2023-07-07 825 浏览
# #荃灣 @anpinggrill.hk終於可以去食燒肉! 今次試台式, 台式燒肉, 有大量台灣直送、期間限定食品, 沙瓦還買一送一, 必要試試啦! 慶幸我早早訂定枱, 7pm 到場, 全場坐滿! 來個最貴的澳洲M5和牛吃到飽, 正價只需 $418, 早點食只需 $358, 還有104款食物選擇, 超抵! 隨餐每人送兩條嚴選牛舌芯, 好軟嫩期間限定 ~ 我點選了: 鹽蒜麻油雪花豬、鹽蒜麻油雞腿肉、鹽蒜麻油燒牛腸! 豬豬組 ~ 原味厚切雪花豬、豬大腸、原味西班牙豬五花、厚切杜洛克豬肉眼必食系列 ~ 澳洲M5和牛肩胛肉、鹽選牛舌、三角牛肩肉、嚴選裙邊牛柳、安格斯牛小排、美國SRF極黑牛、烤金錢牛肚、原住民鹽燒肉、豬大腸、烤豬肉乾、烤魚乾! 牛肉雪花分佈漂亮, 油脂滿滿, 肉嫩多汁! 必食即食系列 ~ 絲瓜煮蜆 (好鮮甜)、即食滷水涼伴鴨舌花生 (試過便知道有多好味道)! 台灣直送 ~ 屏東燒魚腹、台灣鯛魚下巴! 魚肉超嫩滑, 讚! 海鮮組: 爽彈虎蝦、燒帆立貝、鹽蒜燒生蠔! 牛仔組 ~ 秘制牛肋條、嚴選牛仔骨、厚切上選牛腹肉、安平私房牛腹肉、安格斯牛板腱全線門市薑母茶沙瓦、檸檬沙瓦買一送
# #荃灣 @anpinggrill.hk
隨餐每人送兩條嚴選牛舌芯, 好軟嫩

海鮮組: 爽彈虎蝦、燒帆立貝、鹽蒜燒生蠔!

全線門市薑母茶沙瓦、檸檬沙瓦買一送一, 夏日炎炎正好, 加冰吖唔該
必飲 ~ 紅火冰茶, 百香果綠茶

最後還有甜品, 雪糕隨時可買, 當然要安平仙草芋圓啦! 仙草味香濃又清涼, 芋圓軟糯, 粒粒香脆花生增添口感!
2023-07-04 70 浏览
今次嚟到安平燒肉!我揀咗啲牛小排、牛舌、牛仔骨同雞腿肉等食物試吓,同大家分享下啲心得啦。首先嚟緊嘅係牛小排,呢款菜色嘅肉質好嫩滑,一入口即化,而且肉汁豐富,真係唔停食啊!經過燒烤之後,牛小排表面啱啱好金黃色,一咬落去就好香啊,真係勁好味。其次就係牛舌啦,呢款菜色嘅肉質有啲彈牙,但係唔會太硬,加上佢帶啲淡淡嘅肉味,真係好開胃啊!燒烤過程中嘅肉汁滲出,令到牛舌嘅味道更加豐富,啖啖都係好滋味。牛仔骨係我個人最鍾意嘅一款菜色,唔單止肉質鮮嫩,而且有啲嚼勁,燒烤之後,表面有啲焦香,散發出嚟濃郁嘅肉香味,真係好好味啊!最後就係雞腿肉啦,呢款嘅肉質好柔軟,燒烤之後,表面啱啱好金黃色,又酥又脆,好好味啊!總括而言,安平燒肉嘅肉類豐富多樣,每一款都有獨特嘅風味。

