2023-09-19
話說上次玉桂狗已經想去打卡,直到最近轉咗鬆弛熊,終於的起心肝。由於去果日係平日夜晚,雖然入面都坐左好多人,不過都唔使等位就入到去,仲坐到心儀想坐嘅位置。雖然店內充滿住鬆弛熊,不過始終舖面比較窄,好似影響到人,我哋主要喺自己位打卡。同小朋友嚟,梗係全部叫鬆弛熊相關,不過雖然為打卡,我都希望食物處於中等以上水平。首先先咗杯嘢飲,我哋叫咗特製百香果梳打,其實只係普通野飲,呢個唔係重點,重仲點係同張相完全唔同!上面嘅公仔無咗🥲真心一大失望叫得麵家,拉麵當然要講,黃色碗嘅特製黑醬油拉麵($98)除咗個湯底黑色同比較油,面身彷如油面一般,講真只係用作填肚,一d都唔出色至於特製沾麵($108),好明顯呢款係穩陣型,加埋個麻醬,唔會難食,相對黎講,呢款仲仲有三片鬆弛熊魚旦🤣,仲抵。最後講下小食,炸雞併章魚燒($69),呢個都過唔錯,不過個人認為個醬係敗筆,因為係士多啤梨味,又鹹又甜咁,古古怪話