(非会员)
2010-06-29 32 浏览
前幾日同朋友去食lunch,而灣仔新開左間壽司店因為自己同朋友都鍾意食壽司,所以突然興起入左去.灣仔區lunch要搵位的確唔容易可能因為新開既關係,人客都比較少.不太喜歡個門面,有d似茶餐廳.立即入坐之後,拎起張紙,睇到眼都突埋. 嘩!.. 咁小野既.但係原來係自己發雞瞎,後面仲有成板叫左個鳥冬同d常見既壽司,賣相唔錯~烏冬真係一絕! 爽口彈牙~ 而且個湯都比較清甜 整體黎講非常好隨烏冬仲有炸物,3選1 , 今次我選擇左炸蝦炸物仲有豬同埋軟殼蟹,炸軟殼蟹都好掂. 壽司黎講,個飯比較差,d醋味唔多夠,感覺只係一般而已但係d刺身真係一流! 非常鮮甜 , 質感一流,平時市面上既連鎖店都有小小雪房味,而今次絕對一絕,可能係因為店舖比較細,對食物既監控仲好左,整體黎講讚!如果鍾意食刺身既話,一定係一個好地方而已選擇都幾多,有平有貴,仲有A5和牛等絕對岩哂我服務生既態度亦都好好,勁nice~ 雖然環境單調左小小但都幾有驚喜,不俗!飯係可以有改善既空間,但刺身一流,讚!!
前幾日同朋友去食lunch,而灣仔新開左間壽司
因為自己同朋友都鍾意食壽司,所以突然興起入左去.

灣仔區lunch要搵位的確唔容易
可能因為新開既關係,人客都比較少.
不太喜歡個門面,有d似茶餐廳.

但係原來係自己發雞瞎,後面仲有成板

叫左個鳥冬同d常見既壽司,賣相唔錯~
隨烏冬仲有炸物,3選1 , 今次我選擇左炸蝦

炸物仲有豬同埋軟殼蟹,炸軟殼蟹都好掂.

壽司黎講,個飯比較差,d醋味唔多夠,感覺只係一般而已
如果鍾意食刺身既話,一定係一個好地方

而已選擇都幾多,有平有貴,仲有A5和牛等
絕對岩哂我

服務生既態度亦都好好,勁nice~ 雖然環境單調左小小
但都幾有驚喜,不俗!

飯係可以有改善既空間,但刺身一流,讚!!
2010-06-27
  • 三文魚
  • 炸軟殼蟹
  • 花之戀
  • 烏冬
2010-06-26 25 浏览
個晚放工行經個頭,見有人派傳單,拎張睇下~原來已經開始做生意(之前都見佢裝修)~咁岩約左朋友,所以一齊去試下~overall黎講,食物質素比預期中好~個人覺得抵食過好多連鎖壽司舖~希望佢可以keep住啦~!最後推薦下,如果黎,真係要試下軟殼蟹,活赤貝同牡丹蝦,呢三個最令我回味~不過間舖附近有臭豆腐賣,食食下野,突然有陣臭豆腐味...怪怪地...哈哈
2010-06-23
朋友不太鐘意食生野,呢幾款熟野先係佢杯茶~個蛋比較甜,其他都不錯
炸軟"腳"蟹~炸物中最愛,超正! ^^
活赤貝同牡丹蝦都好新鮮~要推薦! 8-)
三文魚當然係必試啦,都不錯~另一邊係未食過ge水媽媽刺身,當然要試下,好爽,幾特別~
最後係...我唔食ge海膽,睇個樣幾好,不過...唔岩我XD
  • 炸軟殼蟹
  • 活赤貝壽司