總括而言,安平燒肉嘅肉類豐富多樣,每一款都有獨特嘅風味。
🌃 餐廳位於荃灣大鴻輝中心,鄰近於荃灣港鐵站B出口, 主打台式燒肉放題,餐廳設計以木系為主調, 座位卡座為主,坐得份外舒適,燒烤採用圓形網燒方式,並設有獨立抽氣系統。.🤠 通粉foodie 於平日下午七時入座, 選了最高級的澳洲M5和牛放題,價錢為正價$418另加一, 可以食齊所有餐目的食材,總共有104款。.🐄 肉類可以任食澳洲m5和牛, 同埋安格斯牛小排,另外附送了一次性嚴選牛舌心。.💟 最吸引小編嘅地方係澳洲和牛M5和牛,呢一個係必點,油花紋理相對均勻,食落幾軟嫩,牛肉味幾出。.🐙🐚🦀🦐🦑 另外可以食到豐富嘅海鮮, 鹽蒜燒生蠔幾creamy, 烤帆立貝幾大隻, 食落爽彈鮮甜嘅虎蝦, 仲有幾特別嘅屏東燒魚腹, 個感覺有啲似食緊燒鰻魚, 另外仲試咗其他餐目 嘅海鮮都唔錯㗎😋.🍝 之後當然要試下地道嘅台灣小食啦,小編試咗櫻花蝦乾拌手工麵,食落都幾香口,不過如果多啲汁會更加好, 另外仲食咗 安平炸蚵卷,澎湖花枝排等,都炸得金黃香脆。.🍸 小編食咗咁多嘢當然口渴啦,睇下出面有咩嘢飲先 ,呢度有好多自家製茶飲,包括白桃烏龍、桂花烏龍、菊花普洱、洛神花茶、冬瓜茶、酸梅汁、烏梅汁等、另外仲有各式

🍸 小編食咗咁多嘢當然口渴啦,睇下出面有咩嘢飲先 ,呢度有好多自家製茶飲,包括白桃烏龍、桂花烏龍、菊花普洱、洛神花茶、冬瓜茶、酸梅汁、烏梅汁等、另外仲有各式汽水同埋果汁等, 最吸引小編係新出咗一款 自家酒精飲品, 而呢一款係要另加38蚊一罐, 小編點咗檸檬沙瓦、薑母茶沙瓦,檸檬口味係走清新路線, 飲落有淡淡嘅檸檬清香, 而薑母茶口味又幾養生,兩款都係女士喜歡嘅口味。

🍦 係last order嘅時候, 職員派了甜品換領卡,小編選了安平仙草芋圓, 三色芋圓俾得幾慷慨,食落煙煙靭靭,小編食完仲想encall添, 而朋友就選了Haagen Dazs雪糕, 為呢一餐作個完美嘅作結。

📍 安平燒肉
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
同朋友慶祝生日,好豪氣咁叫左澳洲M5和牛120分鐘吃到飽,吃到超飽!!❤️牛肉 肥美細嫩既澳洲M5和牛,當然係食上癮,安格斯牛小排 肥瘦均勻都大推,美國SRF極黑牛 牛肉味濃郁,肌里結實更有咬口🧡海鮮 必試大大隻好肥美既鹽蒜燒生蠔,仲有鮮甜烤帆立貝,好彈牙既烤中卷💚櫻花蝦乾伴手工麵 個醬汁好惹味,又有好多櫻花蝦乾增加口感,最正係個麵好煙韌有咬口,每次都必點!! 💙檸檬茶沙瓦 x 姜母茶沙瓦 好易入口又清新,一啖燒肉一啖啤酒,爽rrr💜百香果綠茶 x 紅火冰茶 香橙又清新既百香果綠茶 + 超多火龍果肉既紅火冰茶,好台式風味既手搖水果

2023-06-26 882 浏览
食燒肉一般都係日式韓式,或者係燒味,如果話係台式燒肉,聽起嚟比較有新鮮感牛大人有姊妹線,大胃一直都有留意,今次終於去食喇禮拜日食個lunch,幫襯最貴嘅plan,解鎖所有套餐嘅任食選項,唔算好貴,暢通無阻勁爽。隨餐每人送兩條嚴選牛舌芯,冇諗過呢條牛脷好食到癲呀其他plan已經好多嘢揀,咁究竟最貴嘅餐有咩嗌?大胃就嗌咗澳洲M5和牛肩胛肉、嚴選裙邊牛柳、安格斯牛小排、屏東燒魚腹、燒帆立貝、烤魚乾同鹽蒜燒生蠔牛肉雪花勁靚,燒完食牛香撲脷,但記得唔好燒太熟,僅僅熟已經係最好狀態。燒魚腹好似鰻魚,多汁肉嫩,但記得連鐵兜燒,如果唔係好易黐底。魚乾都有得燒,烘一烘已經勁脆,點沙律醬超正的說。如果係甲殼控,帆立貝都生蠔都係必要encore燒肉送酒係必然定律,呢度有好特別嘅酒品叫沙瓦,即係酸酸地嘅伏特加based飲料,檸檬味極易入口特別啲就嗌薑母茶味,唔會啃,又好香口如果係其他餐,都有唔同嘅肉類同配料可以燒,有唔同味嘅雞牛豬魚等等,多款到食唔晒當中必要再點嘅就係麻糬,不得之了,原本一片嘢,燒起唔會脹起,點煉奶食會想再嗌呢度同樣有自助區,可以攞蔬菜配料、飲品、調味料同勺飯飯可以加大量滷水汁、櫻花蝦同海苔,

