2007-12-11 30 浏览
跟老公與哥哥及爸爸一行四人來這裡晚飯是晚有不少精選特價菜**花蚌千葉豆腐** ($5x)很喜歡這個菜..看到餐牌的相片就立刻嚷著要點來吃一片片切得薄薄的豆腐一片搭著一片的圍著碟邊..十分漂亮中間的貴花蚌亦新解..點上點點蝦醬...鮮味非常**黑草羊煲**亦是特價菜之一老公跟爸爸都趁著冬天的來臨常點羊煲因不愛羊羶...沒有嚐到…**加州雞球**說是雞球但實情是一片片的雞…給炸過後再煮..像是西檸鴨的變種..卻沒有那總化學的酸味換來的卻是帶清新的橙香酸甜..美味!!**生煎菜肉包** 果真是即點即煎皮薄而脆餡料飽飽滿滿的**壽包**也很愛這裡的壽包..每一次都一定要點..大大個飽飽滿滿的壽包蓮蓉香直衝頭上還有一隻大大的原粒大蛋黃..這樣的價錢在星期六晚上..吃到美味的一頓..真抵!!
跟老公與哥哥及爸爸
一行四人來這裡晚飯
是晚有不少精選特價菜

**花蚌千葉豆腐** ($5x)
很喜歡這個菜..
看到餐牌的相片就立刻嚷著要點來吃
一片片切得薄薄的豆腐
一片搭著一片的圍著碟邊..
十分漂亮
中間的貴花蚌亦新解..
點上點點蝦醬...鮮味非常

**黑草羊煲**
亦是特價菜之一
老公跟爸爸都趁著冬天的來臨
常點羊煲
因不愛羊羶...沒有嚐到…

**加州雞球**
說是雞球但實情是一片片的雞…
給炸過後再煮..
像是西檸鴨的變種..
卻沒有那總化學的酸味
換來的卻是帶清新的橙香酸甜..
美味!!

**生煎菜肉包**
果真是即點即煎
皮薄而脆
餡料飽飽滿滿的

**壽包**
也很愛這裡的壽包..
每一次都一定要點..
大大個飽飽滿滿的壽包
蓮蓉香直衝頭上
還有一隻大大的原粒大蛋黃..

這樣的價錢在星期六晚上..
吃到美味的一頓..
真抵!!
2007-12-10 30 浏览
把食評post錯了地方..這裡才是真....跟老公與哥哥及爸爸一行四人來這裡晚飯是晚有不少精選特價菜**花蚌千葉豆腐** ($5x)很喜歡這個菜..看到餐牌的相片就立刻嚷著要點來吃一片片切得薄薄的豆腐一片搭著一片的圍著碟邊..十分漂亮中間的貴花蚌亦新解..點上點點蝦醬...鮮味非常**黑草羊煲**亦是特價菜之一老公跟爸爸都趁著冬天的來臨常點羊煲因不愛羊羶...沒有嚐到…**加州雞球**說是雞球但實情是一片片的雞…給炸過後再煮..像是西檸鴨的變種..卻沒有那總化學的酸味換來的卻是帶清新的橙香酸甜..美味!!**生煎菜肉包** 果真是即點即煎皮薄而脆餡料飽飽滿滿的**壽包**也很愛這裡的壽包..每一次都一定要點..大大個飽飽滿滿的壽包蓮蓉香直衝頭上還有一隻大大的原粒大蛋黃..
把食評post錯了地方..
這裡才是真....

