2023-08-09 172 浏览
相比起韓燒,本人比較鍾意食台式燒肉,而我覺得好食嘅台式燒肉就非安平燒肉莫屬。除咗無盡嘅牛俾你任食之外,佢雞嘅部位同埋海鮮嘅種類都好多。我哋今日叫咗嘅係M5和牛set,total會有104種食物俾你揀。而當中最好食嘅除咗佢哋嘅和牛之外,就係安格斯牛小排同埋牛舌心。呢個牛舌心真係必定要叫,因為佢真係好林,就算唔小心燒耐咗都唔會硬。不過即使係薄切嘅果款牛舌都好好味,都係好夠林身,但係呢款就要小心啲唔可以燒過龍。而海鮮方面,佢所有嘅款式都好新鮮,絕對係款款都大大隻,唔會因為係任食而俾啲渣嘢你。淨係見到啲蝦咁大隻都已經好興奮。當中男朋友最鍾意食嘅係佢個燒蠔,因為真係好鮮甜,簡單用蒜蓉嚟調味已經不得了。而我自己就鍾意食佢個帆立貝,因為真係超級大隻,同樣地都係好新鮮。除咗燒嘅嘢食之外,佢仲有好多款唔同嘅熟食,當中我個人覺得幾好味嘅係呢款滷水鴨舌,佢都極得幾入味架。而家肉嘅部位,佢都有好幾款,例如雞頸肉,雞髀肉,雞翼同埋雞腎。而我自己就最鍾意食佢個老虎雞翼,辣得來佢又醃到啲肉好滑,真係食過返尋味。甜品方面,除咗有基本嘅哈根大師雪糕之外,我自己就鍾意攞去啲燒菠蘿嚟做甜品。因為真係好甜,燒到乾乾地身,不得

甜品方面,除咗有基本嘅哈根大師雪糕之外,我自己就鍾意攞去啲燒菠蘿嚟做甜品。因為真係好甜,燒到乾乾地身,不得了。

本身任食佢會包咗超過10幾款罐裝飲品,同埋四款自家製冷泡茶。但係我就見到佢有一款果汁啤酒叫「沙瓦」,任性嘅寶寶當然要叫嚟試吓啦。佢有兩隻味道嘅,其中一款係薑母茶,佢嗰個薑味真係好濃烈。

另一款係檸檬味,飲落去比較似檸檬梳打,冇咩酒精嘅味道,都幾好飲嘅。

另外,佢哋而家做緊活動,只要follow咗佢哋嘅IG,就會送一杯海鹽奶蓋紅茶。佢呢杯手搖嘅茶會太甜,絕對唔會加重呢一餐嘅卡路里,女士們可以放心飲用。

2023-08-08
大鴻輝 安平燒肉 五點半準時嚟到,已經很多枱已入😜😜主要分4個餐,主要包唔同種類嘅食材,揀左澳洲m5和牛吃到飽套餐🥰🥰主要是q r code點餐櫻花蝦飯蔬菜和飲品是自助的,半小時前便不能再點食物,兩小時非常足夠😜😜安排窗邊位置 好有空間感,座位濶落 台灣直送薑母🍋沙瓦 $38配燒肉真不錯👍夏天飲非常適合,好fresh每人限定2條牛舌蕊 非常高質 好易燒 爽脆有牛味 高質貨👍👍小食方面仲有我最愛嘅鴨舌,鹽酥雞,甜不辣,牛肉麵....澳洲m5和牛肩胛肉超級鬆軟入口即溶,脂分佈均勻!不斷追加🤩🤩安格斯牛小排亦是另一熱門之選,牛味更為突出,牛味濃郁,牛脂分佈均勻,非常juicy 有口感佢哋自家製嘅醬汁,非常惹味🤤🤤燒雞泡魚乾最愛呀!燒帆立貝非常新鮮,牛油非常香濃,真係冇得頂☺️☺️多春魚,必食項目,非常嫩滑,要非常有耐性!外皮燒到焦脆😬😬自家櫻花蝦飯,就算幾飽都要食半碗,真係太香太香呀,櫻花蝦加上佢哋嘅滷汁,蔥花點綴!真係食過你就知🤣🤣食埋雪糕,超滿足的一餐呢🥰
大鴻輝 安平燒肉 五點半準時嚟到,已經很多枱已入😜😜

安排窗邊位置 好有空間感,座位濶落
台灣直送薑母🍋沙瓦 $38配燒肉真不錯👍
夏天飲非常適合,好fresh

小食方面仲有我最愛嘅鴨舌,鹽酥雞,甜不辣,牛肉麵....

