2025-06-12
今次黎到呢一間位於灣仔既家賀屋同老公慶祝生日,呢間餐廳都幾大間,空間座位好闊落非常舒適,成個裝修都好有日本居酒屋風格,真係好chill。而且呢間餐廲都幾抵食,食物方面都唔貴,仲有半價啤酒同半價北海道白象拔蚌,而且睇前order預約甜品仲可以有得畫碟,起甜品碟度寫上祝福字句甚至仲可以畫公仔添,真係好有驚喜。-月見 極丼絕對係必點之一,上面係滿滿既魚籽,而且仲有好多吞拿魚蓉同海膽,份量真係唔少。將中間紅卜卜既蛋黃攪開,見到橙紅紅既蛋黃汁流出黎,睇到我流晒口水。另外仲有個海膽龍珠卷都一定唔可以錯過,各種味道非常豐富,食落好有層次,真係好正。-而刺身壽司方面都好出色,我地叫左個刺身拼盤,上面有三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦等等,食落好新鮮,當中特別鐘意食赤蝦,隻赤蝦食落好鮮甜好有口感。而壽司亦都有好多唔同既種類,我地都叫左好多款,當中比較推薦食辛辣三文魚軍艦同火炙鰻魚。-我地另外仲叫左吉列三元豚熟食,豚肉食落好juicy,中間好粉嫩架。除此之外,大推免治雞軟骨棒,雞軟骨好有咬口,製成骨棒之後食落更加有層次,配埋日本蛋簡直係一絕。另外仲有叫到三文魚頭,魚肉食落都幾鮮甜,唔錯。-最後既甜品我係叫左千
最後既甜品我係叫左千層蛋糕,個畫碟真係好靚好打卡able,個蛋糕食落都好綿好好食,大滿足。