跟老公與哥哥及爸爸
一行四人來這裡晚飯
是晚有不少精選特價菜

**花蚌千葉豆腐** ($5x)
很喜歡這個菜..
看到餐牌的相片就立刻嚷著要點來吃
一片片切得薄薄的豆腐
一片搭著一片的圍著碟邊..
十分漂亮
中間的貴花蚌亦新解..
點上點點蝦醬...鮮味非常

**黑草羊煲**
亦是特價菜之一
老公跟爸爸都趁著冬天的來臨
常點羊煲
因不愛羊羶...沒有嚐到…

**加州雞球**
說是雞球但實情是一片片的雞…
給炸過後再煮..
像是西檸鴨的變種..
卻沒有那總化學的酸味
換來的卻是帶清新的橙香酸甜..
美味!!

**生煎菜肉包**
果真是即點即煎
皮薄而脆
餡料飽飽滿滿的

**壽包**
也很愛這裡的壽包..
每一次都一定要點..
大大個飽飽滿滿的壽包
蓮蓉香直衝頭上
還有一隻大大的原粒大蛋黃..
2007-11-25 6 浏览
上星期六去咗美孚富臨,琴晚啲親戚又話富臨,唔好掛,美孚嗰間不會再去,又嘈又迫,啲嘢又行,勁多味精.對呢間都冇咩期望,不過姑奶叫到,冇計,點知就係因為冇期望,所以冇矢望,叫咗一般嘅海鮮--魚,蝦...都算新鮮好食,個芝士龍蝦都ok,但個伊底就好唔掂,好在個燒鵝幾好味,皮脆.我見到好多枱都叫,唔知係咪呢度嘅名菜,咁唔駛去深井啦,但係地方又係迫,我最怕.幾好食都係假,食嘢最緊要嘆!
2007-06-18 4 浏览
今天我男朋友到此酒家飲茶,點了一個綠茶千層糕,送到來才發覺是甜點,而他一直以為是熱點,就對侍應說可以取消嗎?他就拿走了,可是不久一名穿著黑色衣服的男子拿著甜點對我男朋友說:{先生,點了的食物是不能退的,如你堅持要退的話,剛才替你落單的侍應就要自己賠錢了,請問你還是要退嗎?}在這情況下不吃甜食的他也只好接受啦,無理由要一個無辜侍應賠錢0架!但我們就十分不滿他們的做法,這是什麼規條呢?說到底...就是公司全面勝利,員工和人客輸晒!>_<
昨晚有屋企人生日, book"口左"圍大閘蟹宴, $1488 (星期一至星期四先咁抵, 星期五至星期日收$2888), 食物如下:洋澄湖大閘蟹(十二隻)鴻運乳豬拼盆二崧香菇蝦仁富貴甜蜜雙方鮮蟹肉花膠翅雙冬扣黑草羊福祿大海班頭抽走地雞生炒糯米飯如主題: 十二人一圍, 十六人分量, 走時仲有五大盒打包...味道OK, 大閘蟹一般, 個蟹醋唔夠薑又唔夠甜. 其中甜蜜雙方, 第一次食, 覺得好好味, 但女友告知香港老飯店仲好味, 下次會去試吓...!! 平日叫餸食飯都唔錯總括: 抵食, 一大班人唔怕坐大堂太嘈的話, 值得一試...!!

洋澄湖大閘蟹(十二隻)
鴻運乳豬拼盆
頭抽走地雞
生炒糯米飯

平日叫餸食飯都唔錯

2005-03-16 14 浏览
去過這裏幾次吃晚飯小菜, 最近一次是05 年3月9日, 價錢適中, 還時常有些特價野叫, 份量算是大碟, 質數亦不錯, 服務態度亦很好, 屬大件夾抵食.
2005-02-01 12 浏览
係尖咀,飲茶食飯的地方唔算多,之前試過隔離的牡丹亭,上個星期五就試下這間富臨。同太座大約點左七碟點心,亦有菜有粥,點心如蝦餃燒賣都算大件,味道不差,以本地酒樓格局來說,是收貨的。但午市都算幾多人,感覺迫左d,但以百來蚊的價錢,想點?食完後,像上次去完牡丹亭一樣,走去文化中心參加朋友婚禮了,是日休息半天了。
2004-07-11 11 浏览
又成十個人一齊去搵食, 可能因為係星期六, 滿晒坐~ 點左d火鍋配料連啤酒都上得好慢, 一共叫左三輪菜, 真係食到日月無光, 其中覺得羊肉唔錯, 肥牛滑牛水餃等等都係一般~ 無點叫d貴既配料, 可能真係食得太多, 埋單要$150 一位, 都覺得比預算中貴左少少.