澳洲m5和牛肩胛肉
超級鬆軟入口即溶,脂分佈均勻!不斷追加🤩🤩

佢哋自家製嘅醬汁,非常惹味🤤🤤

燒雞泡魚乾最愛呀!
燒帆立貝非常新鮮,牛油非常香濃,真係冇得頂☺️☺️

多春魚,必食項目,非常嫩滑,要非常有耐性!外皮燒到焦脆😬😬

食埋雪糕,超滿足的一餐呢🥰
2023-08-07 55 浏览
朋友仔夠刷得🤰🏻🫃🏻依到真係唔錯既選擇🤣可以吃到飽 • 飲到飽😌最後仲有滿足第𝟐個胃個甜品埋尾,爽😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🐃 澳洲𝐌𝟓和牛吃到飽套餐 (成人$368/位 • 𝟏𝟐𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬) 🐃枱面上既醬汁 : 辣椒醬 • 醬油黃金醬 • 粉紅岩鹽 • 檸檬汁(配海鮮).▪️燒肉🔥牛🐃 • 豬🐖 • 雞🐓 • 海鮮🌊有齊晒總共有𝟏𝟎𝟒款嘢食 & (每人)送𝟐條嚴選牛舌芯👅.▫️牛揀得依個𝐒𝐞𝐭最重點梗係食澳洲𝐌𝟓牛啦🇦🇺除左𝐌𝟓,我地仲食左好多𝐒𝐑𝐅極黑牛🇺🇸𝐒𝐑𝐅極黑一口牛 • 美國𝐒𝐑𝐅極黑牛 • 澳洲𝐌𝟓和牛肩胛肉 • 安格斯牛小排 • 黑椒洋蔥牛舌 • 三角牛肩肉...🐃.▫️豬 𝟑款口味既厚切雪花豬 • 豬肉乾(即燒即食 • 夠新鮮,唔洗過大海)...🐖.▫️海鮮推介❣️屏東燒魚腹🐟 • 烤魚乾 • 燒帆立貝 • 鹽蒜燒生蠔🦪(要煮熟) • 虎蝦🦐.▫️其他 (可即食)台灣夜市小食🇹🇼 : 滷水涼拌鴨舌 • 安平炸蚵卷 • 涼拌小黃瓜🥒 • 鹽酥雞 • 泡菜....▪️自助區 (任拎任食 : 蔬菜 • 湯 • 甜品 • 飲品 • 飯類
朋友仔夠刷得🤰🏻🫃🏻

揀得依個𝐒𝐞𝐭最重點梗係食澳洲𝐌𝟓牛啦🇦🇺
除左𝐌𝟓,我地仲食左好多𝐒𝐑𝐅極黑牛🇺🇸

▫️豬

▫️海鮮

▫️其他 (可即食)

▪️自助區
(任拎任食 : 蔬菜 • 湯 • 甜品 • 飲品 • 飯類)

▫️野食
熟食 : 櫻花蝦拌飯🍚 • 蕃茄洋蔥牛肉湯🍲...
生料(蔬菜區)讚讚位💕全部都係用膠盒,有蓋住 • 夠衛生
▫️野飲
超大個雪櫃,入面放滿多種唔同既野飲🧊️
罐裝汽水🥤 • 紙包飲品...🧃
枝裝自家冷泡茶❄️桂花烏龍 • 蕎麥茶 • 巨峰葡萄柚綠茶 • 藍莓果茶(少甜)🫖
🧋以下依幾杯𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📱(百香果綠茶 • 檸檬阿里山紅茶 • 冬瓜茶 • 紅火冰茶)
▪️甜品 (𝟒揀𝟏)
𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧-𝐃𝐚𝐳𝐬雪糕杯🍨𝟑款口味可以揀
餐廳自家製仙草芋圓💜好足料,有齊晒仙草🖤 • 紅豆🫘 • 多色芋圓 • 花生粒🥜