牛大人有姊妹線,大胃一直都有留意,今次終於去食喇

澳洲M5和牛吃到飽

薑母茶沙瓦

特別啲就嗌薑母茶味,唔會啃,又好香口

呢度同樣有自助區,可以攞蔬菜配料、飲品、調味料同勺飯

飯可以加大量滷水汁、櫻花蝦同海苔,燒肉送飯一流

飲品啲冷泡茶同牛大人唔同,好有誠意

埋單時就同牛大人一樣,揀雪糕或者仙草凍做甜品
2023-06-25
  • 冷泡茶
  • 台灣小枕頭
  • Häagen-Dazs
2023-06-24 72 浏览
以前一直未食過安平,因為岩岩一開始好難book,最近終於去咗食,食物真係唔錯,佢有幾款餐揀,平到貴都有。D食物質素唔錯,牛肉無太大既驚喜,都係一般放題既牛肉質素。最好食係個魚腩,可能係我鐘意食 另外個年糕都唔錯,燒完之後點練奶真係好好食,又脆卜卜。同總括黎講都都唔錯
D食物質素唔錯,牛肉無太大既驚喜,都係一般放題既牛肉質素。
最好食係個魚腩,可能係我鐘意食
另外個年糕都唔錯,燒完之後點練奶真係好好食,又脆卜卜。

同總括黎講都都唔錯
2023-06-23 90 浏览
之前次次去親都好多人,次次都等位等到放棄今次同屋企人黎食終於記得book位啦!難得黎到一定要食最貴既🔸澳洲M5和牛120分鐘吃到飽呢個餐會送每位2件嚴選牛舌芯🆓坐低店員會同我講佢哋主打嘅醬汁,有辣椒醬🌶️,黃金醬,特調醬油,檸檬汁🍋食海鮮記得用檸檬汁,食燒肉記得用黃金醬🫶🏼係我食過覺得最夾嘅牛肉:🔸澳洲M5和牛🔸安格斯牛小排🔸嚴選裙邊係呢個餐先有嫁渣,牛肉真係好正,燒一陣就食得啦!好淋,好有口感,入口即溶個人認為必食:烤魚乾,鹽蒜燒生蠔🦪,雞翼🔸烤魚乾燒到見到金黃色就得啦,再配上沙律醬一齊食,好似食緊魷魚🦑個感覺🔸鹽蒜燒生蠔🦪生蠔唔腥,燒完覺得好香,蒜蓉味覆蓋咗所有腥味,又勁大隻,好好食!🔸雞翼安平私房雞翼同埋老虎雞翼2種口味,雞翼燒完肉質好嫩滑呀!如果唔係食最貴既牛,我覺得可以瘋狂咁食雞翼👍🏻飲品🥤種類都好多,有各式各樣嘅台式飲品,冷泡茶,可樂等等屋企人叫到就試吓佢哋新推出嘅🔸檸檬沙瓦🔸薑母茶沙瓦個人覺得檸檬係最好飲,加上冰,你完全唔會覺得佢係酒,但係薑母茶沙瓦,我就覺得味道比較濃郁,唔係咁容易入口睇見我嘅介紹係咪都好想食呢?快啲去食啦!荃灣同埋旺角都有分店嫁!

之前次次去親都好多人,次次都等位等到放棄
今次同屋企人黎食終於記得book位啦!