2004-05-10 12 浏览
頌親恩晚餐(4至5位用) $680紅燒竹笙雞絲翅, 一般,沒有特別,但份量足夠六位漁湯柆粒浸菜苖, 湯太鹹金珠拼海鮮卷, 即係海鮮卷和鮮奶球(海鮮卷太多沙律醬)大海斑兩味- 翡翠炒球(用了甜豆炒,呢部唔錯,魚好好味)清蒸頭腩(一般)散叫了脆皮燒腩仔,$38(好好味,但細碟了少少)野菌炒鴕鳥柳,$60(賣相唔掂,可能醬汁關係個樣黑黑的,味道也唔好)叫了四個靚仔,三個楊枝甘露,一個馬豆造成的魚魚和一個芒果布甸,最出色都是甜品呢除了那個椰皇雪蛤,仲話要訂,雖然只是$19.9.但唔食都沒有所謂,埋單$1030,都唔算貴了服務方面:表面殷勤,實際麻煩,成日走來催人點送,但又唔係滿座喎!奇怪.
頌親恩晚餐(4至5位用) $680
紅燒竹笙雞絲翅, 一般,沒有特別,但份量足夠六位
漁湯柆粒浸菜苖, 湯太鹹
金珠拼海鮮卷, 即係海鮮卷和鮮奶球(海鮮卷太多沙律醬)
大海斑兩味- 翡翠炒球(用了甜豆炒,呢部唔錯,魚好好味)
清蒸頭腩(一般)
散叫了脆皮燒腩仔,$38(好好味,但細碟了少少)
2003-05-20 3 浏览
我阿媽就最鍾意黎呢度飲茶架喇,貪佢選擇夠多,又唔係貴,除左最基本既點心之外,仲有唔少特色小食,以前有個南瓜露甜品,好香又唔太甜,可惜而家已經無左喇!試過去食晚飯,打邊爐同晚飯都試過,都係晚飯抵d,因為佢成日都有promotion,例如有燒鵝或者白灼蝦特價,反而打邊爐就麻麻啦,去稻香好過。d位係迫左少少,所以會比較嘈。
d位係迫左少少,所以會比較嘈。
2002-09-22 1 浏览
環境唔掂,野食普通,招呼尚可,最得就係d價錢,下午茶點心大部份8蚊,個別特價點心仲平到去$5.8,燒味湯粉麵10蚊,炒粉麵就18蚊碟,份量仲同平時差唔多,抵讚,認真平通尖沙咀。
2002-07-04 0 浏览
今晚行左TST 一會, 就去左呢間酒樓吃晚飯, 見到個promote 都幾抵, $48.00 晚飯孖寶, 有例牌灼蝦1碟, 雞半隻, 2個人都幾夠食, 就加多碟$28.00 海蜇併鴨舌, $15.00/4罐嘉士伯, 一直都覺得唔錯......好似幾抵.......諗注唔叫飯叫碗賴粉......點知埋單先知...原來那碗齋賴粉.....一碗要$25.00........嘩............叫個小菜都係卅丫幾.....叫碗仔齋賴粉竟然要$25.00.........我以為自己在酒店中菜廳叫添......不過算啦, 鬼叫自己叫之前無問價咩.......唉......>< >< >< ..... 比佢陰到添~
2001-02-26 4 浏览
呢間酒樓的晚飯3寶都叫做幾抵, $18.00一斤蝦, 就足晒斤兩, 無欺場, 3寶只可選一款, 如果多人去食就緊係叫"燒鵝"抵啦, 但人少就最好食0下蝦, 無0甘易飽, 叫0左一個雜菜煲, 一斤蝦, 加多個鴨舌小食, 都係$145.00埋單,2個人已經很飽....仲有糖水送架...但看到隔離台D人打火鍋又覺得好正, 因為D4寶丸係打出來的, 唔係街市凍肉舖賣的那些丸, 而且望落都幾大碟兼新鮮, 早知就食火鍋啦.....9:30後仲有特價添呀......下次真係要試0下...^^
1999-11-10 3 浏览
o 尋晚同班姊妹o 係尖咀掃完冬裝行到腳趾尾都抽晒根,其中一位好姊妹提議去打邊爐,o 華即刻個個醒晒。 望下隻表仲差少少到九點半,於是拿拿臨走去福興,因為呢度九點半後碟碟都係$25 ,材料交足課,大家都好滿意。 另外食得樂八到隔鄰檯D 大閘蟹都好正,只不過$28 ,下次留肚試試。