2017-08-09
同男朋友去ikea睇傢私,睇完都成7點差不多食dinner,本身諗住返屋企食,所以出黎時都無特登搵邊間餐廳食。當我地決定係附近食埋先返屋企時,即刻上OpenRice 睇下有乜好食,搵到d間有好多抹茶,個芭菲睇到我係甘扯住男朋友要去食去食😂要多謝男朋友仔陪我一齊癲,由megabox行去d間餐廳要成半個鐘!! 到啦到啦!!個門面甘多抹茶甜品poster ,仲唔係佢!!男朋友仔唔好甜品,嗌左個關西叉燒拉麵$52。碗麵算大碗,平時男朋友都要加底,d度一碗都夠食,湯底不過不失,有半隻玉子,一啖啱啱好,中間呈溏心🤤叉燒似港式拉麵嘅整法,成碗麵好多配料,有我鐘意食嘅竹筍🤤d個價錢甘嘅質素已經係高性價比熱情味西瓜果茶$28出面熱辣辣,入黎見到差唔多每張枱都有一杯,好似好正甘😆我地都唔執輸叫左杯😂d杯真係好足料,有半杯係果肉,仲有士多啤梨肉😯飲落去真係好有果味,好fresh!見到牆身黐左張紙: 果茶供應至22:00,想飲嘅要早d去先得。飲一杯果菜好過飲奶茶,起碼唔會太肥健康d😂抹茶芭菲$50期待左好耐,軟雪糕抹茶味好濃,令我諗起心齋橋嘅抹茶雪糕,溶左嘅雪糕汁撈埋脆米通同蒟蒻一齊食,出奇地襯😯仲有三色小丸
到啦到啦!!個門面甘多抹茶甜品poster ,仲唔係佢!!
熱情味西瓜果茶$28
抹茶芭菲$50
期待左好耐,軟雪糕抹茶味好濃,令我諗起心齋橋嘅抹茶雪糕,溶左嘅雪糕汁撈埋脆米通同蒟蒻一齊食,出奇地襯😯仲有三色小丸子好軟又彈口,蕨餅沾滿抹茶粉,加埋雪糕一齊食都唔錯,紅豆煮得好綿。一個芭菲,我一個都食唔曬,真係要兩個人先消滅到,難怪上枱時俾左兩隻匙羹我地😂