2017-06-01
已經有一段時間冇食放題,今日經朋友介紹下嚟到呢間餐廳食放題。大家都知放題來來去去不外乎都係食嗰啲嘢,不過呢一間餐廳嘅三文魚刺身同埋蟹粥就係我今晚食過咁多款食物之中,覺得最值得推介嘅。而且蟹粥我係食完一碗之後唔夠喉,又再叫多咗一碗蟹粥份量唔算少,我估有兩個飯碗仔。蟹粥裏面食到有嗚門卷、粟米、蟹柳同埋蛋花。當然仲有主角一蟹。蟹粥煮得好綿,加埋粟米,蟹柳,令我食落去覺得甜甜地;而碗粥嘅顏色亦都好colorful,有蟹嘅鮮紅,配上粟米嘅金黃,睇到都令人覺得好開胃仲有我自己想推介嘅就係三文魚刺身。三文魚刺身屬於厚切,而且我覺得每一件刺身都有三文魚腩肥美、香、油嘅口感,前前後後我一共食左大概10件我諗食夠20片都值回票價而甜品方面,我覺得最好味嘅就係我手上呢款朱古力撻。朱古力屬於軟身,質感貼近朱古力醬,味道不會太甜之餘帶一小點黑朱古力嘅苦