家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
同老公結婚半週年🩷搵d好野食下🤣見到灣仔{家賀屋刺身寿司專門店}食物水準高~又有畫碟服務🎨儀式感滿滿🥰即刻book枱試下!餐廳環境有舒服又有格調💕牆上有充滿日式風格既掛畫、擺設好有氣氛!❥ 鹽燒仙台熟成牛舌芯 $128份量好多🥰牛舌芯燒得剛好,鹽味恰到好處!牛味濃郁,咬落去肉質鮮美,幾爽口,完全唔韌😋❥ 大名 壽司定食 $298有壽司八貫🤩包括帆立貝、特大赤海老、油甘魚、汁燒海鰻、蔥本鮪魚腩、海鹽輕燒鮪魚腩等等🍣每一件都好新鮮,口感各有特色😍定食仲包埋湯品、田園沙律、唐揚嫩雞🐓好豐富💯❥ 海苔脆醬魷魚 $58魷魚炸到香脆,海苔味道濃郁❤️‍🔥配上沙律醬,口感好好👍🏻好快俾我地清晒🤭❥ 月見櫻花海老丼 $145海老份量多又夠新鮮~搭配日本米飯,味道清新!撈埋蛋汁食好滿足🥰❥ 西京燒熟成黑豚腩肉 $98有驚喜‼️燒得岩岩好,肉質好爽滑,唔會太肥,又唔會太乾身🤩💯西京醬味濃郁,味道甜甜地,食唔停!❥ 朱古力心太軟配雲尼拿雪糕 $93甜品可以有免費畫碟服務🎨仲要畫得好靚🥹我request左chiikawa公仔!好滿意啊😍超可愛☺️心太軟味道都一流!表皮脆脆地,一切開暖笠笠既朱古力醬慢慢流出,做到流心
同老公結婚半週年🩷
搵d好野食下🤣
見到灣仔{家賀屋刺身寿司專門店}食物水準高~
又有畫碟服務🎨儀式感滿滿🥰
即刻book枱試下!

餐廳環境有舒服又有格調💕
牆上有充滿日式風格既掛畫、擺設
好有氣氛!

❥ 鹽燒仙台熟成牛舌芯 $128
份量好多🥰
牛舌芯燒得剛好,鹽味恰到好處!
牛味濃郁,咬落去肉質鮮美,幾爽口,完全唔韌😋

❥ 大名 壽司定食 $298
每一件都好新鮮,口感各有特色😍
定食仲包埋湯品、田園沙律、唐揚嫩雞🐓好豐富💯

❥ 海苔脆醬魷魚 $58
魷魚炸到香脆,海苔味道濃郁❤️‍🔥
配上沙律醬,口感好好👍🏻
好快俾我地清晒🤭

❥ 月見櫻花海老丼 $145
海老份量多又夠新鮮~
搭配日本米飯,味道清新!
撈埋蛋汁食好滿足🥰

❥ 西京燒熟成黑豚腩肉 $98
有驚喜‼️
燒得岩岩好,肉質好爽滑,唔會太肥,又唔會太乾身🤩💯
西京醬味濃郁,味道甜甜地,食唔停!

❥ 朱古力心太軟配雲尼拿雪糕 $93
甜品可以有免費畫碟服務🎨仲要畫得好靚🥹
心太軟味道都一流!
表皮脆脆地,一切開暖笠笠既朱古力醬慢慢流出,做到流心效果🍫💕
配埋軟滑既雲呢拿雪糕,冷熱交融,好食🤤🍦