💁🏻‍♀️另外,我哋仲散嗌多𝟐罐沙瓦啤酒 ($38/罐)
分別係薑母茶 • 檸檬口味,有冰杯底提供🍻

🔺 以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺有一次性圍裙,唔怕彈到自己件衫🙆🏻‍♀️
🔺用𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞,自己落單📱
個人比起日本和牛更喜愛澳洲M5和牛任食,因為肉味較濃亦無甘膩! 安平燒肉係我大愛其中之一澳洲m5和牛吃到飽 假日午市$378 另加一 (104款食品任食)奉送牛舌芯 (每人2件)牛舌芯爽彈juicy 有口感!澳洲m5和牛安格斯牛小排嚴選裙邊牛柳 (期間限定)必食回本推介: 烤帆立貝烤虎蝦燒生蠔 烤魚干,我吃了3碟任飲手調果茶 (飲品)鹽酥雞/炸蚵卷/花枝排Häagen-Dazs 杯裝蛋糕 仙草芋圓 自己整 安平櫻花蝦拌飯烤魚干同烤豬肉乾 佐酒小食一流配埋薑母茶沙瓦 &檸檬沙瓦 酸酸好清爽!

安平燒肉係我大愛其中之一

澳洲m5和牛吃到飽
假日午市$378 另加一

(104款食品任食)

奉送牛舌芯 (每人2件)
牛舌芯爽彈juicy 有口感!

澳洲m5和牛
安格斯牛小排
嚴選裙邊牛柳 (期間限定)

必食回本推介:
烤帆立貝
烤虎蝦
燒生蠔

烤魚干,我吃了3碟

任飲手調果茶 (飲品)

鹽酥雞/炸蚵卷/花枝排

Häagen-Dazs 杯裝蛋糕
仙草芋圓

自己整 安平櫻花蝦拌飯

烤魚干同烤豬肉乾 佐酒小食一流

配埋薑母茶沙瓦 &檸檬沙瓦 酸酸好清爽!
2023-07-16
  • 牛舌芯
  • 澳洲M5和牛
  • 帆立貝
2023-08-02 46 浏览
✍︎︎少爺仔話我上次牛大人打邊爐唔預佢(・_・;要食返同一集團嘅燒肉 🥩澳洲M5和牛吃到飽 $418呢個套餐每人均送2件嚴選雪花牛舌芯,又軟又香🐮肉肉仲揀咗澳洲M5和牛,安格斯牛小排,SRF極黑牛,牛肩肉,牛肋條,牛腸等🥩如果唔想淨食牛,仲有豬肉同雞肉類可以選擇🐷🐔多到不能盡錄🦑海鮮有爽彈虎蝦,鹽蒜燒生蠔青口,牛油帆立貝,烤中卷,鯛魚下巴,章魚燒,鯖魚等🦐🐟🦪🥢想特別啲可以燒豬肉乾//烤魚干 //台灣麻糬等,都係推薦款式🥢除咗燒肉海鮮,仲有台式小食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)鴨舌 鹽酥雞 梅山酥炸薯 炸蚵卷 等自助區仲有多種蔬菜選擇🥬食燒肉一定揀生菜包肉嚟食🥙🌟值得一講係有安平蝦拌飯🍚大量櫻花蝦,香蔥,海苔,秘製醬汁配飯,鐘意食幾多就自己配搭吧( ̄∇ ̄)櫻花蝦超級香,燒肉一定要留肚試吓佢🌟醬汁DIY🧂黃金醬:以蔬菜汁加入台灣麻醬,味道清新解膩(佢哋個小食黃金泡菜好好食!)特調醬酒:味道香濃,增添原味食品美味檸檬汁:配搭海鮮食用釋放自身食物香味辣椒醬:加入台灣麻油而成,刺激味蕾,肉肉配辣醬加埋生菜正!玫瑰岩鹽:提升肉肉鮮味甜品🍨每人可以揀一款哈根大師雪糕或者仙草芋圓飲品🍹冷泡茶,芭樂汁,麥香紅茶,汽水,🍻
✍︎︎

🥩澳洲M5和牛吃到飽 $418
呢個套餐每人均送2件嚴選雪花牛舌芯,又軟又香

如果唔想淨食牛,仲有豬肉同雞肉類可以選擇🐷🐔多到不能盡錄

🥢除咗燒肉海鮮,仲有台式小食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
鴨舌 鹽酥雞 梅山酥炸薯 炸蚵卷 等

