2023-09-24
見到富山拉麵同鬆弛熊做左個二十週年聯乘,裡裡外外都係可愛哥鬆弛熊 😍 咁有心思作為 fans 一定要去捧場呀 🫶🏻Rilakkuma 特製牛奶拉麵湯底非常香濃 😆 有少少奶香,同時有微微胡椒香味,所以整體唔會好漏,濃厚得黎好香口 🫶🏻 配料除左可愛嘅鬆弛熊魚糕之外,仲有厚切而且肥瘦適中嘅日式叉燒,入味嘅豬軟骨同溏心蛋 🤤 拉麵屬於粗身嘅,煮得剛剛好,而且都幾彈牙 😋Rilakkuma 特製沾麵·魚介醬油湯呢款有四種湯可以揀,今次我地揀左平時比較少見嘅魚介醬油湯,魚介嘅香味配合埋濃濃嘅醬油味,加上掛汁嘅拉麵 😋 而且呢個份量好大 😆 鬆弛熊、小白熊同小黃雞都齊曬 😍 配埋日式叉燒同蟹柳,勁滿足 😌炸雞拼章魚燒炸雞啖啖肉又夠脆,仲有個酸酸地好似士多啤梨味嘅蛋黃醬可以點,味道都幾得意 😊 章魚燒都幾香口,仲有一塊超得意嘅鬆弛熊曲奇 😍飲品:特製百香果梳打、特製士多啤梨梳打兩杯都係無冰嘅勁貼心 😍 而且味道唔會太甜,好適合配拉麵食 🫶🏻 士多啤梨梳打入邊仲有粒粒士多啤梨果肉 🤤 記得同店員講暗號棉花糖,將粒可愛嘅鬆弛熊棉花糖擺入去杯嘢飲度,特製梳打再 upgrade 😆 成件事勁得意 💕加左
Rilakkuma 特製牛奶拉麵
Rilakkuma 特製沾麵·魚介醬油湯
炸雞拼章魚燒
飲品:特製百香果梳打、特製士多啤梨梳打
加左 $68 換左個勁得意嘅鬆弛熊環保袋 😆 摺埋細細個,打開容量又夠大,仲要可以上到膊頭,重點係,上面嘅鬆弛熊真係好可愛 😍