❥ 麒麟一番榨 黑白啤 $39
最近做緊50%off優惠!好抵🥹
啤酒味道濃厚,清爽可口!
好岩搭配肉類🥩

❥ 韓國柚子蜜梳打 $35
充滿氣泡感,柚子味道酸甜,非常清新,好適合解膩👍🏻
2025-06-16
2025-06-12 2766 浏览
今次黎到呢一間位於灣仔既家賀屋同老公慶祝生日,呢間餐廳都幾大間,空間座位好闊落非常舒適,成個裝修都好有日本居酒屋風格,真係好chill。而且呢間餐廲都幾抵食,食物方面都唔貴,仲有半價啤酒同半價北海道白象拔蚌,而且睇前order預約甜品仲可以有得畫碟,起甜品碟度寫上祝福字句甚至仲可以畫公仔添,真係好有驚喜。-月見 極丼絕對係必點之一,上面係滿滿既魚籽,而且仲有好多吞拿魚蓉同海膽,份量真係唔少。將中間紅卜卜既蛋黃攪開,見到橙紅紅既蛋黃汁流出黎,睇到我流晒口水。另外仲有個海膽龍珠卷都一定唔可以錯過,各種味道非常豐富,食落好有層次,真係好正。-而刺身壽司方面都好出色,我地叫左個刺身拼盤,上面有三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦等等,食落好新鮮,當中特別鐘意食赤蝦,隻赤蝦食落好鮮甜好有口感。而壽司亦都有好多唔同既種類,我地都叫左好多款,當中比較推薦食辛辣三文魚軍艦同火炙鰻魚。-我地另外仲叫左吉列三元豚熟食,豚肉食落好juicy,中間好粉嫩架。除此之外,大推免治雞軟骨棒,雞軟骨好有咬口,製成骨棒之後食落更加有層次,配埋日本蛋簡直係一絕。另外仲有叫到三文魚頭,魚肉食落都幾鮮甜,唔錯。-最後既甜品我係叫左千
最後既甜品我係叫左千層蛋糕,個畫碟真係好靚好打卡able,個蛋糕食落都好綿好好食,大滿足。
2025-06-09
  • 海膽龍珠卷
  • 特選刺身盛
  • 月見極丼
呢間日本🇯🇵料理,食材高水準又新鮮品質優良,服務好👍🏻如果叫佢地既甜品🍧,仲有靚靚畫碟服務好岩慶生🎉節日聚會💓💓💓✨鹽燒仙台熟成牛舌芯🐮呢個牛舌真係超靚部位💓每一舊口感鬆軟,牛肉味濃表面仲有一層焦香香氣~~✨師傅特選壽司-8貫🍣8款壽司都精心挑選,每樣食材都超新鮮由師傅發辦👍🏻海膽 赤貝 牡丹蝦 燒拖羅 左口魚裙邊每一款都好正😆😍😍✨牛油果軟殼蟹卷🦀反卷層次豐富,外面有滿滿蟹子牛油果,軟殼蟹,飯既比例平均入口層次豐富_(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨吉列芝心豬扒🐷一定要叫呢個不一般既吉列豬扒😍😍佢既芝士超香,流心拉絲,超正🤩豬扒吾乾,好juicy🫶🏻做到外脆內軟✨阿波尾酢雞腎串雞腎肉質好嫩滑,表面少少焦香配搭番雞腎本身既風味濃郁好岩配啤酒🍻🤣✨關東煮手打烏冬🍢呢個關東煮入面既食材係超級入曬味,特別係蘿蔔👍🏻一d都吾hea,正正子~✨開心果巴斯克蛋糕🍰如果係慶祝🍾可以預先預訂選擇畫花,你喜歡既圖案,任何甜品都可以呢個蛋糕堅好開心果味,味道好出😍芝士好軟滑🧀好出色👍🏻👍🏻
呢間日本🇯🇵料理,食材高水準又新鮮
品質優良,服務好👍🏻
如果叫佢地既甜品🍧,仲有靚靚畫碟服務
好岩慶生🎉節日聚會💓💓💓

✨鹽燒仙台熟成牛舌芯🐮
呢個牛舌真係超靚部位💓
每一舊口感鬆軟,牛肉味濃
表面仲有一層焦香香氣~~

✨師傅特選壽司-8貫🍣
8款壽司都精心挑選,每樣食材都超新鮮
由師傅發辦👍🏻
海膽 赤貝 牡丹蝦 燒拖羅 左口魚裙邊
每一款都好正😆😍😍

✨牛油果軟殼蟹卷🦀
反卷層次豐富,外面有滿滿蟹子
牛油果,軟殼蟹,飯既比例平均
入口層次豐富_(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