自助區仲有多種蔬菜選擇🥬食燒肉一定揀生菜包肉嚟食🥙
🌟值得一講係有安平蝦拌飯🍚

醬汁DIY🧂
特調醬酒:味道香濃,增添原味食品美味
檸檬汁:配搭海鮮食用釋放自身食物香味
辣椒醬:加入台灣麻油而成,刺激味蕾,肉肉配辣醬加埋生菜正!
玫瑰岩鹽:提升肉肉鮮味

甜品🍨
每人可以揀一款哈根大師雪糕或者仙草芋圓

飲品🍹
冷泡茶,芭樂汁,麥香紅茶,汽水,🍻仲有期間限定檸檬/薑母茶沙瓦(+$38/1罐),以伏特加為底並加入檸檬果汁/薑母茶同氣泡水混合而成🧊

❥唔打出嚟都唔知自己食咗咁多嘢(*¯︶¯*)120分鐘值回票價,無咩事我出返去減肥了
🔎安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
已經第二次到訪牛大人的姐妹店,想任食燒肉不一定只有「牛X」那類型的選擇,台式燒肉也很讚!環境荃灣店超大超好座,到店為星期五晚,為避免多人以及7:30前離座更優惠,我們5:15就到了!餐牌共有4款可選,價錢由$208-418不等,早離座晚入座都有優惠,我們覺得相差不遠又有早離座優惠,每次都是吃款式最多的「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐」,連加一$400也不用! 澳洲M5和牛吃到飽套餐 $358起 餐牌上的食物都能點!多達約55款食物,蔬菜類、飲品和櫻花蝦滷肉汁拌飯為自助,其他都是QR code 下單。既然吃這個套餐,當然澳洲M5和牛肩胛肉是必點,每片都必定帶肥膏邊,油脂頗豐富,入口即化,不過留意控制火候,否則容易沾爐難夾起~另一款安格斯牛小排,油花分布均勻,肉質鮮嫩多汁。而逢惠顧澳洲 M5 和牛套餐都贈送牛舌芯,又厚又長,我覺得燒久了反而肉質更爽口Q彈!至於本期期間限定的神秘肉是嚴選裙邊牛柳,這!必!點!裙肉的牛肉風味很突出,質地鬆軟但又無筋無渣,好吃!當然這個套餐還可以嘗所有其他套餐的肉類,例如油脂比例 較高的SRF極黑牛霜降牛肉眼、肉質結實且油脂甚多的牛腹肉、超嫩的九層塔三杯雞、包

