一定要揀佢~
2010-11-12
串燒雞脾菇 + 串燒牛
泰皇咖哩炒蜆
  • 燒雞脾菇
2011-01-23 8 浏览
勁正!好食到無得頂!!!主要原因係D野唔係好貴,又好好味,尤其係佢生蝦刺身&炸蝦餅&咖哩!!是晚order左........ 炸蝦餅:真的太太太大份了!有5件大大的蝦餅,一開二就有十件了,而且size都不小的!雖然是炸的,但都沒有很油很熱氣的感覺,而且還頗彈牙。串燒沙嗲: 燒得幾好,配上好好味的沙嗲汁。咖哩蟹:嘩!食落非常入味,加蒜茸包點汁簡直一流!!$298雖然貴左少少,但你見到d糕流哂出黎,絕對值回票價!!!生虾刺生:頗新鮮,点泰式酸辣汁一流!泰式炒通菜: 啲菜好嫩又翠綠,又夠鑊氣!風味燒豬頸肉:好香, 好野味,加埋D特別既醬汁,一絕!!d阿姐都幾好service,友好笑容,成日加水俾我地,同埋我地點完野想轉款佢又即刻幫我地入廚房改值得一讚!!!!今餐食得好飽呢~係一餐幾滿意的泰菜呢!!!看來好快又要再去幫襯了
勁正!
好食到無得頂!!!

是晚order左........

串燒沙嗲: 燒得幾好,配上好好味的沙嗲汁。

生虾刺生:頗新鮮,点泰式酸辣汁一流!

泰式炒通菜: 啲菜好嫩又翠綠,又夠鑊氣!

風味燒豬頸肉:好香, 好野味,加埋D特別既醬汁,一絕!!

d阿姐都幾好service,友好笑容,
成日加水俾我地,
同埋我地點完野想轉款
佢又即刻幫我地入廚房改
值得一讚!!!!

2011-01-22
  • 炸蝦餅
2011-01-20 8 浏览
今日下午我跟朋友經過九龍誠 , 時不時都想去食泰國菜 .我介紹他們去小曼谷食泰國菜 , 平時晚上就要等位重要等好耐 , 中午去唔洗等位我地重可以慢慢食 , 我地幾個人入到去就有卡位坐 .幫我地落單個個泰國女人好好笑容滿面 我地幾個人有傾有笑時不時都傾下這裡的東西既特別之處 .慢慢地品嚐這裡的味道 食得多但感覺好低食 今日我地食左既野 - * +咖喱蟹 : 隻糕蟹大大隻又好多糕 d汁令到隻蟹更入味蒜蓉法包(一客有四件):熱辣辣嗰陣食好脆 , 點咖喱蟹D汁食就係精華之處 , 但係d包唔可以放得耐凍左就唔好食生菜包 : 好多肉 d 肉碎帶有小小辣, 好香口 味道唔錯 . 生蝦刺身 : 又爽又彈牙 , 配埋酸辣汁真係一流 香草炒飯 : 比較辣但滿有泰國風味 , 椰皇沙冰 , 椰青把椰皇肉加入椰青水搞成飲品好似思樂冰咁但真係原材料原汁原味既飲品真係好好飲今餐食左500蚊> * +出到門口我們都傾緊下次幾時黎小曼谷食飯今餐真係很滿足了我們 .
今日下午我跟朋友經過九龍誠 , 時不時都想去食泰國菜 .
我地幾個人入到去就有卡位坐 .
幫我地落單個個泰國女人好好笑容滿面
我地幾個人有傾有笑時不時都傾下這裡的東西既特別之處 .
慢慢地品嚐這裡的味道
食得多但感覺好低食
今日我地食左既野 - * +
咖喱蟹 : 隻糕蟹大大隻又好多糕 d汁令到隻蟹更入味
生蝦刺身 : 又爽又彈牙 , 配埋酸辣汁真係一流
香草炒飯 : 比較辣但滿有泰國風味 ,
椰皇沙冰 , 椰青
把椰皇肉加入椰青水搞成飲品好似思樂冰咁
但真係原材料原汁原味既飲品真係好好飲

今餐食左500蚊> * +

出到門口我們都傾緊下次幾時黎小曼谷食飯
今餐真係很滿足了我們 .

2011-01-20
2011-01-18 22 浏览
聽朋友話小曼谷D野好食,咁未夠六點就去到等。人地五點搭十一開門,我地就即刻入去坐定定等食嘞。食到七點左右己經全場滿座,門口仲有班人喺度等位。我地好彩到得早,有卡位坐,都算舒服啦。幫我地落單個侍應冇咩笑容,慒口慒面咁,但上菜同收碟嗰個幾好笑容。我地驚佢地裝修冇得食,所以今晚最後衝刺,佢又介紹我地去附近佢地另一間細D嘅舖,幾好傾呀。我地得兩個人,唔食得多,只係食咗:生蝦沙律:爽甜彈牙,D汁酸酸地,少少辣,好開胃,好味;咖喱蟹:隻肉蟹D肉幾甜,算幾大隻,最好係連個殼都少少膏,D汁幾香滑;蒜蓉法包(四件):熱辣辣嗰陣食好脆,點咖喱蟹D汁食最啱。但擺耐咗就韌晒;泰式炒蜆(十一大只):好似貴妃蚌咁大隻,鮮甜爽口又冇沙;杧果沙冰:好香杧果味,唔太甜,真材實料;椰王沙冰:椰子味好濃,都係真材實料;杧果糯米飯:杧果甜,D飯更甜。白糯米軟滑,黑糯米煙韌,椰奶又香,熱辣辣,真係好好味!食到最後,爭D飽到上心口都唔捨得唔食。兩個人食咗三百零四蚊,畀咗三百一免找都仲覺得好抵食呀!不過要食情調就唔使唸,同一大班friend嚟想坐耐D傾吓愒又唔好意思咁囉!
我地得兩個人,唔食得多,只係食咗:
生蝦沙律:爽甜彈牙,D汁酸酸地,少少辣,好開胃,好味;
泰式炒蜆(十一大只):好似貴妃蚌咁大隻,鮮甜爽口又冇沙;
杧果沙冰:好香杧果味,唔太甜,真材實料;
椰王沙冰:椰子味好濃,都係真材實料;
  • 炸蝦餅
  • 咖哩炒大蜆
2011-01-17 7 浏览
昨晚行經九龍城,太太最喜歡就是去小曼谷,所以...又去光顧點了 "小曼谷炒飯"、"泰式炒金邊粉"、"泰式炒雜菜" 和 串燒小曼谷炒飯 - 味道不足,感覺是太淡整個飯都沒什麼味道泰式炒金邊粉 - 完全不是泰式炒...根本是西炒飯版本的金邊粉泰式炒雜菜 - 太油、沒味道,根本就是清炒 串燒 - 真的吃不出是燒烤味唉...真的是退步了不少
昨晚行經九龍城,太太最喜歡就是去小曼谷,所以...又去光顧
小曼谷炒飯 - 味道不足,感覺是太淡整個飯都沒什麼味道

泰式炒雜菜 - 太油、沒味道,根本就是清炒

串燒 - 真的吃不出是燒烤味

唉...真的是退步了不少
2011-01-16
2011-01-05 10 浏览
平時都好小出街食野因為有朋友叫到出街 出出下 望到間黃色野咪食下野都味食過泰國野叫了咖哩炒大蜆d蜆好大 好香生蝦刺生D汁好辣 不過好好味蒜蓉包我好中意蒜蓉包 因為好有蒜蓉味 點咖哩 正蝦餅下次都會去食
平時都好小出街食野
因為有朋友叫到出街