✨吉列芝心豬扒🐷
一定要叫呢個不一般既吉列豬扒😍😍
佢既芝士超香,流心拉絲,超正🤩
豬扒吾乾,好juicy🫶🏻做到外脆內軟

✨阿波尾酢雞腎串
雞腎肉質好嫩滑,表面少少焦香
配搭番雞腎本身既風味濃郁
好岩配啤酒🍻🤣

✨關東煮手打烏冬🍢
呢個關東煮入面既食材
係超級入曬味,特別係蘿蔔👍🏻
一d都吾hea,正正子~

✨開心果巴斯克蛋糕🍰
如果係慶祝🍾可以預先預訂
選擇畫花,你喜歡既圖案,任何甜品都可以
呢個蛋糕堅好開心果味,味道好出😍
芝士好軟滑🧀好出色👍🏻👍🏻
2061 浏览
1955 浏览
2025-05-20
庆祝纪念
生日
2025-05-16 2789 浏览
這間網上爆紅的居酒屋其中一間分店位於灣仔,主打時令海鮮及日本料理,由日本築地自家漁商每日新鮮空運,當中精緻的畫碟服務最為受歡迎,適合約會或慶祝特別節目。店內環境寬敞舒適,裝潢以型格的黑色為主調,擺放清酒樽及掛畫等充滿和風。生日可享免費畫碟服務,每日設有名額,一定要預訂服務。黑松露三文魚 $28/2件紋理分明的三文魚富魚脂,火炙逼出魚油,外層帶點香脆,有陣陣松露沙律醬的飄香。海鹽輕燒中本鮪魚腩 - $48/件 X2中拖羅佈滿精緻的魚油花紋,輕輕火炙油香四溢,鮮甜得幾近入口帶化。黃金舟 $65/2件香甜的豆皮包裹著更有口感的角切三文魚,撒滿沙律醬及蟹籽。原條海鰻 - $45/件整尾超長的星鰻外皮鬆脆,内裏的魚肉柔滑細膩,有著微微的甜味及鮮味,塗上鹹中帶甜的蒲燒醬。海膽龍珠卷 - $148卷物有軟滑即溶的海膽,有淡淡海水鮮味而不腥,又有綿密細膩的本鮪魚腩蓉富魚油甘香,還有奶滑的醬油漬蛋黃,有著濃郁的蛋黃香及鹹香。明太子雞翼 $65/2件咬開雪白的雞肉嫩滑多汁而不柴,明太子辛而不辣很香口。銀鱈魚西京燒 - $118西京醬鹹中帶甜的味噌香,正好平衡銀鱈魚豐溢的魚脂甘香,魚肉鮮甜細滑。鹽燒仙台熟成

生日可享免費畫碟服務,每日設有名額,一定要預訂服務。

黑松露三文魚 $28/2件
海鹽輕燒中本鮪魚腩 - $48/件 X2
黃金舟 $65/2件
香甜的豆皮包裹著更有口感的角切三文魚,撒滿沙律醬及蟹籽。
原條海鰻

原條海鰻 - $45/件

海膽龍珠卷 - $148

明太子雞翼 $65/2件
咬開雪白的雞肉嫩滑多汁而不柴,明太子辛而不辣很香口。
銀鱈魚西京燒
銀鱈魚西京燒

銀鱈魚西京燒 - $118
鹽燒仙台熟成牛舌芯
鹽燒仙台熟成牛舌芯

鹽燒仙台熟成牛舌芯 - $128
牛舌芯的油脂比舌根少,口感較爽脆,熟成令其質感更加軟嫩多汁,牛味更有所提升,烤得外酥內粉嫩,厚切更具口感好彈牙。
串燒雞軟骨
串燒雞軟骨

串燒雞軟骨 $58/2串
金黃酥脆的雞軟骨毫不油膩,口感爽脆帶點鹹香。

朱古力心太軟 - $78
是Minions的電影海報,三位都光著屁蛋很可愛。外脆內軟的朱古力蛋糕,切開流出濃濃的朱古力醬,堅果味濃郁,又有酸甜的士多啤梨平衡膩感。

北海道千層雲呢拿蛋糕 - $38
層次豐富的千層蛋糕的餅皮好柔軟,每層也夾著幼滑細膩的忌廉。
2025-05-15
這是一間位於灣仔已屹立13年的日式餐廳, 雖然地方不大, 但座位非常寬敞。 最近餐廳有好款半價優惠食物, 例如啤酒, 蠔, 龍蝦和象拔蚌刺身 🤩 另外食物處理有點像日本風味, 會吃得更開心。月見 - 極丼定食 $268整個飯堆砌到很澎湃, 裡面有海膽, 吞拿魚蓉和三文魚籽, 中間更有隻蛋, 蛋搞拌後飯粒變得滑溜 ☺️ 3款刺身都十分新鮮, 相當鮮甜, 尤其海膽, 入口即溶 🤤大名壽司定食 $298總共有8款壽司, 全部都是厚切, 吃下去特別豐富 🤗 飯粒就像某些日本小店般握得結實, 粘性很重, 除了有濃厚醋味, 也有微微醬油味。海膽龍珠卷 $148放了海膽, 吞拿魚蓉跟醬油漬蛋黃, 想不到海膽與蛋黃又蠻配搭, 3款食物加起來就是有點邪惡, 特別是原粒蛋黃上 😈 其實有點膩, 所以每人2小件就剛剛好。後來才發現3款食物都有吞拿魚蓉 😆自家燒玉子 $25非常厚實的玉子燒, 略嫌太過結實, 味道正常, 少許甜, 不會有什麼驚喜。巨峰提子乳酸梳打酒 $48酒的濃度不高, 像在喝乳酸梳打水一樣 😂 不過這樣更適合我!最近餐廳興起畫碟甜品, 只要事前跟員工要求, 就可以有心目中的圖案, 畫得十分美,