餐牌

澳洲M5和牛、安格斯牛小排、嚴選裙邊牛柳
澳洲M5和牛肩胛肉
嚴選裙邊牛柳
澳洲M5和牛吃到飽套餐
既然吃這個套餐,當然澳洲M5和牛肩胛肉是必點,每片都必定帶肥膏邊,油脂頗豐富,入口即化,不過留意控制火候,否則容易沾爐難夾起~另一款安格斯牛小排,油花分布均勻,肉質鮮嫩多汁。而逢惠顧澳洲 M5 和牛套餐都贈送牛舌芯,又厚又長,我覺得燒久了反而肉質更爽口Q彈!至於本期期間限定的神秘肉是嚴選裙邊牛柳,這!必!點!裙肉的牛肉風味很突出,質地鬆軟但又無筋無渣,好吃!當然這個套餐還可以嘗所有其他套餐的肉類,例如油脂比例 較高的SRF極黑牛霜降牛肉眼、肉質結實且油脂甚多的牛腹肉、超嫩的九層塔三杯雞、包生菜一流的厚切雪花豬等等⋯⋯實在不能一一細評!
帆立貝
除了澳洲M5和牛,不停讓我encore的必定是海鮮,點的數量比牛肉還要多,就是帆立貝、虎蝦和鹽蒜燒生蠔,$400不到可以任吃這三款實在是太划算了❤️ 帆立貝和虎蝦都很彈牙,生蠔鮮甜,配上黃金醬、蒜蓉、黑胡椒一起燒,很香很惹味!另外還有烤青口!絲瓜煮蜆等等的海鮮可選,同樣質素不錯。
黃金泡菜
生菜包肉配黃金泡菜
金沙翠玉苦瓜
涼拌小黃瓜
台灣小枕頭(麻糬)
至於小吃,不可不點招牌黃金泡菜小吃,以新鮮日本高麗菜沾滿以蔬菜汁及麻醬特調而成的黃金醬,再加了花生,清甜爽脆,單吃和配肉吃都好開胃!台灣小枕頭(麻糬)、金沙翠玉苦瓜、安平炸蚵卷、墨魚香腸、麻辣章魚都很推薦❤︎︎
沙瓦
巨峰葡萄綠茶
自助飲品吧中,我很愛巨峰葡萄綠茶,無糖但味道真的很像!必點紅火冰茶,有火龍果肉又不太甜。另外收費酒精飲品自家製沙瓦正在做買一送一,$38有2罐,所以我們也點來試試,有檸檬及薑母口味,兩款味道都很清新,沒有酒精味,像果汁般,女生必愛!
甜品
安平仙草芋圓
最後每人送一客甜品,我一如既往要超足料的安平仙草芋圓,有芋回、花生、紅豆及仙草,配上花奶,很滿足!還有Haagen-Dazs雪糕可選。
澳洲M5和牛、安格斯牛小排、嚴選裙邊牛柳
澳洲M5和牛肩胛肉
嚴選裙邊牛柳
帆立貝
黃金泡菜
生菜包肉配黃金泡菜
金沙翠玉苦瓜
台灣小枕頭(麻糬)
沙瓦
巨峰葡萄綠茶
安平仙草芋圓
📍安平燒肉 (荃灣) 又再一次到訪呢間人氣極高嘅台式燒肉放題店~ ❤️‍🔥安平燒肉係牛大人嘅姊妹店,價錢合理而食物質素高,每次一想食燒肉都會諗起佢!餐廳環境寬敞舒適,而且抽風系統好好,食完都唔會成身油煙味。👍店員上菜效率好高,掃QR code點餐後好快就會送到。今次都係嚟食最高級別嘅「澳洲M5和牛吃到飽」~𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️澳洲M5和牛90分鐘平日牛市吃到飽 ($288)🔸肉類🔸首先每客會送上2件牛舌芯,😍牛舌芯肉質軟嫩,口感爽滑,好高質!牛類、豬類、雞類嘅選擇都有好多,當中最推薦🌟澳洲M5和牛,佢嘅色澤紅潤,油分分布平均,簡單燒一燒已經可以食,入口即化🤤,油脂香好重!另外安格斯牛小排、嚴選裙邊牛柳都好推薦🥩,牛味香濃,肉汁豐富!雞腿肉質素亦都幾好,嫩滑唔鞋身!🔸海鮮🔸帆立貝同虎蝦🦐夠晒新鮮同大隻,🦪生蠔質素都ok,而多春魚好香口唔腥,😉不過就建議要燒多少少時間,先會脆身啲!🔸台式小食🔸有士林小香腸、花枝甜不辣、梅山酥炸薯等特色台灣小食🇹🇼提供,今次試咗鹽酥雞😙,粉漿唔厚,調味適中,仲保持到肉汁~🔸自助區🔸外面自助吧可以自取蔬果、飲品、飯、湯,佢哋嘅🍅蕃茄洋蔥牛肉湯都唔錯,味
📍安平燒肉 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️澳洲M5和牛90分鐘平日牛市吃到飽 ($288)

🔸肉類🔸

🔸海鮮🔸

🔸台式小食🔸

🔸自助區🔸
外面自助吧可以自取蔬果、飲品、飯、湯,佢哋嘅🍅蕃茄洋蔥牛肉湯都唔錯,味道濃郁,材料豐富!

🔸飲品🔸
飲品方面必試自家製冷泡茶🍵,清新解膩。冬瓜茶都幾推薦,仲可以選擇甜度。另外見到而家有薑母茶沙瓦同🍋檸檬沙瓦提供($38/1),試咗檸檬沙瓦,口感超清爽,雖然話有4%酒精但都唔多覺,🥰好易入口好鐘意!