難得黎到一定要食最貴既
🔸澳洲M5和牛120分鐘吃到飽

呢個餐會送每位2件嚴選牛舌芯🆓

食海鮮記得用檸檬汁,食燒肉記得用黃金醬🫶🏼
係我食過覺得最夾嘅

牛肉:🔸澳洲M5和牛🔸安格斯牛小排🔸嚴選裙邊

個人認為必食:烤魚乾,鹽蒜燒生蠔🦪,雞翼

🔸烤魚乾

🔸鹽蒜燒生蠔🦪

🔸雞翼

飲品🥤
種類都好多,有各式各樣嘅台式飲品,冷泡茶,可樂等等

屋企人叫到就試吓佢哋新推出嘅
🔸檸檬沙瓦
🔸薑母茶沙瓦

睇見我嘅介紹係咪都好想食呢?
快啲去食啦!
荃灣同埋旺角都有分店嫁!
作為一間人氣台式燒肉餐廳,位於荃灣大鴻輝中心嘅安平燒肉,除咗位置方便,仲提供令人驚艷美食體驗。從口感到食材的質量,每一道菜都充滿了新鮮和獨特的風味。座位寬敞舒適,環境整潔,肉類、海鮮及小食可以scan QR code自助下單,蔬菜、湯品、飯、飲品就可於自助區選取,調味醬料就放於枱上,非常方便!肉類選擇非常豐富,有各種口味和部位嘅豬牛雞肉,可以嘗試不同風味和質地。其中,最受歡迎嘅當然係濃厚牛味油脂平均嘅澳洲M5和牛同薄切牛舌,口感細緻柔軟,肉汁豐富,讓人垂涎欲滴。海鮮方面,燒帆立貝和生蠔好好味!安平燒肉嘅配菜也非常出色,包肉生菜、蒜泥、黃金泡菜等配料都非常新鮮,添加左豐富層次和風味。另外,櫻花蝦乾拌手工麵和酥脆的安平炸蚵卷也是必點之物,惹味又香口。特別要推薦期間限定嘅五味醬以及自家製特飲沙瓦Sour,五味醬配各款肉類都非常夾,加埋檸檬沙瓦同薑母茶沙瓦,有清爽順口嘅微醺感覺。最後,這間餐廳服務十分出色。店員熟悉菜單,而且上菜同跟進速度都非常快,讓客人可以享受到有效率而美味嘅用餐體驗。呢度選擇豐富,配菜出色,格局、服務優質,絕對值得一試。無論係家人定朋友聚會,安平燒肉都是一個唔錯嘅選擇。

2023-06-19 93 浏览
屋企人想食燒肉 所以我哋晏晝就嚟食坐低後就用QR code落單 夠晒方便👍🏼設有自助區去攞飲品🥤蔬菜🥗同醬汁仲有得去攞番碗櫻花蝦紫菜飯🍚✨澳洲M5和牛吃到飽套餐(💰$388)任叫104款食物 肉類🥩有雞🐔豬🐷牛🐮當中必叫澳洲M5和牛同安格斯牛小扒🥩另外會送每人兩件嚴選牛舌芯 幾爽口彈牙而海鮮有生蠔🦪虎蝦🦐帆立貝同屏東燒魚腹仲有唔同台式小食 e.g.鹽酥雞 鴨舌 台灣小枕頭想食飽肚啲 可以叫櫻花蝦乾拌手工麵 幾惹味😆食完主食 之後就食番啲水果 必食燒菠蘿 好甜🍍甜品可以揀Häagen-Dazs雪糕/仙草芋圓✨檸檬沙瓦&薑母茶沙瓦(💰各$38)兩款飲落帶有淡淡酒香 口感幾順口個人就鍾意前者多啲 覺得fresh啲😆
屋企人想食燒肉 所以我哋晏晝就嚟食
坐低後就用QR code落單 夠晒方便👍🏼
設有自助區去攞飲品🥤蔬菜🥗同醬汁
仲有得去攞番碗櫻花蝦紫菜飯🍚

✨澳洲M5和牛吃到飽套餐(💰$388)
任叫104款食物 肉類🥩有雞🐔豬🐷牛🐮
當中必叫澳洲M5和牛同安格斯牛小扒🥩
另外會送每人兩件嚴選牛舌芯 幾爽口彈牙
而海鮮有生蠔🦪虎蝦🦐帆立貝同屏東燒魚腹