月見 - 極丼定食 $268

月見 - 極丼定食

大名壽司定食 $298

大名壽司定食

海膽龍珠卷 $148

自家燒玉子 $25

巨峰提子乳酸梳打酒 $48

最近餐廳興起畫碟甜品, 只要事前跟員工要求, 就可以有心目中的圖案, 畫得十分美, 用作慶祝十分合適。

2025-03-27
月見 - 極丼定食
大名壽司定食
  • 月見-極丼定食
6天前 0 浏览
尋晚終於去咗灣仔家賀屋刺身壽司專門店,真係完全冇失望!一入到去已經覺得成間舖好有日本feel,坐得又舒服,啲職員又好有禮貌。今次叫咗活伊勢龍蝦刺身拼盤,有半價優惠,真係勁抵食!啲龍蝦肉超彈牙,鮮甜到不得了,啲刺身全部都係厚切,食落又新鮮又滿足。油甘魚刺身都好正,油香滑溜溜,厚厚切落去好有口感。日本鯖魚照燒壽司燒得好香,魚味好突出,壽司飯比例啱啱好。醬燒油甘魚魚頭都幾出色,啲肉夠滑,醬汁好惹味,撈飯一流。另外叫咗海鮮茶碗蒸,滑到好似布甸咁,入面啲蝦、魚肉都好鮮甜。飲返杯一番榨生啤,又冰又夠爽,配刺身壽司一流!講返甜品,叫咗椰子雪糕,朋友仲同店員講可唔可以幫我畫隻貓貓落個碟度(計枱個時要講同俾$200 訂),點知師傅真係畫到好靚,成隻貓貓超可愛,完全係做到「pawfection」!真係打卡一流,差啲唔捨得食添!今餐埋單$1300,計埋服務費,質素同埋體驗都對得住個價錢。推介比鍾意食刺身壽司嘅朋友,下次可以試下叫師傅畫其他cute cute嘅嘢,真係會有驚喜!

2025-08-04 0 浏览
出開灣仔又去咗我好鐘意嘅家賀屋食晏,呢度嘅日式料理好高質,lunch set多選擇又吸引🤩🥢特選海鮮丼 定食 $348特選海鮮丼即有少見嘅鮑魚、三文魚、吞拿魚、大件厚切拖羅、牡丹蝦、海膽、三文魚籽、玉子等,刺身當然鮮甜新鮮,另外特別欣賞佢嘅壽司飯,係加咗赤醋、芝麻、紫菜碎混合,食落口感味道更加豐富定食配有海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋🫶🏻🍚月見 極丼 $254先生超鐘意呢款,最吸睛就係大大粒橙黃色蛋黃🧡撈壽司飯完全提升咗層次同味道🙌🏻成碗丼飯仲有吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽、紫菜絲,望到都覺得正,完美配搭,好好食🤤仲有高野豆腐手打烏冬、海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、海鮮茶碗蒸,豐富又高質,值得一吃再吃‼️🚩家賀屋刺身寿司專門店 (灣仔) @harvesthousesushi 📍灣仔灣仔道83號1樓

🥢特選海鮮丼 定食 $348

定食配有海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋🫶🏻

🍚月見 極丼 $254

📍灣仔灣仔道83號1樓
  • 特選海鮮丼
  • 特選海鮮丼定食
2025-08-04 0 浏览
🥰最近,我同fd慶祝生日,這次的餐飲體驗讓人難忘。兩位lady左好多野😎😛市場刺身丼定食新鮮的刺身搭配巨峰乳酸梳打(少冰),海帶味噌湯和滑順的日式燉蛋,讓小朋友愛不釋口。蔥吞拿魚腩海膽丼定食色澤鮮豔的海膽丼,海膽的鮮甜和吞拿魚腩的嫩滑完美結合,巨峰乳酸也是絕佳伴侶。開心果巴斯克蛋糕餐後的開心果巴斯克蛋糕不僅美味,還有比卡超的畫碟服務,讓小朋友驚喜連連。月見櫻花海老丼海老丼清新可口,海老的鮮甜和櫻花香氣相得益彰。🎉 一年一度Toro感謝祭 🎉從 6月16日~7月13日,每日都有空運美食等你來享受!✔ 海鹽輕燒大本鮪魚腩壽司 買一送一 $65/2pcs✔ 時令日本生蠔 僅需 $145✔ 產地直送活海產 半價優惠✔ 全日生啤 半價供應 🍻✔ 生日免費畫碟服務

😛市場刺身丼定食

蔥吞拿魚腩海膽丼定食

開心果巴斯克蛋糕

月見櫻花海老丼
海老丼清新可口,海老的鮮甜和櫻花香氣相得益彰。

🎉 一年一度Toro感謝祭 🎉
從 6月16日~7月13日,每日都有空運美食等你來享受!