🔸甜品🔸
最後可選擇Häagen-Dazs雪糕🍨或安平仙草芋圓作甜品,好滿足!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
17/F, Tai Hung Fai Tsuen Wan Centre, 55 Chung On Street, Tsuen Wan
閒日考完車後有一個空閒的下午,我到了荃灣安平燒肉吃燒肉吃到飽!第一次吃台式燒肉,感覺很好!座位闊落,近窗視野開揚,蔬菜新鮮有質素,肉類則視乎你選甚麼套餐:由最便宜的(55款)原住民鹽燒豬肉餐($218+10%) 到最貴的(104款)澳洲M5和牛($368+10%)任君選擇,難得全都是12:00-4:00pm 不限時任吃任坐,真係好適合慢慢食,慢慢坐!我們選的是澳洲M5和牛餐,每位送2件嚴選雪花牛舌芯,牛味超濃,又軟又香非常好吃👏🏼而且可以選海鮮,烤帆立貝有調味,好吃!虎蝦爽彈、鹽蒜燒生蠔也不錯,能吃很多牛肉海鮮的話,絕對能回本haha 😆不同級數的牛肉當然有分別,可以看看相去決定要選那個套餐,我覺得安格斯牛小排、極黑牛和裙邊都很不錯!如果不吃牛和海鮮,他們家的「原住民鹽燒豬肉」也很好吃,性價比高。除了燒物,這裡還有台式小食、台飲可以點,自助區亦有大量飲品/茶選擇,酒精的話我們嚐了沙瓦(Sour) ,酸酸甜甜超易入口。甜品每人可選一款,可選超大碗芋圓糖水,或者哈根大師雪糕一杯!PS. 有我最愛的烤鮮菠蘿!還是厚切!鮮嫩多汁!我一個人吃了4件!!!!PS.我同桌就厲害了,一坐低就叫肚餓,食
閒日考完車後有一個空閒的下午,
我到了荃灣安平燒肉吃燒肉吃到飽!
第一次吃台式燒肉,感覺很好!
座位闊落,近窗視野開揚,
蔬菜新鮮有質素,
肉類則視乎你選甚麼套餐:

難得全都是12:00-4:00pm 不限時任吃任坐,
真係好適合慢慢食,慢慢坐!

而且可以選海鮮,烤帆立貝有調味,好吃!
虎蝦爽彈、鹽蒜燒生蠔也不錯,
能吃很多牛肉海鮮的話,
絕對能回本haha 😆

不同級數的牛肉當然有分別,
可以看看相去決定要選那個套餐,
我覺得安格斯牛小排、極黑牛和裙邊都很不錯!

除了燒物,這裡還有台式小食、台飲可以點,
自助區亦有大量飲品/茶選擇,

酒精的話我們嚐了沙瓦(Sour) ,酸酸甜甜超易入口。

PS.我同桌就厲害了,一坐低就叫肚餓,
食左咁大碗飯….(有蝦、紫菜、滷水汁!)。

PS. 枱上有4款醬汁, 安平招牌黃金醬真的很特別又好吃!

整體都很滿意,是會想回頭的燒肉放題~👏🏼👏🏼
  • 澳洲M5和牛
  • 帆立貝
  • 嚴選牛舌芯
  • 澳洲M5和牛吃到飽
  • 虎蝦
👍🏻澳洲M5和牛吃到飽呢個放題套餐係最高級的 除了有104款食物無限量提供 以及自助吧嘅飲品和食物 每位仲贈送嚴選牛舌芯兩條🤗✅ QR code 落單- 澳洲M5和牛(油脂分布非常平均)- 安格斯牛小排- 牛柳 (期間限定)- 烤帆立貝(連殼上檯)- 鹽蒜燒生蠔(連殼上檯)- 爽彈虎蝦- 屏中燒魚腹- 烤魚乾- 鴨舌(小食類)✅ 自助區自助區主要為冷泡茶及蔬菜類別 其中粟米和台灣鳳梨特別出色 值得一試注意事項⚠️- 餐廳非常貼心 提供一次性圍裙比顧客使用- 牛舌芯非放題項目 售價為$68/3條- 期間限定食品會定期更換 詳情請詢問店員
👍🏻澳洲M5和牛吃到飽

✅ QR code 落單

- 澳洲M5和牛(油脂分布非常平均)
- 安格斯牛小排
- 牛柳 (期間限定)

- 烤帆立貝(連殼上檯)
- 鹽蒜燒生蠔(連殼上檯)
- 爽彈虎蝦
- 屏中燒魚腹
- 烤魚乾

- 鴨舌(小食類)