仲有唔同台式小食 e.g.鹽酥雞 鴨舌 台灣小枕頭
想食飽肚啲 可以叫櫻花蝦乾拌手工麵 幾惹味😆

食完主食 之後就食番啲水果 必食燒菠蘿 好甜🍍

甜品可以揀Häagen-Dazs雪糕/仙草芋圓

✨檸檬沙瓦&薑母茶沙瓦(💰各$38)
兩款飲落帶有淡淡酒香 口感幾順口
個人就鍾意前者多啲 覺得fresh啲😆

2023-06-13 77 浏览
吃過安平燒肉,真的被它的食物所吸引。我點了幾種不同的肉類,其中包括牛舌、牛小排和牛肩肉,還有章魚燒和豬肉乾。首先,讓我來談談牛舌。它的質地非常嫩,而且口感非常豐富。它有一種獨特的肉香味,讓我一嚐就愛上了它。接下來是牛小排和牛肩肉。這些肉都非常嫩和多汁,而且經過燒烤後,肉質更加香脆。牛小排有一種淡淡的油香,而牛肩肉則帶有一種濃郁的肉香味,是我最喜愛的兩種肉類之一。章魚燒也是我必點的菜品之一。章魚肉非常美味,口感彈牙,讓我一口接一口。最後是豬肉乾,餐廳貼心地剪成了一小塊。燒烤過後,非常惹味。總的來說,安平燒肉的食物質素非常優良。每種肉類都有自己獨特的風味,而且配料和醬汁都非常美味。

最後是豬肉乾,餐廳貼心地剪成了一小塊。燒烤過後,非常惹味。

之前食過旺角分店 身為粉絲既我黎到荃灣既 #安平燒肉 慶祝朋友生日🎁店內提供唔同產地同級數既牛肉 咁朋友生日又點可以唔請佢食最貴既餐😆 因為可以任食各款食物 連澳洲M5和牛都可以吃到飽🐮🐮🤰🏻 我地真係唔係講笑 叫左勁多牛牛🤣仲要餐廳上菜又快 連食物都好有質素絕對唔係hea你個隻🥰其他肉類🍖海鮮🦞如果唔食紅肉 提供了其他種類既肉類🍖雞肉 豬肉 海鮮等🦐我地叫左蝦 元貝 八爪魚🦑海鮮都非常鮮美 新鮮度非常高☺️ 安平燒肉📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
之前食過旺角分店 身為粉絲既我黎到荃灣既 #安平燒肉

絕對唔係hea你個隻🥰

其他肉類🍖海鮮🦞

安平燒肉
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
香港探店|荃灣|燒烤|安平燒肉今晚來到荃灣,在大鴻輝吃烤肉,當然要選安平燒肉了!澳洲M5和牛吃到飽 $438點烤肉之前,一定要推薦他們家的黃金烤肉醬,用上了不同的水果,釀製而成,吃起來口感酸甜, 十分開胃!他們家的吃到飽套餐,除了提供澳洲M五級和牛、還有許多其他不同海產:生蠔、髮蠟杯、大蝦……任吃的生菜配搭上任吃的M 5和牛,實在是太讚了!我還推薦他們家的櫻花蝦滷汁飯,可以混搭着生蠔來吃,別具一番風味!薑母茶沙瓦沙瓦是指SOUR ,是日本的一種微酒精飲料這杯薑母茶沙瓦,摻雜了台式傳統風味,微辣的口感配上酒精,竟然作出一個深層次的味道。檸檬沙瓦我覺得這一杯鹹鹹的檸檬酒精飲料,真的不錯!感覺就像是在喝鹹柑桔,帶點微煙燻的感覺——————為食分界線——————📍 安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓人均消費: $400#mariofatfat #foodie #hkdoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblo
香港探店|荃灣|燒烤|安平燒肉

今晚來到荃灣,在大鴻輝吃烤肉,當然要選安平燒肉了!

澳洲M5和牛吃到飽 $438

任吃的生菜配搭上任吃的M 5和牛,實在是太讚了!