✔ 海鹽輕燒大本鮪魚腩壽司 買一送一 $65/2pcs
✔ 時令日本生蠔 僅需 $145
✔ 產地直送活海產 半價優惠
✔ 全日生啤 半價供應 🍻
✔ 生日免費畫碟服務
2025-07-11
🐷📌 #豬西食港島 #豬西食灣仔.灣仔有間超級高質嘅日本菜!! 家賀屋刺身寿司專門店!!雖然係樓上舖,但係佢哋嘅人流都唔少㗎,主打高質日本刺身壽司及小食,~而且佢哋有客制嘅畫碟服務連朋友超級鍾意嘅chiikawa都畫到 🫶🏻.🐷岩手縣米崎真蠔6隻(日式柚子醋)$145就食到六隻高質嘅生蠔,因為最近做緊優惠,所以有50% Off~產地直送岩手米崎真蠔,鮮甜又多汁,日式柚子醋點綴,提升蠔味層次,酸香開胃!!.🐷海膽龍珠卷卷物用上超靚靚海膽,仲有裏面有一粒大大粒嘅醬油漬蛋黃,仲包住左啲順滑嘅吞拿魚蓉同海膽,海膽嘅鮮味真心超級濃郁,雖然蛋黃嘅份量比例比較多,但係完全冇蓋過海膽嘅鮮味~.🐷月見-極丼極丼配主打刺身加生蛋黃,豐富三文魚子、海膽、吞拿魚蓉,全碗配搭新鮮,蛋黃拌勻後更滑溜,整體份量亦都係一啲都唔孤寒,超級滿足!!.🐷火炙厚切鮟鱇魚肝厚切鮟鱇魚肝輕輕火炙後更香滑細膩,入口即融,帶淡淡焦香,味道濃郁又不膩。.🐷黑松露煙燻帆立貝帆立貝大粒鮮甜,煙燻香配黑松露醬,貝肉彈牙唔會腥,層次分明。.🐷自家焦糖玉子燒玉子燒蛋香濃甜,上層燒焦糖,帶微脆同焦香,滑溜不膩~.🐷清酒牛油煮蜆蜆肉飽滿無沙,牛油香
🐷📌 #豬西食港島 #豬西食灣仔
灣仔有間超級高質嘅日本菜!! 家賀屋刺身寿司專門店!!
而且佢哋有客制嘅畫碟服務
連朋友超級鍾意嘅chiikawa都畫到 🫶🏻
🐷岩手縣米崎真蠔6隻(日式柚子醋)
岩手縣米崎真豪

🐷海膽龍珠卷

🐷月見-極丼
🐷火炙厚切鮟鱇魚肝
黑松露煙燻帆立貝

🐷黑松露煙燻帆立貝
🐷自家焦糖玉子燒
玉子燒蛋香濃甜,上層燒焦糖,帶微脆同焦香,滑溜不膩~
自家製焦糖玉子燒

🐷清酒牛油煮蜆
蜆肉飽滿無沙,牛油香同清酒提鮮,湯汁鹹香入味,蜆味突出
清酒牛油煮蜆

🐷芝麻雞軟骨
雞軟骨炸得外脆內爽口,而且有咬口,同平時放題食開嗰啲乾柴到不得了嘅雞軟骨冇得比!!
芝麻雞軟骨

🐷朱古力心太軟配雲尼拿雪糕
心太軟微微流心,朱古力味濃郁,配雪糕冰火交融,甜品收尾非常滿足~
朱古力心太軟配雲呢拿雪糕

🐷巨峰提子乳酸梳打酒
酒味輕柔唔易醉,提子清香配乳酸微甜,口感順滑,啱晒想輕鬆飲返杯
巨峰提子乳酸梳打酒

家賀屋刺身寿司專門店
📍灣仔灣仔道83號1樓
#吃貨日常 #香港 #日本菜 #刺身 #壽司 #小食 #海鮮 #甜品 #港島 #灣仔 #灣仔好去處 #灣仔美食 #hkfoodie #foodiehk #灣仔美食
岩手縣米崎真豪
黑松露煙燻帆立貝
自家製焦糖玉子燒
清酒牛油煮蜆
芝麻雞軟骨
巨峰提子乳酸梳打酒
家賀屋又有多款特色新品折扣🤩今次約朋友去食,仲有得預約甜品畫靚靚碟添~🌸極丼·月見海膽 特上三文魚籽 手切本鮪魚腩蓉|$208 (🌟推薦)-海膽鮮甜creamy,爆多三文魚籽鹹香爆珠,仲有手切Toro蓉入口即化,撈埋月見蛋黃汁,撈飯一絕!🌸原隻北海道象拔蚌刺身|$338(原價$680)-半價仲唔衝?象拔蚌鮮甜爽脆,淋上少少柚子醋增香,原隻上打卡一流🌸鹽燒仙台熟成牛舌心|$128-外層焦香,咬落爽嫩仲有肉汁,牛舌控必encore🌸時令日本真蠔|$145-蠔味爆燈仲有雙醬汁揀,呢個優惠超抵食🍰東京芝士蛋糕|$25-飯後完美句號~芝士味濃而不膩🍹鮮橙汁|$25🍺麒麟一番榨生啤(500)|$34飲酒時段全部生啤半價!$34有500ml一番搾,黑啤仲有330ml版本。仲有免費畫碟,記得提早預約啦~