✅ 自助區

注意事項⚠️
- 餐廳非常貼心 提供一次性圍裙比顧客使用
- 牛舌芯非放題項目 售價為$68/3條
- 期間限定食品會定期更換 詳情請詢問店員

🎪 安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓牛大人姊妹店台式燒肉吃到飽😍澳洲M5和牛120分鐘放題,正價$4️⃣1️⃣8️⃣‼️有104款💥食物任均選擇,牛類🐮夠高質🥳如果想抵食啲,仲有安格斯嫩牛套餐,正價$318😗店內環境舒服,店員好友善不時留意住烤爐,張枱夠晒寬闊,擺到好多食物😆🌟澳洲M5和牛120分鐘放題 $418一個高質燒肉既享受🥹解鎖🔓所有既食物選項,吾洗心思思。每位贈送一客兩件既牛舌芯,厚切牛舌條好有口感,牛脂甘香入口爽啊!😋仲要推介埋下既食材🥰~✨ 澳洲M5和牛✨安格斯牛小排✨美國SRF極黑牛✨三角牛肩肉✨嚴選裙邊牛柳✨安格斯牛板腱✨烤帆立貝✨烤魚干✨鹽蒜燒生蠔🌟薑母茶沙瓦/檸檬沙瓦 $38/杯沙瓦意思係Sour,用左vodka做底,加入台灣特色的薑母茶/檸檬和氣泡水,口感溫順,好岩女孩子👧🏻既酒精。🌟有好多台灣特色小食😋士林小香腸(要燒的)、炸蚵卷、涼拌鴨舌等,除左同牛大人類似既冷泡茶,仲有哈根大師雪糕和安平仙草芋圓🤤好滿足🥳🫶🏻
🎪 安平燒肉 (荃灣)

🌟澳洲M5和牛120分鐘放題 $418
✨烤魚干
✨鹽蒜燒生蠔

🌟薑母茶沙瓦/檸檬沙瓦 $38/杯

2023-07-15 62 浏览
📍 安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓親民的價錢,提供高品質的自助燒肉套餐。舒適的環境和良好的服務,非常適合聚餐。這次選了澳洲M5和牛食到飽套餐。套餐包括多款食物,以下幾款最具代表性,一定要試。烤中卷,新鮮的中卷,烤得剛剛好,口感非常鮮嫩。配上辣椒醬汁,更是讓人食指大動。烤中卷表面烤得微焦,但內部仍然保持著鮮嫩的口感,每一口都讓人回味無窮。三角牛肩肉,肉質優良,具有牛肉獨有的香氣和鮮嫩的口感。烤出來的肉質滑嫩,入口即化,非常適合肉食愛好者。鹽燒牛舌是另一道必食的菜品,用的是優質的牛舌,口感鮮美,肉質軟嫩,再加上微微的鹹味,非常開胃。安格斯牛小排,肉質鮮嫩多汁,口感豐富。每一口都散發出濃郁的肉香,讓人回味無窮。最後是燒生蠔,新鮮的生蠔,每一個都非常肥美。烤熟後,蠔肉更是鮮嫩多汁,配上檸檬汁和辣椒醬,非常開胃。總的來說,安平燒肉的菜品非常豐富多樣,燒肉控絕對不會失望。
📍 安平燒肉 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

總的來說,安平燒肉的菜品非常豐富多樣,燒肉控絕對不會失望。

2023-07-13 68 浏览
食燒肉咁肥膩既嘢我竟然會係兩個月內食好多次!(每次都係食荃灣呢間)食左3次以上依然覺得服務+食物質素好ok通風唔錯,唔會好大陣味,員工換燒肉架(唔知係咪呢個名)換得好勤力,唔會好似個別鋪頭咁叫極都無人理(╯﹏╰)題外話:旺角分店就無試過,有機會都試下先🤔強烈推薦試下烤青花魚配檸檬汁!紫菜飯配櫻花蝦亦好好味😋去過先知點解會咁多好評🤣同埋可以去裝紫菜飯,配上櫻花蝦+滷肉汁+蔥花真係超正!(可惜唔記得影相影埋紫菜飯😓)

題外話:旺角分店就無試過,有機會都試下先🤔

強烈推薦試下烤青花魚配檸檬汁!