薑母茶沙瓦
沙瓦是指SOUR ,是日本的一種微酒精飲料

——————為食分界線——————
📍 安平燒肉 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓

人均消費: $400
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
朋友生日飯去了特式台灣燒烤放題,除了有主菜燒肉外,還有台式小食/飲品及甜品,很有驚喜店內十分闊落,做到台灣模式,桌子寬大適合放題食物鋪滿桌面,多卡座,坐得舒服,自助QR code下單 ,而自助區有罐裝紙包飲品/ 台式自制飲品有桂花烏龍/玄米茶/蕎麥茶/藍莓果茶等,也有蔬菜 / 瓜及菌類 ,台式調味料 等等🥳為了 M5澳洲和牛 ,今次選擇了$418 吃104款 ,款式最多及可吃最高級別m5和牛任吃,單是牛的選擇也有十幾款🐮每位客人送兩條牛舌芯,第一次吃個勁厚的牛舌芯,充滿質感,牛味濃m5和牛色澤紅潤,油花平均細膩 ,軟綿綿美國SRF極黑牛也充滿牛味及滑身如果想有咬感可以吃牛肋條/一口牛/金錢肚鹽蒜麻油和牛柳也醃製得很入味🔸還有海鮮帆立貝/蠔 / 虎蝦 / 魚腹 ,另有豬 / 雞肉選擇🥳有我喜愛的台式小吃任食也是賣點, 有鹽酥雞/三杯雞/台式香腸/鴨舌/烤魚干/ 花枝餅 / 小黃瓜/炸炣卷/ 台式小枕頭(麻糬)…….台灣小食燒起上來都份外香口❣️櫻花蝦蝦乾伴手工麵, 也值得一讚,櫻花蝦乾撈上蔥油很惹味,手工麵很煙靭🍡很興奮甜品是台式仙草芋圓,份量適中,不會太飽 ;也可選Häagen-Dazs
牛舌芯
海鮮
台式小枕頭
櫻花蝦乾伴手工麵
台式仙草芋圓
🍡很興奮甜品是台式仙草芋圓,份量適中,不會太飽 ;也可選Häagen-Dazs雪糕
🍋檸檬沙瓦
自家制果汁酒

❤️值得一讚服務員態度有禮,很有耐性地講解他們的特色食物,也很勤力地替我們換燒烤網
2023-06-05
牛舌芯
櫻花蝦乾伴手工麵
台式仙草芋圓
2023-06-07 77 浏览
想食燒肉食到飽 但又吾想太貴 一於簡返間燒肉放題店🤣 而我同朋友就黎到安平燒肉 簡左個澳洲M5和牛120分鐘吃到飽套餐😚 肉類🥩 海鮮🐟 同埋台灣小食嘅選擇好多 每樣食少少都已經食到飽晒🫣🍀牛肉依個套餐包左每人兩件牛舌芯 每件都肥大肉厚 好有嚼勁☺️ 安格斯牛小排好軟嫩 口感一流 忍吾住食左幾round💛 澳洲M5和牛 肉味香濃 食落有咬口🐮 嚴選裙邊牛柳有嚼勁 肉質相對較厚實😉 澳洲M5和牛肩胛肉 同SRF極黑一口牛牛肉味夠晒濃郁 鐘意食牛嘅朋友吾好錯過😍🍀海鮮燒帆立貝好大粒 一路燒一路聞到好香🤩 鹽蒜燒生蠔亦都吾錯 夠新鮮又鮮甜🦪 虎蝦夠新鮮 好彈牙🦐🍀台式小食梅山酥炸薯香脆可口 酸酸甜甜好開胃🤤 黃金泡菜好特別 清清地又夠味🤣 滷水涼拌鴨舌好好食😋 當然少不了士林小香腸 充滿台灣旅行嘅感覺🥰 檸檬🍋沙瓦加冰底🧊 少少酸幾有解食到濟嘅感覺😉

🍀牛肉

🍀海鮮

🍀台式小食
2023-06-01 70 浏览
好耐冇食過燒肉!香港咁多任食燒肉店,我就最鍾意安平燒肉,鍾意佢價錢公道而且食物飲品款式又多又特別。一坐低,職員好認真介紹各種特色食物同埋醬汁配搭,上菜同埋收碟速度快,服務都好殷勤。用QR code落單非常方便~我選擇左澳洲M5和牛 120分鐘吃到飽套餐,收費$418/位,食物款式有104款咁多,真係琳琅滿目啊!牛類有牛類嚴選牛舌芯(每位贈送一客2件)、澳洲M5和牛、安格斯牛小排,都係必點菜式~海鮮方面烤帆立貝、屏東燒魚腹、大大隻爽彈虎蝦同鹽蒜燒生蠔🦪都不能夠錯過~烤魚干同埋燒豬肉乾千祈唔好錯過,包你食到停唔到口!我仲推介台式小食例如滷水涼拌鴨舌、黃金泡菜、墨魚香腸,好似台灣夜市啲嘢食咁樣啊!除此之外,仲有自助吧可以自己出去拎蔬菜、飲品同埋飯等等,飲品有多款台式特飲同埋無糖茶可供選擇。例如麥香紅茶、蘋果西打、桂花烏龍,每款都各有特色。飯後仲可以選擇Häagen-Dazs雪糕又或者台式仙草芋圓,簡直係大滿足,下次一定會再嚟!

烤魚干同埋燒豬肉乾千祈唔好錯過,包你食到停唔到口!