🌸原隻北海道象拔蚌刺身|$338(原價$680)

🌸鹽燒仙台熟成牛舌心|$128
-外層焦香,咬落爽嫩仲有肉汁,牛舌控必encore

🌸時令日本真蠔|$145
-蠔味爆燈仲有雙醬汁揀,呢個優惠超抵食

🍰東京芝士蛋糕|$25
-飯後完美句號~芝士味濃而不膩

🍹鮮橙汁|$25
🍺麒麟一番榨生啤(500)|$34

啱啱去完日本,估唔到Lisba好窩心🥰有咗小朋友都要二人世界,竟然接放工一齊去食好東西🙆🏻‍♀️雖然book咗位全場爆滿都要等一等😋🍽️ 時令日本真蠔我哋今次去日本冇安排好多行程,亦都冇試到日本生蠔,估唔到呢間日本餐廳有生蠔半價優惠,即刻試吓🦪而咁高質嘅生蠔😍食咗一啖大大隻生蠔,感到海水味十足🤤配埋好Juice嘅醬汁真係好新鮮呀!🍽️ 熊本刺身定食而且今次嘅日本之行只係食咗一餐壽司,感覺有啲美中不足,一打開Menu就見到呢個熊本刺身定食夠晒吸引,上碟時有大本鮪魚腩🥹而且油脂不得了🐟其他刺身仲有特大赤海蝦同特大帆立貝同廚師推介刺身😍每樣都好新鮮,真係💯滿足!定食仲包咗烏冬🍜海鮮湯、沙律同埋足料燉蛋🥚一定要讚呢個足料燉蛋好豐富,有帶子鮮蝦等等海鮮🦞🍽️ 月見🍳極丼另外叫咗一個好多人推薦嘅月見🍳極丼定食,只係睇個牌長已經夠晒吸引,有顏色上面嘅遇見配埋高級嘅食材,海膽同埋吞拿魚蓉再加埋粒粒咬口感嘅三文魚子😍每一啖都口感豐富真係不得了啊,而且定食仲包咗豆腐,蕎麥麵,🍜海鮮湯、沙律同埋足料燉蛋🥚點都要讚一讚豆腐吸晒蕎麥麵嘅醬汁夠晒入味😋🍸 三得利蜜桃碳酸酒 + 麒麟一番榨黑啤除咗生蠔有半價之外,原來呢度嘅

🍽️ 時令日本真蠔

🍽️ 熊本刺身定食

🍽️ 月見🍳極丼

🍸 三得利蜜桃碳酸酒 + 麒麟一番榨黑啤
除咗生蠔有半價之外,原來呢度嘅酒水都做緊優惠,三得利蜜桃碳酸酒真係夠晒驚喜,原隻蜜桃🍑嘅燒灼Juicy,而且麒麟一番榨黑麥香🍺女人恩物!

🍨 開心果雪糕脆窩夫杯
咁牌開心果大熱,估唔到日本餐廳都可以食到咁濃厚嘅開心果雪糕,最開心係Lisba竟然一早order咗有畫碟嘅服務,係最可愛嘅臘腸狗😍連顏色都一模一樣㗎🐶呢度真係慶祝一流!
  • 特選鮪盛
  • 日式燉蛋
家賀屋原來已經有13年歷史,係灣仔區小有名氣的樓上居酒屋餐廳座位充足、空間闊落,用餐環境舒適背景播有日語歌曲,現場充滿日式情調🎎每枱都有生磨山葵,睇得出餐廳對食物質素有堅持👍🏻🍱月見-極丼定食鮮紅色的月見蛋黃搭配滿碗三文魚籽及鮪魚腩蓉,賣相吸引😍三文魚籽粒粒飽滿,鮪魚腩蓉口感軟綿油潤配上一口甜美的海膽,三者混合在口腔中,散發出層層鮮甜美味月見滑溜、帶有濃香蛋味,混合丼飯食得滋味😋🍜高野豆腐蕎麥麵主角高野豆腐鋪面,底層有喬麥麵伴上暖湯蜂巢狀的高野豆腐盡吸湯汁,口感如海綿般鬆軟而紮實海鮮茶碗蒸茶碗蒸口感軟滑,食落足料除了表面的嗚門卷與香菇外,內裡還藏有帶子海帶味噌湯味道濃而不膩、伴有粒粒菇菌胡麻田園沙律沙律菜混有麻醬,青新開胃🍣松壽司定食一次過可以試到8貫不同壽司,令人滿足定食同樣配有海帶味噌湯、胡麻田園沙律、日式燉蛋鮪魚腩入口軟綿、帶油脂感赤海蝦相當鮮味壽司飯採用虎珀赤醋,味道微酸有層次🍰北海道千層雲呢拿蛋糕千層蛋糕在外表平淡中內藏驚喜薄皮與奶油堆疊出口感層次在甜美的雲呢拿奶油中滲出濃厚北海道牛乳奶香味道出眾令人回味🍶三得利蜜桃碳酸酒酒精濃度甚高,帶有燒酒風味配上日式美食令人享受
家賀屋原來已經有13年歷史,係灣仔區小有名氣的樓上居酒屋
餐廳座位充足、空間闊落,用餐環境舒適
背景播有日語歌曲,現場充滿日式情調🎎
生磨山葵
每枱都有生磨山葵,睇得出餐廳對食物質素有堅持👍🏻
月見-極丼定食
🍱月見-極丼定食
鮮紅色的月見蛋黃搭配滿碗三文魚籽及鮪魚腩蓉,賣相吸引😍
三文魚籽粒粒飽滿,鮪魚腩蓉口感軟綿油潤
配上一口甜美的海膽,三者混合在口腔中,散發出層層鮮甜美味