紫菜飯配櫻花蝦亦好好味😋

去過先知點解會咁多好評🤣

2023-07-12 60 浏览
呢排太忙一直無時間及忘記寫食評。自己生日梗係食好啲,我揀左一輪就揀呢間,而朋友推薦之前食過一次都話好食,所以我就揀呢間,再預早在openrice訂位,喺呢度訂位真係好方便,唔洗好似以前咁要等佢開鋪先可以打電話去訂,而棟大廈出名多人,一直以為出到lift一定好多人等,點之無人,入坐既位好闊落好舒服,餐廳入面都坐滿既,侍應好好人,間中問我地換唔換網,選了有海鮮果set,海鮮比我預期就一般,海鮮類唔算多,反而肉類唔錯,雖然燒左之後唔係好分到邊種,但整體係幾好的。
2023-04-29
庆祝纪念
生日
安平燒肉喺荃灣區內都好受歡迎,一向評價都好高,趁放假,就book左燒肉同另一半食好西!佢哋餐牌有M5和牛、SRF極黑牛、安格斯嫩牛等4款套餐揀!我地揀咗最正嘅「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽」套餐,仲送每人2條嚴選牛舌芯,勁正!我地將牛舌燒得啱啱好熟,咬落有香噴噴嘅和牛油脂!澳洲M5和牛肩胛肉油花均勻,入口嫩滑,SRF極黑霜降牛肉眼香軟滑嫩,安格斯牛小排係最鬆軟多汁,燒得啱啱好,蘸上黃金醬或者岩鹽食都好味!海鮮方面,有虎蝦,帆立貝,魚腹,魚乾,生蠔,青口,鯛魚下巴,魷魚等等,其中牛油帆立貝,燒熟咗之後香氣四溢,沾上沙律醬食就更加絕妙!出面自助區域有好多蔬果同飲品揀,仲有個超受歡迎嘅「櫻花蝦自助區」,香口嘅櫻花蝦醬勁惹味,再配啲滷汁淋上白飯食,超香,加埋紫菜,絕配!另外,呢到仲有好多台式小食揀,有彭湖花枝丸,鹽酥雞,墨魚香腸,奶油金菇,美乃滋章魚,安平炸蠔卷等等,小食都有炸有滷,鹹香口感,食到停唔住口!飲品方面,我推介檸檬沙瓦,同埋冷泡茶,呢到既飲品都好出色,同埋每人送一杯哈根大師雪糕,為呢餐燒肉!

2023-07-12 37 浏览
呢間安平燒肉都有兩間分店,今日去左荃灣大鴻輝呢間,門口寫住“台灣燒肉吃到飽”,好有霸氣😂。入到去裝修好光猛,有卡位坐,勁中意佢有勁大個窗,可以飽覽荃灣景色,好開揚,令我胃口都好啲😁。佢任食燒肉套餐有分4個levels,如果喺非熱門時後黎都會有優惠價,個range大約由$268-$418,任食食120分鐘。今日我地食左個最貴既“澳洲M5和牛食到飽”($418/人),有104款野食,佢既特色係有澳洲M5和牛,安格斯牛小排,每人送兩件嚴選牛舌芯,烤帆立貝,虎蝦,燒生蠔等等。佢呢度最特別係有好多台灣小吃同冷泡飲品可以任食任飲,唔錯! 👍🏻佢每格燒肉都有個名牌,好清楚,唔會唔知自己食緊咩😁。 👍🏻佢澳洲M5和牛同埋嚴選牛舌芯超好食,尤其是厚切牛舌,真係超級厚切,食落十分彈口,好正! 👍🏻另外佢既虎蝦,生蠔同帆立貝都係超新鮮超好食,食多幾隻已經回番本。 👍🏻佢呢度特色既台灣夜市小食都好多款式好特別😋😋,我尤其是中意佢個鴨舌,花枝排同埋金沙翠玉苦瓜。 👍🏻電子QRcode落單,冇漏單錯單情況。 👍🏻多款調味料,最特別有安平黃金醬(點肉類)同檸檬汁(點海鮮)。 👍🏻出面有個自助飲品同沙律吧區域,啲沙律

👍🏻佢每格燒肉都有個名牌,好清楚,唔會唔知自己食緊咩😁。

👍🏻電子QRcode落單,冇漏單錯單情況。

👍🏻出面有個自助飲品同沙律吧區域,啲沙律菜都好新鮮。仲有Häagen-Dazs 雪糕食。

👍佢有好多自家製冷泡茶。今日飲左佢promotion 既薑母茶沙瓦同檸檬沙瓦,有少少酒精,飲落有汽又幾解渴!

👍🏻肉既總類有幾十款咁多!! 豬五花都超級juicy!

👍🏻最開心係佢最後有得揀芋圓做甜品。好好味好圓滿!