月見滑溜、帶有濃香蛋味,混合丼飯食得滋味😋
高野豆腐蕎麥麵
🍜高野豆腐蕎麥麵
主角高野豆腐鋪面,底層有喬麥麵伴上暖湯
蜂巢狀的高野豆腐盡吸湯汁,口感如海綿般鬆軟而紮實
海鮮茶碗蒸
茶碗蒸口感軟滑,食落足料

除了表面的嗚門卷與香菇外,內裡還藏有帶子
海帶味噌湯
味道濃而不膩、伴有粒粒菇菌
胡麻田園沙律
沙律菜混有麻醬,青新開胃
松壽司定食
🍣松壽司定食

一次過可以試到8貫不同壽司,令人滿足
定食同樣配有海帶味噌湯、胡麻田園沙律、日式燉蛋
鮪魚腩入口軟綿、帶油脂感
赤海蝦相當鮮味
壽司飯採用虎珀赤醋,味道微酸有層次
🍰北海道千層雲呢拿蛋糕
千層蛋糕在外表平淡中內藏驚喜
薄皮與奶油堆疊出口感層次
在甜美的雲呢拿奶油中滲出濃厚北海道牛乳奶香
味道出眾令人回味
三得利蜜桃碳酸酒
🍶三得利蜜桃碳酸酒
酒精濃度甚高,帶有燒酒風味
配上日式美食令人享受
2025-07-19
月見-極丼定食
高野豆腐蕎麥麵
松壽司定食
2025-07-24 0 浏览
今次有朋友生日我就過左港島搵佢收工食生日飯,佢就鐘意食日本野,揀左呢間家賀屋呢期做緊好多優惠,生日仲有甜品畫碟服務👏🏻活伊勢龍蝦刺身(堂食6折割引)($398)呢份龍蝦刺身係原隻龍蝦整出黎,新鮮程度係送上既時候條觸鬚仲識郁,加埋個柚子醋好夾,抵食得黎又新鮮,有折既話必嗌之選🦞半價生啤($34)(500ml)除左龍蝦刺身半價,仲有KIRIN生啤都做緊半價,$34就有一杯500ml🍻月見本鮪魚腩蓉丼($128)(加配定食+$60)定食包括一份主食,我地揀左高野豆腐蕎麥麵,件頭腐好似我地打邊爐既蜂巢豆腐咁,個質感同吸湯既程度都似,另外仲有海帶味噌湯,胡蔴田園沙律,海鮮茶碗蒸,加$60都抵食,加完兩個人share都得,個月見本鮪魚腩蓉丼都好好味,個蛋黃勁靚,用黎撈飯一流🍱大本鮪魚腩($65)火炙左口魚裙邊($45)三文魚($25)特大赤海蝦($18)軟殼蟹手卷($38)我地仲嗌左幾款壽司,每件都好新鮮,好食過迴轉壽司既好多,最正一定係大拖羅,肥美得黎入口即溶🍣開心果巴斯克蛋糕($55)最後叫左個開心果蛋糕作為生日蛋糕,仲有個靚靚貓仔畫碟,充滿儀式感得黎,件蛋糕又好食,香濃既開心果口味好多人都岩

活伊勢龍蝦刺身(堂食6折割引)($398)

半價生啤($34)(500ml)

月見本鮪魚腩蓉丼($128)(加配定食+$60)

大本鮪魚腩($65)
火炙左口魚裙邊($45)
三文魚($25)
特大赤海蝦($18)
軟殼蟹手卷($38)

開心果巴斯克蛋糕($55)
最後叫左個開心果蛋糕作為生日蛋糕,仲有個靚靚貓仔畫碟,充滿儀式感得黎,件蛋糕又好食,香濃既開心果口味好多人都岩食🍰

除左我食既龍蝦刺身同生啤,餐廳仲有其他優惠🈹

✔【時令日本生蠔】 $190 ➛$$145,西式或日式醬汁選擇
岩手縣🗾米崎真蠔🦪 四大測量:蠔味5 /咸度5 /甜度4 /礦物味4 *5分 = 最強烈

✔【產地直送活海產🈹半價】
👉活伊勢龍蝦刺身 6折割引$668➛$398
👉北海道 活白象拔蚌刺身 半價割引$680➛$338

✔【全日生啤 半價】
🍻キリン一番搾り🍺
👉生啤 Draft Beer 半價 $34(500ml)
👉黑生啤 Draft Dark Lager 半價 $34(330ml)
👉黑白啤 Half & Half‭ 半價$39(500ml)

✔ 【生日免費畫碟服務】
👉畫碟服務免費,需要單點甜品
👉如有指定圖案/內容請預早兩日WhatsApp至55022243,確認並需支付訂座訂金$200
👉每日有設名額,敬請預訂服務

呢餐生日飯我同朋友都食得好滿足,野食有咁多優惠都抵食,好少呢d高級食材都有折👍🏻
2025-07-16
2025-07-22 240 浏览
好多朋友都因為日本地震唔敢去日本,冇得去嘅就喺香港食啦😂今日就去咗灣仔家賀屋刺身寿司專門店食飯。本鮪壽司5點盛做緊特價,喜歡鮪魚當然不能錯過,鮪魚🍣夠肥美,包括火炙大本鮪魚腩、極上本鮪魚餃、中本鮪魚腩、本鮪赤身醬油漬、蔥本鮪魚腩軍艦,再加埋鹽燒本鮪魚下顎,夠曬份量。怕五件吾夠食,叫多個彩虹壽司卷,有帶子、三文魚等,樣樣有D。食壽司之餘,炸物都要食啲,吉列海蝦同吉列三元豚當然不能少,外脆內軟,完全冇油膩嘅感覺。食完炸物,食返個軟綿綿又熱的自家低糖玉子燒,真係冇平時嗰D咁甜。雞爽肉串夠曬入味又juicy; 清酒牛油煮蜆,好香牛油味;蒲燒山椒鰻魚丼一人份量都好大碗,鰻魚又大塊。最後甜係好吸引的北海道千層雲呢拿蛋糕,甜度適中,D cream 好滑,再加個椰子雪葩真係透心涼。剛剛先知原來生日叫甜品可以畫畫㗎,下次都要搵機會畫一幅。

日本居酒屋都有慶祝畫碟服務🏮🎨❗️Bookmarked咗好耐嘅餐廳,週年紀念日好想食日本菜,終於嚟到位於灣仔嘅家賀屋💓🎖️🔸月見櫻花海老井一碗新鮮海老鋪滿整個丼飯面,仲有蟹籽三文魚子,配搭鮮黃色嘅蛋黃撈勻一齊食,超新鮮美味,壽司飯喺用「赤醋」同「白菊醋」混合制成米醋飯,味道更香同口感更好🤤🤤🔸海膽龍珠卷壽司飯包住一大粒蛋黃、海膽、本鮪魚腩蓉、紫菜,仲見金箔做點綴,顯得高級,一口咬落鮮甜層次豐富,超滿足🥰🔸師傅特選壽司8貫Omakase由廚師選擇,包括輕燒大本鮪魚腩壽司、海膽軍艦、象拔蚌壽司、北海道牡丹蝦壽司、左口魚邊壽司等等🍣,當中最鍾意喺大本鮪魚腩,厚切,完全無筋,魚香濃厚,入口即化😍😍🔸味琳雞泡魚乾除左刺身壽司,仲有好多居酒屋嘅燒物熟食,雞泡魚乾烤得,好香一d都唔乾,忍唔到不停夾嚟食🤤🔸東京芝士蛋糕🍰甜品重點喺個免費畫碟服務❗️提早2日預訂就得~~Chiikawa畫得超細緻超有心思🤩💯,畫功靚到唔捨得食,完全令呢個週年紀念慶祝加分👍🏻見到好多人叫活海產,原來喺一年一度Toro感謝祭🎉🎉👏低至半價🈹📍家賀屋刺身寿司專門店 (灣仔)灣仔灣仔道83號1樓
日本居酒屋都有慶祝畫碟服務🏮🎨❗️

🔸月見櫻花海老井

🔸海膽龍珠卷

🔸師傅特選壽司8貫

🔸味琳雞泡魚乾

🔸東京芝士蛋糕🍰
甜品重點喺個免費畫碟服務❗️

📍家賀屋刺身寿司專門店 (灣仔)
灣仔灣仔道83號1樓

• 月見櫻花海老丼